(НЕ)ХИГИЈЕНА - Друштвени паразит или само стереотип?
  • Џими

Колико водите рачуна о хигијени? Притом не мислим на оно основно - туширање и прање зуба, капирам да мање-више сви овде мање-више редовно то одржавају. Мада, опет, да ли?

Дакле, пар питања:

1. Да ли перете руке по доласку из града, или се одмах хватате за предмете по кући?
    2. Је л' перете руке ПРЕ вршења нужде или само после? Да ли уопште перете руке? Или сматрате (као већина људи) да су руке по дифолту чистије од гениталија? Неке статистике показују да већина савремених гениталних инфекција долази од прљавих руку, а не од незаштићеног секса.
    3. Кад сте последњи пут дезинфиковали тастатуру и миша? На истима се за недељу дана намножи више патогених организама него на псу луталици.
    4. Да ли перете лименке или волите да конзумирате пљувачку пацова из магацина где су исте стајале и прљавштину са руку које су их стављале на раф у продавници?
    5. Да ли перете воће и поврће? И како их перете?
    6. Је л' делите чаше, флаше, лабела, шминку и остала срања са другим људима?
    7. Колико често мењате пешкир и да ли користите више пешкира у исто време?
    8. Да ли улазите обувени у кућу или пуштате да вам људи улазе обувени? Ово се нарочито односи на спаваће собе.
    9. Да ли се пресвлачите по доласку из града или истим панталаонама у којима сте седали на седишта по аутобусу седите и по кући?
    10. (за жене) Да ли лети седате голим бутинама на седишта у превозу и на столице по кафићима? (ово је најефикаснији начин преношења кондилома)
    11. Да ли имате посебан сапун или цела породица користи исти? Да ли користите течни сапун за прање руку или обичан?

• Earthworm Jim

4. Да ли перете лименке или волите да конзумирате пљувачку пацова из магацина где су исте стајале и прљавштину са руку које су их стављале на раф у продавници?

Nije to to bez pišaćke pacova.

• Џими

Знам. :))
    На тој тачки сам пао.

• shitbrix

Ja kupim gajbu...pa ono bude u celofanu...

• Стеван

Пиво је вредно ризика.

• Moćni Ming

Је л' перете руке ПРЕ вршења нужде или само после?

???
    Samo pederčine peru ruke posle pišanja!!!
    Pobogu, držo sam svoj kurac u ruci, ne tuđi...

EDIT:

Колико често мењате пешкир и да ли користите више пешкира у исто време?

To ti se, bato moj, zove srpska intima... :)

• Ž

Ворд јеботе!

• Стеван

Ја заправо нисам ни размишљао до сад о лименкама и пацовима.
    А јебеш га, мора мало да се челичи имуни систем.

• shitbrix

1. Desi se da zaboravim...u zavisnosti od trenutnog stanja.
    2. Da budem iskren...samo posle.
    3. Nisam dezinfikovao, ali jesam usisavao.xD
    4. Vec rekoh.
    5. Perem. Vodom. :o
    6. Da.
    7. Posle tusiranja koristim 2, 1 nije dovoljan. A menjam ih cesto.
    8. U dnevnu sobu obuveni, spavacu ne.
    9. Ne vozim se busom, ali uglavnom se uvek skinem/okupam.
    10. /
    11. Tecni.

• Џими

???
    Samo pederčine peru ruke posle pišanja!!!
    Pobogu, držo sam svoj kurac u ruci, ne tuđi...

Па, јеботе, држао си свој курац, а је л' оћеш и други да га држе кад се рукују с тобом?
    Океј, да знам за убудуће кад се будем руковао с тобом - држао си свој курац у руци. xD

И шта се сви хватате за те лименке пива одма, као да га нисте видели 100 година. :))

• Moćni Ming

а је л' оћеш и други да га држе кад се рукују с тобом?

