Kupovina privilegija, poenima
  • casperkaz

Ovako, kao čest, prečest, posetilac ovog sajta uočio sam, kao i mnogi autori, u poslednje vreme neke promene, ali što je loše, promene su na gore. Svi znaju da je promenom načina biranja definicija za naslovnu zainteresovanost za kako pisanje tako i čitanje definicija opala...tako da su autori posegli za novom zanimacijom, to jest za forumom, te je forum počeo da trpi ono što su definicije trpele velikom popularizacijom(neko bi rekao pajvanizacijom) i povećanjem broja članova na vukajliji. Pošto je vukajlija prevashodno sajt gde biše ljudi definisali ono što su oduvek hteli da definišu a nisu imali gde, logično je bilo da se javašluk i napad na forum suzbiju, pa je došlo do uvođenja nekih oštrijih mera, vezanih za otvaranje tema, postovanje i uopšte ponašanja na forumu. Takve mere su dovele do zaključavanja mnogih tema, do banovanja mnogih autora, u svoj toj pometnji zaključane su, pored sijaset loših, i poneka dobra tema, banovano je mnogo i dobrih autora pored mora duplih naloga i naloga koji nisu imali neki doprinos sajtu. Trenutni rezultat svega toga je da je forum zamro, ali autori se nisu okrenuli pisanju i čitanju definicija, već ko zna čemu, pa sad imamo sajt koji je trenutno najnezanimljiviji otkad sam ja ovde, znači nešto više od godinu dana.

Ok, ja mislim da bi situacija bila znatno drugačija kada bi se uvela ograničenja druge vrste, a koja bi uticala na pisanje definicija, to jest inspirisala bi autore da se posvete definisanju, a samim tim i čitanju i ocenjivanju definicija.

Novoregistrovani član do recimo 500 poena popularnosti bi imao mogućnost da napiše određeni broj definicija u toku dana (neka bude kao i do sad 5) i opciju da komentariše, samo svoje definicije. Ovim bi stali na put otvaranju duplih naloga koji su napravljeni samo za prozivanje drugih autora spemovanje, vređanje i ko zna šta još, samim tim bilo bi mnogo manje banovanih naloga i manje posla za moderatore

Članovi koji imaju 500 i više poena bi imali opciju pravljenje postera, komentarisanja, korišćenja četa, postovanje na forumu, recimo

Oni sa 1000 i više poena biše imali mogućnost otvaranja tema na forumu i jako bitna stavka omiljenovanje definicija, da ako se ikad vrati opcija najomiljenije danas, da ne može da dođe do zloupotrebe i pravljenja duplih naloga zarad omiljenovanja definicija, mada granica od 1000 za ovu opciju mogla bi da se digne i na 2000.

Sad...nemam pojma, autori koji imaju preko 5000poena imali biše mogućnost neku iz ktitor opcija, sa 10 000 neku drugu, sad 20 000 neku treću, to i nije toliko bitno.

Ktitori biše imali sve opcije odmah i sa 0 poena popularnosti, tako da bi ovo možda uticalo i na povećanej broja ktitora.

Mislim da bi ova pravila podstakla ljude da pišu, jer biše se borili za kupovinu tih novih opcija, smanjio bi se broj duplih naloga, smanjio bi se broj loših tema na forumu, smanjio bi se broj banovanih korisnika, moderatorima bi se smanjio obim posla, manje bi banovali, manje bi tema zatvorili i ne bi bilo kolektivnog zatvaranja tema kao onomad, smanjilo bi se spemovanje, vredjanje, smanjio bi se broj retardiranih postera, dobilo bi se na kvalitetu definisanja sto je najvažnije, i definicije bi se opet citale, jer bi definisanje opet bio prioritet.

Ja sam naveo pozitvne strane uvođenja ovih opcija, hteo bih da čujem negativne , da li bi se smanjilo interesovanje potencijalnih novih članova za vukajliju, ili recimo da li izazvalo to bujicu definicija tipa: "Dajte mi plus treba mi ko leba"...? Znam da su posteri doprineli registaciji velikog broja novih članova, pa bi možda zbog ograničenja zainteresovanost opala...ne znam, ima sigurno i loših strana, interesuje me šta mislite...

