Jevreji. Zašto ih mrze svi oni koji imaju kontakt sa njima? (Nije fašistička rasprava)
  • Kurd

Nisam dovoljno glup da bih poverovao da je Hitler pobio onolike Jevreje samo zato što ih je mrzeo jer zbog njih nije primljen na Akademiju umetnosti(to su me učili u školi).
    Takođe i Rusi su imali pogrome Jevreja s vremena na vreme, a Rusi uopšte nemaju iste interese, religiju i mentalitet kao Španci, Francuzi, Nemci, itd...nacije koje su sve do jedne, tokom vekova, praktikovale to "proređivanje" Jevreja.
    Ne verujem da to ima neke veze sa religijom, tj. sa Hristovim krajem ovozemaljskog života, pošto njih mrze i muslimani.

O čemu se radi, odakle tačno dolazi ta mržnja?
    Da li se tu ipak radi samo o nekim velikim parama, kao i uvek?

Da li ovaj čovek ima pravo ili lupa gluposti?
    http://www.youtube.com/watch?v=Do5O3lvnw6w

• Марко 

Јер су људи љубоморни на њих зато што имају више кинте.

• Vita

Мех, љубомора/параноја. Имају ту особеност у одгајању која их је одржала живима две хиљаде година, и која их оспособљава да једноставно успеју у животу, да кидају, да уче, имају смешан проценат необразованих шупака у поређењу са окружењем. Увек су били различити од околине на начин који је највише ишао на курац околини, и бум, кад докурчи затуцаној околини...

• s

Pare. Ljubomora i paranoja što kaže Vita.

• Skočimiš

Zato što imamo velike noseve. A zna se - nos ponos!

• Давид

због новца пре свега. а онда шта даље произилази из тога кад те кара неко ко има пара и спутава.

они су још у средњем веку били једини зеленаши у европи и исто све, такође били омражени. а чак су их и визиготи протеривали из шпаније у рааааном средњем веку.

• Mickey Savage

Jevreji su jedina etnička grupa prema kojoj imam izgrađenu pozitivnu stereotipiju. Iskreno, mislim da gde god ima njih, ima i prosperiteta. Jes' da oni danas drže razne vidove kapitala, od finansijskog do ljudskog, ali pogledaj samo koliko pametnih ljudi su dali. Iskreno, jedna od stvari koje ne mogu shvatiti je kako neko može ka njima imati toliku averziju? Sve u svemu, jevreji jesu izabrani narod!

• Радјард Куплунг

Слажем се. Не мрзим их, него бих се чак подавидозвездио кад бих имао могућности, да и ја будем неки курац. Она два-три Јевреја што познајем су, авај, слике и прилике стереотипа.

• Kurd

Iskreno, mislim da gde god ima njih, ima i prosperiteta.

Ja pamtim jedini period prosperiteta & bogatstva naše zemlje i znam da je tada Izrael bio trajno banovan od Tita. Takođe pamtim i one USA političare iz '90-tih što su nam jebali majku i njihovo jevrejsko poreklo.

Dal' je to slučajno?

• Vita

Jevreji su jedina etnička grupa prema kojoj imam izgrađenu pozitivnu stereotipiju. Iskreno, mislim da gde god ima njih, ima i prosperiteta.
    Слажем се. Не мрзим их, него бих се чак подавидозвездио кад бих имао могућности, да и ја будем неки курац.

