Ставови вукајлијаша према Војводини
  • Др Јанковић

-Прегледајући дефиниције које се тичу Војводине,исфилтрирао сам 7 најчешћих ставова према Војводини и Војвођанима.
    Појединци мисле да:
    1.Војвођани мрзе остатак Србије,јер су убеђени да остатак Србије мрзи њих;
    2.Новосађани пљују Београђане,иако никад нису напустили Нови Сад;такође су убеђени да Београђани мрзе њих;
    3.Превише су поносни на своју пространу равницу и своја житна поља,те их за остатак Србије баш брига;такође су умислили да би Србија без њих крепала на сваком плану;
    4.Велики сепаратисти-да се Војводина сутра отцепи од Србије,изашли би на улице да се радују и да славе.
    5.Мирни и доброћудни људи,који ће сваког лепо дочекати и са сваким се лепо издиванити;све док има 'леба,сланине и парадајза,добро је,мирни су;
    6.Равнодушни према свему;политика их не дотиче,криза још мање;
    7.Изузетно породични људи;такође,све што се дешава у породици,углавном тамо и остаје.
    Нешто од овог јесте истина,нешто је претерано,а нешто је апсолутна лаж.
    Шта ви мислите?

• merci

auuu... pa zar je ovom stvarno mjesto ovdje?
    ima drugih sajtova koji se bave politikom...

• celt

previse politicka tema za vukajliju!

• Џими

Мислим да сад може да се откључа, пошто имамо подфорум.

• piro

Vojvodina je levo plućno krilo Srbije!
    Levo plućno krilo Srbije! Levo plućno krilo Srbije!
    VOJ-VO-DI-NA!! Levo plućno krilo Srbije! Levo plućno krilo Srbije! Levo plućno krilo Srbije!
    VOJ-VO-DI-NA!! PLevo plućno krilo Srbije! Levo plućno krilo Srbije! Levo plućno krilo Srbije!

Imam i onu: Kosovo je srce Srbije, Šumadija je jetra Srbije i td...

• Christine

a šta smo mi? debelo crevo? :bljak:

• Џими

Ко би био чмар? :)

• piro

Šta ja znam... Negde južnije. :) :)

• Christine

pa džimi je najjužnije hihi

• celt

"Ко би био чмар? :)"

novi beograd. negde kod arene

• Џими

Ја мислим да ће управо општина Сурдулица да буде тај чмар за 20 година. И географски. Шиптари претендују да узму Врање, Прешево, Бујановац и Владичин Хан западно од Мораве (тако је на карти Велике Албаније). Е онда би Сурдулица била тај чмар који би се са југа и запада граничио са Албанијом, а са истока с Бугарском. xD

• necro

Bas me briga za Vojvodinu.

Da ce da se otcepi, hoce sigurno - nekad
    Da ce Siptari da uzmu celu juznu Srbiju, hoce sigurno - nekad
    Da ce Sandzak da se otcepi, hoce sigurno - nekad

Sve sto smo rekli da nema sanse da se desi, desilo se

• Џими

Зато сви лепо купите по плац у Војводини, продаћете га Мађарима за 5 икс веће паре за 10 година.

Елем, ја сам чуо да, кад уђеш у зграду општине у Суботици, да ти кажу добар дан на мађарском.

• Moćni Ming

Dokle se god budemo delili na: Vojvođane, Sremce, Bačvane, Banaćane, Šumadince, Mačvane, Ere, Južnjake, Čarapane, Bosance, Hercegovce, Krajišnike, Kordunaše, Ličane, Banijce, Dalmatince, Slavonce, Kosovare, Sandžaklije, Gedže, tako će nam i biti. Zapravo sve dok budemo stvarali predrasude jedni prema drugima.
    Ovi političari su takvi zato što im je i narod takav. Onda kada ne budemo razmišljali kao brđani i kada budemo imali višu kulturnu svest i međusobno uvažavanje to će biti to, uspećemo.

• necro

@Dziminjo
    Moji roditelji su bili na Palicu na odmor, dal' prosle godine, dal' pretprosle, jebem li ga, i u tom kraju ti obavezno svud kazu Dobar Dan na madjarskom, a tek onda na srpskom sa teskim akcentom.
    Inace ima gomila naselja, mesta i sela gde nijedan covek ne prica srpski, vec samo madjarski.

• prvi srpski vampir

Ja bogumi u rat više ne idem, a vi deco vidte!

• Negroidno Govedo

što bi rekli Šiptari:

Krava na Morava, bivoljic na Topljic...

• Џими

''@Dziminjo
    Moji roditelji su bili na Palicu na odmor, dal' prosle godine, dal' pretprosle, jebem li ga, i u tom kraju ti obavezno svud kazu Dobar Dan na madjarskom, a tek onda na srpskom sa teskim akcentom.
    Inace ima gomila naselja, mesta i sela gde nijedan covek ne prica srpski, vec samo madjarski.''

Ма то је океј да људи тако причају у својим градовима на улици и код куће. Немам ја ништа против тога. Али мислим да је безобразлук да се говори страни језик у државним установама попут градских општина. Ајде да видимо да ли у Тексасу запослени Мексиканци у државним установама смеју да кажу ''Буенас диаз''. Смеју курац. Ред је ред, јебига.

• Nickname

''Da ce da se otcepi, hoce sigurno - nekad
    Da ce Siptari da uzmu celu juznu Srbiju, hoce sigurno - nekad
    Da ce Sandzak da se otcepi, hoce sigurno - nekad''

Pa šta će onda ostati od Srbije?

