Колико водите рачуна о хигијени? Притом не мислим на оно основно - туширање и прање зуба, капирам да мање-више сви овде мање-више редовно то одржавају. Мада, опет, да ли?
Дакле, пар питања:
1. Да ли перете руке по доласку из града, или се одмах хватате за предмете по кући?
2. Је л' перете руке ПРЕ вршења нужде или само после? Да ли уопште перете руке? Или сматрате (као већина људи) да су руке по дифолту чистије од гениталија? Неке статистике показују да већина савремених гениталних инфекција долази од прљавих руку, а не од незаштићеног секса.
3. Кад сте последњи пут дезинфиковали тастатуру и миша? На истима се за недељу дана намножи више патогених организама него на псу луталици.
4. Да ли перете лименке или волите да конзумирате пљувачку пацова из магацина где су исте стајале и прљавштину са руку које су их стављале на раф у продавници?
5. Да ли перете воће и поврће? И како их перете?
6. Је л' делите чаше, флаше, лабела, шминку и остала срања са другим људима?
7. Колико често мењате пешкир и да ли користите више пешкира у исто време?
8. Да ли улазите обувени у кућу или пуштате да вам људи улазе обувени? Ово се нарочито односи на спаваће собе.
9. Да ли се пресвлачите по доласку из града или истим панталаонама у којима сте седали на седишта по аутобусу седите и по кући?
10. (за жене) Да ли лети седате голим бутинама на седишта у превозу и на столице по кафићима? (ово је најефикаснији начин преношења кондилома)
11. Да ли имате посебан сапун или цела породица користи исти? Да ли користите течни сапун за прање руку или обичан?
Је л' перете руке ПРЕ вршења нужде или само после????
Samo pederčine peru ruke posle pišanja!!!
Pobogu, držo sam svoj kurac u ruci, ne tuđi...EDIT:
Колико често мењате пешкир и да ли користите више пешкира у исто време?To ti se, bato moj, zove srpska intima... :)
- ŽNije to to bez pišaćke pacova.
Ворд јеботе!

1. Desi se da zaboravim...u zavisnosti od trenutnog stanja.
2. Da budem iskren...samo posle.
3. Nisam dezinfikovao, ali jesam usisavao.xD
4. Vec rekoh.
5. Perem. Vodom. :o
6. Da.
7. Posle tusiranja koristim 2, 1 nije dovoljan. A menjam ih cesto.
8. U dnevnu sobu obuveni, spavacu ne.
9. Ne vozim se busom, ali uglavnom se uvek skinem/okupam.
10. /
11. Tecni.
???
Samo pederčine peru ruke posle pišanja!!!
Pobogu, držo sam svoj kurac u ruci, ne tuđi...Па, јеботе, држао си свој курац, а је л' оћеш и други да га држе кад се рукују с тобом?
Океј, да знам за убудуће кад се будем руковао с тобом - држао си свој курац у руци. xDИ шта се сви хватате за те лименке пива одма, као да га нисте видели 100 година. :))
Пошто су ми одговори већином као Едијеви, само ћу да изменим неке:
1. Desi se da zaboravim...u zavisnosti od trenutnog stanja.
2. Da budem iskren...samo posle.
3. Nisam dezinfikovao, ali jesam usisavao.xD
4. Vec rekoh.
5. Perem. Vodom. :o
6. Чаше и флаше, понекад.
7. Posle tusiranja koristim 2, 1 nije dovoljan. A menjam ih cesto.
8. Увек носим кућне папуче кад сам код куће.
9. Седим у истим.
10. /
11. Tecni.
Pošto trenutno živim u domu, generalno, nehigijena je na zavidnom nivou... Iako je dom ženski, svega sam se nagledala. Što se mene tiče, pranje ruku je obavezno, koristim više peškira, voće uvek perem vodom, šminku ne pozajmljujem, koristim svoju... Kako nemam spavaću sobu, već je ova jedna i spavaća i kuhinja i čitaonica i soba sa goste, većina njih ulazi obuvena, mi posle čistimo i tako... :) A za ove butine... Recimo da ne oblačim ništa tako kratko, tako da... ne, ne sedim :)

Ja sam malko opterećena i gadljiva što se tiče higijene. I razmišljam o još zilion stvari pored ovih koje je Džimi nabrojao. Ali, kad nemam uslova, tipa da operem tu limenku od pljuvačke pacova :D onda stisnem zube i trudim se da ne razmišljam o tome.
Dok sam se vozila busom trudila sam se da uopšte ne sedam na ta sedišta, osim kad sam baš umorna i ne mogu da stojim.
Može svašta da se prenese kad sedneš na tuđe, još uvek toplo, mesto. Provereno.
Pošto trenutno živim u domu, generalno, nehigijena je na zavidnom nivou... Iako je dom ženski, svega sam se nagledala.Мени је колегиница причала да се 6 месеци није истуширала кад је била у Патрису (не знам тачно који блок), јер су зидови туш-кабина били масни од неке штроке, а одводи запушени остацима од тампона и искоришћених уложака.
- V
Dzimi to za kondilome nije tacno, ali uopste. Ostavi ti pricu ginekologa, izmisljaju oni aseksualne puteve prenosenja samo da ne bi unosili nemir u veze/brakove. HPV se prenosi telesnim tecnostima i vrlo je neotporan na uslove spoljne sredine.
HPV se prenosi telesnim tecnostima i vrlo je neotporan na uslove spoljne sredine.Бојим се да ниси у праву. Да ниси у праву доказује, између осталог, и огроман број оболелих девојчица које још нису ступиле у сексуалне односе, тако да нису могле да добију вирус разменом телесних течности. Позната ствар.
- S
Uf, ti domovi...
UzNes lepo stan k'o ja, i uzivas. :D