Poštovane Vukajlijašice i poštovani Vukajlijaši,
ovo je prva u nizu od tri teme koje će biti povezane međusobno. Cilj ove teme je da autori predlože za definisanje izraze koji nisu do sada definisani. Od predloženih izraza će se odabrati najviše 16 izraza koji će kasnije biti dodeljeni nekim autorima koji će te izraze definisati. Kasnije će ti autori učestvovati u duelima (detalji duela će biti objašnjeni naknadno u temi predviđenoj za to).Bilo bi lepo da autori koji predlože izraze prvo putem pretrage provere da li je nešto pod tim ili sličnim izrazom definisano. Zamolio bih da se šaljiviji pojedinci suzdrže od predloga kao što su "Ja teslačim arčerskim za sve dok u isto vreme cepam vinjak i pinja koladu" ili tako nešto slično.
Ako neko ima pitanja, neka ih slobodno postavi. Odgovor će dobiti u istom postu.
Tema za predloge je otvorena do ponedeljka, 29.04., do 20:00 časova.

Za njegovu dlaku dao bih da me peku na ražnju
Samit nesvrstanih 2136. godine u Bišofskopenu
--------------------------------------------------------
Ozbiljno? Ozbiljno??
--------------------------------------------------------
Dobro, napisaću ja nešto na tu temu kad se budem sjetio šta. To sam napisao zato što mi se vrti u glavi već par dana.
Ne daj Bože što ti roditelj pomisli (mantre kojima su nas plašili kao klince, npr porešće ti rep ako piješ kafu i sl.)
Gazda koji tera radnike na godišnjo odmor
Rolati (vrteti ražanj)
Kineski rad (suprotnost kraljevskom radu)
Plastičar (hirurg za silikone)
Biti u tuđim cipelama - Postaviti se u situaciju u kojoj je neko drugi. Biti u tuđoj koži.
Propad - situacija kad propadnu muda kroz šuplje gaće
Lančani sudar - Sukob između domaćina ljubitelja mesa i domaćice vegetarijanke koji lanac ishrane će izneti pred goste.
Mikrofonija
Disident
Popiti metak
Rčni fond
Ufunjator
Draža pika nego sika - na fazon zapostavljanja majke pod uticajem žene zbog legendarnog snajka - svekrva odnosa.

Sviđa mi se tema. 'teo sam da predložim
http://vukajlija.com/kuditi,
al' se bojim da oni koji odlučuju nisu u stanju da pročitaju, a kamoli da razumeju pročitano.
Konačno, ne bih želeo da se ovo protumači kao revolt, nego samo kao tema za razmišljanje.
Svi imamo diskreciono pravo da pišemo gluposti i pravo da ne razumemo napisano.
taedium_vitaeGladan kao Adis Abeba
K'o po tankom ledu
AnatemnjakSamo da kažem da izraz "ko po tankom ledu" ima već
http://vukajlija.com/tanak-led/91504
- A
Da zažmurim, pa prst gde padne u tefter...
Moskvič na pedale - jedna retro/nostalgična defka o ovom dečijem avtu
Hajde opet, nisam gled'o
Vratio se s pozajmice
Sve se nema
Efekat staklene flaše 
I Kosovo i Evropa -Nešto tipa kad hoćeš neke dve stvari, pa izduvaš za obe.

Otkomanda
Ram za portret
SlavistkinjaSva tri izraza imaju kompletirane definicije u mom tefteru, ali sam prestao da pišem pa ih nisam objavio. Kod mene su krateži u pitanju, vi radite šta hoćete.
Samo da kažem da izraz "ko po tankom ledu" ima većDžamajka maćore, nije to TO!
K'o po tankom ledu je nešto poput K'o po jajima , što takođe nije definisano. Znači oprezno ići, sporo, plašeći se da ćeš u svakom trenutku propasti... Više se odnosi na fizičke pokrete osobe (šta se vučeš ko da ideš po jajima, ili po tankom ledu).
Prijave autora za takmičenje su na sledećoj temi:
http://vukajlija.com/forum/teme/51987-dueli-autora-u-definicijama-prijave
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.