Списак ствари за које су вам криви: Тито, Слоба, Добрица Ћосић и Коштуница
  • Tom Ripli

'ајмо либерално-демократски орјентисани мој народе, навалите невладини активисти. Рецимо јасно и гласно!
    Не оно као до сада, иде нека спика, све води ка закључку да је неко срање у питању и неко спорадично одвали “ма Тито/Слоба/Коштуница је крив маме ли му распале!”. Не овај пут.
    Не на овој теми.
    Рецимо.
    Наведимо.
    Таксативно, по ставкама ако је могуће.
    Сигурно сте све од себе дали. У нормалним приликама, били би сте на врху друштвене лествице.
    Посебно ви, драги моји са три банке у дупету, пивском флашом у паркићу или на клупи, без посла и кинте, вечити емигранти у покушају, борци против наопаког система, кивни што вам је поменути квартет одузео најлепше године живота и прилику да живите европски - к'о сав нормалан свет.

'ајд да пробам ја, иако Вашој фели не припадам, да разбијем лед:

Имам -4.5 на оба ока и морам да носим сочива или наочаре. Слоба је крив. И Коштуница, маме му распале, што је зауставио реформе па не могу да се пружим за два сома евра за ласерску операцију. Добрица Ћосић је крив зато што се носе дебеле наочаре са класик браон рамовима.

Страхујем за посао. Ако га изгубим, што је далеко од немогућег, пропишаћу крв док не пронађем други. Нема потребе да посебно наводим ни једног од велике четворке, осим можда Добрицу Ћосића.

Испружио сам се за мајицу која ми се јако допада и за коју тек сада видим да ми је кратка. Немам пара за још једну такву, бар не сада. Тито-задужио нас је па враћамо кредите, Слоба-изоловао нас је, Коштуница – зауставио реформе. Добрица Ћосић, јер је духовни отац претходне двојице. А и ружно се облачи.

Испред зграде у којој тренутно живим жгадија свакодневно баца гомилу смећа. Тито је, разуме се, крив. За слом система вредности због чега полусвет баца ђубре де му није место. А Слоба јер нас је изоловао од света, па ја са мојом струком не могу да приуштим живот у неком елитинијем делу града.
    Добрица Ћосић је овде само наизглед без одговорности, јер да није писао оне квазикњижевне бедастоће препуне националистичког лудила, људи би прочитали нешто и о одржавању комуналне хигијене.

Видите да није тешко? Шта ви кажете?

• sylar011

umro mi je deda. Sva trojica političara su krivi jer su oterali zemlju u kurac pa se na operaciju čeka po mesec dana. ćosiću jebem mater jer je moj deda učio njegove priče pa mu se stvorio tumor na mozgu od toga. Crko dabogda peder nehumani.

• Deku

U državi u kojoj sam rođen bio je etnički rat.

• Луди Чак

Tito je kriv sto je zasrao sa drzavom i ja sad umesto da su kupam u Splitu gde sam rodjen, zivim u Beogradu, jer sam morao da izbegnem. Eto!

P.S. Nije da se zalim sto ne zivim u Hrvatskoj, nego samo kazem.

• Warner von Latinsche

Ђосић је крив што сам морао за лектиру да читам књиге које су веће срање чак и од Милоша Црњанског!!!

• боби браун

Списак ствари за које су вам криви: Тито, Слоба, Добрица Ћосић и Коштуница:
    - Зоран Ђинђић, Борис Тадић, Чеда Јовановић, Друг Војислав Шешељ, Ратко Младић, инфлација, што Звезда није могла да брани трофеј '92. на Маракани, враћање фудбалера '92. са Европског.....

• Dub

NIsam u ratu mogao da jedem kinder jaja, jer ih nije bilo. Za to mora da bude kriv neko od navedeneih ljudi.

• Стеван

Слободан - украто, Зе 4, а мислим да ти је јасно шта све под тим подразумевам.

За ову тројицу не знам - нисам довољно упознат или нису имали утицаја на мене (а опет, можда и јесте/јесу, али ја не знам).

• Hugocavez

Није Слоба крив за Зе 4, него Срби из крајине!

• Стеван

Крајишко руководство је само слушало тог имбецила, посерем му се у двориште у ком је сахрањен. Били су његове марионете, недорасли таквом времену и приликама, и он је добро знао да ће га беспоговорно слушати.

• Hugocavez

Да, али нудили су им огромну аутономију, цркву, школство, све! А ови хтели независнот. Добро Слоба јесте ту одиграо огромну улогу, али морали су да виде шта је за њих добро.

Замисли које би гласкачко тело сад били!

• [

Krivi su mi jer mi je raskopana ulica zbog jebenog gasovoda!