I znam da je bilo sličnih predloga, ali mislim da nije u tom trenutku bila ovakva situacija, to jest, sajt vukajlija se nekako promenio...postao je dosadniji...a opet možda se to samo meni čini, jebemliga...

PS: Ovo mi je inače prva otvorena tema ikada, pa imam malu tremu, tako da... ako sam glupost predložio odbijte mi na nedostataku iskustva;).

PS: Od onakvog foruma ostalo, ko poslednji pobednik 80 i kusur, informacije o banovanim korisnicima sajta i konkurs za najgluplji poster...a ponekad na poslednjoj aktivnoj temi je postovano pre sat vremena, što ranije nije moglo da se desi.

• L@ki

Подржавам ако из тога добијем неку вееееелику корист............ :)

• Jezivi

Kao novom clanu,jedino mi se ne svidja predlog da novajlije ne bi mogle da komentarisu definicije i da ih stavljaju medju omiljene.Da...i postovanje na forumu.Ipak se na forumu moze nauciti dosta o koriscenju sajta.Ostalo pozdravljam.

• Ć

ovo ti je pišanje uz vjetar, vjeruj mi...

• Dub

Mislim da se ne slažem sa ovom diskirminacijom po popularnosti. Ovi što imaju bruka veliku popularnost su se ionako digli mnogo.

• M

Kao novom clanu,jedino mi se ne svidja predlog da novajlije ne bi mogle da komentarisu definicije i da ih stavljaju medju omiljene.

Potpisujem.

• Пд

Мислим да би увођење оваквих ограничења довело Вукајлију корак даље до тренутка када ће и сама постати оно што је већ сада за многе - браузер игрица.

Искрено, сумњам да ће реализација овако нечега донети икакво побољшање сајту.

• dusan1001

Peki pa što bi samo modovi imali igračke na sajtu:)
    Ja se slažem samo za postere previše je govana tamo

• Jezivi

Takodje,mislim da to kupovanje privilegija ne bi bas bilo regularno.Prvenstveno zbog toga sto ima XYZ slucajeva gde se na neku nekvalitetnu definiciju daju plusevi "zbog autora",pa mi se cini da bi tu licna,ili nekakva prisnija net poznanstva igrala kljucnu ulogu.

• Стеван

Седамнаести пут ћу рећи да треба увести границу за постере. Петсто или још боље - 1000 поена. Моје је мишљење да би та мера фино очистила Вукајлију, таман колико треба.

• z

Ćamil

• casperkaz

Kao novom clanu,jedino mi se ne svidja predlog da novajlije ne bi mogle da komentarisu definicije i da ih stavljaju medju omiljene.

Suština toga je da se smanji broj duplih naloga, i samim tim i zloupotreba, jer ko zna koliko ima duplih naloga napravljenih samo da bi se neko izvređao, da bi se otvorila trol tema na forumu ili stavila nečija definicija u omiljene...a sa druge strane se dobija takmičarski duh koji je do skoro postojao na sajtu.

Mislim da se ne slažem sa ovom diskirminacijom po popularnosti. Ovi što imaju bruka veliku popularnost su se ionako digli mnogo.

Slažem se da je diskriminacija.

Znam, ali eto...

• dusan1001

Baš to stivene ja sam postao poster hejter na jedan plus dam 20 minusa nije normalno kakva se govna postavljaju

• dusan1001

casper protiv sam ovog tvog predloga jer bi verovatno došlo do sitvacije gde tuce novih autora piše 5 nekvalitetnih definicija u poteri za 500 bodova pogle neki čak vijaju 50 samo zbog četa

• Represija

Ja kad vidim ovo ja bi ukino postere...
    http://vukajlija.com/posteri/umbrella-51726.jpg?1292019633
    Pokušajte naci smisao u ovome...

• dusan1001

postavi na konkurs represija

• Стеван

Генерално ми се цео овај предлог допада, па ћу рећи једно за!

• L@ki

Па ако се баш удубиш у суштину мого би једно 20 смисла да да пронађеш........хахахаха

• Slavk0

Ja kad vidim ovo ja bi ukino postere...
    Pokušajte naci smisao u ovome...

Ја ту видим смисао.

