Studije jednog budućeg doktora — Vukajlija uz Vuka (RIJALITI)
  • dr .Vuk

★MOD EDIT★

U dogovoru sa budućim dr Vukom, apdejtujem naslov teme i proglašavam je blogom, na kojem ćemo našeg Vuka pratiti, podržavati i, svakako, napušavati tokom njegovih studija....pa dokle traje. Autor Vuk će s vremena na vreme ovde kačiti svoje dogodovštine sa faksa a mi ćemo mu pomoći da što odgovornije studira i jednog dana, možda, postane i ministar zdravlja! Delite sa Vukom vaša iskustva sa visokoškolskih ustanova, poželjno je med.vrste...ali ok je i ako ste studirali/studirate FON:)

Pa ljudi moji ze nekih 7 dana krećem na medicinski faks i zato pitam neke iskusnije vukajlijaše koji su prošli kroz to da mi daju neke savete.

• 6

Надовезуј се на колегинице обавезно.

• Aphōph

Pola vremena uci, pola pij na oci i ganjaj suknje, nikakva filozofija

Dr se pise bez tacke da znas, posto to ne uce na medicinskom

• 6

Читај Исповести обавезно

• Mali Mujo

Budi spreman da zamrziš i medicinu i ovu državu i da ti bude muka od svega. Ali ako izdržiš, možeš poslije ići po Njemačkama i izgraditi sebi život kakav oćeš.

• dr .Vuk

Aphōph
    Pola vremena uci, pola pij na oci i ganjaj suknje, nikakva filozofija

Dr se pise bez tacke da znas, posto to ne uce na medicinskom

pre 11 minut

hahahahah, da, pa to sam naučio još u osnovnoj, nisam još zaboravio.

• dr .Vuk

Zašto, Mujo, jesi ti zavrsio medicinu ovde?

• dr .Vuk

надовезуј се

• Petar Pan Pezo$

ponasaj se kao totalni cudak, tipa trpaj prste u usrani bunar pa mirisi prste i mazi se po licu

• Petar Pan Pezo$

salim se, ali druzi se samo sa debelim ili bubuljicavim likovima da bi neke ribe mozda pomislile da si dobar u dusi

• Mali Mujo

Jok, ali znam momka koji je na petoj godini, ima sredjeno da ide u Njemacku cim zavrsi, da nije toga, i on sam kaze da bi se odavno ispisao. A znam i ovako više ljudi koji rade kao doktori u ovoj drzavi, ali to je tek poseban horor, ovde se prica o fakultetu

• Petar Pan Pezo$

brt ovde ako si doktor samo trazis da radis nocnu smenu, po ceo dan zurke i karas medicinske sestre

• velikiblek

Ne slusaj druge studente lazu uglavnom za sve

• Mali Mujo

Zavisi kako gde. U ovom jednom malom gradu gde sam zivio, ima neki dom zdravlja, tu je stvarno teska zajebancija. Radi se u smjenama, po 6 sati, jos ti malo i pauza pojede, i posto je mali grad, svako ko dodje s necim ozbiljnijim od prehlade biva proslijedjen u vece gradove. Al u bolnicama je vec druga prica raditi. Znaju biti dezurstva po 30+ sati. Da ne spominjem korupciju, stranacko ucesce, i mentalna oboljenja pojedinih medicinskih radnika na odgovornim funkcijama. Bolnica je Golgota.

• dr .Vuk

Значи да си ти ово сад слагао? :)

• P

velikiblek
    Ne slusaj druge studente lazu uglavnom za sve

Upravo to. Isto kao i u srednjoj tako i na faksu, pretezno se kuka i kenja, ali nista ne slusaj to. Ja sam dva puta izbacen i vracen u srednju skolu, a manje sam kukao od onih koji su prolazili odlicnim. I danas kad me pitaju srednja mi je strava dobro iskustvo, dok druge poseća na patnju. Ne slusaj druge, samo redovno uci (posto je medicina inace bi mogao ucit samo kad zagusti) i sve ce biti okej.

• Mali Mujo

Sta sam slagao?

• Тхе Проф

1. Naruči odmah doktorski mantil pa se kurči na velikim odmorima. Napomena: nemoj da te vidi neki profa.
    2. Žene iz administracije i sekreterijata redovno obasipaj komplimentima, ali onako diskretno,ne ko ljakse. Nepisano je praviko da ćeš pola školovanja završiti ako si dobar sa njim. Napomena: odnesi im sitne kolače kad slaviše Slavu...čak i ako ne slaviš.
    3. Razgovaraj sa obicnim ljudima, razvijaj soc.kontakt i strpljenje u komunikaciji. Dobar lekar je onaj koji ume da sasluša obične ljude a ne onaj koi se kurči poznavanjem Guytonove Fiziologije, napamet.

• Džonimir

Budi fin sa seljacima, davaće ti pare i alkohol i hranu pride.