• Стеван

Ти и је се слажемо да нису добро поступили. Само што ти сматраш да су они више криви него Милошевић, а ја обрнуто. Мада су криви и они и он, то је чињеница.

• Električar 

Tito nije kriv iz prostog razloga što je on ovde ubačen, znači nije došao jer mu se digo kurac da sjebe Srbe, a i sve ostale. Došao je jer je to bio njegov zadatak i dobro ga je obavio. Sloba je prodao Krajinu za male pare, a mogao je da kupi celu bivšu Jugu samo da je hteo, pa bih se ja danas šetkao po Trgu Bana Jelačića sa majicom Crvenih Beretki i niko ne bi smeo reč da mi kaže. Ova poslednja dvojica su apsolutno nebitni.

• S

Prvenstveno su krivi za to sto nismo mogli da branimo kao sto kaze jedan gore titulu 92'..

• bvdlga

Sloba mi je kriv sto se tako olako predao i prepustio vlast zutima.

• Л0Л

Мени ништа нису криви имао сам најјебеније детињство на свету... Ко нормалан не би волео деведесете да прошиша к'о дете? Јебено добро време! Хвала вам људи!

• Cenotaph

Realno krivi su.Krivi su mi što sam lijen.Krivi su mi što nemam pare.Krivi su mi što sam slomio naočale.Krivi su mi što su krivi.Hu...ovo je definitivno najbesmisleniji post koji sam ikad ostavio.

• Earthworm Jim

Hm, kako nesarkastična i nesugestivna tema.

• Фатман

Зато што ћалетов и мој пријатељ није отишао у Барселону на Олимпијаду, већ у Вуковар на ратиште.

• Роки Билбао™

Dečki, ajte malo ohladite, rat je bio i prošo, treba vozit dalje, koji vam je kurac? pogtovo ćete nešta riješit komentarima punim mržnje na youtube-u. pozdrav i živjeli!

• tasmanijski djavo

ja sam onaj tip ljudi koji ne krive vlast za svoje neuspehe ili uspehe. vodim se time da svako treba za sebe da se izbori. ali, opet, u potpunosti razumem da nam je država dotakla dno i da ne mogu svi da plivaju u mutnom. i zato jeste krivo državno uređenje.
    najviše milošević. za vreme njegove vladavine bili smo pod sankcijama, imali jaku inflaciju, poremećen sistem vrednosti, štrajkove, restrikcije...
    to sve traje i do danas, izuzev izolacije, ali to nam opet ne znači mnogo jer malo ko danas ima novca da putuje.
    posledice miloševićevog režima će da traju još dosta godina, jer narod je ostao zatucan. ljudima je usađeno u glavu neko veliko srpstvo kojim se vode, ne obazirući se više za sopstveni napredak. pogrešna politika je dovela do toga da se plaše promene. pomućeni razumi stvaraju neosnovanu mržnju prema svemu što dolazi sa zapada.
    plašim se budućnosti u takvoj zemlji.
    edit : oću didem u ameriku da živim

• Роки Билбао™

Šta vam je više sa tim velikim srpstvom? Da, naš čovek ne želi da živi kao Švabe nego se žrtvovao zarad velikosrpstva i odabrao ovako. Pa nismo toliko glupi da ne znamo šta ne valja. Ljudi razmišljaju kako će da prežive nedelju, kakvo crno velikosrpstvo vaše...

• [

Zbog njih se ne čitaju defke kao ranije!

• Фатман

Тасманијски Ђаволу, даај не може Слоба за све бити крив, јбте, ми Срби смо изјебани 29. новембра 1943. године.

Мене суштински заболе курац ко је за шта крив, али боље прво прочитајте први пост.

• tasmanijski djavo

@ fet, naslov glasi : spisak stvari za koje su vam krivi ... trta, mrta, milošević
    ja sam navela zbog čega krivim miloševića.
    a naravno, tito je za sve kriv :P

• Kurd

Evo potpuno realnog spiska:

-Tito mi je direktno kriv za to što ne čujem na levo uvo i što mi je desna noga bila puna gelera. Sad imam samo još tri, za uspomenu i neću da ih vadim.

-Sloba mi je kriv što sam period od svoje 23. do 32. godine života proveo u čizmama.

-Koštunica mi je kriv za to što više ne živim u Srbiji.

'Bem li ih svu trojicu u prkno...

• Tom Ripli

@Kurd

Читајући у твојим деф. о томе где си живео, где сад живиш, шта си некад радио, шта сад радиш, КАКО си некад живео и како сад живиш, ја баш не бих рек'о да су ти у животу ни Слоба ни Тито ни Коштуница били криви за нешто.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.