• Represija

Prosvjetli me...
    P.S.Žao mi je zbog spama...

• Jezivi

Suština toga je da se smanji broj duplih naloga, i samim tim i zloupotreba, jer ko zna koliko ima duplih naloga napravljenih samo da bi se neko izvređao, da bi se otvorila trol tema na forumu ili stavila nečija definicija u omiljene...a sa druge strane se dobija takmičarski duh koji je do skoro postojao na sajtu.

Sve to stoji,ali mislim da se to tako nece izmeniti.To je pitanje coveka,tj.njegovog shvatanja sajta.Licno,nikad nisam kapirao te duple naloge,vredjanje nepoznatih ljudi sa njih i tako te stvari.A,da ti pravo kazem,nemam pojma ni sta znaci kad dodas definiciju u omiljeno.Znam da mi izadje na profilu,i to mi je jedino bitno,jer ne moram da pretrazujem sajt.

• Slavk0

Prosvjetli me...

То је лого Умбрела корпорације, из Резидент Евил света.
    Нисам рекао да је постер добар, али смисао је очит.

• Цупић

И мени се углавном допада предлог.

Да аутори са 500 или 1000 поена стичу могућност да праве постере.

ТО ЈЕ НЕОПХОДНО због дефејсбукизајице сајта.

• casperkaz

casper protiv sam ovog tvog predloga jer bi verovatno došlo do sitvacije gde tuce novih autora piše 5 nekvalitetnih definicija u poteri za 500 bodova pogle neki čak vijaju 50 samo zbog četa

Šta znam...valjda će se potruditi da napišu 5 kvalitetnih da biše zaradili tih 500 potrebnih poena...ali otkud znam...
    U pravu si, bilo je milion definicija- Dajte mi plus treba mi za čet.

• Represija

То је лого Умбрела корпорације, из Резидент Евил света.
    Нисам рекао да је постер добар, али смисао је очит.

Smisao je pronadjen.Sad mogu mirno da umrem.

• StrajaKg

Ne bih ja ograničavao postere, samo defke, to sam već i rekao negde, posteri odvlače pažnju neinspirativnim likovima kojima se ne mili da pročitaju defku dužu od 2 reda.

• Remac

Broj poena za cet sigurno treba povecati, 50 je smijesna cifra, 150 minimum. Takodje treba uvesti i granicu za postere, bar 200. Za komentarisanje tudjih definicija 50. Za otvaranje tema ne bih stavljao ogranicenje, svi mi odvalimo po neku glupu temu. Ja bih uveo i brojac banova na svakom profilu, da se vidi koliko je ko puta banovan, da bi svaki sledeci ban bio duzi.

• casperkaz

A,da ti pravo kazem,nemam pojma ni sta znaci kad dodas definiciju u omiljeno.Znam da mi izadje na profilu,i to mi je jedino bitno,jer ne moram da pretrazujem sajt.

Do skoro ta opcija omiljene definicije je bila presudna u skoru jedne definicije, jer je broj omiljenih direktno uticao na broj pluseva...postojala je stranica najomiljenije definicije danas, gde su dnevno definicije dobijale po 250 pluseva, za razliku od sadasnjih maksimim 50 i najbolja od njih je postajala definicija dana koja je za deset sledećih dana skupljala još nekih 1000 poena...pa su zbog tako dobre opcije masovno autori otvarali duple naloge i stavljali svoje definicije u omiljene, da bi usle u konekurenciju za definiciju dana, ukratko mnogo dobra opcija mnogo puta zloupotrebljena zarad popularnosti neke.

• casperkaz

Broj poena za cet sigurno treba povecati, 50 je smijesna cifra, 150 minimum. Takodje treba uvesti i granicu za postere, bar 200. Za komentarisanje tudjih definicija 50. Za otvaranje tema ne bih stavljao ogranicenje, svi mi odvalimo po neku glupu temu. Ja bih uveo i brojac banova na svakom profilu, da se vidi koliko je ko puta banovan, da bi svaki sledeci ban bio duzi.