Dizvineš, zašto bi me isti taj kurac boleo za nekog drugog...?
    Jednostavno, volim da delim svoje telesne lučevine i mirise sa drugima... :p

• Џими

И то што кажеш... :Д

• Lullaby

10. (за жене) Да ли лети седате голим бутинама на седишта у превозу и на столице по кафићима? (ово је најефикаснији начин преношења кондилома)

Ma daj.

• Стеван

Пошто су ми одговори већином као Едијеви, само ћу да изменим неке:

1. Desi se da zaboravim...u zavisnosti od trenutnog stanja.
    2. Da budem iskren...samo posle.
    3. Nisam dezinfikovao, ali jesam usisavao.xD
    4. Vec rekoh.
    5. Perem. Vodom. :o
    6. Чаше и флаше, понекад.
    7. Posle tusiranja koristim 2, 1 nije dovoljan. A menjam ih cesto.
    8. Увек носим кућне папуче кад сам код куће.
    9. Седим у истим.
    10. /
    11. Tecni.

• Џими

Ma daj.

Шта? :) Никад ниси видео девојке како то раде? Ја вала виђам свако лето и смучи ми се живот с једне стране, с друге стране ми их буде жао.

• Moćni Ming

HHAHAH umretiću od smeha... :D :D

• Earthworm Jim

8. Да ли улазите обувени у кућу или пуштате да вам људи улазе обувени? Ово се нарочито односи на спаваће собе.

Mnogo je higijenskije ući obuven. Samo počistiš blato posle. A ako se izuje em zdima, em gljivice, bakterije, mude sarme. Ozbiljno.

To izuvanje je samo nasledje od Turaka.

• Џими

To izuvanje je samo nasledje od Turaka.

Једна од паметнијих ствари које смо наследили.

• Francky Delevra

Džimi, 'oću kurac sve to da perem! Gori si od "Blic zdravlje".

• Moćni Ming

@Gambi
    a šta kada treba da zovneš na ručak prijatelje koji su ti dotad pomagali na njivi da razbacate stajsko đubrivo...?
    Šta ćemo tad...? M...?

• Џими

Džimi, 'oću kurac sve to da perem! Gori si od "Blic zdravlje".

Они су, бре, за мене јуноше.

• Earthworm Jim

Tad ču da im postavim u dvorište. :)

• Стеван

Хахахахаха, Френки, подржавам! :)

• Francky Delevra

Ja provedem mesec dana u šumi, kupam se i perem zube jednom nedeljno i to ferijem. nikad ništa, otporan sam postao.

• jocko

Pročitah prvi post, čudi me što nisam umro do sad...

• Moćni Ming

Tad ču da im postavim u dvorište. :)

Koje dvorište u po jeseni, na 5 stepeni celzijusa, po prilično kišnom, tmurnom danu...?
    :urokljivogledajućismajli:

• Lullaby

Vidio sam, Džimi, ali ne vjerujem da je to "najefikasniji način".
    Gdje to iskopa? Rekla ti Ljiljana Habjanović-Đurović onomad na sajmu?

• Џими

Koje dvorište u po jeseni, na 5 stepeni celzijusa, po prilično kišnom, tmurnom danu...?
    :urokljivogledajućismajli:

Саће да ти каже ''Ко их јебе, кад су кметови''

• Earthworm Jim

Ко их јебе, кад су кметови

• forget-me-not

Pošto trenutno živim u domu, generalno, nehigijena je na zavidnom nivou... Iako je dom ženski, svega sam se nagledala. Što se mene tiče, pranje ruku je obavezno, koristim više peškira, voće uvek perem vodom, šminku ne pozajmljujem, koristim svoju... Kako nemam spavaću sobu, već je ova jedna i spavaća i kuhinja i čitaonica i soba sa goste, većina njih ulazi obuvena, mi posle čistimo i tako... :) A za ove butine... Recimo da ne oblačim ništa tako kratko, tako da... ne, ne sedim :)

• Џими

Vidio sam, Džimi, ali ne vjerujem da je to "najefikasniji način".
    Gdje to iskopa? Rekla ti Ljiljana Habjanović-Đurović onomad na sajmu?

