Posudio sam ... i nikad mi nije vratio/la
  • Makaronac

Svi znate da ako npr. posudite nekome upaljač, dvd ili knjigu da su veoma male šanse da će vam te stvari biti vraćene.
    -Da li postoje još neke stvari koje vam nikad nisu vraćene?
    -Pokušavate li da vratite te stvari?
    -Kakve odgovore dobijate?
    -Jeste li vi nekad od nekog nešto posudili i da mu to još uvek niste vratili?

Evo npr. u mom slučaju, posudio sam punjač za mobilni liku i posle dva dana sam saznao da je taj isti lik otišao u Rusiju, zajedno sa mojim punjačem.

• Rosoneri

4000 динара

• caplin

knjiga 9stories od selindzera, poklon od drage osobe. pozajila tetka sto cita isidoru bjelicu i kompaniju, proslog leta. trazio sam vec dva puta, negde je po kuci kaze. verovatno je zalozila sporet ili je teca obrisao dupe.

• enemyofthefreeworld

Кишобран човеку са дететом, да стигне до своје зграде, никада га више нисам видео. Тужна прича.

• дебели пацов

Књиге и упаљаче не позајмљујем јер за књигу неко да ми не врати био бих обавезан да му спалим кућу и све што поседује, затим поспем са крупном сољу да му никад ништа не роди, рим стајл. А када ми неко декне упаљач добијем жељу да истог закољем, посебно ако немам резервни негде, лакше ми да ми неко не врати паре него упаљач макар био онај од 30 динџи што га продаје циган на улици.

Е да, позајмио сам другу Замку за снове од Кинга и никада ми није вратио, јебем му све женско што се крије док пиша.

• Makaronac

Teško će ti biti Rosoneri sa tim parama. Al' probaj makar u ratama da ti vrati :)
    E tako ti je moj Capline, ne bi me čudilo da je i ona nekome dala. Tako su i meni knjige odlazile. Keva uđe u sobu i da drugarici a da ja i ne znam.

Enemy, učinio si dobro djelo lololo

• Makaronac

Е да, позајмио сам другу Замку за снове од Кинга и никада ми није вратио, јебем му све женско што се крије док пиша.

Šta kaže, gde mu je? Jesi ga pitao?

• enemyofthefreeworld

Enemy, učinio si dobro djelo lololo

Добро дело за олоша се не рачуна као добро дело. лололо

Позајмио сам лику кола за паре, неки би рекли продао... Али ми није дао ни кола ни паре... Добро јесте део пара али не све. За пар недеља планирам да одем да пленим.

• PuppetMaster

Ja sam u srednjoj imao dosta likova koji pozajmljuju stvari u fazonu "uzecu, pa cu mu vratiti kad mi bude trazio."
    I jebiga, prodje vreme, ti zaboravis. Kad se kasnije setis da si mu pozajmio, on kaze:"Ja ti to nisam vratio!? Ajde pogledacu kad dodjem kuci." I naravno sutra dan kaze da nije kod njega. Ker.

• selenijum

Par knjiga Steve Kralja, Sferu i još-jednu-zaboravih-joj-ime Majkl Krajtona i Hanibala posudih nekim ljudima i nikad više ne vidjeh te knjige. Nadam se da će goreti u paklu.

EDIT: Od tada više ne posuđujem knjige nikome osim ako mu ne znam adresu, JMBG i broj lične karte.

• M

Igrice, knjige, filmove. Stoka. Mislim to je uglavnom sestra pozajmljivala drugim ljudima zajednicke stvari, ali svejedno, retko kad vrate.

• kierkegaard

Књига ''Кад је сунце било бог'', неке игрице сам позајмљивао које никад нисам добио. И пумпа за лопту.
    А ја нисам вратио Џенералс.

• дебели пацов

Па каже лик да му је кући али да је заборавио да ми врати, ал то је било пре 7-8 година и даље се сећам јер јебено мрзим да дајем књиге и не дам их уопште. Могу некоме да купим и поклоним књигу али да позајмим курчина.
    И ЦКМ-ове не дам никоме, имам све бројеве првих пет година, оне најбоље и не дам их макар да су за лек.
    Сад сам се сетио, некада сам скупљао Гејмер, мислим да то не излази више и стално позајмљивао једном лику који ми их је враћао поцепане и уништене, док више нисам хтео да му дам. И мрзим када некоме позајмим новине а он ми их врати раскупусане да морам ја да их слажем.