• Moćni Ming

"Ајде да видимо да ли у Тексасу запослени Мексиканци у државним установама смеју да кажу ''Буенас диаз''. Смеју курац. Ред је ред, јебига."

Teksas nije adekvatno poređenje za tako nešto, jer je to najkonzervativnija zemlja u SAD.

• Mr. Moon

A-ha, i ko sad pominje polni organ muškarca? Mr. Moon, a? :P
    Ma, nek' se cepa ko 'oće, jebe mi se. Al' samo da bude mirno... Dosta je bilo rata.

http://www.youtube.com/watch?v=tcvkenhDk7k

• necro

"Pa šta će onda ostati od Srbije?"

pa sta ce ostati....
    Beograd, kao grad drzava, ono kao polisi u staroj Grckoj.

Lakonija (Srbija), na celu sa Spartom (Beogradom) + zemljisni posedi u provinciji (propali gradovi)

• celt

sto rece psv da nece u rat, da se nadovezem...

ja bogumi necu da se vracam ako se vi deco ne dogovorite. :)

• necro

@Ming
    Sto mislis da je to najkontroverzija drzava?
    Zato sto hoce secesiju? A imaju vec 40% Meksikanaca u toj drzavi

A Dzimijevo poredjenje je bas na mestu...Mexikanac nema sanse da kaze: Buenos Dias u prodavnici pa ne znam sta da se desi

Nebitno u Texasu, sme li u NY, da kaze nesto na stranom jeziku

• celt

al realno... uvodjenje kantona nije losa stvar za drzavu. ako je drzava svajcarska.

srbija je stvorena za centralizaciju i za diktatore (valjda nam ostalo od tog vojnickog vaspitanja sto kao imamo.

• Negroidno Govedo

i opet će, i opet će, ako Bog da sreće...

• Џими

''srbija je stvorena za centralizaciju i za diktatore (valjda nam ostalo od tog vojnickog vaspitanja sto kao imamo.''

Потписујем.

• Mastrixt

Pa ono, nije da nije.

• celt

ajmo dzimi da osnujemo nacional-demokratsku (ovo demokratsko stoji tu da zvuci lepo) stranku. Treba samo nadjemo nekog harizmaticnog glavonju da ga postavimo da bude diktator, a da vucemo konce...

Ne samo da odvedemo srbiju u evropu... pf to blizu. Da je odvedemo na mesec!

• Moćni Ming

"Sto mislis da je to NAJKONTROVERZNIJA drzava?
    Zato sto hoce secesiju? A imaju vec 40% Meksikanaca u toj drzavi"

Čitaj malo Necro... :)

• Mastrixt

Kelte, znam ja jednog glavonju, ali nisam siguran da je harizmatičan.

• celt

evo, vec imamo par sledbenika.

dodjite drugovi, sto pre pristupite pokretu to ce vam veci status posle biti kad dodjemo na vlast :)

• necro

Ocu ja da se ubacim

• Negroidno Govedo

Ja stupam u pokret...imate moj glas, dok još može da se glasa, posle ukidamo to pravo :)

Imam predlog...trebalo bi da se klanjamo daždevnjacima!

• Џими

''ajmo dzimi da osnujemo nacional-demokratsku (ovo demokratsko stoji tu da zvuci lepo) stranku. Treba samo nadjemo nekog harizmaticnog glavonju da ga postavimo da bude diktator, a da vucemo konce...''

Блекија?
    После кад се кола сломе на њему (ако нешто крене наопако), нас двојица ништа нисмо видели, ништа нисмо чули.

Тутутуруруртутутуру...

• celt

pa sta mislis, ja blesav... mislim ja unapred :)
    moze blek, ima glavu dovoljne velicine, i tako oce da plane u emocije i to. taman.

• BH

Može, meni je ustvari idol onaj predsednik Turkmenistana. Kako on jebe svoj narod, pa to je za medalju. Ne mogu da polažu vozački dok ne iščitaju neke njegove knjige o...nečemu, jebemliga :)

• GM

Saparmurat Nijazov. Ili tako nesto.

• celt

ovaj je bio jos gori. mesavina hitlera i fredi krugera :)

Idi Amin Dada:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Idi_Amin

• celt

al ovo mi najace:

From 1977 to 1979, Amin titled himself as "His Excellency, President for Life, Field Marshal Al Hadji DoctorB Idi Amin Dada, VC,C DSO, MC, Conqueror of the British Empire in Africa in General and Uganda in Particular"

• GM

Kelte, nemas pojma. Vidju tek ovoga:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Il-sung

• Nickname

GM, pogledaj moj komentar za Nijazova.

• GM

Ma postovao sam ja tu negde film o S. Koreji. Imaju oni i boljih odvala.

• necro

Ne dirajte Severnu Koreju!

Puna podrska Kim il Sungu!

• GM

Cuvena politicarka s Islanda.

• Стеван

Келте, кад си већ код Ида Амина: јеси гледао филм "Последњи краљ Шкотске"? Глуми Форест Витакер, занима ме какав је, је л' га гледао неко?
    (знам да сам скренуо с теме скроз)

Војводина... Лепа је Војводина. :)

Слажем се са Мингом, имамо превише предрасуда једни према другима. Питање је хоћемо ли икад бити сложни и кад ћемо почети да радимо у интересу свих Срба.

И волим да слушам Сосе кад причају онако слатко. :)