Vape mesto duvana
  • Aphōph

Cao vukajlijasi. Vejpujete li i sta? Mislite li da je stvarno prava alternativa cigaretama? Imate li kakvu preporuku, za modove, podove, tecnosti?

• Ejdus

Vape + cvaje + tregeri+ elektricni trotinet. Jedno ne ide bez drugoga.

• Aphōph

Ajmo ozbiljno. Ja batalih cigare, jer su mi grlo i nos skroz zacepljeni, a ne mogu bez nikotina. Evo dve nedelje parim, samo sam dve cigare ispusio za to vreme i obe su mi bile odvratne.

• DG

Само сам за IQOS чуо (не и пробао) да је океј, наводно имаш и задовољство, а немаш негативне ефекте и боље се осећаш, мада не знам да ли се то рачуна уопште јер је и даље некако дуван.

Лично пушим ове акустичне годинама и заиста немам проблема ни са капацитетом плућа ни са шлајмом или тако нечим на шта се обично жале.

И да, што Ејдус каже, мало је електрични тротинет вајб јбг

• Aphōph

IQOS je sranje, smrdi na decija govna, pritome je i dalje duvan pravi koji se samo zagreva do tacke dimljenja

• Ejdus

Probao sam to ali u startu moras da imas dva punjaca, dve cigarete i da ti uvek bude dostupna. U protivnom ces se vratiti na staro.

• DG

smrdi na decija govna

Лол, онда су ме погрешно информисали, добро је знати да не пробавам

• SokOdZove

Probao tri puta, i lepo menja nema tu šta, drugi put čak ostavio i elektronsku dva meseca skroz bez ičega. Poslednji put skoro godinu dana samo elektronska. Dva pakla dnevno nekad manje nekad više, šlajm ubija, kad dođe vrućina nekad jedva dišem, bubreg bih da cigare da ostavim. Al šta je problem, kad baaaš popizdim, moram akustična da se zapali, nek je bljutava kao prva u životu, al mora. To se baš retko dešava al uvek sam se samo zbog toga vraćao na obične.

• b

Slušaj vamo

Sem bazične sličnosti sa cigaretama, isporuke određene količine nikotina organizmu, tečnosti za elektronske cigarete nemaju nikakve sličnosti sa klasičnim cigaretama, samim tim ni efekat konzumiranja nije ni približan. Pokušaću da objasnim prostim jezikom kako bi svima bilo prijemčivo.

1. Duvan u klasičnoj cigareti sadrži nekoliko hiljada različitih hemijskih jedinjenja pored nikotina. Iako postoje neslaganja oko toga da li još hemijskih jedinjenja iz duvana samostalno izazivaju zavisnost, nema sumnje da pojedina (poput acetaldehida) pojačavaju absorbciju i efekat samog nikotina. Daleko je kompleksnija kompozicija duvana nego vape tečnosti koje sadrže uglavnom ekstraktovan nikotin, rastvoren u propilen glikolu. Pogotovo jer nema sagorevanja.
    2. Iqos je prelaz između vape tečnosti i cigarete, u smislu da isporučuje nikotin iz duvana, ali bez sagorevanja, već grejanjem do pred-sagorevajuće temperature. Pored manje isporučenog nikotina, nedostaju i produkti sagorevanja i sve što to sa sobom nosi.

U zdravstvenom smislu najzdravije su vape tečnosti, na drugom mestu je iqos i slični, najmanje zdrave su cigarete.
    U smislu isporuke nikotina, aktiviranja raznih hormona u telu, sve je obrnuto.

Cigarete su otprilike 90% štetnije od iqosa, prvenstveno zbog raznih karbonilnih grupa (poput formaldehida) i produkata sagorevanja, otprilike je toliko veće i zadovoljstvo pušenjem cigareta. Nema tu velike filozofije, biće ti manji pritisak od sojinog hamburgera, ali nije to meso. Isto i sa ovim.

• Š

Stigo tajko da objasni, može lock ovde

• l

ja zvacem nikorete sta o njima mislis bombas/.?

• b

pročitaj iznad... sem isporuke manje količine nikotina tvojim napregnutim i zavisnim ganglijama (što je ako posmatramo psihofizičke senzacije samo jedan aspekt pušenja), nije ni blizu cigareti...

• l

nije ali pomaze.bolje tako neka pomagala nego cigarete.do 2030 ce svi samo to i da koriste cigarete nece postojati.tarabici predskazali

• Mister_NO

Bombaj izdominirao

• b

oće, ali u kurcu... trend korišćenja cigareta je i debelom padu samo u Evropi i donekle u severnoj americi zbog visokih taksi, više zvog cena nego zbog zdravlja. Ne možeš jbg kad država Vašington recimo uzima 4.5 dolara po paklici samo na ime taksi.

