Ne mogu da verujem da na ovom forumu ne postoji tema o ovom serijalu (pokojnog) Roberta Džordana.
Pored maestralno izvedene priče i detaljnog, maštovitog sveta i zanimljivih likova koji se menjaju i sazrevaju kako priča odmiče, ovaj serijal ima i pojam relativiteta vezan za dobro i zlo, jer, iako imamo dva ekstrema dobra u vidu Svetla i Senke, namere većine ljudi koji umešaju prste u sudbinu Randa Al'Tora i njegovih kompanjona su u najmanju ruku u mraku. Stil pisanja je lep i detaljan, a ja sam imao tu sreću da počnem da čitam originalne verzije na engleskom.
Dakle, da ne tupim više, jeste li čitali? Da li vam se svidelo? I koje ste knjige pročitali?
Ja sam trenutno na "Velikom Lovu" (The Great Hunt), i ne mogu sebi da oprostim što nisam ranije uzeo da čitam ovaj serijal, iako sam za njega čuo šurnaes' puta...
Meni su samo prve tri knjige dobre, od Dolaska Senke pa na dalje radnja gubi smisao...
Džordanu najviše zameram to što je uneo previše nepotrebnih likova. Sećam se da nisam mogla da pohvatam ko je ko u Gospodaru Haosa.
A da, primećujem da je čovek, kako je pisao, postajao sve uspaljeniji i uspaljeniji..... Na kraju se sve svelo na odmeravanje i međusobno loženje.
@paracinacusvedske Met mnogo više plodi u kasnijim knjigama...
Znači najgotivniji i najzajebaniji lik u svim sverama.
Lan je bio moćan, ali sad je postao papučar...@Otaku Probaj prvo da otvoriš sliku tako da joj je krajnja ekstenzija .img
Ne možeš tako direkt preko google images, moraš da ideš na "Full-size image" prvo...
-.- I da je gospodar papuča lično, opet je baja. :duri se u ćošku:Potpisujem. Met je samo pohlepni klinac koji samo ume da se uvaljuje u nevolje, celo ono sranje oko bodeza i Mordreda, na primer...
A i Lan je "Warder", (kako nasi prevode tu rec?) magijski je povezan sa svojim Aes Sedaiem, a i to je badass.- S
Definitivno me izgotivi sad ova tema. Meni je generalno sve o Tel'aran'riodu bilo prejebeno, zato sam i volio serijal. Malo kasnije opada kvalitet i ne mzoe se dugo citati. Veliki lov sam za dan procitao i presao na sljedeci nastavak. Naj mi je lik onaj Randov drug sto tci sa vukovima, sad sam i zaboavio skroz kako se zove.
- S
Nesto tako otprilike, tacno sam se pronasao u njegovom liku i jace mi je prejak i bas ga volim.
- S
Ma Perin je onako dobrica, zato mu i treba neka Faila da ga pritisne da s enormalno ponasa jer bi ga inace pojeli ovi ostali kerovi. Definitivno ostaje moj omiljeni lik.
- S
Jel neko ima profil ovdje http://www.tarvalon.net/?
- S
Onako kul stvar. Meni se licno ne svidja bas, al drugarica otkida na ovaj forum. Uprincipu kao i svaki forum, samo sto imas dosta vezanog za knjige. Npr, nik ti mora biti u skladu sa likovima u knjizi i tako to. Polazes neke testove, napredujes u bijeloj kuli. Muski mogu samo biti zastitnice, a cure mogu napredovati do aes sedai. Apsolutno je sve odradjeno u skladu sa knjigom + na to sve forum.
Ja sam počeo da čitam Zenicu sveta. Za sada sam pročitao oko pola i jedva sam uspeo da se ne smorim. Hoće li bar malo biti bolje do kraja prve knjige, ili makar u ostalim delovima ima nečega vrednog čitanja?nema, batali, bolje čitaj ovo

Nekrofilpost
E da malo vaskrsnemo temu...Procitao sam prvu knjigu i citam upravo drugu. Za sada drze paznju...Imal neko ko je procitao sve, pa da baci komentar da li su ostale bolje od prve ili opadaju po kvalitetu, jer sam nabavio 14 knjiga i 4 prikvela, sve u digitalnom formatu... ako nekom treba nek se javi u pevete...