Poreklo Srba
  • Роки Билбао™

Ovde iznesite zanimljive teorije o poreklu srpskog naroda i vaše mišljenje o zvaničnoj teoriji. Ima li još uvek Srba ili smo danas samo mešavina svega i svačega? Teorije odakle su Srbi došli i vaše mišljenje o toponimima širom Centralne i Istočne Evrope koji imaju veze sa imenom srpskog naroda.

I bez Deretićevih gluposti!!!

• Цар

E, a ja таман да пишем о Аргонској Србији...

• Ј

Дајте нешто о Зорсинесу!

• Роки Билбао™

Uozbiljite se 'bem vas u usta škrbava.

• enemyofthefreeworld

Ima li još uvek Srba ili smo danas samo mešavina svega i svačega?

Pa realno, svi narodi su mešavina nekih kuraca... A Srba će biti dok bude srpskog jezika, običaja i imena... Eto, to je ono što mogu da izlupetam za 30 sekundi koliko još imam slobodnog vremena... :)

• Фејзбукманијак

Мислим да ми и нисмо народ.. да смо ми изрод. Нешто као Цигани.. или Јевреји... Мислимо да имамо своју државу ал никако то немамо.. .Ово није држава... Ја мислим да је скроз у реду да се истребе Срби. Шта ви кажете?

• Џими

Мислим да ми и нисмо народ.. да смо ми изрод. Нешто као Цигани.

Тако је.
    А и тежња ка сепаратисању је овде толико изражена, да се ова скупина људи која живи на тзв. територији Србије никако не може назвати народом.

• Цар

Било јуче у 24 сата:
    Срби су мешавина следећих народа:
    Словена (30%)
    Илира (21%)
    Тевтонаца (18%)
    Келта (14%)
    Феничана (9%)
    Хелена (6%)
    осталих (2%)

То су опет резултати генетских анализа, а то је поуздано у пичку материну, ал' ајд'.

• Фејзбукманијак

Значи ми смо 30 посто Словенци? Знао сам да Срби нису народ...

• Џими

Словена (30%)
    Илира (21%)
    Тевтонаца (18%)
    Келта (14%)
    Феничана (9%)
    Хелена (6%)
    осталих (2%)

Срби се и даље теше да генетски потичу од Словена. Aww... Слатко! :))

• Роки Билбао™

Мислим да ми и нисмо народ.. да смо ми изрод.

Nažalost tako je i izgleda da nema nade.

• Цар

?

• L

Srbi su beli Hrvati koji su nasilno primili pravoslavlje

• Фејзбукманијак

Царе шта ти није јасно?

• Роки Билбао™

Pa jebem mu mater Džimi, imamo valjda neke veze sa Slovenima tj. imali su naši preci. Pogledaj samo toponime po Ukrajini, Češkoj i Slovačkoj. Ja više ličem na nekog Arapina a preci su mi iz mesta na Kopaoniku ciji naziv ima latinski koren, tako da:)

• Џими

Срби су углавном Турци и ту нема расправе. Генетски, а и културолошки.
    Једино тај језик вуче на Словене.

• Фејзбукманијак

А Хрвати су црнци?

• Роки Билбао™

A Hrvati su pokatoličeni Crveni Srbi? Ne troluj mi temu!!! NE TROLUJ MOJU JEBENU TEMU!!!
    http://farm3.static.flickr.com/2560/3953236522_ba90a34d1d.jpg

• L

I mješavina cigana nisi to dadal.
    Svi narodi na tlu Europe su mješani posebno Balkan

• Š

Ja sam Ilir najverovatnije,prapraprađedovi su mi iz tih krajeva(Stara Hercegovina).Sa crnom kosom i tamnim tenom ne mogu biti Sloven i da imam neku želju. :)

• Џими

Ja više ličem na nekog Arapina a preci su mi iz mesta na Kopaoniku ciji naziv ima latinski koren, tako da:)

Сви ми личимо на Турке, тачније већина Срба, само што их је блам из неког разлога да признају. Ја први личим на Турчина. Буразер ми личи и на Грке (и имамо једним делом грчко порекло), мада Грци-Турци - све се то испомешало генетски. Немам ништа Словенско у изгледу. :)

• Bruce

Srbi su izumrli sa Hazarima. Mi koji ovde živimo smo konglomerat slučajnih prolaznika koji su ostali bez para pa se prizetili.