КУРДЕ, БАНУЈ ИХ И ОКАЧИ ИМ НА ПРОФИЛ ДАВИДОВУ ЗВЕЗДУ!!! ЈУДЕЈСКИ ЛОБИ СТИГАО НА ВУКАЈЛИЈУ

• Марко 

То је јер смо измислили да смо небески народ, а Јевреји кажу ЈЕСТЕ КУРАЦ ЈЕЛ ВАШ СВЕТИ САВО РАЗДВОЈИЈО МОРЕ И ЈЕЛ ПРИЗВО КИШУ ЖАБА А НАШИ КАЖУ НАШ СВЕТИ САВО НАПРАВИЈО ПРОЗОРЕ ДА ЉУДИМА НЕ БУДЕ МРАК УКУЋИ А ОНДА СЕ ЖИДОВ НАЉУТИО И СПИЧИЈО ДВАЈЕС ТОМАХАВК РАКЕТА НА МОШТИ СВЕТОГ САВЕ И ТАКО МУ ЗАТРО ТРАГ ТО НИЈЕ БИЈО СИНАН ПАША НЕГО НЕКИ ЖИДОВ НЕДАЈТЕ ДА ВАС ЛАЖУ ОВИ СА БЕДЕЗДВА.

• Dub

Ne znam što ih mrze, ali mene nervira što se spominju mnogo na televiziji, a uopšte ih nema mnogo u odnosu na ukupan broj stanovnika ove planete od 7 milijardi.
    Nek se jebu Adam Sendler i Vudi Alen sa konstantnim ubacivanjem fazona "Ja Jevrej". Jebite se sve sa kapicama. Stavi šubaru pa da bar imaš neke koristi od toga što nosiš na glavi.
    Zanimljivo je da drže skoro svu trgovinu dijamantima, a to je jedan od najkrvavijih poslova. A oni su uvijek žrtve...

• Mickey Savage

Kurd, ne sumnjam u akademske i intelektualne kapacitete dotičnog gospodina, ali ovo što on priča je najeksplicitnije pravdanje onoga što je Hitler radio. Ako se ne varam, jevreji su prvi put dobili državu 1948. nakon milenijumskog lutanja po celom svetu (danas u Izraelu živi manje od trećine ukupne jevrejske populacije) i ono što im se zbilo tokom WW2 je sigurno uticalo na njihova dejstvovanje u modernom vremenu.. Nekako, ova tema mi liči na ono "ko tebe kamatom, ti njega metkom". E, sad, problem je što su Rotšild i Soroš postali personifikacije svih jevreja, ali jebeš ga.

• Glavni

Nisam nešto za Jevreje.
    Na kraju krajeva, nisu oni simpatični ni jednoj etničkoj grupi. Ne treba ih pobiti, ali genaralno svima treba ograničiti moć, pa tako i Jevrejima.

• Kurd

Pa dobili su državu tako što im je USA to omogućila...a ajde da pogodimo koliko je tada(a i sada) Jevreja bilo u vladi USA, pa se tako spontano desio taj demokratski čin.
    Ne ljubim baš Arape, al' fakat da su ovi došli i najurili ih iz kuća, to kad su osnivali Izrael...

• s

Onda ako ćeš tako, i mi smo najurili Rimljane i Kelte iz kuća. I Ameri Indijance, i Normani Gale i Rimljane, i Vikinzi Pikte, i Vandali Ibere, itd. I Arapi Persijance... i tako u nedogled.

• Glavni

E jesu i izabrali...ladno bi im Makedonci iznajmili državu.

• XPACT

Najvise zbog zelenasenja, ali takodje i zbog njihove sloge koja ih cini opasnim faktorom, barem sudeci prema nekima. Danas oni drze gomilu TV kompanija, drze veliki deo Holivuda, muzickih kuca, prakticno tri stvari koje imaju najveci uticaj na ljude, tako da u skorije vreme ovo moze biti novi povod za mrznju. Takodje tu su i trojica jevreja koja su uticala najvise na unistenje hriscanskog pogleda na svet: Marks, Frojd i Ajnstajn. Marks je doneo na svet komunizam sa odbacivanjem religije, a cudno je kako se komunizam uhvatio samo kod slovenskih naroda (i u Kini) gde je prevladavalo pravoslavlje. Frojd zbog svojih revolucionarnih ideja o psihi i seksualnosti. Za Ajnstajna sam zaboravio koja je prica, mozda se tice njegovog pomaganja oko pravljenja atomske bombe, mada mi to nesto nema logike.
    Ajd cisto da spomenem i jos dvojicu Jevreja... Bob Kane(autor Betmena) i Joker koji je nastao prema jednom jevrejskom klovnu stand-up komicaru...

