Корњача као кућни љубимац
  • СМарко

Је ли могуће ово?

Мислим да живи у кући и оно да је пуштам у двориште понекад...

Како корњаче живе? У каквим условима?
    Како се хране, чиме?

Би ли могле да живе у кућу уопште?

Озбиљно питам, дакле без спема.

• Луди Чак

Uzmi one male, njih možeš u terarijumu da držiš, ili u akvarijumu sa ostrvcem ako su one vodene.

A jedu govna, šta znam, travke neke.

• Nash Bridges

Moja sestra je imala onu mini kornjaču za ljubimca. Ne jede mnogo, ne kreće se mnogo. Ne znam zašto ali je posle 3 godine naprosto uginula...

• brdac

Јел мислиш на шумску корњачу или на оне мале кепеце?

• Punjac

Kopnena?
    Moze u dvoriste...
    Vodena ne moze u dvoriste.

• Billy Sharp

Moj drugar ima kornjačicu, ne pušta je u dvorište, eventualno malo po kući. Ima terarijum otprilike 40*30*30cm, pola suvo pola pod vodom. Obično joj daje zelenu salatu da jede.

• СМарко

Не бре, мислим на оне велике корњаче што шетају слободно, онакве неке

Мислио сам да је држим у кућу, да шета слободно, нешто ми жао да их затварам у акваријум мали

• Punjac

Kupis hranu za kornjacu vodenu u radnji za ljubimce kucne,a mozes i mesni narezak nekad da joj dajes...kopnena jede biljke.

• Sale d snajperist

A gle ga crnogorac.
    Oce kornjacu da ne mora da seta ili da juri ljubimca.

Nego.
    Moze kornjaca, imas one manje vodene, drzis ih u akvarijumu sa malo vode i ostrvom nekim de se popnu.
    Daju se kapi u vodu da ne bi oslepele.

A mozes i velike isto, u akvarijum samo ne znam da li ide voda.
    www.pet-centar.rs
    Potrazi ovde o njima, dosta dobrih saveta imas.

• Punjac

Не бре, мислим на оне велике корњаче што шетају слободно, онакве неке

Samo u dvoriste,hrane se biljkama

• Comatose

Имала моја другарица неке мале, можда њих пар, знам да им је куповала храну, потражи негде на нету, јебем га. Мени се једна посрала на руку, тога се добро сећам, значи серу, и смрди, купи кера.

• Punjac

Ja sam imao od 2000-2005 u akvarijumu
    Kad sam ziveo u Crnoj Gori kao klinac 1998,hvatao sam kopnene i stavljao u dvoriste,ali su bezale.

• Billy Sharp

Kad sam bio klinac ćale je upecao barsku kornjaču, držao sam je u dvorištu par nedelja dok je nisam pustio nazad u vodu. Šta ja znam, nisam joj ništa davao da jede, non-stop je čapkala travu, a i nisam znao šta da joj dam.

• Kobe braTe

Što ne bi mogao da ih držiš u kuću ? Naravno da može .. samo im obezbedi neku travu, biljke neke čime li se već hrane ...

• JamesBond 007

Imao ja dve. Smrdi soba čitava za njima. Bolje je pojedi il' je ostavi na miru.

• Луди Чак

Kupis hranu za kornjacu vodenu u radnji za ljubimce kucne,a mozes i mesni narezak nekad da joj dajes...kopnena jede biljke.

Zamišljam kornjaču kako polako otvara mesni narezek onim otvaračem i umirem od smeha kao kreten. :)

• СМарко

Па то ме занима.

Нпр да ли много смрди кад каки и мора ли да јој буде рецимо подлога земља итд.

Ја могу да направим ограду напоље за њу рецимо, оградим 2 метра или тако нешто, али не знам у каквим оне условима спавају и живе иначе, мислим на природне услове?

• brdac

Те велике шумске сам ја хватао у селу, једна је била ненормално велика, као рукометна лопта. Оградио сам им део у дворишту где је било цвеће и трава, па било је бар 25-30 квадрата. И од хране сам им давао свашта, од зелене салате преко детелине до јабука, и чак им правио базене али кад сам видео да не једу ништа него да само траже начин да се искобељају одатле ја их вратио у природу. Али стално их виђам кад одем тамо, чак мислим и да успем да препознам неку од тих :)

• Punjac

Ја могу да направим ограду напоље за њу рецимо, оградим 2 метра или тако нешто, али не знам у каквим оне условима спавају и живе иначе, мислим на природне услове?

