Ekranizacije Steve Kralja
  • selenijum

Ko što naziv teme veli, filmovi/serije koji su rađeni po njegovim knjigama/pričama. Koja vam je najgora, najbolja, bla, bla, bla...

Pošto je trenutno aktuelna serija Under the Dome, ovom prilikom bih željela da se najebem onom ko je ekranizova svega po spisku. Promjeniše ljudi, apsolutno bespotrebno, toliko stvari iz knjige da to nije normalno. Od kuvara napraviše plaćenog ubicu, od psihopate koji ubija napraviše osobu koju maltene sažaljevaš, i što koj kurac ubaciše onu droticu u priču, a izbaciše ljekara. Mislim ima i drotica u knjizi, al nie to ta.

Isto bih da iskoristim priliku i poželim sve najgore onome ko je odradio Vreću kostiju, jebo mu ja pas mater.

Od svega što pročitah, najbolja ekranizacija mi je Zelena milja.

Ajd sad nek neko drugi sere, valjda ima još Stevokraljaša ovdje.

• Rasni

izgleda da je tema propala lolololol

• Petar Pan Pezo$

ŠTO NE NAPRAVE RIMEJK ''LJUBAVNI ŽIVOT BUDIMIRA TRAJKOVIĆA''???

• Dilan Dog

Ja po ure kontam ko je Steva Kralj dok mi ne sinu u vuglu.

• XPACT

http://www.imdb.com/title/tt0081505/

Kubrik ujebao Stevu svecki i napravio ludilo od filma...

• Rasni

oziveo sam temu lololololo

• TheUndertaker

rita hejvrt end d šoušank redempšn? kao najbolje ocijenjen film na ajemdibiju do skoro (ja mislim da je i sad), trebala si ga u uvodnom postu pomenut. po meni to i jeste najbolja ekranizacija književnog djela ikad, naravno posle paranoje u las vegasu i ruske serije majstor i margarita

• selenijum

Nisam htjela pominjati Šošenk zato što ne pročitah knjigu. Eo sacam opet uzela čitati Zamku za snove i dođe mi dubijem onoga ko je na kraju filma odlučio da napravi Daditsa jebenim vanzemaljcem.

• TheUndertaker

70 i nešto strana je knjižica, možse uz kafu pročitati, i svaka knjižara ima mali milion primjeraka..
    čitati naraciju imajući u glavi glas morgana frimena je perfekcija, moraću sutra opet prelistati, kad si me već napomenula..

• selenijum

Ja tražih u svim knjižarama u BL i nema nigdje. Imam sve, osim Mračne kule, što je izašlo od 2000-te ka ovamo.

• Larry Underwood

Pošto je trenutno aktuelna serija Under the Dome, ovom prilikom bih željela da se najebem onom ko je ekranizova svega po spisku. Promjeniše ljudi, apsolutno bespotrebno, toliko stvari iz knjige da to nije normalno. Od kuvara napraviše plaćenog ubicu, od psihopate koji ubija napraviše osobu koju maltene sažaljevaš, i što koj kurac ubaciše onu droticu u priču, a izbaciše ljekara. Mislim ima i drotica u knjizi, al nie to ta.

To bre! I lezbejke, ne zaboravi lezbejke sa glavatom ćerkom!
    Mada mi Endži (koja ne bi trebala ni da je živa) i novinarka vade seriju (eye candy). :)

Meni se dopada 1408, prilično je fino odrađen.
    Storm of the century, koji je odrađen kao trodelna mini serija, je po mom mišljenju odličan.
    The Running man sa Švarcijem je isto po Kingovoj noveli, i ima vrlo dobar koncept.
    The Secret window sa Depom je solidan, mada malo izlizan koncept raspleta (da ne spojlujem ljudima koji nisu gledali).

Toliko od mene u ovom javljanju, al' greota da tema odmah umre.

• Стеван

Нисам читао Кинга, али овај филм је одличан, а и жена је одглумила само тако:

http://www.imdb.com/title/tt0100157/

• Nadimak ko nadimak

Jes dobar je moj ortak Stevan zato mu u nadenuli Kralj nego sto bi neko pravio film o običnoj srBskoj budali?

• selenijum

Storm of the century, koji je odrađen kao trodelna mini serija, je po mom mišljenju odličan.

Meni je taj film genijalan, al opet, nemrem poredim sa knjigom jer je ne pročitah.

Si gledao Vreću kostiju?

• Larry Underwood

Jesam, mislim da sam gledao sve ekranizacije sem The Tommyknockers i starog Salemova. Dosta je slaba Vreća kostiju, ima šmek B produkcije (ne u dobrom smislu). Jedino što joj je plus doslednost knjizi u velikoj meri.
    Ni ja nisam čitao Oluju.

• selenijum

Staro Salemovo je skroz dobro, pogledaj.

Vreća kostiju prati jedino osnovnu radnju knjige, ostalo su usrali u tri lijepe. Čak mi je i Zamka za snove bolje odrađena od VK (naravno, ne računam kraj gdje je Dadits vanzemaljac).