• s

Jevreji se drže zajedno ko Krajišnici ili Crnogorci, zato ih mrze, kao što ljudi u BG mrze Crnogorce i Krajišnike jer su uspeli.

• Skočimiš

A Jevreje ti arapi nisu najurili iz kuća? Jevrejima je vraćeno ono što im je pripadalo. Nije sve ali jeste dio.

• krupovrbaski zmaj

uglavnom su izolovani od ostatka društva zbog svoje religije i kulture. drže se dalje od drugih. jevreji ne puštaju strance u svoje jezgro. to stvara podozrenje i prezir. uglavnom su uspješni u svojim djelatnostima zahvaljujući zbog svoje međusobne solidarnosti, organizovanosti i marljivosti. uspjeh stvara zavist i mržnju. često su bili bankari, zelenaši. nije čudo što ih svi mrze.

• Тоша у чизмама

Јевреји су ти нешто као Црногорци у Београду, само на светском нивоу. Међусобно повезани, на водећим местима у компанијама и слично. Фурају по два мобилна и тако то.
    Иако се зајебавам, паралела је на месту. Фазон је што је њима порекло битно, тако да док било ко други фура сам до одређеног места, они раде као мрави, сви да би један испливао, а онда тај један повуче и остале. Генерално, јако су способни са капиталом и на тај начин и долазе до њега, а притом их боли курац за све остале. У суштини, Исус Навин је извршио нека од најсуровијих освајања икада водећи се логиком "јебеш робове, кад тад ће се окренути против мене, лепо ћу ја то да побијем и опљачкам и немам непријатеља". Отприлике је то то, тако и функционишу годинама, и зато су и Швабе и многи остали попиздели, јер су код њих Јевреји били најбогатији, рецимо као Мишко код нас. А људе је лако покренути против оних који имају више, јер тиња завист, па оно вечито "обогатио се преко моје грбаче" и слично. У суштини, нису наивни.

А мени су генерално Дејан Цукић.

• enemyofthefreeworld

kao što ljudi u BG mrze Crnogorce i Krajišnike jer su uspeli.

Рођени сам београђанин... А осећам се као црногорац...
    Дакле отуда моја самодеструктивна нарав!

О јешама се превише прича. Да само ћуте и раде и нађу неки свој кутак не би било фрке... Како швеђани?

• Burzum

Није тачно ово за академију. Заправо, прва Адолфова љубав из тинејџерских дана се звала Рахела. Није га посматрала као потенцијалног љубавника, и оставила је на његовом срцу жиг, а на души тетоважу, о чему је говорио и бард четвртог степена Ацо Пејовић.

Прогоњен кошмарима због неузвраћене љубави, као и суморним животом у конзервативној немачкој породици, Адолф се заветовао на освету. Из источног царства кренуо је ка Баварској, са само једном идејом, да се освети семитској курви масовном агресијом над читавом њеном заједницом. Умро је у Аргентини 1962. година, као отац двоје аријевске деце и срећан човек. Он и Рахела ће се поново срести корз 197 кругова реинкарнације, у у плејну З - 156б, овај пут под потпуно другачијим околностима.

• XPACT

Na cemu si ti? xD

• Mickey Savage

Realno, sad nakon WW2, tek neče ućutati. Biće ovo zanimljiva tema, pošto sam u značajnoj manjini. Elem, gospodin iz uvodnog posta mi je neka soft verzija likova tipa Đorđe Vukadinović koji u svetu vidi zaveru, masoni, rošildi i k'o za kurac jedan stariji lik, penzionisani pandur, mi juče u teretani držao predavanje o masonima i jezuitima kao jevrejskim produktima na srpskoj političkoj sceni, sinoć sam se baš naslušao hardcore činjenica koje ću, kako stvari stoje, i ovde čuti.

