Тражим један закон...
  • Mićko

Отварам ово јер сам имам потребу, али надам се да тема може убудуће послужити ако некоме треба линк до одређеног закона, дешава се.

Наиме, неки моји рођаци из Краљева су скоро дошли у БГ, и док су се аутобусом возили од железничке станице до нас, стартовала их је БУС плус контролорка и:
    1.)зауставила аутобус
    2.) натерала их да изађу напоље
    3.) наплатила им казну од 1000 дин.

Пошто нисам успео да нађем, занима ме да ли неко зна који закон говори о правима контролора? Баш мислим на линк до целог закона, не до извода у новинама, то нађох. Дође ми да иштампам и носим у новчанику, свега ми.
    Хвала унапред.

• plok

oni su se zajebali zato sto su pokazivali licnu kartu ili koj agod dokumenta

• NekoOdNekud

da su bili pametni pa da pretuku kontrolorku i da je siluju, ovako se uplašili ženske osobe i pali na njen šarm, što je dovelo do kazne, amateri

• Truleks Krpa

u šverc se ne kreće sa polovičnim poznavanjem materije. Treba poznavati zakon u detalje i koristiti svoja prava. E sad, pitanje je da li je mogla da im i naplati kaznu i izbaci ih iz busa, da li su dozvoljene obe radnje istovremeno? Uhodani meštani to dobro znaju i koriste, ali kad dođe neko sa strane po Marfijevom zakonu nalete baš na njega i nagrabusi . Jbg, valjda ostalo nešto za čokoladu i banane.

• Pajo Dačak

Ljubav je zakon koji pobjedjuje, ljubav je zakon najbolji od svih...

• Sale d snajperist

Ne znam tacan zakon, ali kontrolor bus plusa ne sme ni na koji nacin da te istera iz busa, ni nasilno nit ikako.
    Drugo, nisu trebali da kazu licne podatke niti licnu kartu zato sto nemaju pravo ni da traze, samim tim rodjaci nemaju ovabezu da pokazu licni dokumenat.
    I trece mogli su da odu kako kod su hteli, nemaju pravo da zadrzavaju putnike.

Sad cu tacno da ti procitam to sam iz zakona zapamtio

• Луди Чак

Evo ovde imaš sva prava kontrolora i putnika i ono što ne smeju da rade, a na dnu imaš linkove do zakona. http://www.99posto.org/srpski/uputstvo-za-one-koji-bojkotuju-bus-plus

• celt

Ne znam tacan zakon, ali kontrolor bus plusa ne sme ni na koji nacin da te istera iz busa, ni nasilno nit ikako.
    Drugo, nisu trebali da kazu licne podatke niti licnu kartu zato sto nemaju pravo ni da traze, samim tim rodjaci nemaju ovabezu da pokazu licni dokumenat.
    I trece mogli su da odu kako kod su hteli, nemaju pravo da zadrzavaju putnike.

e mojega, kontrolori nemaju nikakvo pravo da te kazne ako se vozis bez karte. jel mogu bar da pozovu miliciju ako neces da platis?

• Sale d snajperist

Celt imaju pravo da ti 'ponude' kaznu, putnik moze da odbije, ne sme niko sem sudije za prekrsaje da kazni za bilo kakav prekrsaj.
    I da ima pravo da pozove komunalnu policiju koja onda sme da legitimise i odradi ostatak posla

EDIT: Ako se vozis bez karte mozes da kupis doplatnu kartu i da ostanes u vozilu, ne sme da izbacuje.

• Mićko

Ја мислим да ово ради посао, Сале, хвала. Чаче, и ја сам нашао тај текст, ал' хтео сам да нађем извод из закона, да не буде глувих телефона... Маму им лешинарску јебем, заскочили су двоје од 21 и 19 година, са кофером, у другом граду. Никад не бих могао да будем риџован.
    ЕДИТ: Опа, не видех на овом Чаковом закону линкове, треба и то прочитати. Хвала ви.

• TheWaveRider

Ja sam za to da se karte moraju plaćati! u suprotnom, kaznu treba pooštriti!

• Шљиворад Тртовић™

Казну немаже да напише контролор, он пише доплатну карту, личну карту мош да му даш ако оћеш, може да позове комуналце, али не сме да те задржава јер ти ограничава кретање, а то сме само службено лице које контролор свакако није.

• plok

rajder je rekao iritirajucu stvar,al barem je rekao nesto zanimljivo na ovoj smorcini od teme

• Шљиворад Тртовић™

И да, марво београцка, плаћајте јебене карте! Сви могу да плаћају, само ви оћете да се возите за џабе.

• celt

trebalo bi kontrolorima da daju one bzzzz tejzere ili kako se zovu, pa kad nemas kartu da te malo prodrmaju i onda mozes da nastavis da se vozis.

ovaj kurac
    http://www.fwweekly.com/wp-content/uploads/2012/05/taser-1024x781.jpg

• celt

marva beogracka, komunjare jedne, misle neko ce dzaba da ih vozi a ostatak srbije da im placa to.

pu! marvo besposlena! crkli dabogda

• celt

dabogda vam se svinje o soliter cesale, i da ne mozete prosetati knez mihajlovom da ne ugazite u kravlje govno, goveda jedna parazitska

• Шљиворад Тртовић™

А озбиљно Целте, у целој земљи проблема са плаћањем превоза има само у Бгу изгледа и само тамо кукају и превозници и путници. Код нас 100 година седи кондуктер поред врата на која се улази и курац ћеш без карте да прођеш.

• Сантјаго Коровјов

Beograd se gradi u visinu, asfalt je u Čačku kvalitetniji nego kod nas, račnije, putevi su najsjebaniji u bgu. Al zato imamo most na adi crkbite bagro lolo

• celt

za vas su bre prasici pa da jasete, a ne autobusi. eventualno stocni vagon, sa novog beograda za centar, na 15 min.

