Mrzi me da pišem jovičićevski post pa ću samo okačiti linkove
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=05&dd=27&nav_category=12&nav_id=717378
http://www.peticije24.com/podrska_sasku
https://www.facebook.com/groups/podrska.sasku/
Dakle da li Sašku treba suditi jer je ubio provalnika u svojoj kući i štitio porodicu i svoju imovinu.- l
izvini molim te, zašto sada ovaj Saško da dobije povlašćeni tretman, a silnim ljudima se po zakonu sudilo za ubistvo iz samoodbrane? jel sad njemu treba da se pogleda kroz prste? što niko nikoad nije tražio da se pogleda kroz prste npr. žrtvama silovanja koje su u samoodbrani ubile nasilnika? m? o tome ćutimo?
jebe mi se za saška, mogao je i on provalnika u nogu da ubode, kao što je taj provalnik njega...

Какве има везе што га је убо пет пута? Очигледно је овај побегао и после петог убода, што значи да се борио с њим и после сваког од тих убода. Ако већ мене питате, не може баш да се држава игра са законима и треба му судити да би се утврдиле чињенице. Али човек је бранио породицу од провалника који се борио са њим и то је то.
Ако хоћете да се занемари закон, онда држава треба да исправи своју грешку што је тај провалник уопште био на слободи после толико кривичних дела. Ето.
Вероватно човек никад није био у сличној ситуацији, па могу да разумем 5 убода. То треба да одлуче стручњаци, ваљда се ради поштено у оваквим случајевима... А право да вам кажем, нисам баш упућен у наш закон. Разумем и Лемају, очигледно да је човек донекле утицајан, видим да је у неким организацијама, труде се новинари да га представе у што бољем светлу (ставили су негде и слику са Ђоваком)... А колико је сличних случајева било, бога питај.

У суштини, да су испоштовали наш закон, конфликт би изгледао овако:
Лопов: Сада ћу да те избодем шрафцигером.
Сашко: Океј, друже, само ми реци јел то крстаста дванаестица.
Лопов: Крстаста тринаестица.
Сашко: Жено, донеси алат. Е јебига, нема ми дванаестице, од мањих имам само седмицу.
Лопов: Шта да ти радим. :боц:
Лик га је пет пута избо? Да није мало много?Probuđen u sred noći, nepoznat čovek ti u kući u kojoj spava i tvoje dete. Frka. Ja bi ga ubo 40 puta.
Trab ga osloboditi, kao i svakog čoveka kome je tako degen upao na gajbu, a on ga ubio. Jebiga, ne možeš ti da misliš sada tu da li je došao samo da te pokrade ili da vas sve veže i da ti vrelom peglom i nožekanjom unakazi porodicu.
Svakako čoveka treba osloboditi i pohvaliti još na to.
- M
Hahahahh Rade.
Kad ti neko provali u kuću naravno da treba da učiniš što više kako bi onemogućio provalnika da te povredi. Da ne treba možda jednom da ga ubodeš, pa onda ovaj tebe jednom i tako dok ne padne jedan lololol.
EDIT:
Probuđen u sred noći, nepoznat čovek ti u kući u kojoj spava i tvoje dete. Frka. Ja bi ga ubo 40 puta.
Jebiga, ne možeš ti da misliš sada tu da li je došao samo da te pkrade ili da vas sve veže i da ti vrelom peglom i nožekanjom unakazi porodicu.Taj rad.

Ма мора то на суд свакако, не знам, ја кад год сам се бранио или превентивно туко, радио сам тако само да одбијем напад. Мада је све опет увек било импулсивно, можда бих и ја избо скота 55 пута. Ал' то свакако мора да се истражи и вероватно на суд. Па и Лаушевић је иста прича, па сте га овде пљували. Само што је овај имао нож а онај пиштољ.

Laušević i ovo su dve različite stvari.
U pravu si da treba na sud da ide svakako, da se utvrde sve činjenice, ali ako je lopov, tokom noći, ušao na gajbu, onda nema sumnje da čoveka treba osloboditi. Ne njega, nego sve.
Nekako je posebna situacija. Kradu ti kola, ti vidiš sa terase....pa ono hevi je da ga baš ubiješ sa osam metaka u vugla, ali ovako noć, spavaš, malo dete, neko ti provali u gajbu...brate, zajebana scena.
очигледно да је човек донекле утицајан, видим да је у неким организацијама, труде се новинари да га представе у што бољем светлу (ставили су негде и слику са Ђоваком)... А колико је сличних случајева било, бога питај.To jeste, niko ne razmišlja koliko se takvih slučajeva iskulira (ljudi dobiju zatvor i ćao). Slična situacija (medijski prostor) je bila za onu klinku što su je tražili, svi digli frku a prošlo manje od 20 sati. Da nestane neko siromašno dete rekli bi roditeljima da odjebu i da bolje vaspitavaju decu.