• Bushido

Jevreji i arapi su semitski narodi. Ljudi prave ogrnomnu razliku izmedju njih, a zapravo je ona vrlo mala. A razlog mržnje nije racionalan, kao što je to obično i slučaj kada se radi o mržnji prema nekome ko ti nije previše srodan. Nešto poput mržnje usmerene ka kestenju, ili bubašvabi. Jednostavno nije bila simpatična Peri, koji je sticajem okolnosti imao puno drugara. Pa su ti drugari usvojili mržnju. A onda su drugari Perinih drugara nasledili istu mržnju i preneli na nove generacije. Razlozi idu od velikih noseva, do kopanja tunela i izdaje Isusa.
    Što se mene tiče, ne mrzim ih, samo mi je lepše kada ih nema u okolini. Kao što ne volim kestenje u okolini. I bubašvabe.
    Jednostavno, nisu oni loši, samo sam potomak nekog Perinog ortaka.

• Valdemar

Mrze ih zato što imaju svoje sopstvene interese, i što opstaju već hiljadama godina, čak i preko leševa drugih, i kad iz izmasakriraš, oni neće da nestanu već se priberu, drže se jedni drugih, makar to išlo na štetu naroda među kojima žive. Zato što su spolja pomirljivi, iznutra nadmeni, zato što intimno misle da su najbolji od svih naroda i da zaslužuju da gaze druge. Nemam pojma... Istovremeno im se i divim i na neki način su mi odbojni, onako kad ih generalizujem. Kad gledam individualno, obožavam pisce i kompozitore jevrejskog porekla, i neki od mojih najboljih prijatelja su Jevreji!

• Риха Дисидент

Не волим их зато шо имају оне жваљаве золуфе који се не уклапају са оним ретро капицама.

• Valdemar

Jevreji i arapi su semitski narodi. Ljudi prave ogrnomnu razliku izmedju njih, a zapravo je ona vrlo mala.

Kad bi samo uspeo da objasniš na koji način je ta razlika mala...

• дебели пацов

Само се ви кољите, у међувремену Курд суче маџора и чека ко ће први да налети за уваљивање у буљу.

• l

A oni su uvijek žrtve...

pa to, jebote, nije hića samo njih ubijao, al oni su jedini koji kukaju. oni su kalimero, a kalimero svima ide na kurac.

bem li ga, možda i jeste zbog toga što se toliko drže zajedno, što su "uspeli u životu", pa imaju lobije od kojih zavisi dobar deo poštenog naroda koji u ovom modernom dobu živi jednim klasičnim robovskim životom.

a antisemitizam u evropi nije ništa novo (mletački trgovac) i valjda je ta netrpeljivost prema njima proistekla i iz njihovog lihvarskog ponašanja.

razlog zašto ih ja ne mirišem preterano je taj što generalno ne volim ljude koji preterano insistiraju na svojoj religiji, naciji, poreklu, itd i koji su ksenofobični, meni je to znak zaostalosti.

dalje, ne mirišem ih iz nekih sasvim ličnih razloga (koji mi dakako ne daju za pravo da to transferišem na čitavu naciju, ali neke generalizacije su kao takve naprosto tačne - japanci su disciplinovani, crnci su dobri atletičari, srbi su zlurada govna...). naime, imala sam prilike da budem u manje-više bliskom (ne prisnom) kontaktu sa tri primerka ove vrste (dva lokalna primerka i jedan iz tel aviva), i ono što sam primetila je da su ovi ljudi bili teška govna, koja se služe najgorim manipulacijama i najpodmuklijim potezima, i ne prezaju ni od čega kako bi stekli korist (materijalnu i/ili statusnu).

a opet, tu je i cela ona stvar sa isusom...

