Da li vreme kraće traje?!?
  • Penzioner

Zanima me kakva su vam iskustva sa vremenom? Da li se i vama dešava ono što se dešava meni ili sam samo u lošem tripu?!? UBRZAVA LI VREME(iliti da li vam vremena fali)!?! Evo primera:
    Vrtić 1 godina-čini mi se da je prošla čitava večnost do polaska u školu.
    Osnovna 8 godina -dani su bili dugi a petak - nedelja sasvim dovoljni za sve!
    Srednja- 4 godine-radni dani proleću a vikendi jedva zadovoljavaju potrebe, kao da je sve trajalo samo 2 godine...Vremena ponestaje...

Fakultet 4 godine(završio u roku ;-))-Vreme neumoljivo leti od ispitnog roka do ispitnog roka, nedelje i radni dani proleću kao na traci. U svakom danu mi zafali bar 2 sata...

Posao 4 godine-vreme u spidu, spajaju se meseci... Dan kao da ima 15 sati umesto 24 !!!!

Penzija 3 godine (moj slučaj)- godine spojene, SVE LETI LUDOM BRZINOM, dok trepneš prodje godina...dan kao da ima 12 umesto 24 sata...

• Мара

Посао ми је такав да ми време пролети. Кад после морам још неке ствари у кући да урадим, већ је пао мрак. А тек кад погледам крштеницу! ;)

• Granon

Nikola SS 240, baš ti je ovo dobro.
    Protok vremena se ubrzava u mom životu.
    U početku sam mislila da sam neorganizovana, da sam se ja usporila ili ostarila, ALI nije, stvarno ide sve brže.
    Morala sam da napravim veliko spremanje u svom životu ne bi li "dobila" nešto malo vremena. Eliminisala sam smorne ljude, raspodelila svoje obaveze i sada sam opet u zaostatku (ali manjem)

• Јова

Kažu ovako: Život je ko rolna toalet papira, što ga manje ima to se brže odmotava.

• celt

hahahaha jovicic... svidja mi se :)

nego, ako niste znali,m vreme brze prolazi kako smo stariji zato sto mozak sporije radi. biologija.

EDIT: e da, da dodam, sto ga manje koristimo to imamo osecaj da brze prolazi zato sto nemamo nikakve memorije da smo nesto radili u tom proslom vremenu

• elenna

Sto nam je dosadnije to nam se cini da vreme sporije prolazi, kao i kada nam je dan ispunjen dogadjajima, cini se da je proleteo. Ali, sa secanjima je obrnuto. Onaj dan kada nam je bilo dosadno u secanju nam je proleteo, a onaj ispunjeni, u secanju traje kao tri dana. Narocito kada su letovanja i odmori u pitanju.

• Christine

da celt.. pričao dr. mičio kaku o tome.. mlađim ljudima vreme brže prolazi dok se matorcima sve oduuuužuje.

• celt

tako je elena!

izvinte na reklami, al mnogo mi se uklapa u ovu pricu
    kontrakcija vremena i dilatacija vremena
    kad se mozak potpuno uspori ili ubrza, promeni se i osecaj za vreme

• celt

da napomenem da se zezam, izvini...
    ja se ovako ponekad zajebavam i prihvatam zajebanciju, ali upravo sam ukapirao da te ne znam, pa moz me shvatis pogresno.

• celt

ti se stvarno naljuti?

• elenna

ne ne...samo se povlacim kada pokusam sa nekim ko mi se cini inteligentan razmenim po koju, a on me ne skapira...Izvinjenje prihvaceno...:))))

• celt

ma ja sam ustvari glup... to je :)
    meni vreme piči

• Глибан

Сат је данас краћи него у време мог прадеде рецимо, некад је све било квалитетније.

• Бохор

Da li vam je bitno gde

• Pepe González

Kako kad uglavnom.

• Makaronac

Što je on ovako rano penzioner? Povreda na poslu???

• Pišem Uz Vetar

Ma ti vojni invalidi, sve prevara.

• Бохор

Čovek otišao u Žandarmeriju, sa 34 se penzionisao. Benificije.

• l

ne, ali zato vreme traće kraje....

meni neko reko kacam imala 15 godina "kad napuniš 18, naš kako godine lete! zuiiiiiiii!" i stvarno. valjda kad si mali, život ti se čini tako veeeeeelikim, ima mnogo toga da se OTKRIVA. a onda kad porasteš, u fazonu si da je sve otkriveno, nema tog slatkog iščekivanja da ćeš doživljavati nešto neviđeno i veliko, prestaneš da maštaš sa ubeđenjem da te to stvarno čeka.

kad porasteš, dani počnu da liče jedni na druge, svakodnevnica postane jednolična, i čitava godina se stopi u jedan duuuuuug dan. i onda umreš. game over.

• Šalabajzer

Jebi ga, meni obrnuto, nikad mi jebeni dan na poslu da prođe. Godina prođe, dan nikad. Jebem ti Žarko i ćaću i mater.

• Pajo Dačak

Ja jebo 45 minuta, ona kaze da je bilo 4,5 min. Vrjieme krace traje!

• Šalabajzer

Ja jebo 45 minuta, ona kaze da je bilo 4,5 min. Vrjieme krace traje!

A pošto znamo da si sanjao, trajalo je JOŠ kraće. Stvarno vrijeme traje kraće.

• Thilmo

Ма то има везе са плимом и осеком и неком хрскавицом код хоботница, било на дискаверију.

• kosmopolita

aj što je zanimljiva tema, nego je li primetio neko kako su kulturni bili autori pre 4 godine? na prvoj strani sve " izvini " "hvala " " molim "...a sad sve bagra.

• Thilmo

Извини.

• Thilmo

Ај се јебемо?

• plok

vreme je relativno
    secam se kako su leta delovala predugo dok sam bio klinac,a sad prodju za 10 dana fazon lolo
    sto vise staris,vreme je brze u mozgu,tako se ispostavlja,jbg

• Аутобус

Пензионер само се сјети да ти некад је седмица пролети ко ништа, а некад се отегне ко година... Све зависи шта си радио у тој седмици и како си све то доживио...

• Аутобус

Ау, тек сад видим да је написао први пост прије 4 године, можда је човјек и умро до сад.

• kosmopolita

živ je bre...

• Аутобус

Откуд знам, видим пензионер неки :) А и то вријеме ето се убрзало...

• kosmopolita

on je mlađi od mene..a ja imam još do penzije...

• Аутобус

И ја исто имам још до пензије...

• kosmopolita

pa ti čekaj, ako ima još dugo.

• Bruce

Penzioneru vreme najbrže leti, eto on je sa kratkih trideset godina već uspeo da dočeka 65.

• Аутобус

А поједини професори ни са 75 нису отишли у пензију, то ти је прави примјер релативности времена.

• G

Једини начин да се време ``успори`` јесте - устати рано, чинити добре ствари, лећи рано. Има и нехуманија опција - заглавити у затвор, па гледати како време протиче са оне стране решетака.

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.