Katedra za afro-američke studije i katedra za polne studije
  • Ejdus

Kada očekujemo da ovo bude uvedeno u naš školski i akademski program?
    I da li ste za ili protiv?

• Mister_NO

Mislim da je krajnje vreme

• Mali Mujo

da nam popusis kurac Ejduse

• mesni narezak

Nemamo seksualno obrazovanje kako treba, pa idu sve sami abortusi kod tinejdžerki, a ti bi da se ova govna dodaju?

• k

Slažem se, nema smisla napušavati Ejdusa na svakoj temi pojedinačno.

Ma šta nema? Popuši mi kurac Ejduse. Sladostrasno

• A

protiv

+ 1

• Z

Afro-Američke studije:
    -Problematično. Ne znam šta bi se tu toliko učilo, normalno treba se boriti protiv rasizma, ali nije to neka naučna oblast. Rasizam ne mora samo da obuhvata Afro-amerikance postoje razne grupacije podložne rasizmu.
    Polne studije:
    -Delimično podržavam. Svet se je znatno proširio i populacija je porasla, pa tako trebamo biti otvoreniji prema druga 2 pola koja odskaču sa binarne lestvice. Postoje transseksualci (organi i pol se ne poklapaju) i iterseksualci (ne mogu se svrstati ni u jedan pol). Shvatam da to treba izučavati i takođe kako da se poveća jednakost polova, ali ne treba se ići u krajnjost i pričati o 64 "polova" i maltretirati normalne ljude da po svaku cenu moraju da se ponašaju kao manjina nekog drugog pola samo zato jer je taj pol diskriminisan.
    Takođe postoji i problem zloupotrebe transseksualizma i interseksualizma. Eto primer u Americi gde je jedan plivač promenio pol da bi igrao sa ženama i osvojio prvo mesto i bio najbolji, ali on uopše i nije rođen kao transseksualac, nego je to uradio iz koristi. Postoji i primer zatvorenika koji je navodno "transseksualac", pa su ga stavili u ženski zatvor i on je napravio dete dvema ženama... Pa zar priliči nekome kome se organi i pol ne poklapaju da pravi decu? Takođe je to i tema lingvistike... itd. itd.

• b

Behold, Jovorovo i Ejdusovo derle.

• Mali Mujo

Ko god od vas da je napravio ovaj dupli i misli sad da je neki trol, nek se sagne

• Јова

Ja bi prije uveo domaćinstvo i ekonomiju/finansije i možda zdravstvenu kulturu (mada možda bolje ne ovo poslednje da ne postanu svi hipohondri)

• A

Ne bih uvela ništa osim podele dece po afinitetima. Dakle, od samog starta vidi se - interesuju te jezici - kreni tim putem. Matematika, fizika - izvoli. Hemija, biologija medicina - sa srećom. Informacione tehnologije - sa još većom srećom i tako dalje ... a ne učiš svakojake nepotrepštine 12 celih godina i onda se opredeljuješ za studije ... dobijaš titulu svestranosti i izubljenosti u poluvremenu. Fuj. A ove inovacije i pomije od predmeta, od građanskog vaspitanja do izbornih predmeta o ljubavi, braku i preljubi preko raznoraznih religija i meditacija, do eto tog seksualnog obrazovanja (nazovi), to je boleština.

• Š

Ne može tako. Ne vidi se ništa od samog starta, pogotovo kod ovih današnjih zoomer tiktokera i influensera, čast izuzecima kojih je jako malo. Obrazovni sistem je u debelom kurcu, menjati ga sad u neku prinudnu usmerenu verziju sebe bilo bi ravno njegovom urušavanju. Što možda i ne bi bilo tako loše, iz pepela možda nastane nešto normalno.

• P

Ovde se slazemo u potpunosti. Mada nije ti ovo neki unpopular opinion, svi smo se bar jednom tokom školovanja zapitali za koji će mi ovo kurac ali te neke ogromne promjene u obrazovnom sistemu se teško i rijetko dešavaju tako da ima da se uci klima mozambika jos zadugo

• A

Hvala Bogu da kažem nešto i da je vama iole korektno.
    Ma vide afinitete pravi profesionalci. Samo ih je malo. Rade se testovi sklonosti i sposobnosti i kraj. Nego je malo dece koje istinski zanima obrazovanje i tako će i ostati. Jbg, to je negde prosek.

