Zanima me kakva su vam iskustva sa vremenom? Da li se i vama dešava ono što se dešava meni ili sam samo u lošem tripu?!? UBRZAVA LI VREME(iliti da li vam vremena fali)!?! Evo primera:
Vrtić 1 godina-čini mi se da je prošla čitava večnost do polaska u školu.
Osnovna 8 godina -dani su bili dugi a petak - nedelja sasvim dovoljni za sve!
Srednja- 4 godine-radni dani proleću a vikendi jedva zadovoljavaju potrebe, kao da je sve trajalo samo 2 godine...Vremena ponestaje...Fakultet 4 godine(završio u roku ;-))-Vreme neumoljivo leti od ispitnog roka do ispitnog roka, nedelje i radni dani proleću kao na traci. U svakom danu mi zafali bar 2 sata...
Posao 4 godine-vreme u spidu, spajaju se meseci... Dan kao da ima 15 sati umesto 24 !!!!
Penzija 3 godine (moj slučaj)- godine spojene, SVE LETI LUDOM BRZINOM, dok trepneš prodje godina...dan kao da ima 12 umesto 24 sata...

Nikola SS 240, baš ti je ovo dobro.
Protok vremena se ubrzava u mom životu.
U početku sam mislila da sam neorganizovana, da sam se ja usporila ili ostarila, ALI nije, stvarno ide sve brže.
Morala sam da napravim veliko spremanje u svom životu ne bi li "dobila" nešto malo vremena. Eliminisala sam smorne ljude, raspodelila svoje obaveze i sada sam opet u zaostatku (ali manjem)
Sto nam je dosadnije to nam se cini da vreme sporije prolazi, kao i kada nam je dan ispunjen dogadjajima, cini se da je proleteo. Ali, sa secanjima je obrnuto. Onaj dan kada nam je bilo dosadno u secanju nam je proleteo, a onaj ispunjeni, u secanju traje kao tri dana. Narocito kada su letovanja i odmori u pitanju.

tako je elena!
izvinte na reklami, al mnogo mi se uklapa u ovu pricu
kontrakcija vremena i dilatacija vremena
kad se mozak potpuno uspori ili ubrza, promeni se i osecaj za vreme- l
ne, ali zato vreme traće kraje....
meni neko reko kacam imala 15 godina "kad napuniš 18, naš kako godine lete! zuiiiiiiii!" i stvarno. valjda kad si mali, život ti se čini tako veeeeeelikim, ima mnogo toga da se OTKRIVA. a onda kad porasteš, u fazonu si da je sve otkriveno, nema tog slatkog iščekivanja da ćeš doživljavati nešto neviđeno i veliko, prestaneš da maštaš sa ubeđenjem da te to stvarno čeka.
kad porasteš, dani počnu da liče jedni na druge, svakodnevnica postane jednolična, i čitava godina se stopi u jedan duuuuuug dan. i onda umreš. game over.
- G
Једини начин да се време ``успори`` јесте - устати рано, чинити добре ствари, лећи рано. Има и нехуманија опција - заглавити у затвор, па гледати како време протиче са оне стране решетака.
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.