Na globalnom nivou, u porastu je 2% prošle godine.

• Aphōph

A bombas, sta mislis ti o onim studijama gde nalaze da je nikotin zapravo zdrav i da ima vise korisnih nego negativnih stvari?

• l

zdrav kurac.ima mnogo zdravijih stvari ko je lud da uzima nikotin zbog zdravlja.i ako je malo zdrav-mnogo nije sigurno-moze da bude jedino u malim kolicinama.ako i ima nesto korisno to nije ni vredno pomena.kao sto kazu casa rakije za cirkulaciju.u poredjenju sa trcanjem, nekim povrcem itd casa rakije je kurac.

• b

Slušaj, bilo bi glupo reći da adiktivna supstanca može biti zdrava. Teško da bi se iko od legitimnih naučnika i časopisa uopšte usudio da iznese takvu "jeres", obzirom da je duvan izgubio marketinšku bitku i da je dežurni krivac. Proizvođači hrane, alkohola i lekova su daleko više uložili u samopromociju. Autor sam izreke koja se često citira, parafraziram sebe: " Da li si pročitao u novinama tipa čovek popušio dve cigare, pa poklao familiju. A sigurno si video, popio litru votke ili nagutao se lekova itd... Da ne dužim, mišljenja sam da je nikotin najmanje štetna stvar iz cigarete, problem su produkti sagorevanja jbg, udišeš dim, pa i da je čist sjebaće pluća...
    Po meni (a niko me ne može ubediti u drugačije), lista ubica iz konzumerističke industrije je sledeća:
    1. Hrana
    2. Alkohol
    3. Farmaceutska
    4. Duvan

• Aphōph

Labo, odes da trcis, slomis nogu
    Ili, uvale ti pokvarenu leblebiju, pa odapnes od botulizma

• l

zasto vojnici ginu
    zato sto mnogo trce
    vic

• Sevastokrator_95

samo jebeno prestanite da pusite, cigare, vejp, kitolinu ili sta vec purnjate

ne zato sto je nezdravo ili sto kosta (to je sirotinjska spika) vec zato sto 99% vas pusaca ne uziva u tome da pusi, nego to radi iz zavisnosti i prezire sebe zbog svoje navike

i nemojte mi onu "sve sam probo, ne vredi"

• BV

https://vukajlija.com/forum/teme/75817-vape-mesto-duvana?strana=2#post_4069057 hahahah

Nekako mi taj vape ide uz sandale, kariranu kosulju sa kratkim rukavima, planinarske naocare i generalno sve sto je retardirano
    Mada objektivno, a bombas ne bi lagao, isplati se zbog zdravlja i jebiga
    @ I sad kao servastoserator zna sve o pusenju, pusacima i duvanu iz price nekolicine koji su mu to rekli (da navedem taksativno teča i jedan stric) da bi ga odvratili od pusenja ili zato sto su eto tako samo rekli a ne misle tako i sad on izvodi procente u promil. Nije tacno da 99 posto ne uziva, mozda ne uziva u svakoj i ponekad pretera zbog zavisnosti ili nekog drugog razloga ali da cigare jesu sranje jesu. Al isto tako preteras i u lubenici pa te boli stomak pa je jedes i sutra. To moze a ovo ne moze?

• BV

Servadtokator je onaj sto se namrsti kad mu roditelji puse on se brine za njihovo zdravlje ne pricaju 3 naredna dana. Voli da nosi kariranu kosulju i dzemper. Omiljena pesma mu je seviljski berberin i fuga u c molu.

• Sevastokrator_95

ko o cemu, bergas o pusenju

uzgred, promasio si sve jbt

• BV

Sta to konkretno navedi po tackama

• Sevastokrator_95

pa ne, ako uzivas u cigarama samo napred, al da se ne lazemo, sanse su da purnjate jer ne znate sta cete sa sobom, a ne zbog uzitka

• BV

Nije ti teca rekao nego ujak

• Sevastokrator_95

Sta to konkretno navedi po tackama

sve jebeno, sta ima da navodim, procitaj sta si napisao i to sto si napisao si promasio

• BV

Sta podrazumevas pod uzivanje: osecaj kao kad plovis jahtom sa 10 najboljih picaka po jadranu. Pa da nije uzivanje onda. Nekom je tusiranje uzitak nekom nije. Ne mozes sad ti ako ne uzivas da prozivas ove sto uzivaju u tusiranju. Cigare su navlakusa i nekad ih popusis vise nego sto treba. Ja sam znao da zapalim samo par komada dnevno pogotovo mi je uvece bio cef a sad pusim od muke. Govna najveca ali ne dopustam da se generalizuje!