• Š

Videti afinitete i na osnovu toga osuditi dete na život u toj sferi meni deluje nekako distopijski okrutno ali ok, možda grešim.

• A

A i opet ću reći - živimo u zemlji Debiliji. Šta koji kurac?

• P

Nije izvodivo u praksi, onda treba da svaka škola ima svoj tim neki kao skauta koji, jelte, ne bi bili profesori ali bi morali jako dobro da poznaju materiju određene branše i onda bi ti ljudi vršili neke profi orijentacije. To ne bi bili izvodivo čak ni u nekim eksperimentalnim fazama jer bi broj stručnjaka bio drastično manji od broja djece cije je sklonosti i preferencije potrebno analizirati

• A

Videti afinitete i na osnovu toga osuditi dete na život u toj sferi meni deluje nekako distopijski okrutno ali ok, možda grešim.

A ne, ne nisam mislila nužno ga divlje usmeriti tamo, ostaviti mu izbor, ali mu dati smernice, nešto kao pogodne skale odabira. Pametna deca dovoljno su pametna odmah. Manje pametna nikad ne shvate ni svrhu obrazovanja niti ih zanima da išta shvataju. Srednjoškolke nose šminku, cigare, kondome i vlažne maramice u torbi, a svesku savijenu nose u ruci ... JEDNU svesku. Ta deca ne moraju ni da se obrazuju po meni.

• Galantni kosovac

Avvl bi usmerili da se skoluje za Zene u crnom

• Š

treba da svaka škola ima svoj tim neki kao skauta koji, jelte, ne bi bili profesori ali bi morali jako dobro da poznaju materiju određene branše i onda bi ti ljudi vršili neke profi orijentacije

To bi u suštini mogle da budu pedagoško-psihološke službe u školama, onda bi možda i bilo neke koristi i svrhe od osoba na tim pozicijama, a ne da budu produžena ruka tiranskih stranačkih direktorčića koja se penje na kurac nastavnom osoblju za nebitna birokratska sranja.

• A

Ne znam ni ko su te žene..I zabole me.
    Mene su usmerili odmah. Išla sam u centar za talente i hvala im na tome. Sa 6,5 godina sam znala da će to biti društvene nauke, jezici, gluma ili umetnost. Tako je i bilo. Beskrajno hvala. Kao što rekoh ne može silom da nateraš većinu dece da obrazovanje voli i shvata ozbiljno. To su deca koja su buduće zanatlije i pekarke. Ne kažem da se ni u tim sferama ne može biti akademski potkovan ali to se desi sa jednim u milion.

• Galantni kosovac

Koji je vas talenat, ako nije tajna

• A

To bi u suštini mogle da budu pedagoško-psihološke službe u školama, onda bi možda i bilo neke koristi i svrhe od osoba na tim pozicijama, a ne da budu produžena ruka tiranskih stranačkih direktorčića koja se penje na kurac nastavnom osoblju za nebitna birokratska sranja

Fenomenalno!

Da većina sociologa, psihologa, pedagoga i sličnih profesija a ima ih tuce nađu svoju plemenitiju primenu. Poštovanje!

• A

Koji je vas talenat, ako nije tajna

Koji je tvoj problem sa mnom opet pitam? Još od pre tri godine od moje definicije sa k...cem?
    Voliš da me podbadaš očito. Ne loži me to, ozbiljno.

• Galantni kosovac

Ostavljam vas na miru, sporcki pozdrav

• A

Sad vidim da si Crveni Baron ... e jbg

• P

Procitao sam ti defku i nalazim se uvređen jer si ovu plodonosnu tekućinu datu od boga za stvaranje njemu najdrazih bića nazvala bezvrednom.

• A

Znala sam, jbg. Kod nekih ljudi je bezvredno. Bolje na kamen da ga izdrkaju nego da stvaraju potomke sa svojim genetskim materijalom

• A

Iskreno. Surova sam. Ja imam jednu baš gadnu osobinu - arijevka sam. Mislim pobrinica sam toga. I to je ružno. Ali to sam odlučila da budem.

• P

Hoćete reći da ste pobornica eugenike ? o.O

• A

Jbg. Ne baš bukvalno, ali nije loše da se to proseje ...

• A

Ne mislim tako, nisam za to. Može se roditi i genijalno dete od prosečnih ljudi, jer postoji i recesivno i dominantno nasleđivanje. Nije to tako prosto. Malo je glupa ta biološka intervencija ... nego da se kasnije malo to nekako uravnoteži - zakonskim odredbama, i slično.

