Zašto kriminalci, političari i ljudi u fudbalu imaju čudnija prezimena od proseka?
  • celt

Belivuk, Djilas, Labus, Brnabić, Koštunica, Ulemek, Terzić, Kokeza i lista ide dokle hoćeš.

Ovako pogledaš ljude oko sebe, ima poneko čudno prezime, ali uglavnom sve uobičajena, svakodnevna i na oko normalna prezimena. Tek poneko ima tako upadljivo, čudno prezime.

Dođeš do kriminala, politike i fudbala - 50%. 50% ljudi ima prezimena koja nikad čuo među narodom.

Koj kurac?

• Š

Možda većina tih bezdušnika imaju neko jevrejsko-cincarsko poreklo jebem li ga. Triforce složićeš se sa mnom?

• celt

aj recimo da ima hercegovaca vise nego normalno medju kriminalom, politikom i fudbalom... pitanje, zasto je to tako posred beograda. a i sto ovi koji nemaju heercegovacka prezimena, opet neka cudna, 1 u 100 prezimena jebena.

razumeo bi da je poneko. razumeo bi i da je 1 od 10. ali brate simptomaticno je.

• celt

ko bre da nas od broza nisu nikad ni vodili srbi, nego sve ko sa marsa da palo, nikad cuo imena.

Seselja sam zaboravio jebeno.

• celt

Djindjic, ok, srpsko prezime, al opet, kolko Djindjica znas?

Slobodan Milosevic na kraju ispade najaveridz od svih.

• celt

ovo cisto pisem sa stanovista da vise od 50% prezimena u politici, kriminalu i vrhu fudbala cine 0.0001% prezimena u narodu, uopste ne ulazim u pricu ko je kakav.

• melkijades

Odlično pitanje. Pre izvesnog vremena mi je palo na pamet kako, trenutno, imamo dosta nekih Vučića, Vučelića, Vučevića, Vuča, Vučurevića...Pa i Vuletića i Vulina, koji baš ogadiše prezimena. Ne mogu svih ni da se setim - sve neke javne ličnosti i dibidus govna od ljudi.

• celt

vulvin... i to.

mnogo ih je

• houltu9l

To su im umetnicka prezimena.

• Јова

Dobro opažanje... i zanimljivo kako si stavio fudbal, politiku i kriminal u isti koš.

Teško je tu dati neko objašnjenje zašto... jedino što mi pada na pamet je da su njihovi preci u prošlosti bili iz nekih manjih plemena, pa su morali biti probitačniji i više se boriti, od tipa nekih tamo Jovanovića, Nikolića i Petrovića kojih ima koliko oćeš i imaju razgranatu mrežu.

Ili tipa, druga teorija, da su ti neki uvijek živjeli na ivici, tj. njihovi preci, pa tako i kad su se prezimena dodijeljivala, dobili su ih po ko zna kakvom čudnom obilježju, a ne recimo po krsnoj slavi, i sl. I onda genetika, i šta li... Moguća je i ta teorija o stranom porijeklu, a onda ti neki stranci isto, da bi stekli isti status, morali su više da se bore, i tako kroz generacije...

Usput, sasvim slučajno, kad sam kreno nabrajati najčešća prezimena, skonto sam da u politici imamo i Jovanovića, a bome i Nikolića. :)

• celt

ma naravno, ima uobicajenih prezimena, ali ocekivao bi da je odnos kao medju narodom, uglavnom su uobicajena prezimena, poneko malo redje i jedan, dva sa "nikad cuo" prezimenima.

jok, uobicajena prezimena tu i tamo, uglavnom redja prezimena, a dobar procenat ako ne i vecina, samo medju politicarima cuo. nikog ne znas sa tim prezimenom ovako.

• celt

politicarima/kriminalcima/ljudima u fudbalu. ne znam kako da im dam zajednicko ime.

belivuci? kokeze?

• dr .Vuk

Ne bih rekao da je Terzic bas cudno prezime ili npr. Nikolic, Tadic, Vucic, Jovanovic cesta prezimena...

S druge strane, jedan drug se preziva Bogdan.

• houltu9l

Ja ne znam ni jednog Tadica.
    Ali inace ima cudnih prezimena i u narodu kao i normalnih pa kad bolje pogledas ima ih i u tim oblastima takakv odnos.