• s

Nemam pojma... Istovremeno im se i divim i na neki način su mi odbojni

Nešto kao Englezi... pišljiva ostrvska državica u kojoj je stalno kiša osvoji ceo svet za 300 godina, a svi ih mrze. Realno, najbolja nacija na svetu.

• enemyofthefreeworld

Razlozi idu od velikih noseva, do kopanja tunela i izdaje Isusa.

То ме подсети.
    "The details are trivial and pointless, the reasons as always, purely human ones."

• Glavni

i neki od mojih najboljih prijatelja su Jevreji!

Strašno. Razmisliću da li ću ubuduće postovati u istim temama kao i ti.

• Valdemar

Nešto kao Englezi... pišljiva ostrvska državica u kojoj je stalno kiša osvoji ceo svet za 300 godina, a svi ih mrze. Realno, najbolja nacija na svetu.

Ja bih voleo da je Hitler prvi napravio atomku. Samo jednu. Ona bi išla na London. Onda bih voleo da su Rusi isto napravili samo jednu atomku. Ta bi išla na Berlin. E, onda bi Ameri bacili svoje dve na Hirošimu i Nagasaki, i posle toga bi upotreba atomskog oružja bila zabranjena.

Daaaaj, pa svi znaju da su tu Jevreji bili samo posrednik u zločinu, Otac je Žrtvovao Sina radi Spasenja Čovečanstva, nisu krivi Jevreji.

• Mickey Savage

Prosto, ima nešto kod tih jevreja što moraš poštovati, milenijumima se kroz borbu za opstanak oni dokazuju i svuda ih ima. Bilo bi treš sad da kačim listu svih velikih jevreja, ali su oni etnička grupacija sa najvećim procentom uspešnih ljudi u raznim sferama života. S Palestincima ratuju od pamtiveka, Hitler ih hteo istrebiti, a oni samo izlaze moćniji. A npr. Srbi samo zabijaju glavu u pesak i udaraju se u grudi tešeći se time da su nebeski narod. Jebeš ih, možeš ih mrzeti, ali da su za respekt - jesu!

• enemyofthefreeworld

лолололо
    http://firstlightforum.files.wordpress.com/2012/01/ultra-orthodox-jews2.jpg

Зашто нас мрзиш Хићо!?

http://www.logoi.com/picture-movies/img/hitler_02.jpg

Продали сте хардкор!

• l

бард четвртог степена Ацо Пејовић.

hahahahaaha

• l

milenijumima se kroz borbu za opstanak oni dokazuju i svuda ih ima.

jevreji uvek opstaju i svugde ih ima.

bubašvabe uvek opstaju i svugde ih ima.

ergo, jevreji = bubišarbe

• msmojne

Zanimljivo je i da je Hitler bio u ok odnosima sa Arapima...
    Jevreji imaju jedan jedini cilj, dominacija svetom i dobro im ide.

• Bushido

Kad bi samo uspeo da objasniš na koji način je ta razlika mala...

Pa, kao prvo imaju gotovo iste korene. Kao drugo i judeizam i islam imaju semitsku osnovu. Imaju je i hrišćani, ali hrišćanstvo se najviše udaljilo od semitskih osnova, dok su ove dve religije prilično zadržale istu. Po Bibliji židovi su potomci Avramovog sina, Isaka. Dok su arapi potomci takođe Avramovog sina Ismaila. Inace, moguce da tu leži i pocetak mržnje, jer njihov biblijski sukob može da se tumači u sukobu ta dva burazera, alid a ne dubimo.
    Takođe, paradoksalno je to što su u srednjem veku najtolerantniji prema jevrejima bili upravo arapi. U Španiji su ješe cvetale baš kada su arapi došli. I tako dalje. Dosta sličnosti i povezanosti imaju.

• Mickey Savage

Ccccc, da vam ovo čitaju preci koji su ginuli da se oslobodimo švapske okupacije!