• selenijum

Па каже лик да му је кући али да је заборавио да ми врати, ал то је било пре 7-8 година и даље се сећам јер јебено мрзим да дајем књиге и не дам их уопште.

Isto i meni pederi uradili. Ovom jednom je knjiga u kući saće-je-naći-samo-da-nešto-uradi, drugi se selio pa tu-je-negdje-u-nekoj-kutiji-samo-da-se-raspakujem, treći tvrdi da mu je nisam ni dala već da je to njegova knjiga. Gamad jedna neotesana. Najgore mi je što nema nigdje da se kupi Sfera. I sve to je bilo prije nekih 7-8 kod, ko i kod tebe.

Ja posudih u osnovnoj cd od koleze iz razreda u Sremskoj Mitrovici i brzo nakon toga se vratila u Banja Luku, te mu nikada ne vratih. I dan danas se pojedoh zbog toga...

• Вокаси

Грчка митологија, Тери Прачет- Маскарада, Лептир нож, Колофдјути двојка, Нид фор спид мост вонтид, и једно педесетак филмова и отприлике бар два флеша од гигабајта оних белих кингстонових.

• Bruce

Posudio sam jednoj ženi muda i od onda ne mogu da ih dobijem nazad. Virtuelno, fizički su i dalje tu...

• Марко 

Pozajmio treneru neku knjigu o asovima NBA-a i tako tim kurcima. Nije vratio posle 6-7 godina. Pozajmio profesoru istorije knjigu o nekim cetnicima. Nije vratio posle 6 godina. Pozajmljivao pun kurac cd-ova sa igricama i filmovima raznim ortacima i nisu mi vecinu vratili, jer sam idiot koji ne moze da zapamti kome je sta dao.

• selenijum

Jebote, izgleda da su knjige roba koja se najviše mažnjava...
    Brus je izrod, on se ne pika.

• Makaronac

Ja sam neko vrijeme zapisivao kome sam šta dao. Tad se i moglo fino šta vratiti. Sestra mi je zbog toga govorila da sam lud pa sam prestao da zapisujem i tu je sve otišlo u kurac. Sad se kajem...

Pa dam sunčane naočare i lik ode na more i "izgubi ih".
    Dam košarkašku loptu i likovima ode lopta u rijeku.

• Nash Bridges

FlešOve, sigrice, razne diskove, lovu...
    Nije mi žao toga...
    Žao mi je jedino a i planiram krvu osvetu onom kome sam pozajmio šlajfericu marke Metabo koja i dalje čuči kod njega.

Ne kontam takve ljude.
    Obično kad pozajmim stalno imam na umu da što pre vratim pozajmljeno dok kod ostalih ljudi to nije uobičajeno, koliko sam primetio.

Mada, ko o čemu - kurva o poštenju.
    Pozajmio sam neke felne od zetora pre 6godina al vlasnik ne pita za njih što znači da mu ne trebaju pa ih sad prodajem.
    Trebal nekome dve felne od Zetora 14x28 široke?

• Гавран са митраљезом

Кишобран човеку са дететом, да стигне до своје зграде, никада га више нисам видео. Тужна прича.

Тужно, шта јест јест :)

• Bruce

Moj ćale je imao jednu taktiku, kad mu traže pare na zajam on da i nikad ne traži nazad - uvek je govorio "Bolje da mi ćitav život duguju malo, nego da jednom pozajme puno pa da se jedem što mi ne vraćaju." - nikom ništa ne zajmim, knjige teško kupujem uskraćujući sebi mnoga druga zadovoljstva i s njima se ponašam kao Matica srpska, mogu da ih čitaju samo u mojoj kući.

• Makaronac

Obično kad pozajmim stalno imam na umu da što pre vratim pozajmljeno dok kod ostalih ljudi to nije uobičajeno, koliko sam primetio.

Isti sam i ja :)

• enemyofthefreeworld

Posudio sam jednoj ženi muda i od onda ne mogu da ih dobijem nazad. Virtuelno, fizički su i dalje tu...

