A gle ga crnogorac.
Oce kornjacu da ne mora da seta ili da juri ljubimca.Nego.
Moze kornjaca, imas one manje vodene, drzis ih u akvarijumu sa malo vode i ostrvom nekim de se popnu.
Daju se kapi u vodu da ne bi oslepele.A mozes i velike isto, u akvarijum samo ne znam da li ide voda.
www.pet-centar.rs
Potrazi ovde o njima, dosta dobrih saveta imas.
Те велике шумске сам ја хватао у селу, једна је била ненормално велика, као рукометна лопта. Оградио сам им део у дворишту где је било цвеће и трава, па било је бар 25-30 квадрата. И од хране сам им давао свашта, од зелене салате преко детелине до јабука, и чак им правио базене али кад сам видео да не једу ништа него да само траже начин да се искобељају одатле ја их вратио у природу. Али стално их виђам кад одем тамо, чак мислим и да успем да препознам неку од тих :)
Zamišljam kornjaču kako polako otvara mesni narezek onim otvaračem i umirem od smeha kao kreten. :)ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА :Д
Е мој бонде, ти ка' краву да си држа', јеб'о те пас :)
Нешто гледам, читам овамо и мислим да су куље ове мале корњачице, само не знам какав акваријум њима треба, обични као за рибе је ли :)

ако мислиш на шумску корњачу, ја сам имао па ево да поделим нека искуства.
дакле, узео сам је још док је била мала фазон у црној гори на летовању у основној. држао сам је нормално у стану, у великој кутији типа метар, метар и по са 50, 60 центиметраа. хранио сам је свакаквим поврћем, углавном зеленом салатом, парадајзом, онда јабуком (коју је обожавала, хаса прво њу па све остало). на пар дана сам излазио напоље и у кеси набрао траву, детелину и тако те травке што сам имао на НБГ-у и тиме јој прекрио под кутије који је такође имао и пар листова новина, па кад јој мењам траву само извучем те новине и згужвам и бацим све заједно. воду је пила преко воћа и поврћа а за сваки случај сам јој и стављао чеп пун воде. често сам је пуштао по кући да шета (кад нема пуно људи у стану а и ако има обавестим их да је не згазе) и имала је пар штекова у који се сакрије па не можеш пола чуке да је нађеш, међутим брзо се провала пе је лако нађеш ако негде оде. изводио сам је и напоље и била је атракција у крају, а пар пута ми се и изгубила што је чиста иронија, ал је фазон што је дам неком да се игра и запалим на фудбал, па је после пола краја тражи по паркићу. умрла је након 3, 4 године од узимања, вероватно јој није пријало заточеништво иако је имала бољи третман и хас него њене сународнице у дивљини :((( ако се сетим још нечега написаћу..
ма пустиш је опуштено, и моја је била мала, кад је угинула била је макс 10 цм. пошто је црна гора пуна корњача, не препоручујем да узимаш нешто веће.. мислим кад већ можеш да бираш. а за водене немам појма, знам само да рикњавају брзо па мораш стално да их докупљујеш и на крају се смориш и одустанеш од њих...
Meni vodene živele tri godine i prerasle akvarijum pa sam ih poklonio, tako da ne crkavaju.А колике оне могу да порасту и за колико?
Смаре изгледа да је најбоље да ти узмеш једну галапагоску корњачу, надживеће те гарант.. :)хахахахах, јес' па д ајој кућицу правим велику ка за пашче :Д
Небрига је то вјероватно, јебига, мале су, осјетљиве, мораш воду да имгријеш :)

Ove moje tovljene, narasle oko 15 cm. Davao sam im neke račiće http://www.pet-centar.rs/content/view/3916/70/
Ako oćeš nešto novo uzmi tarantulu, lepše su i zanimljivije od kornjača. Kornjače su za pičke.Ја се бојим од паука ка' од ђа'ола, не бих за спас то држа' :)
Ove moje tovljene, narasle oko 15 cm. Davao sam im neke račiće http://www.pet-centar.rs/content/view/3916/70/У па то је супер, а речи ми следеће, кол'ко временски оне морају да буду у воду, или колико смијем да их пуштим да шетају по кућИ?

Ja mu dođem k'o neki veterinar ođe? Za vodu ne znam, ja sam u akvarijumu natovario kamenja na jednu stranu metno letvu neku i sipao vode pa nek sami odluče. Znam samo da moraju imati suvog. Pa nek' budu..., nemam pojma, neće puno da im fali na suvom, ako ih povremeno vraćaš u vodu. I još nešto, moraš da ih kupaš! Nemoj preterivat' u hranjenju jer one jedu dok ne crknu. Tol'ko od mene :)

jedna kornjaca mi je uginula posle brzo,a druga posle 5 godina...smesna prica vezana je za to
dosao ortak kod mene gajbi prvi put,ja reko aj da ti pokazem kornjacu...odemo u sobu i njemu bilo cudno sto se ne pomera...pita-jel ti ziva ova kornjaca?...ja reko-ma jeste,ona tako vec mesec dana...i onda sam joj lupio macolu i video da je stvarno mrtva i uzeo je bacio kroz prozor