Možda sam prevelike cifre stavio, ali to nije toliko bitno, samo sam pomoći tih cifara izrazio suštinu predloga, naravno da mogu manja ograničenja

• Facafacaa

Članovi koji imaju 500 i više poena bi imali opciju pravljenje postera

Ovo je zaista odlican predlog. Sramota me je uopste da kliknem da dugme "posteri". Ono je postalo odlagaliste smeca i govana. Ponekad pomislim da se ljudi zajebavaju jer je nemoguce biti zaostao u onolikoj mjeri, a vec sledeci trenutak shvatim ozbiljnost situacije i oci mi budu pune suza. Jebote, zalosno! Njih bi se i fejsbuk odrekao...
    EDIT: Ona tema "konkurs za najgluplji poster" maltene i nema smisla. Dovoljan je ovaj link: http://vukajlija.com/zabava/posteri

• Jezivi

Do skoro ta opcija omiljene definicije je bila presudna u skoru jedne definicije, jer je broj omiljenih direktno uticao na broj pluseva...postojala je stranica najomiljenije definicije danas, gde su dnevno definicije dobijale po 250 pluseva, za razliku od sadasnjih maksimim 50 i najbolja od njih je postajala definicija dana koja je za deset sledećih dana skupljala još nekih 1000 poena...pa su zbog tako dobre opcije masovno autori otvarali duple naloge i stavljali svoje definicije u omiljene, da bi usle u konekurenciju za definiciju dana, ukratko mnogo dobra opcija mnogo puta zloupotrebljena zarad popularnosti neke.

Hvala,sad mi je jasnije zbog cega si dao takav predlog i cini mi se ok.Mada mi i dalje nije jasno zbog cega se toliko juri ta popularnost...

• D

Kaspere svaka čast za trud i pozitvne želje ka unapređenju odnosa na sajtu...

Ali sajt se pravi po meri modova a njihova dupeta su ušuškana u sistem i stoga je suludo menjati taj sistem dok oni sami ne skapiraju šta ne valja i ne kažu kajzenu šta da radi. Ti pišeš dobre definicije i tu se ogleda sva tvoja ili moja eventualna pomoć ovom sajtu...od nas se ništa drugo ni ne očekuje...

• Skroz O'tkačen

Meni nikakve privilegije nisu potrebne. Ne slažem se sa idejom da do nekog skora mogu da komentarišem samo svoje postove jer ja to NIKADA ne činim. Ako smatram da nekome dugujem objašnjenje, pošaljem pvt. Generalno malo pišem, dosta čitam. Žao mi je što je glavna tema "lov na veštice". Ne znam zašto bih sebi dozvolio da budem banovan, ali ako bi se to desilo, shvatio bih da nisam za ovo društvo. Naravno, ne bih imao želju da se vratim sa drugim identitetom. Sajt će biti znatno bolji kada JA ne budem pisao ono čemu bih dao minus da si TI napisao.

• Remac

Ovo je sajt prvenstveno za definisanje, nije za postere. Meni bi logicno bilo da skupis odredjeni broj bodova i da onda tek mozes da postavis poster. Imam jos jedan predlog sto se tice definicija. Tek registrovani clanovi mogu da napisu 2 definicije. Kada prodje 10 dana od registracije onda imaju mogucnost kao i mi ostali da pisu po 5 komada dnevno.

• casperkaz

EDIT: Ona tema "konkurs za najgluplji poster" maltene i nema smisla. Dovoljan je ovaj link: http://vukajlija.com/zabava/posteri

Potpisujem, a i dosta postera iz linka odabrani posteri mogu komotno da se presele u link konkurs za najgluplji poster.

• casperkaz

Ali sajt se pravi po meri modova a njihova dupeta su ušuškana u sistem i stoga je suludo menjati taj sistem dok oni sami ne skapiraju šta ne valja i ne kažu kajzenu šta da radi. Ti pišeš dobre definicije i tu se ogleda sva tvoja ili moja eventualna pomoć ovom sajtu...od nas se ništa drugo ni ne očekuje...

Znam , potpuno tačno. Temu sam otvorio posle komentara na tvojoj definiciji, i ne da bi je neko usvojio, naravno da nema od toga ništa nego čisto da kažem šta mislim o trenutnoj atmosferi na sajtu i šta mislim da bi to popravilo i da čujem vaše mišljenje.