• b

Puši se prvenstveno radi zavisnosti. Ostavljanje cigareta je teško jer nikotin izaziva dokazano jaču zavisnost od heroina.
    Druga stvar je psihološka zavisnost, pušenje vezane za rituale itd... ako smrdiš u stanu kao ja sad, nećeš ostaviti cigare Ostavljanje cigareta zahteva ili ekstremno jaku volju (što većina vas nema, jer ste ženskaste pičkice upropaštene od roditelja, nesposobni za život i niste bili u vojsci) ili promenu životnih navika. Prati te tih deset minuta preko celog dana, aha jutarnja kafa ide cigara, posle doručka, posle ručka, pijem rakiju ne razdvajaj mi itd...

• хезно

duvan smorio, pređite na skank

• Earthworm Jim

Lepo je videti bombasa da se razume u nesto sto prica

• Sevastokrator_95

Ostavljanje cigareta zahteva ili ekstremno jaku volju (što većina vas nema, jer ste ženskaste pičkice upropaštene od roditelja, nesposobni za život i niste bili u vojsci) ili promenu životnih navika.

pa i za takve ima resenje, one tablete i slicna govna, bukvalno ko racionalno zeli da ostavi pusenje danas to moze lakse nego ikada ranije da uradi, cak i da je pickica bez imalo samokontrole

ako neko pusi jer mu se pusi, super, al opet kazem takvih sam u zivotu upoznao 1%

• celt

Ima bombas dosta vise iskustva sa ovim od vas :)

Sevast, tablete, hipnoze i ostali kurci nicemu ne sluze bez volje. Iz primera koje sam video do sad. Ostavio sam cigare posle fakulteta i pusenja dosta na jedno 4-5 god. Posle toga sam “propusio”, jer sam hteo i bilo mi lepo al sam se pazio da se ne navucem, nikad nisam pusio na poslu, kuci bez razloga i tako to, i potrosnja mi isla od tako cigare na dan do cigare na mesec dana.
    Posle sam i to zajebao jer koj ce mi kurac.

Poenta je da godinama nakon sto prestanes da pusis, upadnes u situaciju gde si nekad palio cigaru i dodje ti da zapalis cigaru, sa zeljom ko da si juce prestao da pusis. Kazu ljudi i nakon 20 godina isto tako. Tu tablete i nalepnice ne rade, nema tu veze vise sve to sa nikotinom.

Pusenje se ostavlja na pola pakle, cistom voljom. Nema ono ja necu al moram, samo da zavrsim paklu od ponedeljka.

• Š

nesposobni za život i niste bili u vojsci

Oću da kažem da je Klinton žena, i nema srce, i nikad nije ni bio u vojsku, i šta mu jebem

• celt

Ali pazi ti to, idenje u vojsku = bolja samokontrola ili sampopuzdanje ili bilo koji zivotni skil.

Potseca me na izjavu jednog sto znam, sto kaze da je zatvor od jedno god dana dobra stvar da naucis neke stvari za zivot posto njemu kao pomogao, pa preporucuje to :)

Prijatelju ako tebi treba neko da te bije motkom da naucis nesto, nemoj da generalizujes.

• Che-Vu

Ja sam batalio cigare negde pre desetak godina, kad sam dobio prvo dete, nije mi bio nikakav problem jer sam prešao na vejp, sa nikotinom naravno, onaj što ima nakovanj za bateriju pa sipaš sok u rezervoar gore, jeste da mi je kvario geometriju oblačenja i krivio materijal prostorno-vremenskog kontinuuma oko mene, ali bilo je mnogo jeftinije, pluća mi se pročistila i kao rezultat sam od tada uspeo da povratim fizičku spremu iz mladosti, fokusirajući moje ovisničke super-moći na vežbu i zdravu ishranu uspeo sam da za 3 godine od mrcine od 191cm i 120 kila sa stomačinom na kojoj bi mi i Bad Spenser pozavideo, dodjem do 82 kile čistog mišića, 8-pack, za triatlon spreman fazon. A i zakleo bih se da je imao više nikotina od obične cigare, premda Bombaš je očigledno potkovaniji na tu temu.
    Zapalio bih pljugu tu i tamo u društvu, kad se popije malo više, ne iz potrebe nego da kao budem mangup :)
    Sve je to lepo trajalo dok mi neko nije pokazao one fensi male vejpove, što umesto da sipaš tečnost dolaze već sa kapsulama u kojoj je neki kurac, neka sol u tečnosti. Neuporedivo elegantnije, manje i lakše, premda prilično skuplje, tako da sam u početku napravio neki sistem da mi je ona stara od 3 tone kao duvan - za po kući ili u radionici, a ova mala fensi mi je kao paklica - kad idem negde.
    Medjutim - ne prodje mnogo - navučem se na tu malu gore nego na heroin, bukvalno mi postala deo ruke, nisam prestajao da cuclam. Sećam se jednog puta gde sam se vozio sa ortakom 4 sata tamo 4 sata nazad, on pušač ja vejp, on je možda sve zajedno 8 pljugi zapalio usput, pita me da li sam svestan da nisam prestajao da vejpujem ceo put.
    I jednog dana dobijem neke plikove po ustima, sačuvaj me bože, dve nedelje nisam mogao da žvaćem ni da lučim pljuvačku, desni otekle, sve me boli 24/7, na kraju mi zubar dao neke kreme da mažem i prošlo, ali dok je trajalo bilo je baš pakao.