• krupovrbaski zmaj

nešto se mora mrziti. saćemo mrziti jevreje, jer je mrziti cigane smorilo. reći ću vam ovo; olbrajtova je jevrejka, a vidjeli ste da je zlo :)

• Алекс Андрос

У средњем веку, Јеврејима је било забрањено да поседују било какве некретнине, једном када су дошли у Европу, јер су се Европљани плашили да их нешто не зезну, јендом кад су дошли у огромном броју, ко што се увек свако плаши дошљака који дођу одједном у огромном броју.

Е, сад, како се нису бавили земљом, а од нечега морали да живе, почели да се баве трговином, а постепено и шпекулативним капиталом и каматарењем, које је католицима било забрањено (давање пара уз камату забранила Католичка црква). Наравно, свима су паре биле потребне, камате расле до неба, и јеврејски трговци се брзо обогатили, што је изазвало подозрење локалаца, како то обично бива. Такође, нису се мешали са локалцима, већ су бракове склапали само између себе, тако да им је то давало још већу дозу мистике и још више разлога за подозрење код локалног становништва.

Онда су кренули погроми Јевреја, "јер су разапели Христа", када камате почињу баш много да даве локалце, по систему "лакше да их побијемо него да им платимо камате". Од тад почињу и први стереотипи о њима (којима су неки од њих самих доста и допринели). Али, до тад су већ накупили доста богатства, и кад је кренуло са капитализмом, кренули да улажу паре и да гомилају богатство још и више него раније. Што је, логично, опет изазвало подозрење.

Сад да се пребацимо на Хитлера: Кад се затрујеш стереотипима од малих ногу, а уз то одрасташ као гола сиротиња, најлакше ти да викнеш "Деј тук ар џааааабс!" и кренеш да убијаш и кољеш. Такође, то што су Хитлера финансирали богати немачки индустријалци, којима су богати Јевреји били конкуренција, сигурно није помогло. После тога, машина иде сама.

Све до 1948. године, није било већих трвења између Арапа и Јевреја, макар колико је мени познато. Њихова нетрпељивост и ратовања крећу од 1948.

Дакле, мислим да се ради о давно створеним стереотипима, који су настали што из објективних разлога, што из комплекса, сем код Арапа, који се са њима мрзе због земље. Такође, гледати цео један народ од више милиона кроз пар најгорих примерака тог народа (и онда их сматрати грамзивим владарима из сенке) би било исто као и гледати све Србе кроз Јелену Карлеушу, Наташу Кандић, и Бошка и Станка, који нису баш превише омиљени ни међу многим Србима.

• Valdemar

Pa, kao prvo imaju gotovo iste korene. Kao drugo i judeizam i islam imaju semitsku osnovu. Imaju je i hrišćani, ali hrišćanstvo se najviše udaljilo od semitskih osnova, dok su ove dve religije prilično zadržale istu. Po Bibliji židovi su potomci Avramovog sina, Isaka. Dok su arapi potomci takođe Avramovog sina Ismaila. Inace, moguce da tu leži i pocetak mržnje, jer njihov biblijski sukob može da se tumači u sukobu ta dva burazera, alid a ne dubimo.
    Takođe, paradoksalno je to što su u srednjem veku najtolerantniji prema jevrejima bili upravo arapi. U Španiji su ješe cvetale baš kada su arapi došli. I tako dalje. Dosta sličnosti i povezanosti imaju.

Pusti ti Bibliju, vidi kakve danas imaju sličnosti u mentalitetu, politici, ponašanju itd. Arapi i Jevreji.

• Bushido

Све до 1948. године, није било већих трвења између Арапа и Јевреја, макар колико је мени познато. Њихова нетрпељивост и ратовања крећу од 1948.

Upravo tako.

• krupovrbaski zmaj

počeli su oni da se trve davno još. još od kada su muslimani al aksa džamiju napravili na temeljima solomonovog hrama. znači muslimani su krivi.