Sinoć pogledah zadnju epizodu Pod kupolom koja je izašla i ŠTA KOJ KURAC RADE? Napraviše ljudi takav debelizam da je to čudo. Jebo ih Džunior Reni udupe.

• celt

Steva Kralj :D

• Larry Underwood

Vredi pomenuti Mizeri, Keti Bejts dobila Oskara za tu ulogu.

Sinoć pogledah zadnju epizodu Pod kupolom koja je izašla i ŠTA KOJ KURAC RADE? Napraviše ljudi takav debelizam da je to čudo. Jebo ih Džunior Reni udupe.

Ma ispizdeo sam, mada mi ovo dođe kao da gledam nešto potpuno novo, k'o neki fen fikšn. Dođe do momenata kad navijam za Big Džima, a u romanu ne prođe stranica da te ne iznervira još više.

• selenijum

E to. Jebote, knjiga crnjak teški, a oni napraviše jebenu limunadu. Sve neke dobrice. Čak i oni što su gamad ispadaju povremeno divni i krasni. I ona drotica mi ide na kurac, sva je neka kenjkava u tri lijepe. Može podruku sa Snjeguljicom iz Prestola. U svakoj sceni ko da će zaplakati.

• Larry Underwood

Pazi, kapiram ja da su scene sa Džuniorom i ''devojkama'' bile preveliki crnjak za TV, da su morali malo kompromise da prave itd, ali ovo je neviđeno prekrajanje. I čini mi se da su hteli da naprave kao da niko nije skroz dobar, npr. Barbi je ubica i lažov.
    I izuzetno mi ide na živce ona riba, čini mi se Maksin, što su je napravili svemoćnom. Znaš, niko je ne vidi od pada kupole, sve zna, svi je slušaju. Bljuc.

• selenijum

Ok, nisu baš morali napraviti Džuniora kao u knjizi, ali nisu trebali ga napraviti ni maltene dobricom, samo malo ludom. Još kad vidjeh ono da je on kao četvrti... Blargh!
    Ah da, još ispade da ovi uopšte nisu pravili nikakve droze striktno u gradu, već ovoj plaćali i nabavljali gas da ne stiže droga u grad. Šta koj kurac?
    Odlučili ljudi da naprave i drugu sezonu, valjda se svidjelo gledaocima, pa sad jedu govna. Ako se ne varam, u knjizi se sve izdešava za 3 dana, mada sam ja imala osjećaj da je trajalo puno, puno duže.

Jesi li čitao ti Mist?

• Larry Underwood

Ma da, videh da ima druga, pojma nemam šta još mogu da smisle.

Nisam čitao, ali sam slušao (audiobook fazon). Meni je kul, ni film nije loš koliko ga pljuju. Mada je kraj drugačiji (najveća boljka ekranizacija Kinga, prekrajanje).

• selenijum

E zbog toga te i pitam... Čula sam da je hepiend na kraju knjige... Ako jeste, meni je ovaj u filmu puno bolji i luđi :)

• spajs

Jel zna možda neko da li će biti ekranizacija mračne kule?

• selenijum

Initially, in 2007 J. J. Abrams was connected to a film adaptation20 but later revealed he had removed himself from involvement in the project.21 On September 8, 2010, an official announcement was made that the series would be brought to both the big and the small screens via a trilogy of feature films and two seasons of a television series to bridge gaps between the films.22 According to a press release from Universal Pictures from October 29, 2010, the first Dark Tower film would open on May 17, 2013.23 On July 19, 2011, Universal pulled its support from the production of the Dark Tower films and television series. According to reports, the studio was unable to come to terms with producer Ron Howard.24 Despite this, Stephen King remains confident Howard will see the project through with another studio, and Howard confirmed the adaptation is still on track, noting that HBO will now carry the television series portion of the project.254 On March 13th 2012 it was reported that Warner Bros. is now interested in making at least the first film, and would be in prime position to green-light the TV element through its sister company, HBO. Russell Crowe, tipped to play Roland Deschain, is reportedly still on board. Reports indicated that filming may have commenced as early as the first quarter of 2013.6 However, Warner eventually passed on the film.26

• Larry Underwood

Mračna kula može jedino serija da bude, treba im bar 15 filmova da bi bilo kako valja.

E zbog toga te i pitam... Čula sam da je hepiend na kraju knjige... Ako jeste, meni je ovaj u filmu puno bolji i luđi :)

Nije baš skroz hepi, ali svakako je vedriji od filmskog. :)

Uskoro će i rimejk Keri...

• selenijum

Deder, bre, ispričaj mi kraj iz knjige :)

• Larry Underwood

Pa, nisu se poubijali. :) Čuju naznake na radiju da ima života, itd, i na kraju se odvezu u izmaglicu ostavivši nas u neizvesnosti. To mu dođe to, ukratko.

