Šta STVARNO može da se izveze iz Srbije
  • Kurd

Trebalo bi uskoro da počnem neki novi posao sa nekakvom trgovinom ovde u Luksemburgu(ovde živim več duže, inače).

Hajde da čujem da li iko zna neku firmu u Srbiji koja proizvodi nešto pametno i koja je dovoljno ozbiljna da može i da želi da svoju robu ili usluge plasira po Luksemburgu, Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj i Holandiji. Ne mora da bude velika, ali treba da ima zaista originalnu ponudu, dakle, nešto što je ovde ili preskupo ili ga nema dovoljno.

Mislim, nemojte samo da mi pominjete maline, kajmak, rakiju i slične budalaštine...
    Mislim na neke industrijske proizvode koji nikako ne spadaju u prehrambene ili na neke normalne usluge...nikako seksualne. :-))
    Svaka normalna ideja dobrodošla!

Onaj čija ideja ili samo tek pravi hint bude prihvaćen, dobija od mene 1000€ u kešu. I ne zajebavam se nimalo!

• Скелетор

pokušaj sa FKS, kablovi Jagodina..ionako su u škripcu.

• Kurd

Ma ne treba mi neko u škripcu...treba mi neko nov, mlad i drčan koji hoće napolje sa robom.
    A kablova ovde ima kurcem da darivaš...

• Скелетор

a jbg, pa pomozi i spasi srbiju kurdavi,povećaj platu mom ćaletu:)

FKS!FKS!

• zp

Ne mora da bude velika, ali treba da ima zaista originalnu ponudu, dakle, nešto što je ovde ili preskupo ili ga nema dovoljno.

Cekaj, ti pitas nas sta je preskupo ili nema ga dovoljno u Luksemburgu?

• Sale d snajperist

Ima kod svilajnca neka firma za rebraste radijatore i te kurce za kupatilo...

• Сантјаго Коровјов

Заставино оружје.

• бури

kurde, ne bih da spemujem, ali zar zaista misliš da u srbiji neko nešto može kvalitetnije, a jeftinije da proizvede od zapada? osim poljoprivrednih proizvoda, i to tačno ovih kopje si pobrojao...

doduše, pročešljaj malo po arhivi ''ALO'' novina, tamo je nekad bio serijal o uspješnim biznismenima srbije, pa je bio i neki lik koji proizvodi dečiju obuću, i izvozi u inostranstvo

• enemyofthefreeworld

Заставино оружје.

Реално... Али то сигурно не би могао да ради х)

Написао сам ти већ на оној теми, делови за приколице. Фирма ради и извози, наћићу ти је ако хоћеш.
    А размишљаћу још о овоме, занимљиво је скроз, а и хоћу да ти узмем тих сома евра.

• Kurd

Znam ja šta je ovde skupo ili nije...ali pitam za neku firmu koja jednostavno želi da izađe iz okvira Srbije i da prodaje po EU! Prosto...

Zastava arms ima predstavnika ovde, a radijatora ima ko kusih pasa... :-(

• Sale d snajperist

E ima i kod mene u kraju jedni ljudi sto rade TV i radio antene, stvarno su uspesni.

• Kurd

Ovde ne postoji Tv program koji se hvata antenom...ni ovde ni u okruženju...sve je na optički kabal...

• zp

Joj, opet ja "hejter", sta god. Ti zapravo pitas Vukajlijase

da želi da svoju robu ili usluge plasira po Luksemburgu, Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj i Holandiji.

Kako mi mozemo znati koji su ciljevi nekih firmi?

• Natnat

Koliko vidim, nije poenta da bude jeftinije, već samo da je kvalitetno i da je firma ozbiljna i spremna da se proširi u zapadnu Evropu....

• Petar Pan Pezo$

Izvoz pasa. Ljubitelja kinologije ima svuda po svetu, tako i u luxemburgu. Inače aludiram na odgaivačnicu ''Altobelo'' koja važi za jednu od jačih odgaivačnica u evropi i u svetu možda, izvoze pse i u inostranstvo, ne znam dal i u luxemburg, i prava je, tako da kažem, čast imati njihovog psa, da ne kažem statusni simbol. Za nekog ljubitelja dobermana naravno.

• Kurd

Pa pitam da li MOŽDA znaš...možda ti teča pričao, komšija ima firmu pa si čula, itd...razumeš?

• zp

spremna da se proširi u zapadnu Evropu

A ovo cete, deco draga, saznati tako sto cete pogledati u kristalnu kuglu.

•  električar

Zastava ne može da izvozi oružje dok ne sklopi ugovor sa nekom firmom koja bi nas progurala. Realno imam šta da ponudimo, ali veće šanse su nam na američkom tržištu. Onaj lik napravio automatizovanu mašinu za cepanje drva, kad bi našao sponzora...