• Оц Јоил

govna buržoaska! takve kao vi ćemo prve obesiti vašim sopstvenim crevima kad se digne proletarijat!

• celt

ma jedu govna sljivorade.
    jebi ga, voze se, a to se pokriva iz budzeta koji svi placamo.

• Сантјаго Коровјов

Beograd centar sveta, ljubomorne dusxe mogu da nam pusxe

• dusan1001

Код нас 100 година седи кондуктер поред врата на која се улази и курац ћеш без карте да прођеш

Možda u kragujevcu
    Ja sam celu srednju išo sa dve markice pre nego što su uveli da mora da se plaća lolo
    Onda sam jedno vreme na faks išo biciklom ili peške dok nisam uzo kola

• Petar Pan Pezo$

meni je preskupa karta za bus jbg, 55 dinara....aj kad idem negde 5-6 stanica nije mi zao da platim al kad moram 1-2 boli me kurac, nek zovu 4 konduktera da probaju da me izbace he he...

najgore sto se svako malo poveca karta za 5 dinara...kao ne osetis razliku dal je 50 ili 55.....a naravno kvalitet usluge se nista ne povecava

a kondukteri su u 90% slucajeva neke kljusine debele i bahate, a izivljavaju se samo kad procene da nece dobiti preko nosa kad izadju iz busa

• Марко 

реално, београђани набијем вас на курац пичке паразитске

• Cara™

Previše smo halavi, svi ukupno, da bi imali jedno normalno javno preduzeće. Neko uvek mora da ispašta ceh, a po običaju popuši najgluplji odsno najneinformisaniji. U ovom slučaju Mićkova dalja rodbina

pozzz

• Truleks Krpa

NIŠTE NEJE OSTALO ZA POKLONI
    http://www.balkanje.com/uploads/thumbs/aa2f76029-1.jpg
    SVEJ PARE DADOSMO NA KONDUKTERI SVE IM PUSTO OSTALO DABOGDA!

• Truleks Krpa

EM NAM NAPLATIŠE PO ILJADO DINARA KARTE
    https://i.ytimg.com/vi/E6R_SFdH3p0/hqdefault.jpg
    EM NAS IZBACIŠE NAPOLJE KO KUČIKI

• Truleks Krpa

REKO SAM DA NIKO NE DAVA LIČNE KARTE
    http://i.ytimg.com/vi/i8GiCs10wYU/hqdefault.jpg
    AL NE 'TEDOŠE DA ME SLUŠAJU

• Champy

Zakoni su rulz.

F=m*a

Daje se na znanje da je sila jednako masa puta ubrzanje.

• Ronnin

Znači možeš lagano da se švercuješ? Ako dođe kontrola, ne može da te istera, ne može da ti piše kaznu, ne može da zaustavi bus, ni da te legitimiše. Nema kad ni da zove komunalce i ove regularne. Kad stigneš do svoje stanice, izađeš i to je to.
    Jedino ako već s njim ide komunalac pa on nešto više uradi, a?
    I još možeš da ih snimaš, jer je to neka tvoja dužnost.
    Ja nisam iz BG-a i ne vozim se busom, al' eto da znam ovo kad odem tamo.

• Petar Pan Pezo$

pa da to ti sve kao mozes, al dzabe kad oni zaustave bus....kako ces da ih nateras da krenu? jos onda ti se nakaci neko od putnika da te napusava kako zbog tebe stoji bus

• Ronnin

Pa po zakonu ne smeju da zaustave bus. I onda ih ti kao snimiš i prijaviš.
    E, to da će da te napušavaju, istina.

• Sale d snajperist

Nemaju prava da narede da zaustave bus.

• Petar Pan Pezo$

a jebote vi sad ko neki papagaji....nemaju prava al ga zaustavljaju, i kako ces ti to da sprecis? i jos kad dodje murija nece njima da kenja jer su zaustavili bus nego ce na tebi da se izdrkavaju jer si bahat i ne placas kartu, plus ce drugi putnici da te napusavaju jer je bus zbog tebe stoijao

• Давид

хахаха брао трулехе и царо

• Радјард Куплунг

Cara™

Neko uvek mora da ispašta ceh, a po običaju popuši najgluplji odsno najneinformisaniji. U ovom slučaju Mićkova dalja rodbina

pozzz

hahaha

• celt

L O L
    O L O
    L O L

• Сантјаго Коровјов

Meni je to fascinantno,.jebote, ja sam u prethodne tri godibe max pet karata kupio, a masa ljudi dodje jednom u sto godina u bg i odmah ih uhvate

• TheWaveRider

ma ti si opasan...

• Сантјаго Коровјов

Нисам Вејве, него већина људи или буде безобразна према контролорима па ови попизде, или једноставно иду линијом мањег отпора, типа "напиши казну, ко га јебе". Кажеш људима да ћеш сићи на следећој и они у 95% случајева морају да сиђу на следећој, типа мислим да у једном возилу могу максимум три станице да се возе или тако неки курац.

• Rasni

Kad vas uhvate kontrolori recite da ste rom, i da vas ne diraju na rasnoj osnovi.

• plok

truleks i cara kobjasnili

• plok

iste stvari mogu da se upotrebe i na ove beogradjanimamicuvamjebem postove

• TheWaveRider

sprdam se, Reme :-)
    Al sve manje pali finoća. U zadnje vreme se izdrkavaju na finim devojkama jer im grubijani očitaju svoja prava.
    Ja zonfa, od kako sam ovde, uplatio sam samo u oktobru mesečnu, a posle ništa.