Zemlja i trava i to je dovoljno

• Sale d snajperist

Nemoj posle da se zalis kako si joj polomio oklop koristeci je kao frizbi.

Jaooo kolko jez kenja sunac ti!

• JamesBond 007

Seru ko krave. Imao sam male al' sam korita govana izbaciv'o iz kuće, ovo za napolju može, al' pazi da ne pređu ogradu, par puta mi preskakale akavrijum. To izgleda bile neke nindža kornjače.

• Comatose

Џејмс кобјаснио тему. Хахахахахахахахаахахаха. Корита гована. лолололо

• СМарко

Zamišljam kornjaču kako polako otvara mesni narezek onim otvaračem i umirem od smeha kao kreten. :)

ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА :Д

Е мој бонде, ти ка' краву да си држа', јеб'о те пас :)

Нешто гледам, читам овамо и мислим да су куље ове мале корњачице, само не знам какав акваријум њима треба, обични као за рибе је ли :)

• .Vule

Ja sam ranije donosio sa mora uvek po jednu. Ogradio sam u dvoristu i sve bude lepo, ali mi pobegnu uvek majku im jebem. Sad da li prokopaju zemlju ili preskoce boga pitaj.

• Punjac

Нешто гледам, читам овамо и мислим да су куље ове мале корњачице, само не знам какав акваријум њима треба, обични као за рибе је ли :)

Ma da i malo vode

• СМарко

Оне су ми кул некако, мале су и смијешне, вухуууу, чим сване за који дан идем да гледам то и да купим :)

• JamesBond 007

Voda se zamuti za minut i po, kupiš fino velik akvarijum, loma vode neki prečišćavač i kraj. Ja naučio moje kornjače par trikova. Znale kolut uradit'.

• brdac

Смаре ако већ оћеш акваријум онда боље узми рибе. Кад се умориш само гледаш и одмараш мозак. А и те мале корњаче смрдуцкају.

• JamesBond 007

Al' ujedaju mamu im. Možeš ih korisit ko grickalica za nokte.

• СМарко

Брдац, нећу рибице, него ми баш треба нешто другачије, ко ће држат' оно, имам осјећај да држим шталу кад би биле рибице :)

Кол'ко коштају ти акваријуми и ти додаци за воду? Мени то дјелује нешто скупо, мајку му.
    Више ми се исплати да узмем силикон и стакло и сам да правим то

• JamesBond 007

Pa i ja sam sam pravio. A filter sam dobio od druga tako da ne znam. A ako nemaš to čudo što čisti, moraćeš menjat' vodu svaki sekund.

• Шоми 

ако мислиш на шумску корњачу, ја сам имао па ево да поделим нека искуства.
    дакле, узео сам је још док је била мала фазон у црној гори на летовању у основној. држао сам је нормално у стану, у великој кутији типа метар, метар и по са 50, 60 центиметраа. хранио сам је свакаквим поврћем, углавном зеленом салатом, парадајзом, онда јабуком (коју је обожавала, хаса прво њу па све остало). на пар дана сам излазио напоље и у кеси набрао траву, детелину и тако те травке што сам имао на НБГ-у и тиме јој прекрио под кутије који је такође имао и пар листова новина, па кад јој мењам траву само извучем те новине и згужвам и бацим све заједно. воду је пила преко воћа и поврћа а за сваки случај сам јој и стављао чеп пун воде. често сам је пуштао по кући да шета (кад нема пуно људи у стану а и ако има обавестим их да је не згазе) и имала је пар штекова у који се сакрије па не можеш пола чуке да је нађеш, међутим брзо се провала пе је лако нађеш ако негде оде. изводио сам је и напоље и била је атракција у крају, а пар пута ми се и изгубила што је чиста иронија, ал је фазон што је дам неком да се игра и запалим на фудбал, па је после пола краја тражи по паркићу. умрла је након 3, 4 године од узимања, вероватно јој није пријало заточеништво иако је имала бољи третман и хас него њене сународнице у дивљини :((( ако се сетим још нечега написаћу..

