Филолози, има ли вас?
  • Џими

Знам за доста филолога на Вукајлији, а капирам да их има још више. Дакле, ко је бивши, садашњи или будући студент филолошког у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, КМ, или фил. гимназија, нека се јави.

Са којих сте језика?

• Insolent Defender

Ja.
    A šta sad, treba da napišemo nešto o sebi?
    'Vako: komunikativna sam, ne zaklapam, onda, druže*ljubiva* sam vrrrlo, onda, volim iskrenost i poštenje, a o omiljenoj pozi ćemo na PVT-u, hihihi :DDDDDDD

• Hipnos

Ја сам будућа. :Д

• Euterpa

Ja takođe ne zaklapam (svoja), umem ponekad, kad zatreba (tuđa). :)
    I nije mi zvanje baš diplomirani filolog, al' nema veze, tu sam. :D

• piro

Pfff... kokošinjac. :P

• Стеван

У покушају. За сада, врло бедном покушају. :)
    Српска књижевност и језик са компаратистиком. Како зајебано звучи...

• Euterpa

Samo zvuči. :D

• Стеван

Хахаха... Било би дивно да само звучи.

• Groucho_Marx

Има. Српска књижевност и језик са општом књижевношћу. Ја увек упаднем у групу са најружнијим рибама.

• Euterpa

Pa, Gručo, pazi, to možda bilo kad si ti još išao u skolu...menjaju se stvari. :)

• Hipnos

Која је најгора катедра на Филолошком?

• Granon

Nisam filolog, nego sam svratila. Dosadno mi je.

• Стеван

Ствари се мењају, и то на боље, судећи по Гручовој изјави. :)

Хипнос, у ком смислу?

• l

u diplomi mi piše "diplomirani filolog kineskog jezika i književnosti". drugi strani jezik - engleski. s vremena na vreme i prevedem nešto sa ili na eng, al bavim se nečim sasvim drugim...

• Hipnos

Па да је рецимо најгоре организована, најтежа, најозлоглашенија...

• Стеван

Чини ми се да тебе занима српски, пошто знам да си писала по темама везаним за српски језик. Ако се не варам.

Имаш три групе: 01 (Српски језик и књ.), 05 (Српска књижевност и језик) и 06 (Српска књижевност и језик са компаратистиком, односно са општом књижевношћу, како се пре звала).
    06 није на добром гласу, важи за најтежу, али је зато и највише цењена. 01 и 05 су ипак лакше. Али све је то, наравно, доста слично. Има неких професора код којих не желиш да упаднеш, веруј ми, али то је већ лутрија, не зна се коме ће да западну. Имаш и групу Општа књижевност, са којом ћеш врло тешко наћи посао. Ако те занимају страни језици, можеш Џимија да питаш, сигурно је боље упућен него ја.

• Стеван

А организација је катастрофална и то на нивоу целог факултета. Треба времена да се навикне на то.

• Hipnos

@Стивен

Не вараш се, писала сам тамо, али не уписујем српски, већ неки страни језик.
    А питала сам чисто из знатижеље. :)

• Mastrixt

@Hipnos

A ono "hvala, u svakom slučaju"? :)

• Groucho_Marx

Еутерпа, ја сам заузет, али ако се још мало потрудиш...

Драго ми је да су нове генерације лепше. С друге стране, криво ми је што ја нисам у тој генерацији.

• Hipnos

Мастрихт, па то се подразумева. :)

Гручо, штооо?

• Стеван

Како што? Па због риба. :)

• Groucho_Marx

Стивене, читаш ми мисли. Да 'оће ко да ме демантује и покаже да грешим... Далеко је саншајн!

• Euterpa

Gručo, ja takođe, uostalom, samo sam bila ljubazna da ti kažem kako se stvari na bolje menjaju, ništa više, a ni manje. ;)

• Groucho_Marx

И шта то мени - апсолвенту - вреди? Па ви после кукајте како су пензионери безосећајни према омладини! Нису безосећајни, само им је криво...