• celt

ko sto rekoh, ne pricam o pojedinim slucajevima gde medju populacijom imas cudna prezimena, ili medju kokezama normalna. pricam o procentima, generalno da su cesca.

neka moja cudna teorija je da je posledica komunizma/proleterijata/urbanizacije koja je onima koji nisu imali nista da izgube dala mogucnosti da se proguraju, a oni koji su imali da izgube (generacije, imanja), nisu bili toliko voljni da se muvaju u sve to. pa se napravile po vecim gradovima dinastije gologuza, gudelja, jebivetra, dok petrovici sedeli sa decom na imanju i cuvali svinje, misleci da tako obezbedjuju deci bolju buducnost.

• celt

pa cak ova prezimena iz like/hercegovine nisu toliko ni strasna, ok nisu na ic, ali zna se sta je i otkud je (npr Labus-Djilas).

ali i ova na -ic, ili ocigledno ne iz Like, a opet nikad cuo jebeno, osim na TV.

• Јова

Možda ipak malo precijenjuješ stvarnu učestalost čudnih prezimena, među, kako ih nazivaš "kokezama" u odnosu na onu u narodu. :)

Evo npr. nekih od prezimena ljudi s kojima sam išao u školu:
    Lovre, Kalaba, Borovnica, Ozren, Torbica, Korica, Eskić, Nišavić, Dabić, Ševčuk, Čupeljić itd.

• celt

Mozda su samo iz Bosne onda svi? :)

• houltu9l

Koja su prosecna bosanska prezimena?

• celt

bosanci navalili na tradicionalne stvari o kojima se vode sve rasprave na slavama u srbiji

• Š

Možda ima malo i ovoga https://en.wikipedia.org/wiki/Frequency_illusion
    Primetiš jedno čudno prezime i onda ti se ono ureže u mozak i svako sledeće na koje naletiš samo dodatno potvrđuje taj utisak koji si stekao, da ih ima previše, a zapravo ih možda ima podjednako koliko i svih drugih običnih prezimena.

• celt

to je sigurno, ali je dobra rasprava.
    cinjenica je doduse da ako bi uzeo vrh politike fudbala i kriminala, i reko da su to prezimena koja znam, da bi vrlo malo bilo onih koja su meni uobicajena. meni.

ovo sto kaze jovor, verovatno ima dosta procenutalno trenutno tu ljudi iz bosne, nego sto ih ima procentualno u sumadiji ili na jugu srbije, odakle bi ja video prezimena. otud mi cudna.

sto je to tako, to jebem li ga. verovatno ovo sa tim da seljaci iz sumadije/pomoravlja nisu bili toliko navalili na taj komunizam, dok neko ko doso sa strane i jeste, pa se progurali, pa eto, druga, treca generacija.

• houltu9l

Bojan Savic je cudno ime i prezime.

• celt

sve ovo sto pisem su naravno ljute generalizacije i ako gledas pojedinacno nemaju veze sa mozgom. al opet, vulin, seselj, kokeza, ulemek i belivuk.

• celt

Bojan Savic je cudno ime i prezime.

znam mislim jedno 5 bojana i bar 3 savica.

• celt

valjda zavisi odakle si

• kierkegaard

U osnovnoj urukalo, alavanja, trišić, bjelajac, havriluk i moje na 30 ljudi, dodje mu da svaki peti ima neko cudno sto nije mali broj

• melkijades

Pitam se šta bi balkan ufo imao da kaže na ovu temu...Zaboravljamo da to famozno IĆ nije oduvek stajalo tu gde stoji, pridodato je u jednom trenutku. Prvi Nikolić je bio potomak nekog Nikole, malo su prekrojili i to je to. To je prava šteta, jer u vreme kada su se ljudi prezivali Prdavica, Zaklan, Guzina, Krivokuća, Mutivoda, Dronjak...Znao si sa kakvom familijom imaš posla (ovih prezimena svakako ima i danas, ljudi su ih dobijali i zbog kleveta i sujete ali imalo je nekog smisla). Kad mi čovek kaže da se preziva Valjarević, moram razmisliti da li sa njim želim da imam posla :)

Nemci su to uradili sistematično u jednom trenutku - došao si, dobio prezime i to ti je što ti je. Jevreje bi često zapalo neko krš prezime, dok su pojedini ljudi prošli i sa Švajnštajger (moguće tumačiti na više načina, i nikad ne zvuči dobro).

• melkijades

Drugar se preziva Paranosić; nismo smeli da ga zajebavamo pošto je mlatio celu školu.