• riffraff

stori kako učiš obavezno
    spida guarane
    gledaj da jebeš kolko možeš
    obnovi prvi put
    ubjedi svoje da ćeš biti bolji
    obnovi drugi put
    ubij se

• Earthworm Jim

Gledaj da se prebacis na stomatologiju ako nemas neku dobru vezu za specijalizaciju

• Мулти

немој на пракси да носиш оне кломпе ретардиране ако није обавезно јер ако се ту случајно задеси неки форсовац са разбијеном главом помислиће да си дукатлија па ће те истрести из пичкице студентске онда нема ништа од њемачке а ни од карања у наредних пар година јер рибе из медицинске углавном готиве тај неки главати вазура фазон а такви не уписују медицину и не посјећују вукајлију срећно др вук вјерујем у тебе

• l

uvek nosi sa sobom debeo kabel od 20-30 cm za slucaj ako te neko napadne i drzi ga u gacama da ribe misle da si obdaren

• l

ako uspes da nadjes devojku nemoj odma da je hvatas za sisu, pusti da prodje 10ak dana,ne vole one navalentne

• l

zaboravi najvazniju stvar.ako neko predlozi da prizavate duhove bezi odatle nemoj da ucestvujs u tome nikako.sad bas gledam film kako je jedan decko najebao jer je prizivao duhove

• l

samo opusteno nece niko da te bije bez razloga tamo

• Скелетор

ne uzimaj drogu od nepoznatih ljudi

• Đoto

Daj drogu nepoznatim ljudima

• Мулти

прикључи се фармацеутској мафији ту су паре

• Скелетор

najbolje je da upises drugu godinu bez vecih problema, tako ces steci poverenje kod matorih da se ne zajebavas vec da si ozbiljan, sto znaci imace znatno vecu toleranciju na buduce neuspehe svog sina kad bude poceo da skapava otrovan od alkohola ili cega vec u 5 sati ujutru pesice s neke zurke u picku materinu neki deo grada i tako tih nekih uobicajenih faza studiranja

• l

kakva droga nemoj to, u prvoj godini mozes trodone samo da koristis

• Đoto

Specijalizaciju obavezno negde na Kosovu završi.

• l

da, na kosovu se stice najbolje znanje

• l

vise respektuju doktora koji ima diplomu sa kosova nego da specijaliziras u londonu.a ovi sto su imali tu srecu da se rode na kosovu ne znaju sta ce sa parama svaki dan im stizu pare ne znaju ni oni odakle

• l

aj da damo pare ovom sa kosova.daj da mu uplatimo makar hiljadu evra da ima

• dr .Vuk

hahahah labokv, nisam tebe ocekivao. zaista jezivi saveti :D

• dr .Vuk

lol, sta je to главати вазура фазон

• dr .Vuk

lol, kakva seljacina

• Sojin_komadić

Ubij se odmah, da se ne patis naknadno.

• dr .Vuk

sto da se ubijem?

• P

Bice to trnovit put, pun psihickog pritiska, nepravde, iskusenja, trenutaka kada ces pomisliti da odustanes, trenutaka kada ces osetiti da zivot zna nekad da udari jako nisko ali zapamti da sve lepo i lose sto ti se desi na fakultetu je uvod u zivot. Naviknut ces se na uspehe i poraze, onda kada ga zavrsis i ako sve bude okej, ovo prvo ces dozivljavati mnogo cesce. Kada ti bude tesko tokom fakulteta i pomislis da odustanes, seti se ovih mojih reci i ovih ljudi. Mozes ti to vuce, uz tebe smo

• P

Hahahahahahah a nisam znao da ce se ovako pateticno tumaciti ali moram malo da skrenem sa suhe zajebancije i da podvucemo sta je fakultet zapravo

• Tamo Neki

združi se sa jevđom

• Plankton*

Ne znam da li je neko dao taj savet, ali batalite vi to lepo na vreme pa na zanat. Nema vajde od skole.

• Bata Sale

1. Ovo za tetke iz administracije sto profesor rece je velika istina. Budi dobar sa njima.

2. Sad ti je period da loces kao nezdrav. Kasnije ces biti suvise mator da mnogo pijes, a da ne odbolujes tri dana posle toga.

3. Sto se droge tice samo trava, ali povremeno. Nemoj da budes hasisar.

4. I sada ti je period da jebes sto vise. Jos ako ides na medEcinski kao sto kazes pa jbt. Obrnuo si igricu.

5. Ako ides u Bg na studije ne idi u KST ni pod razno.

6. Ako nisi u nejtiv gradu da i dalje zivis kod roditelja dok studiras pasteta, supa iz kesice, majonez i kecap su tvoji najbolji prijatelji u drugoj polovini meseca.

7. Ne svadjaj se i ne protivureci profesorima ni za zivu glavu nevezano za temu. Ja sam zbog toga dva puta studirao, jebem ti mene, 5. oktobar, Milosevica i Kostunicu.

• Mali Mujo

прикључи се фармацеутској мафији ту су паре

Ovo je najbolji savjet ovde.

P.S. Plidu, ko je dama na slici?

• Sanitarni čvor

fali jos saveti za polazak u osnovnu,pa da se kompletira skolovanje.

• Đoto

Ajmo jedan rezime svega što smo za sad naučili:

pij

drogiraj se (povremeno i umereno)

jebi

ubij se čim pre

priključi se farmaceutskoj mafiji

laži, foliraj, pravi se da si dobar sa svima

specijalizaciju obavezno na kosovu