Da se ne lažemo, najverovatnije bi ga onesposobio zauvek. Možda ga ne bi baš ubio jer mi u takvim situacijama retko pada na pamet da uzmem nož, više se pouzdam u kakav tvrđi, zgodan za držanje, predmet, ali bi ga najverovatnije unakazio od batina do nivoa trajne fizičke nesposobnosti za bilo šta osim pridržavanja kese za pišanje dok vadi ventil.
Doduše, ne bih se bunio ni za kakvu kaznu koju mi zakon odredi. Ponosno bi ga odrobijao, čista obraza.

Е ал то сам хтео да кажем и за Лаушевића, не знам да л' бих исто реаговао, ал га оправдавам.
http://www.senzacija.ba/Vijesti/REKETIRANI-FUDBALER-Vrelu-peglu-su-mi-lijepili-za-zadnjicu-/743.html
Овако нешто нпр? Не бих трпео, побио бих говна једно по једно и робијао бих колико треба.

dace bog pa ce sudija malo da sudi po pravdi a ne po pravu... nadam se da umeju sudije malo i glavu da koriste.
Bez neke velike price da ga oslobode i toliko, nece bude prvi sudija koji ne sudi po zakonu. Ovaj ce bar pravicno a ne politicki.Jedino je problem sto ga drze u pritvoru do sudjenja. Nema smisla bre, nije on nikakva opasnost sad (osim po sebe mozda, jebi ga, sjebe se psiha kad ubijes nekog)...
Daj mu tu jebenu ogrlicu ko ovim bogatasima, pa neka sedi kuci u picku materinu.
Ma naravno da treba da bude sudjenja, da bi se utvrdilo da ga je ubio u samoodbrani i da treba da ga puste.
Problem je sto se kod nas samoodbrana tesko dokazuje, i kao sto je vec receno, gomile ljudi su vec robijale jer su branile goli zivot. I ja bi ga ubila, da sam se nasla u toj situaciji, pogotovo sa decom. I robijala bi ako treba, ali sto moja deca da odrastaju bez majke jer je neki izbezumljeni narkic nasao da upadne bas u moj stan?
Nisu Teksasani ludi.
EDIT: Vidim da su masa ljudi u fazonu, bitna je licnost, ne treba mu progledati kroz prste.
Aman, treba osloboditi svakog ko je branio svoj zivot i porodicu bio general ili beskucnik.
Провалници ми нису драги, али овај лик мора да одговара за убиство. Макар му рођени тата поседовао Блиц и писао о њему, убица је и има да робија.
http://www.youtube.com/watch?v=VyuKEK7wmsw
Zato što se mora jasno precizirati dokle je samoodbrana, a odakle nije. Nemam ništa protiv da čovek bude oslobođen, na slobodi su mnogi koji ne zaslužuju sunca da vide, ali proces se mora održati.
Nije isto upasti svakom u kuću, kontam da bi se provalnik kod mene mnogo lakše izvukao nego kod, npr. Skočimiša ili nekog tako opasnog...

@Брус
Наравно да ће процес да се одржи. Циљ је да продискутујемо да ли би човек требало да лежи у затвору због тога што је урадио. Мени је веома чудно да на овом форуму видим како има људи који би га у затвор тек тако, док на темама типа "шта бисте радили да видите како туку вашег друга" сви би листом испребијали те насилнике на мртво име. Добро не сви, неки су то већ урадили.

Fora je sto SITNI dileri i lopovi uvek zaglave i najebu, kao i ovaj kukavac, obostrana je muka i razlozi koji su ga naveli da pljacka, al sto kaze Raven mogao je da bude drugaciji ishod pa da deca odrastaju bez jednog roditelja sto je neoprostivo u ovom slucaju. Nzm dal bi ga izbo, ili rekao evo ti prijatelju novca kolko imam "kod ase", telefona, zlata (koje ne nosim) i id u kurac. Ukoliko bi se ponovilo tad bi mi pregorela licna vrv..
- j
bice sasko karan, vidim ja. ja licno bih ga verovatno ubadao sve dok se vise ne pomera, jer ne bih uopste dozvolio da on ima sanse da sjebe mene ili moju porodicu.
- j
da ali sta ako ti udje medved bruce? ja sam vido medveda, ume da udje al nume da otkljuca.

Nas slavni zakon i njegova primena... Mene najvise fascinira broj ljudi koji kaze da se izvedu dokazi i da mu se sudi.
Ste bili nekad na sudjenju? Jel ste gledali kako se kod nas izvode dokazi? Jel ste se uverili u funkcionisanje naseg pravosudnog sistema?
Ja na zalost jesam mnogo puta i utisci su porazavajuci.
Sustina zivota u ovoj zemlji je da vodis racuna da najebes, dok god je to moguce jer pravde i logike ovde nema. Kada te zivot stavi pred svrsen cin, kao ovog nesrecnika nek ti je Bog u pomoci.
Treba se truditi da ne ubijes nikog, ali u ovom slucaju to je verovatno bilo nemoguce.