• melkijades

...Nego kad smo kod ovih stvari - svi znamo za izreku "Ružan ko lopov". Mogli su iskovati razne druge poput ružan ko dželat, ubica, Turčin, bolest...Svašta bi imalo smisla i delovalo jednako upečatljivo. Znam da je nemoguće proveriti, ali ubedjen sam da je vlada RS najružnija u istoriji čovečanstva i bilo kakvih državnih uredjenja. Vučić, Brnabić, Mali, Vulin, Čomićka, Zorana, Maja Gojković...I sateliti oko njih poput tipa Šešelja, Radete, Djilasa...Jbt Goran Vesić. Toliko rugla na jednom mestu je zaista fascinantno, mislim da se negde u Africi ili Japanu dogodi po jedan zemljotres svaki put kada se više od 5 tih ljudi nadje na jednom mestu. Ili 3+ Vučićević. Nekada su takve ljude pokazivali u cirkusu, sada se sami pokazuju.

• Скелетор

I nekadašnji voditelji b92 po Mogši

• Скелетор

Ražnatović...rezervisano za arkanoide

• celt

Jel si i ti kirkegard iz Bosne bese?

Cini se da je prosecno dosta poreklom bosanaca u beogradu privuceno politikom, fudbalom ili kriminalom.
    Prezimena koja pominjem da mi cudna, recimo u Nisu skoro da ne postoje. Ima naravno, ali nije 1 od 5, ili 1 od 2 kao u ovim grupama sto pominjem

• Carl Cox

Ne moze neko ko se ne zove, da ima velike pare.

• kierkegaard

Ne, ja sam sa juga, pecalbari neimari

• хезно

kao lik sa čudnim prezimenom uvređen sam

• Скелетор

ONAJ DRIPAC ĐILAS

• DG

Мени је јако што је Вучићевићу корен презимена буквално "Вучићев", значи рођен да будеш бот и смрад

• celt

kao lik sa čudnim prezimenom uvređen sam

sto bi bilo ko bio uvredjen? sto kaze bombas, i vaterpolo ista prica.

prvo, to sto neko ima cudno prezime ne znaci da je los politicar, ili covek u fudbalu. ima isto toliko jako dobrih ljudi sa cudnim prezimenima, kao sto imas vucibatina sa uobicajenim.

pominjem samo da su cesca nego medju prosekom ovako kad dohvatis, po delovima srbije.

sad, sto kod kriminalaca isto, aj da kao zato mozes da budes uvredjen - opet nista ne znaci.
    lici da jeste - mozda je zato sto su ti naivniji pa se lakse uhvate. nije ni bitno na kraju, sto kazem, nema veze sa zivotom.

nosi ponosno svoje "cudno" prezime i ne sekiraj/vredjaj se. i moje nije bas najcesce.

• celt

a i ovo pricam skroz iz moje perspektive, koja nema veze sa realnim prosekom negde drugde. zajebavamo se.

• kierkegaard

ide mi na kurac kad me prozovu negde i normalno pogrese, pa ih ispravljam onako pred svima. kacam bio u kovid amb, pogresili su 3 puta uzastopno, jbt retardi ne znaju da citaju. jednom su mi na diplomi nekoj isto tako zajebali pa sam im trazio da naprave novu. e to mi ide na kurac bas jako

• М♦

Ljudi sa drugačijim prezimenima su superiorniji.

• DeadKenny

cikara hahahaha

• houltu9l

Cikara je bas superiorno prezime.

• Синиша Вуцо

https://youtu.be/czVNvbhbMnI?t=92

Од Џајића до Кокезе, од Кокезе до Брокете, од Брокете до Луштице, од Луштице до Рукљача...

• хезно

sto bi bilo ko bio uvredjen? sto kaze bombas, i vaterpolo ista prica

ma zajebavam bre, čak se i slažem sa tobom :D
    jedino logično objašnjenje mi je da su to sve bosanci i crnogorci, koji onako željni svega dođu u beograd pa se trude da uspiju mnogo više nego srbijanci..

• Glavni

Ma Srbi imaju dosta bezveze prezimena...i logično je dospevaju na neke pozicije...Ipak, više je onih normalnih. Samo, kako ova bezveze prezimena štrče kod sirotinje raje, štrče i u politici i ostalim oblicima kriminala kao što su fudbal, košarka, folklor, nevladine oragnizacije, zdravstvene ustanove i ersoft i pejntbol klubovi.