Porast akciza duvana: Još jedan očajnički pokušaj ulazka u Evropsku Uniju, ili ekspresni način popunjavanja prepunih džepova političara?
  • PrankMaster

Svi ste verovatno čuli da će cigarete ekstremno poskupeti. Najjeftinije cigarete će, evidentno, koštati približno 200 dinara. Dakle, šta mislite o tome?
    Molim da ne spemujete, živo me zanima i da li je to uopšte istina, ili još jedan zent.

• a

Čula sam i ja. Ja odoh Helou Dominikana!

• Скелетор

stvarno ću početi d sadim duvan, jebeš mi sve...imam jedno 50 ari slobodne obradive površine..a moji stari su i radili to davno...

• Срна

pa,bre ljudi bila ova tema pre neki dan,mara otvorila,pa zatvorili posle,džimi čini mi se.
    reći ću što i tad,ili bataljujem cigarete,mada to nikad nisam htela,ili skačem u dunav.

• PrankMaster

To je i meni palo na pamet, al' reko' ostaviću. Mada mi to deluje k'o nemoguća misija, al' jebem li ga. Ali, ne znam da li će porasti cene običnog duvana u kesici. Verovatno hoće, ali za 90%?

PM EDIT:

marya dee
    pa,bre ljudi bila ova tema pre neki dan,mara otvorila,pa zatvorili posle,džimi čini mi se.
    reći ću što i tad,ili bataljujem cigarete,mada to nikad nisam htela,ili skačem u dunav.

Poslao ja Frenkiju pevete, odobrio mi je. :)
    To je i jedino što mož'mo. :)

• Mil'ca.

Kod nas je to već poskupilo. Nije baš toliko ali za nekih 20-30 centi, ako ne i više, nisam mnogo obraćala pažnju. I oni najgori cigari koje si za kusur kupovao sad su im nešto digli cijene. To sigurno neće pomoći ulasku u EU, ližemo im dupe al' boli njih kita za to. Samo pune džepove.

• Vučica21

Ako budu poskupele, mi koji ne pušimo cigarete smo najebali. Zbog nedostatka cigareta, pušači će svoju nervozu iskaliti na nama.

• PrankMaster

Poenta je ova: Na primer, u Grčkoj, koja je članica Evropske Unije, Marlboro košta ~ 3,5 €, što izađe 360-370 dinara, je l' de? To je jedan od uslova. Povišenje akciza alkoholne i duvanske industrije.

Vučice, varaš se. :)

• DS

Глуп наслов теме

• PrankMaster

Molim da ne spemujete

• Vučica21

Vučice, varaš se. :)

Možda ti, ali poznajem neke koji, kad ne popiju kafu i ne zapale koju cigaretu, su nervozni kao da im je neko stao na žulj.

• PrankMaster

Pa i ja sam takav, ali jebi ga, il' ćeš da zategneš kaJiš, pa da rezembliraš na Etiopljanina, ili ćeš da batališ pljuge. :)

• Срна

ja kafu pijem jer volim kafu,cigarete pušim jer volim cigarete,nisu mi vezana ta dva nužno.evo,popila kafu i danas nisam nijednu cigaretu popušila,ali ne bih da bataljujem cigarete,volim da povučem koji dim,naročito posle jela.

• forget-me-not

Prank, izvini, ali trebalo bi da piše 'ulaska' umesto 'ulazka' i takođe 'unija' malim slovom u 'Evropska unija'... Nadam se da se ne ljutiš, ali ipak je naslov teme... :)

• PrankMaster

forget-me-not
    Prank, izvini, ali trebalo bi da piše 'ulaska' umesto 'ulazka' i takođe 'unija' malim slovom u 'Evropska unija'... Nadam se da se ljutiš, ali ipak je naslov teme... :)

Znam, za "ulaska", to sam napisao u brzini, i izvalio sam da sam se ugasio, al' sam se nadao da niko neće primetiti. I ja idem u Filološku gimnaziju. Zapravo, ako se ne varam, "Evropska Unija" se piše sa oba velika početna slova, jer je "Unija" deo naziva koji je jedinstven, stoga...:) Ali hvala. :)

• Јованча

jebem im semenku. čuo sam i ja sinoć, i prenerazio se.
    od sinoć, kad god sam zapalio cigaretu, samo što suzu nisam pustio, kad pomislim da ću da gorim cirka 300 dinara dnevno na marlboro. jebeno. ma, švercuje se sad, švercovaće se tad još više. ko je lud da plaća cigare toliko? prvo jebaše redom sa onim zakonom o pušenju, sad i ovo...
    jeb'o faks, odoh do caneta subotića da me uvede u biznis.

• forget-me-not

Ispravila sam u 'ne ljutiš' u prvom postu :) Ipak mislim da je malim, samo bi to 'Evropska' trebalo velikim, osim ako piše samo 'Unija' (kad se zna na koju se misli)... Ovako, u sintagmi, trebalo bi da je malim slovom, dok je u engleskom 'the European Union', naravno. Mislim, možda grešim, ali tako su nama rekli na časovima prevođenja :)

• Hydrog3n Cyanide

Dobra strana: smanjenje broja pušača. Yay! :)

• Moćni Ming

Ajmo pušači, na ulice...
    Šta ste se posakrivali u kuće k'o pičke i ogovarate, nema leba (tj. cigara) od toga. Ako pederi mogu da izađu na ulice da traže svoja prava šta vas sprečava? Prvo su vas sjebali za pušenje na javnom mestu pa sad i ovo... Ako izađete, izlazim i ja, koji sam nepušač, da vas podržim. Da im jebemo majku, onako, po grčkom modelu...