• D

Stanje na sajtu je totalno raspadnuto, plasiran je uzak vid humora koji nameća da isti i treba da se forsira, ali ako kažem da mi se sere od tog humora onda ću da popijem bananu... ok ljudi su me vratili, ljudski sa njihove strane pa ću i ja da se ponašam kao čovek!

Šitina jer se ne plasiraju neka opšta dobra, tj neke opšte odrednice kvaliteta ( u sustini ovo je tačno 50% jer nije Vuka baš u totalnom kurcu) već neki humor koji kada propagiraju neki prolazi, a kada pokušaju neki drugi onda je to go kurac. E viš to ne podnosim jer je to znak da je dupelizanje uzelo maha...

Recim imali smao primer starog dobrog Foče, on je možda i bio momak koji nije bio uvek preterano zanimljiv ali su mu sve fore sa jebenom mačketinom pobrisane prsoto jer nekom ko se razume u humor nije dopalo. Od toga mi se sere!

Ali ne mogu ja govoriti liku na bajsu kako da on vozi bajs, neka ga vozi kako oće al onda neka ne kuka kada razbije nos!

• Surovi

ljudi, preko 200 definicija dnevno u proseku preživi dan. to nije malo, po meni...

• bojanboj

Suština problema je da se defke slabo čitaju i ocenjuju,jer se dešava da posle pola sata ima skor 4:1.Ja imam preko 10 000 poena i ktitor sam,al' do sada ni jedan jedini poster nisam postavio,jer više volim da čitam i ocenjujem defke.

• casperkaz

ljudi, preko 200 definicija dnevno u proseku preživi dan. to nije malo, po meni...

Prežive, ali svaku prosečno pročita po dvadesetak ljudi...znači prežive za mali broj ljudi. od tih 200 samo eventualno 2 pročita većina autora...Ali to se vraćamo na onu staru priču da li su bolje odabrane ili najomiljenije danas.

Suština ovog predloga je da se autori definicijama izbore za dodatne opcije, što samim tim znači više pisanja, više čitanja, više ocenjivana, a kao lančana reakcija manje duplih naloga, manje sranja u svakom obliku na sajtu

• dusan1001

Može jedan predlog ako se ikad vrate najomiljenije danas treba sprečiti bilo kakve malverzacije da se uvede posebno dugme jedno "Omiljeno" za stavljanje na profil i recimo drugo"Preporuči" koji bi mogli da kliknu samo oni autori od preko 1000,1500 popularnosti
    Da se razumemo ja sam i dalje za ovaj sistem više mi se sviđa.

• Surovi

neće to podići kvalitet. to će naterati ljude koji ne žele da pišu da pišu. razumeš? nikome ne treba gomila usiljenih definicija koje se pišu isključivo radi otključavanja neke od funkcioninalnosti sajta...

takođe, mnogo veći broj ljudi čita definicije neulogovano, tj. postoji ogroman broj ljudi koji se nikada ni ne registruje na sajt, već samo uživa čitajući. batalite broj poena, ocene i sotale gluposti. samo definišite :)

• Surovi

takođe, kako je moguće da dušan pored mene živog izdravog veliča nekog tamo caru i dankana kao izumitelje lolologije. POBOGU!

• D

Surovi

takođe, kako je moguće da dušan pored mene živog izdravog veliča nekog tamo caru i dankana kao izumitelje lolologije. POBOGU!

Ја вам рекох стоиљада пута да нисмо ми то измислили, ми само пропагирамо лолологију. Имате гробље, па видите да је Сурови отац, а ми промотери.

EDIT:Jednostavno, moguće je jer je ovo tetra pravac lologije, drugačiji pristup istoj stvari, dosta sličan ali ipak pandanski!

a sad ponovi da se uverim da si shvatio

• Surovi

deco moja, u šta ste izrasli :)

• D

izrodili se mali pandani lo lo
    TetraLol, jer je Tetreb ptica pandanska!

• D

Каква смо говна постали лололо :)

• dusan1001

Viš to nisam znao
    oprosti mi surovi na mom neznanju:)

• Surovi

a sad lepo da se izvinim u svoje i vaše ime, te da prestanemo sa oftopikom.