Ovde iznesite zanimljive teorije o poreklu srpskog naroda i vaše mišljenje o zvaničnoj teoriji. Ima li još uvek Srba ili smo danas samo mešavina svega i svačega? Teorije odakle su Srbi došli i vaše mišljenje o toponimima širom Centralne i Istočne Evrope koji imaju veze sa imenom srpskog naroda.
I bez Deretićevih gluposti!!!
- Ј
Дајте нешто о Зорсинесу!
- L
Srbi su beli Hrvati koji su nasilno primili pravoslavlje
Срби се и даље теше да генетски потичу од Словена. Aww... Слатко! :))Pa jebem mu mater Džimi, imamo valjda neke veze sa Slovenima tj. imali su naši preci. Pogledaj samo toponime po Ukrajini, Češkoj i Slovačkoj. Ja više ličem na nekog Arapina a preci su mi iz mesta na Kopaoniku ciji naziv ima latinski koren, tako da:)
Srbi su beli Hrvati koji su nasilno primili pravoslavljeA Hrvati su pokatoličeni Crveni Srbi? Ne troluj mi temu!!! NE TROLUJ MOJU JEBENU TEMU!!!
http://farm3.static.flickr.com/2560/3953236522_ba90a34d1d.jpg- L
I mješavina cigana nisi to dadal.
Svi narodi na tlu Europe su mješani posebno Balkan - Š
Ja sam Ilir najverovatnije,prapraprađedovi su mi iz tih krajeva(Stara Hercegovina).Sa crnom kosom i tamnim tenom ne mogu biti Sloven i da imam neku želju. :)
Ja više ličem na nekog Arapina a preci su mi iz mesta na Kopaoniku ciji naziv ima latinski koren, tako da:)Сви ми личимо на Турке, тачније већина Срба, само што их је блам из неког разлога да признају. Ја први личим на Турчина. Буразер ми личи и на Грке (и имамо једним делом грчко порекло), мада Грци-Турци - све се то испомешало генетски. Немам ништа Словенско у изгледу. :)
Сви ми личимо на Турке, тачније већина Срба, само што их је блам из неког разлога да признају. Ја први личим на Турчина. Буразер ми личи и на Грке (и имамо једним делом грчко порекло), мада Грци-Турци - све се то испомешало генетски. Немам ништа Словенско у изгледу. :)A ni sarme ne volis.Pa de Srbin,a da ne voli sarme xD
- Š
Car je u pravu,Kopaonik je idealno mesto za povlačenje Vlaha pred najezdom Slovena.Vidiš to nisam razmatrao,meni je prezime po planini,možda sam Vlah jbt :)
A ni sarme ne volis.Pa de Srbin,a da ne voli sarme xDА, што се тиче сарми, то је стечено, не урођено. :)) Родитељи ми свршавају на сарме и вазда им се одушевљавају. Мајка ми је манијак за сарме и толико их је правила док сам живео с њом, да су ми на нос изашле. Не волим их, једноставно, јер су ми се огадиле од огромне количине коју сам појео. :)

Ево, људи истраживали. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/261003/Prosecan-Srbin-mesavina-Slovena-Ilira-ali-i-Vikinga
Srbi u proseku imaju 30 odsto slovenskog gena, 21 odsto ilirskog, 18 odsto tevtonskog ili starogermanskog, a naši preci su i Kelti, Feničani, stari Grci, pa čak i Vikinzi, pokazuje istraživanje švajcarske kompanije “iGenea” o poreklu naroda na Balkanu.Јако, али јако мало има турске крви у нама. То што изгледом сличимо Турцима нема везе са њима, већ, као што је потврђено, са другим пра-становницима Балкана.
Srbi u proseku imaju 30 odsto slovenskog gena, 21 odsto ilirskog, 18 odsto tevtonskog ili starogermanskog, a naši preci su i Kelti, Feničani, stari Grci, pa čak i Vikinzi, pokazuje istraživanje švajcarske kompanije “iGenea” o poreklu naroda na Balkanu.Ајде сад погледај прву страницу теме.
Јако, али јако мало има турске крви у нама. То што изгледом сличимо Турцима нема везе са њима, већ, као што је потврђено, са другим пра-становницима Балкана.Етнички Турци су данас мањина у Турској, а како ће код нас да буду већина??
Тако је.
А и тежња ка сепаратисању је овде толико изражена, да се ова скупина људи која живи на тзв. територији Србије никако не може назвати народом.Hm, naravno da može. Ne mora narod nužno da želi da živi u jednoj državi, niti da je ima. Za razliku od nacije, koja je pojam novijeg doba i predstavlja nedeljiv entitet.
I nije mi jasno što ovaj Roki oće ozbiljnu temu sa ovim naslovom. Mislim, je l' treba da budem ozbiljan kad iznosim Deretićeve teorije, ili kad ih neko drugi iznese?
- Š
Poreklo ne možemo otkriti precizno,otkud znam ko su nam preci od pre deset vekova,ništa nije pouzdano,mada moje lično ubeđenje je da Turci nisu ovde ostavili toliki demografski trag k'o što se priča,a i ne zaboravite koliko je ljudi poreklom odavde završilo u Turskoj.Balkan je sve u svemu mešavina svega i svačega,logično je da nismo istog porekla ja ili neki džindžer iliti bledunjavi plavušan iako pričamo istim jezikom i govorimo da smo Srbi.
Етнички Турци су данас мањина у Турској, а како ће код нас да буду већина??Зашто уопште говоримо о Турцима ДАНАС? :)
I niste mi jasni sa ovim *otkrio sam Ameriku* tvrdnjama da su Srbi mešavina svakakvih naroda... Koji narod nije?Сви народи су, али су проблем ове небулозне статистике из чланка. Срби 30% Словени. :)) Шио ми га ђура.
Mislim, je l' treba da budem ozbiljan kad iznosim Deretićeve teorije, ili kad ih neko drugi izneseTreba da oteraš u 3 lepe onog ko to iznese.
Ma gde bre nema turske krvi u nama ljudi, šta vam je. Pa sav nerad smo i na njih povukli, samo bi da legnemo i ležeći žderemo dok nam igraju trbušne plesačice:)
- Š
Nije neko pleme amazonskih Indijanaca,neki narodi su više izmešani(kao Turci,Rusi,Hrvati,pa i mi sami),neki manje(neki random narod iz pičke materine koji je imao manje burnu istoriju)

Царе, на ово си мислио?
То су опет резултати генетских анализа, а то је поуздано у пичку материну, ал' ајд'.А, одакле теби то да су то непоуздане анализе? Не кажем да јесу, само не видим разлога да би се сумњало.
Право је питање да ли је могуће за временски период од 500 година и у таквим околностима као за време турске окупације Србије, до те мере променити генетску слику једног народа, колико сте убеђени да јесте.
Баш бих волео неко стручно мишљење да чујем. Опет, не кажем да није могуће.- Š
Добро, то је већ више културолошки утицај
Isto tako su se i Rusi oblačili kao Tatari dok im Petar Veliki nije jebao majku :) Pa i ona situacija kod nas kad je u Prvom srpskom Karađorđe terao ustanike da seku perčine.