Сањаш ли некад да је немаш? хД
    Ти би се пронашао у више мојих дефиниција, волим ту тематику више него леба! х)

• дебели пацов

Занимљиво да књиге памтим коме сам дао а паре и не баш, ако је нешто ситније често заборавим и сетим се тек када ми неко врати. И да, мрзим када ћале "позајми" гардеробу од мене, улети ми у орман, покупи шта му се свиди и не видех више. Мада то је пре радио, сада не више откако немам ништа пристојно за обући.

• Марко 

E, da. 2001. godine caletu izgori auto jer je majstor vario i zapalio neko crevo za benzin. Pozajmim caletu 700 demona da kupi nov auto koje sam stekao ceo zivot. Nije mi jos uvek vratio. Jes da on ovako meni daje kintu i to, ali to treba da mi daje bez obzira sto sam mu pozajmio 700 marona, cale mi je jebiga.

• Duče

Ćale nisi prijatelj!

• crnigrujan

Gomilu stvari, al ko ih jebe - beg nije cicija. Ako je nešto baš bitno i vraćam i tražim da vrate ako ustreba, a gluposti bolje drugima da skupljaju prašinu nego meni.

Lova je druga priča, zajebi radnju, uredno vraćam i pazim kome zajmim.

• DBSK 97

позајмили смо једном комшији књигу за лектиру. јесте да је била офуцана и нико од нас није ни планирао да је чита, ал опет је ред био да нам врати. ајде, нема везе, изгубио, заборавио, дао неком другом... ал што после није хтео ни да погледа ни мене ни брата кад се сретнемо, ни да се јави, ма ништа. као да нас уопште не познаје. зато ме је било срамота уместо њега што нам се обратио само кад му треба нешто тј. искористио нас је. ал јебига.

• Kifla i šećer

Devedestreće posudim rođaku 5000 marki da pobjegne u Australije. Vratio se ko lord, ima svoj helikopter i zahvalan mi je do kraja života.
    Razmišljam da ga upucam.

• DBSK 97

аууу, кифло, можда човек не зна у којој валути и по ком курсу сад да ти врати. тражи бре што је твоје, уцењуј, позови новинаре... ако не успе онда палии :Р

• Марко 

Trazi mu helikopter.

• Džonovan

Odma da kažem, ja sam jedan od onih koji ne vraćaju knjige. Mada i mojih dosta je izgubilo trag. U zadnje vrijeme slabo dajem knjige na zajam, al ih zato i dalje redovno posuđujem i kad god mogu-ne vraćam.
    U srednjoj sam posudio navijački šal od Porto-a nekom ortaku (nisam neki navijač, al je šal bio skroz gotivan) a kad sam mu iduće zime tražio da mi vrati, počeo da uvija kako je mater oprala, pa kako ne može da ga nađe u kući i tako ta sranja dok nisam vidio šal na nekom našem zajedničkom poznaniku koji mi reče kako ga je od Davora pazario za 10 maraka.

• Марко 

Da ti se taj drug Davor ne preziva Bobic?

• Džonovan

Ma jok, koji će kurac Moskriju šal od Porta.

• Vučica21

Džonovane, ima baš tema za tebe. :)
    Posudila diskove i jedan disk mog omiljenog filma i ćorak, neće da vrati.

• Glavni

Ja sam jednoč posudio drugaru neki prsluk. Kad sam tražio da mi vrati on ladno izmislio kako je to njegov prsluk i da ga je on kupio.

• selenijum

Odma da kažem, ja sam jedan od onih koji ne vraćaju knjige.

Sunce li ti žareno!

• Микри™

Da ti se taj drug Davor ne preziva Bobic?

Лололо Јебачу геније!

• Марко 

Ma jok, koji će kurac Moskriju šal od Porta.

Da ga uvalja za mic pajda?

• Džonovan

Brate, pa i ti si popušio priču da se Bobić drogirao. Lik bio sportista, teniser.

• Марко 

Znam, trenirao sa Bushidom.

• Makaronac

Znam da mnogo ljudi ostaje bez alata. Ne vraćaju alat ljudi nikako.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.