Ovako, u pitanju je moj drug kome hitno treba pomoć. Kopiraću vam obaveštenje sa fejsa u kojem sve piše. Unapred hvala svima!
Poštovani svi,
našem prijatelju Draženu Pejakoviću, studentu završne godine Veterinarskog fakulteta u Beogradu, koji boluje od Hočkinovog sindroma (raka limfnih čvorova) i koji se nalazi na lečenju u Kliničkom centru u Beogradu hitno su potrebni dobrovoljni davaoci trombocita! Ovim putem molimo sve ljude dobre volje koji su željni da pomognu da se odazovu ovom apelu. Dobrovoljni davalac mora da ispunjava sledeće osnovne kriterijume:
- Da bude A krvna grupa (može i A+ i A-, pošto kod davanja trombocita nije potrebna Rh podudarnost).
- Da ima više od 18 godina, a manje od 60 godina
- Da ima više od 60 kg
- Da nije bio bolestan u poslednjih mesec dana
- Da nije hronični konzument lekova
- (za žene) Da nije bila u drugom stanju niti imala pobačaj bilo koje vrste
Napomena:
Trombociti se mogu dati isključivo u Institutu za transfuziju krvi Srbije (ul. Svetog Save 39, Beograd), tek nakon besplatnog testiranja koje se vrši u pomenutoj ustanovi ili u nekom od zdravstvenih centara širom zemlje, i to ako se utvrdi da davaoci ispunjavaju sve neophodne kriterijume. Zbog hitnosti slučaja, apel je pre svega upućen ljudima koji borave, žive ili studiraju u Beogradu, mada mu se mogu odazvati svi ljudi dobre volje širom zemlje. Svako ko se opredeli da dȃ trombocite i tako pomogne našem prijatelju, mora najpre kontaktirati koordinatora koji će mu dati dalja uputstva i objasniti proceduru.
Koordinator: Nenad Radović
Br. telefona: 0645055940
E-mejl: nenad.radovic90@gmail.com
Hvala svima!
МОД ЕДИТ: Замолио бих људе да не спемују на овој теми, да би информације биле видљивије а и због озбиљности ситуације. Хвала.
- w
Svaka čast tebi!

Pceto, nemoj odmah tako ružno. Davanje krvi, presadjivanje organa, kože... bilo čega je jako pipav posao.
Jer dati bilo koji telesni produkt direktno u cirkulaciju druge osobe napamet, može u najmanju ruku takve komplikacije da izazove da se završi fatalno.
Pogotovu što je dečko ozbiljno bolestan, ima jedan od najgorih vrsta tumora, najčešće izazvan Epštajn Barovim virusom.I da se Deki i ovaj dečko savršeno poklapaju, onimojavu da testiraju Dekijevu krv na HIV, hronični Hepatitis B, C, D... i mnogo drugih sranja...

Bio sam u ponedeljak da dam trombocite za neko dete. I nisam prosao testiranje. Objasnise mi nesto, vene ovo ono. Nisam bas skontao. Bio je i ortak koji je da kazem sportski tip, nisu ni njemu dali da daje krv. On mi kaze da kad je on bio, fazon pustili su par likova koji su onako, bas u treningu.
Dosta ljudi se odbije kada su trombociti u pitanju, pa je potrebno sto vise ljudi...
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.