• M

Ming, kakve veze homoseksualci imaju s ovim? I mean, nikakva vam prava ne manjkaju, samo su poskupela lolololo

• Mil'ca.

Ako bi poskupili z' inat bih ostavila! Kupovala bih kutiju jednom nedjeljno, čisto da mi se nađe uz kafu.

• Moćni Ming

Ming, kakve veze homoseksualci imaju s ovim?

Ne skreći sa teme. Tvoje pitanje je iz Blagoje kategorije.

• PrankMaster

Čilautirajte. :)

Ma kakvi, kupujem ja 20 boksova pre nego što poskupe, i bog da me vidi. :)

• M

Hvala, Ming. -.-
    Good idea, Prank, stekacu se od tebe. :D

• PrankMaster

Bravo, Tarara, bravo, bambi za tebe.

Znam, za "ulaska", to sam napisao u brzini, i izvalio sam da sam se ugasio, al' sam se nadao da niko neće primetiti

• TaRara

Necu bambi, daj pare :)

• PrankMaster

Kakve pare, država siromašna? ;)

• Роки Билбао™

A jesu li kreteni razmišljali da će naš narod da se okrene proizvodnji duvana i alkohola za sopstvene potrebe? E, sad ima ljudi koji dugo rade sa tima a zamisli sad da se toga uhvati neko ko je počeo preko noći. Kad bude počelo trovanje...

• PrankMaster

Roki, to je zapravo veoma realan ishod svega ovoga, ali to će učiniti veoma nizak procenat ljudi jer nemaju svi gde da zasade.

• Remac

Eo prodje osam dana kako sam bacio cigare, k'o da sam znao da ce biti neko poskupljenje... Sta ja znam, valjda to treba da raste sa standardom, kad se plate povecaju onda i cigare i tako te stvari...

• PrankMaster

Plate se neće povećavati, samo će cene biti napumpane. Ja nisam još, ali ja mislim da hoću, baš sam pričao sa ćaletom sinoć da l' d'ostavljamo il' jok.

• Роки Билбао™

Roki, to je zapravo veoma realan ishod svega ovoga, ali to će učiniti veoma nizak procenat ljudi jer nemaju svi gde da zasade.

A šta ako ti koji nemaju gde da sade počnu da kupuju, naravno na crno, tu istu krdžu od ovih koji imaju, kao što se sada radi sa rakijom koja se preko određenih veza sa sela šalje i prodaje po gradovima?

• selenijum

Kod nas "postepeno" poskupljuju ima jedno dvije godine i nastaviće u narednim. Npr. od početka sledeće godine će će sve cigare poskupiti za minimum 50 feninga. Što znači da će onaj krš od Morave koštati skoro 3KM (1,5 euro). Jebala ih Evropa, kad već poskupljuje sve redom, što ne skaču i plate? Da je njima, ili bilo kome u svijetu, stalo do toga da se ljudi ne truju cigarama zabranili bi prodaju cigareta skroz. Ovako samo jedu govna. Svi.

• sve za 69

Jebes mi mater ako ste vi normalni. Osnovne zivotne namirnice poskupele u jos vecem procentu ali za to se niko ne buni?!?! O poskupljenjima se na ovom forumu raspravlja samo kad poskupe duvan, alkohol i ostali intoksikanti. Zato i jesmo toliko najebali. Niko se ne buni sto nema posla i para ali zato svi spremni da ustanu jer se alkohol ne toci posle 22h, Pa jebote ako ti i to smeta kupi pivo u 6 popodne, taman ces imati vremena da ga ohladis kuci, ali ne, Srbinu je to veci problem nego cinjenica da mu je buducnost ugrozena i da ga teslace sa svih strana...

• LesTaT

Jebes mi mater ako ste vi normalni. Osnovne zivotne namirnice poskupele u jos vecem procentu ali za to se niko ne buni?!?! O poskupljenjima se na ovom forumu raspravlja samo kad poskupe duvan, alkohol i ostali intoksikanti. Zato i jesmo toliko najebali. Niko se ne buni sto nema posla i para ali zato svi spremni da ustanu jer se alkohol ne toci posle 22h, Pa jebote ako ti i to smeta kupi pivo u 6 popodne, taman ces imati vremena da ga ohladis kuci, ali ne, Srbinu je to veci problem nego cinjenica da mu je buducnost ugrozena i da ga teslace sa svih strana...

+!

• tasmanijski djavo

cigarete i alkohol se tretiraju kao luksuz i samim tim i treba da budu skupe. međutim, kod nas je problem u niskim platama. jedan nemac ima platu 1500 eura a kutija cigareta ga košta 5 (okvirno) a srbin ima platu 250-350 eura a kutija cigareta će da ga košta 2.5 i više eura. po toj logici bi u nemačkoj cena kutije trebalo da iznosi 15 eura. ipak nešto ne štima tu. lopovska posla u lopovskoj državi.
    ja ću najverovatnije ostaviti cigare ako tako bude, nadam se trajno.

• бури

jedan od jačih postova otkad sam na vukajliji...

• Џими

Još jedan očajnički pokušaj ulazka

Пранке, ти беше у Филолошкој? :)
    Елем... Што по сто пута отварате, бре, исте теме? Има тема о пушењу и о проблемима везаним за исто.

• Earthworm Jim

Pa ne bismo otvarali novu da ti nisi zaključao prošlu. :)

• Џими

Иде и ова под лоцк, не брини. :)

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.