- TS
Tetka sa nasledstvom mi je dobila moždani udar. I sad je nepokretna. Mora neko da je kupa, izvlačili smo slamke i ja je moram oprati. E sad ne znam pravilan način kako to da uradim. Mislila sam da pošaljem samo Kosmopoliti pvt, ali možda još neko ima iskustva sa tim.
- b
nikad se nisi kupala?
- l
zovi kosmopolitu ona ce to da odradi za 300 dinara
- PA
Budući da sam novopečeni personalni asistent u Austriji, moj ti je savet da koristiš gumene tj. sintetičke rukavice kad je budeš kupala, jer se pri kontaktu s paralizovanim ljudima može desiti da ti se ispod noktiju il na samom dlanu prenesu bakterije koje se razviju na pojedinim delovima tela i to onim na koje se osoba oslanja većinu vremena. Takođe moraš paziti i biti nežna sa trljanjem da ne bi oštetila ili otvorila ranice koje se takođe javljaju kod nepokretnih. Ovo sve naravno zavisi i od vremena od kog je dobila moždani udar, ako je to bilo nedavno onda su manje šanse da se infekcija odmah pojavi i preporučujem ti da je kupaš sa razmakom od najviše nedelju dana. Stariji ljudi inače ne vole mnogo da se kupaju. Ako koristi neku kremu namaži je s njom od glave do pete nakon kupanja.
- º
Ne zaboravi da je balzamuješ na kraju.
- TS
Kosmo imaš neku anegdotu tokom kupanja baka?
- PAda da kao da se pranje baba koje imaju kozu ko krokodil placa 1200e mesecno....
U Austriji da ;)
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.