• Master of Sarma 2

Сви ми личимо на Турке, тачније већина Срба, само што их је блам из неког разлога да признају. Ја први личим на Турчина. Буразер ми личи и на Грке (и имамо једним делом грчко порекло), мада Грци-Турци - све се то испомешало генетски. Немам ништа Словенско у изгледу. :)

A ni sarme ne volis.Pa de Srbin,a da ne voli sarme xD

• Цар

Ja više ličem na nekog Arapina a preci su mi iz mesta na Kopaoniku ciji naziv ima latinski koren, tako da:)

То је можда влашко порекло.

• Џими

Mi koji ovde živimo smo konglomerat slučajnih prolaznika

Свиђа ми се формулација и истинита је.

• Роки Билбао™

Сви ми личимо на Турке, тачније већина Срба, само што их је блам из неког разлога да признају.

Eto npr. Džimi ja prvi ličim na nekog Kemal-Mustafu a brat i sestra svetlosmeđi sa plavim očima kao iz Švajcarske da došli, povukli sa majčine strane.

• Lutak iskrivljenog L

Џими
    Mi koji ovde živimo smo konglomerat slučajnih prolaznika
    Свиђа ми се формулација и истинита је.

mozda ti jesi, ali ja nisam

• Š

Car je u pravu,Kopaonik je idealno mesto za povlačenje Vlaha pred najezdom Slovena.Vidiš to nisam razmatrao,meni je prezime po planini,možda sam Vlah jbt :)

• Џими

A ni sarme ne volis.Pa de Srbin,a da ne voli sarme xD

А, што се тиче сарми, то је стечено, не урођено. :)) Родитељи ми свршавају на сарме и вазда им се одушевљавају. Мајка ми је манијак за сарме и толико их је правила док сам живео с њом, да су ми на нос изашле. Не волим их, једноставно, јер су ми се огадиле од огромне количине коју сам појео. :)

• Фејзбукманијак

То је као кад би тражили да ти неко да порекло перпетумобила, машине која не постоји. Ова тема није на месту, ја бих је локов`о

• Роки Билбао™

То је можда влашко порекло.

Majka mi ima vlaško poreklo, mada ovo što ti kažeš otkud Vlasi na Kopaoniku? Jedino neko prastanovništvo.

• menijesamodosadno

Ево, људи истраживали. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/261003/Prosecan-Srbin-mesavina-Slovena-Ilira-ali-i-Vikinga

Srbi u proseku imaju 30 odsto slovenskog gena, 21 odsto ilirskog, 18 odsto tevtonskog ili starogermanskog, a naši preci su i Kelti, Feničani, stari Grci, pa čak i Vikinzi, pokazuje istraživanje švajcarske kompanije “iGenea” o poreklu naroda na Balkanu.

Јако, али јако мало има турске крви у нама. То што изгледом сличимо Турцима нема везе са њима, већ, као што је потврђено, са другим пра-становницима Балкана.

• Цар

Srbi u proseku imaju 30 odsto slovenskog gena, 21 odsto ilirskog, 18 odsto tevtonskog ili starogermanskog, a naši preci su i Kelti, Feničani, stari Grci, pa čak i Vikinzi, pokazuje istraživanje švajcarske kompanije “iGenea” o poreklu naroda na Balkanu.

Ајде сад погледај прву страницу теме.

Јако, али јако мало има турске крви у нама. То што изгледом сличимо Турцима нема везе са њима, већ, као што је потврђено, са другим пра-становницима Балкана.

Етнички Турци су данас мањина у Турској, а како ће код нас да буду већина??

• Earthworm Jim

Тако је.
    А и тежња ка сепаратисању је овде толико изражена, да се ова скупина људи која живи на тзв. територији Србије никако не може назвати народом.

Hm, naravno da može. Ne mora narod nužno da želi da živi u jednoj državi, niti da je ima. Za razliku od nacije, koja je pojam novijeg doba i predstavlja nedeljiv entitet.

I nije mi jasno što ovaj Roki oće ozbiljnu temu sa ovim naslovom. Mislim, je l' treba da budem ozbiljan kad iznosim Deretićeve teorije, ili kad ih neko drugi iznese?