• СМарко

А јој, бре, мени је смијешно то да пустиш корњачу по кући, ја бих баш то, да је пуштим и да ми шета ђе је њој воља.
    А смију ли ове мале корњаче да се пуштају тако по кући да иду?

• JamesBond 007

Može ako ih nećeš zgaziti. Ili ako nemaš kera mačku onda bolje nemoj.

• Шоми 

ма пустиш је опуштено, и моја је била мала, кад је угинула била је макс 10 цм. пошто је црна гора пуна корњача, не препоручујем да узимаш нешто веће.. мислим кад већ можеш да бираш. а за водене немам појма, знам само да рикњавају брзо па мораш стално да их докупљујеш и на крају се смориш и одустанеш од њих...

• СМарко

а за водене немам појма, знам само да рикњавају брзо па мораш стално да их докупљујеш и на крају се смориш и одустанеш од њих...

А јес?

Ја нећу да ми угину одма', сморио бих се и не бих више куповао брате...

Može ako ih nećeš zgaziti. Ili ako nemaš kera mačku onda bolje nemoj.

Питам за мале :)

• JamesBond 007

Meni vodene živele tri godine i prerasle akvarijum pa sam ih poklonio, tako da ne crkavaju.

• brdac

Смаре изгледа да је најбоље да ти узмеш једну галапагоску корњачу, надживеће те гарант.. :)

• Шоми 

знам пар људи који су њих добили за поклон и порикњавало све брзо... можда је небрига, а можда су једноставно такве мекане.

• JamesBond 007

Nebriga. Mada i ja sam retko davao im da jedu, zaboravim. Al' zato kad dam dam deset kila odjedared.

• ЏелА

Ako oćeš nešto novo uzmi tarantulu, lepše su i zanimljivije od kornjača. Kornjače su za pičke.

• СМарко

Meni vodene živele tri godine i prerasle akvarijum pa sam ih poklonio, tako da ne crkavaju.

А колике оне могу да порасту и за колико?

Смаре изгледа да је најбоље да ти узмеш једну галапагоску корњачу, надживеће те гарант.. :)

хахахахах, јес' па д ајој кућицу правим велику ка за пашче :Д

Небрига је то вјероватно, јебига, мале су, осјетљиве, мораш воду да имгријеш :)

• JamesBond 007

Ove moje tovljene, narasle oko 15 cm. Davao sam im neke račiće http://www.pet-centar.rs/content/view/3916/70/

• СМарко

Ako oćeš nešto novo uzmi tarantulu, lepše su i zanimljivije od kornjača. Kornjače su za pičke.

Ја се бојим од паука ка' од ђа'ола, не бих за спас то држа' :)

Ove moje tovljene, narasle oko 15 cm. Davao sam im neke račiće http://www.pet-centar.rs/content/view/3916/70/

У па то је супер, а речи ми следеће, кол'ко временски оне морају да буду у воду, или колико смијем да их пуштим да шетају по кућИ?

• Kobe braTe

Smare, ima da te smori nakon 2 dana .. :)

• СМарко

Неће бре :)

• JamesBond 007

Ja mu dođem k'o neki veterinar ođe? Za vodu ne znam, ja sam u akvarijumu natovario kamenja na jednu stranu metno letvu neku i sipao vode pa nek sami odluče. Znam samo da moraju imati suvog. Pa nek' budu..., nemam pojma, neće puno da im fali na suvom, ako ih povremeno vraćaš u vodu. I još nešto, moraš da ih kupaš! Nemoj preterivat' u hranjenju jer one jedu dok ne crknu. Tol'ko od mene :)

• СМарко

Хвала, бонде :)

како сад да их купам у пм :))
    А добро, нећу им дават превише :)

• JamesBond 007

Metneš pod mlaz vode. :)

• plok

jedna kornjaca mi je uginula posle brzo,a druga posle 5 godina...smesna prica vezana je za to
    dosao ortak kod mene gajbi prvi put,ja reko aj da ti pokazem kornjacu...odemo u sobu i njemu bilo cudno sto se ne pomera...pita-jel ti ziva ova kornjaca?...ja reko-ma jeste,ona tako vec mesec dana...i onda sam joj lupio macolu i video da je stvarno mrtva i uzeo je bacio kroz prozor