• Скелетор

može buxne? ću posadim njivu ako treba,ako mi garantuješ tržište:)

• Kurd

@Petar Pan Pezo$

To sa psima je vrlo zanimljiva stvar...vrlo! Za sada si sa top idejom na temi!

• zp

Ali pazi, Kurde, opet cu da smaram, ali jebiga, ti zapravo hoces da verujes rekla-kazala, gluvim telefonima i ljudima ovde gde je prosek godina 20ak, umesto da se sam raspitas direktno kod firmi koje bi uzimao u obzir?

• Kurd

...pitam bre za ideju...razumeš? Ideju...a ja ću da to odradim, u tome sam profi...samo sam za ideju pitao.

• Sale d snajperist

Moz kuvare da izvozis olololo

• Kurd

Kuvare sam već izvezao..:-))))

• Petar Pan Pezo$

Pa naravno da ce da se raspita, al vidiš da traži ideju, ne može čovek odande da zna šta sve ima ovde.

Inače njima iz Altobela se više isplati da prodaju pse po evropi nego ovde u srbiji, jer ovde ne mogu da traže za psa 1000-2000 i više eura, jer narod jednostavno nema, dok je po evropi druga priča. Zadovoljan sam i sa 80e, ne mora iljadu.

• sunglasses@night

Praviti Džankijeve klonove i izvoziti!

• Sale d snajperist

Cek da ja zavrsim skolu pa i mene izvezi :P

Posto je luksemburg imas narkomane i dilere da izvozis

• Kurd

@Petar Pan...vodi u trci za 1000€, samo da kažem. :-)

• бури

kurde izvezi mene... za 15 dana mladi inženjer građevine, željan rada i napredka u svakom pogledu, a uz to znam i dosta fizičkih poslova raditi... i HOĆU DA RADIM!

• Sale d snajperist

Meni je dovoljna i odabrana defka za solidnu ideju :P

Moz i sportiste da izvozis :P

• Petar Pan Pezo$

haha, e bre Kurde mojne da si Dinkić :)

• riffraff

Извози хулигане :) њих је највише :Р

• Natnat

Uključite se malo, iz pouzdanih izvora tvrdim da će obećana nagrada biti isplaćena u celosti!

•  električar

Pa proizvodnja delova od brizgane plastike i metala je možda unosan biznis. Rusi na primer otkupljuju voće u Ritopeku, preko sezone. E sad treba samo doći do pravih ljudi i zaobići nakupce.

• Mićko

Нешто у вези грађевине те интересује?

• Kurd

@Bruce...ideja je super, stvarno! :-)

• Bruce

razmišljao ja da pravim, ali tek za nekoliko godina...

• бури

e da, imate li vode? kod mene ima neka fabrika koja ima neki ugovor da izvozi na bliski istok, valjda...

• Kurd

U jbt...nisam očekivao da iko ovde da neku pametnu ideju, a sada ih imam već dve.

Moraću da sačekam malo i da vidim šta će ko još da napiše...možda. :-)

• Petar Pan Pezo$

elem, nevezano sa ovim, ko god ima početni kapital može da izvozi mađarske pse po evropi jer mađari imaju dobar kvalitet i poznati su u svetu kinologije, a cene su mnogo pristupačnije u odnosu na zapad evrope.

• Kurd

@Buri
    Pre nego sam došao ovde imao sam svoju fabriku vode Aqua Vrelo u Bukjanovcu, stariji članovi se sećaju toga.

Teško da ću moći da se bijem sa Vittel-om i Evianom ovde. :-)

• бури

e jebi ga, izgubi tisuću ojrića... idem vidjeti radimo li mi išta normalno još... :)

• Petar Pan Pezo$

a kolko srba ima u luxemburgu?
    jel bi pilo vode tamo da se organizuju turističke agencije koje bi prodavale seoski turizam, to ja planiram (al za 5 god minimum) da dovlačim dijasporu putem seoskog turizma, domaća jela, šetnje po planinama, salašima i ostalo. Nači, inostrani građani da dolaze vamo, al opet na neki način je i to izvozni proizvod

• Sale d snajperist

Mozes da guras i koja Kulturno umetnicka drustva.
    Imamo ih na kilo..

• riffraff

Курде, отвори продавницу као званични дистрибутер Ђовака за ту државу. Наравно питај за дозволу даће ти Ђовак добар је он. Народ ће планути :)

• Natnat

Vidim da se Petru smeši hiljadarka :))))

• Kurd

Ovde su svi Srbi koji ovde žive baš došli iz seoske sredine...:-)))

A i ne volim da se nešto družim sa njima. :-)

• Natnat

Dali vi znate kako izgledaju luksemburška sela? Ono što bismo mi imali da ponudimo je NULA!