• DG

idenje u vojsku = bolja samokontrola ili sampopuzdanje ili bilo koji zivotni skil

А ликови који то потенцирају најчешће својом појавом то демантују

• Mister_NO

Vojska napravi od tebe čoveka i nauči te redu- ima fleku od ajvara na beloj majci ma bratele i pivski stomak

• KevinDurant355

Шта то фали војсци ? Најљепше животно искуство које можеш проћи. Служио сам ВРС 2002. године и сигурно је да послије свега тога изађеш здравији и бољи у сваком сегменту живота.

• b

A i zakleo bih se da je imao više nikotina od obične cigare

Šta je ovo nemoguće, kao što imaš na paklici napisano (npr. nic0.5, to znači pola miligrama nikotina po cigareti), tako i vape ima različite doze

• KevinDurant355

А што се цигара тиче, ладан Нектар најбоља алтернатива за све пороке :D

• Che-Vu

Šta je ovo nemoguće, kao što imaš na paklici napisano (npr. nic0.5, to znači pola miligrama nikotina po cigareti), tako i vape ima različite doze

Kapiram, nego svaki put kad bih zapalio cigaru posle prelaska na vejp mi je bilo kao planinski vazduh da pušim. A i pisao si nešto da telo bolje upoja nikotin iz cigare nego iz vejpa.
    Interesantno - jednom bili pred kraj one bočice sa tečnošću za vejp, žena krenula da kupi par stvari j ja joj rekao da kupi isti taj što nam je bio pri kraju a pušili ga tipa poslednjih metar dana, ona došla da traži a lik u radnji joj kaže “gospodjo, znači hoćete ovaj bez nikotina”?
    I naravno uzme opet onaj što treba, sa 16 mg.

• b

nije da telo upija bolje, ali aerosol izdišeš, a cigara katrančinu ti zalepi za pluća..

• dr .Vuk

Je li ste znali da ima aplikacija SmokeFree ja sam platio 4000 dinara i od tad nisam zapalio nijednu cigaru. Nisam imao para.

• Bata Sale

Mrzelo me da čitam da li ti je neko već dao normalan odgovor.

Pre 4 godine sam prešao na vejp.Ne IQOS i to, već baš vejp. Čurio sam 2 pakle dnevno i nisam mogao ni uz 10 stepenika da se popnem, a da ne dobijem predinfarktno stanje. 2 nedelje posle prelaska na vejp počeo sam da osećam mirise kao nekada. Posle mesec dana sam iskašljao sva govna iz pluća i nos mi se odčepio. Otprilike istovremeo sam počeo jače da osećam ukuse.

Bolje spavam, lakše dišem, mamurluk je daleko podnošljiviji, jer se ne otrujem i cigarama dodatno, mogu čurim i u zatvorenim prostorijama, bar po Jevropi... Ranije mi se dešavalo, verovatno zbog sjebane cirkulacije izazvanje čurenjem, da imam grč u nozi dok spavam, to mi se nije desilo već više od 3 godine. Probao sam jednom da zapalim regulare pljugu jer sam ostao bez ulja i ugasio sam je posle 2 dima, bila mi je odvratna.

Koristim ulje sa čistom duvanskom aromom, konkretno Liqua Traditional Tobacco. Ima neutralan ukus i miris. Atomizer koristim Vapefly Nicolas i odgovarajuću bateriju. Ne vidim svrhu modova i pare na sve strane, malo mi je hipsterski.

Sve u svemu, jeftinije je mi je na mesečnom nivou od 2 pakle cigara dnevno, bolje se osećam i ne smrdim na duvan ko fuga.

• Bata Sale

Sad videh ovo

Medjutim - ne prodje mnogo - navučem se na tu malu gore nego na heroin, bukvalno mi postala deo ruke, nisam prestajao da cuclam. Sećam se jednog puta gde sam se vozio sa ortakom 4 sata tamo 4 sata nazad, on pušač ja vejp, on je možda sve zajedno 8 pljugi zapalio usput, pita me da li sam svestan da nisam prestajao da vejpujem ceo put.

Če, ako pričaš o JOOL, JUUL ili kakogodsezove to malo govno je dizajnirano da te navuče. Radi direktan indžekšn u pluća i krv ogromne količine nikotina. Raspitao sam se o tome, gore od horsa.