• selenijum

Pih, ipak mi je bolji filmski kraj. Zblaznula sam se kad sam gledala :)

• Larry Underwood

Definitivno, i sam Steva ga je odobrio, u fazonu bolje je nego što je on zamislio. :)

• Larry Underwood

Sele, a i ostali štovatelji Kinga, preporuka za ovaj film ako ga niste gledali. Nije klasičan King, ali pokazuje njegovu svestranost i umeće pripovedanja o detinjstvu, životu i međuljudskim odnosima.

http://www.imdb.com/title/tt0092005/

• selenijum

E skinuh taj film poodavno, al nešto bio sjeban (odmah na početku trzao, pa falio neki dio, pa ugasim i onda totalno zaboravim na njega. Saće ga mećem u vočlistu.

Op, op, zaboravih da je izašla i nova epizoda kupole. Saće pogledam da vidim šta su još ukenjali.

• Larry Underwood

Mislim da se nećeš razorčarati.

Odgled'o sam je, vidi se da navlače materijal za drugu sezonu.

• selenijum

Će sutra javim utiske :)

• Larry Underwood

Steva kazuje o promenama u seriji (u odnosu na knjigu):

http://www.stephenking.com/promo/utd_on_tv/letter.html

• selenijum

Ja ovu zadnju što je izašla ni ne pogledah do kraja. Smorila se.

A Stevo malo jede govna. Bar po meni. Jedno je malo promjeniti, ali onoliko unakaziti likove je stvarno bezveze.

• Larry Underwood

Ma jeste proseravanje, al' ću da ispratim kad sam već krenuo, ne volim da ostavljam na pola. Ionako ima još jedna epizoda ove sezone.

• Л0Л

одгледао доста, прочитао још више...

од екранизација свакако шошенк нумеро уно, солидно друго миља, и треће стенд бај ми... баш добар филм...

од књига мобилни омиљена, ваљда зато што ми је скинула мрак... поред ње кула, са све својим крајем, јебао је крај! и ова два најновија, значи купола и далас истк јебу, не знам која ми је боља...

серија доста мења, али у неку руку ми се свиђа то, зато што има делова који су изненађујући. а и бар је променик већину ствари, па те измене имају логички низ, није к'о џорџ дг (дебело говно) марти изменио једну ствар па ујебао све... лајк за серију, барби лепотица хихи :3

• Л0Л

Са све словним грешкама због телефона лол

• Л0Л

До јаја.

ЕДИТА: СРБИЈА ЧЕКА ДРУГУ СЕЗОНУ!

• selenijum

Ja ne pogledah zadnje dvije. Smorilo me, al ću se natjerati. Kacam već krenula da jedem govna da ih pojedem do kraja.

• Larry Underwood

Završila se prva sezona, sledeća tek iduće godine.
    Koliko god da su izmenili i da ima mana, sad me zanima kako će da završe.

• selenijum

Ovu curu/ženu ima da nađem i da joj platim gajbu piva. Pročitala mi misli.

Opet Džekson i Kjuzak, nemrem dočekam. Ljudi baš vole ganjati glumce koji su već bili u nekim njegovim ekranizacijama :)

• Deku

King je jedan od najlošijih pisaca fantastike koje sam čitao, a čitao sam...

• Deku

Kad neko isere 2/3 knjige i razmrlja govno po papiru a u ostaloj 1/3 ojebe radnjom i likovima onda je on Steva Kralj.

• Larry Underwood

Opet Džekson i Kjuzak, nemrem dočekam. Ljudi baš vole ganjati glumce koji su već bili u nekim njegovim ekranizacijama :)

Nek' bude kao 1408 i ja zadovoljan. :)

King je jedan od najlošijih pisaca fantastike koje sam čitao, a čitao sam...

Kad neko isere 2/3 knjige i razmrlja govno po papiru a u ostaloj 1/3 ojebe radnjom i likovima onda je on Steva Kralj.

Malo si kontradiktoran, al' dobro. On u te 2/3 knjige pravi podlogu za to ojebavanje, jer da ima 100 strana boleo bi te rac za likove. Ukusi su različiti.

• Deku

Malo si kontradiktoran, al' dobro. On u te 2/3 knjige pravi podlogu za to ojebavanje, jer da ima 100 strana boleo bi te rac za likove. Ukusi su različiti.

Ne. Nisam kontradiktoran. Brate on je ok, ima ideju ali ne zna da piše. Imam i ja ideju ali ne znam da pišem. Sad kapiram da je tema u vezi ekranizacije te me boli kurac dalje da učestvujem u temi jer ne gledam serije, filmove i tako to, više volim da čitam. Kinga sam čitao jer je popularan svi pričaju o nemu pa rekoh aj da vidim o čemu se radi. NJAH!
    Više volim da čitam Aberkrombija, Gejmana, Mekafrija, Fajsta, svaka rečenica odmerena, nesilovana, lirika nurazeru. Kad čitaš naglas a zvuk stvara priču oko tebe. Kao magija...