• A

Neka se svako množi i razmnožava i živi biološki sasvim prirodno, ali neka se svako ne pita, naročito ne o pitanjima koja su za njega astronomija. A pita se. Vrlo glupi ljudi zapravo vode svet. Svetom upravljaju budale, po meni.

• A

Na položajima raznih vrsta od birokratije do najvišeg vrha - tumaraju budale. Ljudi za vešanje i slične prilike. To je tako, i to realno. Da ne dužim.

• celt

Vrlo glupi ljudi zapravo vode svet. Svetom upravljaju budale, po meni.

velike budale indid. prosti imbecili, jer inteligentne i pametne ne razume narod i ne mogu da budu vlast.

kako bi ti promenila to?

• A

VAUUUUU, prvo da se ...

• A

Da protrljam oči da vidim čitam li to što vidim i vidim li to što čitam...

• A

velike budale indid. prosti imbecili, jer inteligentne i pametne ne razume narod i ne mogu da budu vlast.

kako bi ti promenila to?

Kao jedinka - nikako. Ali bi uz razuman klan mogla da neprimetno podrivam sistem. Tek kada bi dovoljno ojačali tiho, najtiše, sjebali bi ih. Potrebno je da vođa oko sebe ima sebi ravne, a ne podanike, za početak. Ili da nema vođe. Potrebno je da svi misle kao jedan, i funkcionišu kao jedan veeeliki um, jer jeste veliki ako su u tom timu brilijantna čeljad. Ništa drugo nije potrebno sem pameti i jedinstva. Ali se nažalost uvek desi izdajnik, prodana duša, trula mušmula.

• DP

Ovoj avvl je potreban jedan šerpas na himalajima orgazma

• celt

jel imas neku drugu ideju za ovo "ojacali" osim da prikupite sto vise ljudi uz sebe? posto pricamo o nekoj realnoj politickoj, vojnoj, ekonomskoj itd moci, treba tu neka realna sila.

Potrebno je da vođa oko sebe ima sebi ravne, a ne podanike, za početak. Ili da nema vođe. Potrebno je da svi misle kao jedan, i funkcionišu kao jedan veeeliki um, jer jeste veliki ako su u tom timu brilijantna čeljad. Ništa drugo nije potrebno sem pameti i jedinstva. Ali se nažalost uvek desi izdajnik, prodana duša, trula mušmula.

kako bi obezbedila da svi funkcionisu na potpuno istom nivou kao jedan veliki um, bez egoja i licnih ambicija (cenim da na to mislis pod ovo trula musmula)?
    iz iskustva, ovi sto su pametniji i snazniji da mogu da urade to obicno dolaze i sa povecim egom, pa moras nekako da hranis to.
    inace mnogo smanjujes izbor ljudi koji mogu da ucestvuju u tome na 10-15 :) pa dodjemo na ono prvo sto te pitam.

• b

E G O J A

G

O

J

A

• celt

uf izvini bombas, bas nisam znao kako se kaze, totalno sam slucajno napisao to, molim te ispravi me.

• A

Jednostavno bi to morali biti dovoljno pametni ljudi koji bi razumeli da je kolektivno dobro iznad svakog ega. Bez takvih ljudi ne bi se moglo ništa napraviti. Mene moje lično dobro recimo uopšte ne zanima.

• A

Ovoj avvl je potreban jedan šerpas na himalajima orgazma

O de si matori Frojdoviču, nisam te prepoznala. Misliš da bi to nešto promenilo? Da nemam iskustva ja ne bih tvrdila da je nemoguće mene utopiti. Nakon bilo čega osećam se jednako prazno kao i pre toga. To je prokletsvo velikih umova.

• celt

jesi sigurna da bi mogla da se povinujes totalno grupi? to znaci da i nesto sto mislis moras da prilagodis i da precutis jer vecina ne misli tako.

ako kazes da bi svi mislili isto, zar to nije jednoumlje, a to uglavnom nije dobro - ono vidimo ga na primeru?

• A

Suština života, onog srećnog i svakodnevnog jeste roditi se za njega. Roditi se prosečan, glup, snalažljiv u pomijarniku. Ali se dešavaju i ovakve greške kao ja. Rado bi trampila svoj um za sreću i zadovoljstvo svakodnevicom. Ali ne može, jbg.