Наравно да ми је драго. Коме бих иначе продавао причу у М&Му, са све штемерским погледом мистично изгубљеним у даљини?

• Hipnos

У колико сати обично почињу предавања на факсу?

• Euterpa

Kakvo je to pitanje? :D

• Moćni Ming

Pa retoričko... :)

• Mime

Zna li neko kakvo je bibliotekarstvo...?

• Groucho_Marx

Много добро, ја да ти кажем! :)

• Џими

Е, библиотекарство је до јаја, по речима оних који то студирају. Али, изгледа, само по њиховим речима. :)

Groucho_Marx, које си године уписао факс?

• Groucho_Marx

2005. у последњој генерацији по старом систему. Ти? Мора да сам те виђао по еминему ако ништа друго. :)

• Џими

И ја сам тад уписао. Не верујем да си ме тамо виђао, макар не у последње 2 године. Више сам обитавао у оној рупи доле, док ми се није смучила. Тешко је седети у Еминему. Затвориш очи и чујеш само кокодакање и туц-туц музику у позадини. :)

Елем, је л' знаш како сад иде процедура за продужење апсолвентског? Зваће ме у војску ако не однесем потврду. Је л' може регуларно да се извади потврда?

• Groucho_Marx

Птврда се регуларно вади, ништа мењано није. Што се сматра продужења, ако си пропустио да то обавиш у стандардном термину, бојим се да ћеш морати да пишеш молбу декану, мада ти не гарантујем ништа... А и мени би ваљало.

• Џими

А шта се подразумева под стандардним термином?!? :о
    Ја сам уписао апсолвентски у октобру, истекао је у марту. Је л' могу сад да продужим?

• Groucho_Marx

Ау, цврц... Ја мислио да ти је апсолвентски годину дана, као мени.
    Можеш, наравно, све регуларно. Види на сајту да нису избацили неке термине, ако нису, само шибај кад хоћеш!

• Џими

Теби је апсолвентски ГОДИНУ дана???
    Гди је ту демократија?

Фала ти за инфо. :)

• Groucho_Marx

Демократија? Је л' то неки парфем? :р Групе које имају дипломски испит имају апсолвентски од годину дана...

Нема на шта! :)

• Џими

Да, бре... Ви имате и дипломски.

• Стеван

Пирамида је закон.

• Euterpa

Ma vi sa filološkog samo kafenišete! Bagro. I vučete se po nekim šumama, urancima, a sutra treba da budete akademski građani! Eee, u čijim rukama leži budućnost majke nam Srbije...

• Groucho_Marx

Мислиш, српске књижевности и језика са општом књижевношћу? Она је ионако у кривчетићу, а Хегел се на то надовезује: "Све што је пропало, морало је пропасти." Тако да ето.

• Џими

''Пирамида је закон.''

Било је тамо доста мојих жврљотина по зидовима, па су прекречили. Скоро сам био после пуно времена и нашао само једну.

• Euterpa

Mislim, Gručo. Ne znam ja šta bismo bez tog Hegela... Možda nam nikad ne bi palo na pamet. :)

• Hipnos

Је л' има неко да му је први језик италијански? Или руски?

• Стеван

Хахаха, неко по шумама, а неко по свадбама. :Р :)
    Џими, сад је ред на нове генерације да жврљају. Наравно, нико ти не брани да опет оставиш траг на зидовима Пирамиде.

• Euterpa

Ova tema se lagaaano ali sigurno pretvara u "šta ko pije za filološkog". :D
    Ko će prvi? Ili fora "pijem šta ima"? :)

• Mr. Moon

Koji ste alkosi, jeb'o te... :P

• Euterpa

Aha, znaš me, znam te. ;)

• Џими

Е, било је јефтино пиво раније у Пирамиди, не знам како је сад. Мада, само сам једном у животу отишао нациркан на предавање. Из Увода у општу лингвистику код Весне Половине. Како мије та жена ишла на курац.