:)) Јесте, тако се најчешће преноси + прљавим рукама. То ће ти рећи било који гинеколог. Брате, па питај девојку! :P

• Moćni Ming

Moje. :)

Strašno!
    Ne računaj onda na moju pomoć, kada ti bude trebao neko da ti razbaca đubre...
    Mog'o bih samo eventualno da poorem i to za dvajes' evrića... :)

• Lullaby

Ne mogu, blam me da je pitam o ženskim stvarima.

• mylyca

Ja sam malko opterećena i gadljiva što se tiče higijene. I razmišljam o još zilion stvari pored ovih koje je Džimi nabrojao. Ali, kad nemam uslova, tipa da operem tu limenku od pljuvačke pacova :D onda stisnem zube i trudim se da ne razmišljam o tome.
    Dok sam se vozila busom trudila sam se da uopšte ne sedam na ta sedišta, osim kad sam baš umorna i ne mogu da stojim.
    Može svašta da se prenese kad sedneš na tuđe, još uvek toplo, mesto. Provereno.

• Џими

Pošto trenutno živim u domu, generalno, nehigijena je na zavidnom nivou... Iako je dom ženski, svega sam se nagledala.

Мени је колегиница причала да се 6 месеци није истуширала кад је била у Патрису (не знам тачно који блок), јер су зидови туш-кабина били масни од неке штроке, а одводи запушени остацима од тампона и искоришћених уложака.

• Moćni Ming

voće uvek perem vodom

Ne koristiš deterdžent???

• Earthworm Jim

Strašno!
    Ne računaj onda na moju pomoć, kada ti bude trebao neko da ti razbaca đubre...
    Mog'o bih samo eventualno da poorem i to za dvajes' evrića... :)

Ne treba, imam ja moje kmetove. :)

• Francky Delevra

Meni žena farmaceut. Kome žena nije farmaceut taj ne zna šta je higijena... :(

• Moćni Ming

Dahijo prokleti... :)

• V

Dzimi to za kondilome nije tacno, ali uopste. Ostavi ti pricu ginekologa, izmisljaju oni aseksualne puteve prenosenja samo da ne bi unosili nemir u veze/brakove. HPV se prenosi telesnim tecnostima i vrlo je neotporan na uslove spoljne sredine.

• Џими

HPV se prenosi telesnim tecnostima i vrlo je neotporan na uslove spoljne sredine.

Бојим се да ниси у праву. Да ниси у праву доказује, између осталог, и огроман број оболелих девојчица које још нису ступиле у сексуалне односе, тако да нису могле да добију вирус разменом телесних течности. Позната ствар.

• mylyca

Brate, kad iscuri sekret i ti sedneš na to...
    Jednom sam sanjala da su me milioni zagađujućih čestica, bakterija i sranja ubili kad sam ih udahnula. Toliko sam opterećena.

• forget-me-not

Dobro, nije baš toliko strašno, ima ispada, ali navikneš se, veruj mi... A Patris je ozloglašen, moguće da je to bio 5. blok, no, ja preživeh... :) Ali, baš 6 meseci... Mogla je prosto da ode na neki drugi sprat...

• Earthworm Jim

Džimi, HIV se prenosi i nasledjivanjem.

• Џими

Ali, baš 6 meseci... Mogla je prosto da ode na neki drugi sprat...

Па, дечко јој је становао приватно ту близу, па се код њега купала. :))

Jednom sam sanjala da su me milioni zagađujućih čestica, bakterija i sranja ubili kad sam ih udahnula. Toliko sam opterećena.

И ја понекад имам сличне трипове.

• Џими

Džimi, HIV se prenosi i nasledjivanjem.

ХИВ је ретро.
    ХПВ је ин и урбан вирус који хара.

• V

Eve ti link, doduse i tu pise ovo sto ti kazes.

Ali ipak mislim da je prcanje br. 1 faktor.

• S

Uf, ti domovi...
    UzNes lepo stan k'o ja, i uzivas. :D

• Џими

Ali ipak mislim da je prcanje br. 1 faktor.

Па, добро. Није да није. :))