• Š

Poreklo ne možemo otkriti precizno,otkud znam ko su nam preci od pre deset vekova,ništa nije pouzdano,mada moje lično ubeđenje je da Turci nisu ovde ostavili toliki demografski trag k'o što se priča,a i ne zaboravite koliko je ljudi poreklom odavde završilo u Turskoj.Balkan je sve u svemu mešavina svega i svačega,logično je da nismo istog porekla ja ili neki džindžer iliti bledunjavi plavušan iako pričamo istim jezikom i govorimo da smo Srbi.

• Џими

Јако, али јако мало има турске крви у нама.

То се једноставно коси са здравим разумом. Јако мала земља, релативно мали број становника, а 500 година под турском окупацијом. Па само су Руси у Берлину силовали 200 000 Немица за један викенд, замислите шта су Турци 500 година радили. :)

• Роки Билбао™

Pa pogledaj ih po serijama samo koliko njih ima svetle boje kose i očiju. Mislim da su za to zaslužni Galaćani, keltsko pleme koje je naselilo Tursku i izmešalo se sa brkatima.

• Earthworm Jim

I niste mi jasni sa ovim *otkrio sam Ameriku* tvrdnjama da su Srbi mešavina svakakvih naroda... Koji narod nije?

• Џими

Зашто уопште говоримо о Турцима ДАНАС? :)

I niste mi jasni sa ovim *otkrio sam Ameriku* tvrdnjama da su Srbi mešavina svakakvih naroda... Koji narod nije?

Сви народи су, али су проблем ове небулозне статистике из чланка. Срби 30% Словени. :)) Шио ми га ђура.

• Роки Билбао™

Mislim, je l' treba da budem ozbiljan kad iznosim Deretićeve teorije, ili kad ih neko drugi iznese

Treba da oteraš u 3 lepe onog ko to iznese.

Ma gde bre nema turske krvi u nama ljudi, šta vam je. Pa sav nerad smo i na njih povukli, samo bi da legnemo i ležeći žderemo dok nam igraju trbušne plesačice:)

• Š

Nije neko pleme amazonskih Indijanaca,neki narodi su više izmešani(kao Turci,Rusi,Hrvati,pa i mi sami),neki manje(neki random narod iz pičke materine koji je imao manje burnu istoriju)

• Џими

Ma gde bre nema turske krvi u nama ljudi, šta vam je. Pa sav nerad smo i na njih povukli, samo bi da legnemo i ležeći žderemo dok nam igraju trbušne plesačice:)

Добро, то је већ више културолошки утицај. Као и свеукупни афинитет ка источњачкој музици која трешти из кафића. :)

• Earthworm Jim

Pa sav nerad smo i na njih povukli, samo bi da legnemo i ležeći žderemo dok nam igraju trbušne plesačice:)

Nije, Srbi su vrijedan i radan narod, pogotovo Krajišnici, i mrze američki kapitalizam i masone majku im američku ja.

• Роки Билбао™

Nije neko pleme amazonskih Indijanaca,neki narodi su više izmešani(kao Turci,Rusi,Hrvati,pa i mi sami),neki manje(neki random narod iz pičke materine koji je imao manje burnu istoriju)

Islandjani npr.

• menijesamodosadno

Царе, на ово си мислио?

То су опет резултати генетских анализа, а то је поуздано у пичку материну, ал' ајд'.

А, одакле теби то да су то непоуздане анализе? Не кажем да јесу, само не видим разлога да би се сумњало.
    Право је питање да ли је могуће за временски период од 500 година и у таквим околностима као за време турске окупације Србије, до те мере променити генетску слику једног народа, колико сте убеђени да јесте.
    Баш бих волео неко стручно мишљење да чујем. Опет, не кажем да није могуће.

• Роки Билбао™

Добро, то је већ више културолошки утицај. Као и свеукупни афинитет ка источњачкој музици која трешти из кафића. :)

Pa je l' si video? Čim krenu zurle skače se po stolovima i raskopčavaju se košulje! Radi turska krv:)

• Š

Добро, то је већ више културолошки утицај
    Isto tako su se i Rusi oblačili kao Tatari dok im Petar Veliki nije jebao majku :) Pa i ona situacija kod nas kad je u Prvom srpskom Karađorđe terao ustanike da seku perčine.

• Цар

А, одакле теби то да су то непоуздане анализе? Не кажем да јесу, само не видим разлога да би се сумњало.

Не. Тео сам да кажем да сам ја то исто написао пре.