Trebalo bi uskoro da počnem neki novi posao sa nekakvom trgovinom ovde u Luksemburgu(ovde živim več duže, inače).
Hajde da čujem da li iko zna neku firmu u Srbiji koja proizvodi nešto pametno i koja je dovoljno ozbiljna da može i da želi da svoju robu ili usluge plasira po Luksemburgu, Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj i Holandiji. Ne mora da bude velika, ali treba da ima zaista originalnu ponudu, dakle, nešto što je ovde ili preskupo ili ga nema dovoljno.
Mislim, nemojte samo da mi pominjete maline, kajmak, rakiju i slične budalaštine...
Mislim na neke industrijske proizvode koji nikako ne spadaju u prehrambene ili na neke normalne usluge...nikako seksualne. :-))
Svaka normalna ideja dobrodošla!
Onaj čija ideja ili samo tek pravi hint bude prihvaćen, dobija od mene 1000€ u kešu. I ne zajebavam se nimalo!- zpNe mora da bude velika, ali treba da ima zaista originalnu ponudu, dakle, nešto što je ovde ili preskupo ili ga nema dovoljno.
Cekaj, ti pitas nas sta je preskupo ili nema ga dovoljno u Luksemburgu?

kurde, ne bih da spemujem, ali zar zaista misliš da u srbiji neko nešto može kvalitetnije, a jeftinije da proizvede od zapada? osim poljoprivrednih proizvoda, i to tačno ovih kopje si pobrojao...
doduše, pročešljaj malo po arhivi ''ALO'' novina, tamo je nekad bio serijal o uspješnim biznismenima srbije, pa je bio i neki lik koji proizvodi dečiju obuću, i izvozi u inostranstvo
- zp
Joj, opet ja "hejter", sta god. Ti zapravo pitas Vukajlijase
da želi da svoju robu ili usluge plasira po Luksemburgu, Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj i Holandiji.Kako mi mozemo znati koji su ciljevi nekih firmi?

Izvoz pasa. Ljubitelja kinologije ima svuda po svetu, tako i u luxemburgu. Inače aludiram na odgaivačnicu ''Altobelo'' koja važi za jednu od jačih odgaivačnica u evropi i u svetu možda, izvoze pse i u inostranstvo, ne znam dal i u luxemburg, i prava je, tako da kažem, čast imati njihovog psa, da ne kažem statusni simbol. Za nekog ljubitelja dobermana naravno.
- zpspremna da se proširi u zapadnu Evropu
A ovo cete, deco draga, saznati tako sto cete pogledati u kristalnu kuglu.
- zp
Ali pazi, Kurde, opet cu da smaram, ali jebiga, ti zapravo hoces da verujes rekla-kazala, gluvim telefonima i ljudima ovde gde je prosek godina 20ak, umesto da se sam raspitas direktno kod firmi koje bi uzimao u obzir?

Pa naravno da ce da se raspita, al vidiš da traži ideju, ne može čovek odande da zna šta sve ima ovde.
Inače njima iz Altobela se više isplati da prodaju pse po evropi nego ovde u srbiji, jer ovde ne mogu da traže za psa 1000-2000 i više eura, jer narod jednostavno nema, dok je po evropi druga priča. Zadovoljan sam i sa 80e, ne mora iljadu.

Kurde, a šta misliš o ovome:
http://www.vibilia.rs/srpski/izvestaj/0601/alira_ekonomist305_050406.pdf
a kolko srba ima u luxemburgu?
jel bi pilo vode tamo da se organizuju turističke agencije koje bi prodavale seoski turizam, to ja planiram (al za 5 god minimum) da dovlačim dijasporu putem seoskog turizma, domaća jela, šetnje po planinama, salašima i ostalo. Nači, inostrani građani da dolaze vamo, al opet na neki način je i to izvozni proizvod