- С
Хахахха колико дуго нисам ово гледао...
"...начелника Ниша"
Пеки, ово неки твој ортак? ;)
- Пд
Суграђанин. :) Стално га виђам, локална пијандура.

Cim sam vidio naslov teme, znao sam da ovaj ludak vec mora bit' okacen :)
Sto se horoskopa tice, po mom skromnom misljenju - gomila gluposti.
Napisu tamo recimo: "sutra ces se usrati u gace, mozda i neces, a mozda ipak 'oces", samo to sroce malo suptilnije, i nema da omase. :) Jos nakrkaju nekolicinu stvari koje se svakodnevno desavaju, i tu mozda nesto ubodu, a za ostalo se utripujes.
Inace, kad je u pitanju horoskop, tarot i ta sranja, postujem samo Milana. :)UglavnEm, bolje ce ti reci mylyca, ako vidi temu. Ona se bavi tim vradzbinama. :)

Прочитај ово, прво да разјаснимо ШТА ЈЕ заправо Астрологија и чиме се бави.
http://vukajlija.com/forum/teme/8798?strana=8#post_648819- F
Koliko treba da budeš lakoveran i glupav, da veruješ u to da su tvoj karakter i stvari koje ti se događaju u životu, određeni tačnim položajem planeta Sunčevog sistema ili kojih god nebeskih tela, u samom trenutku tvoga rođenja? A mislim da se, čak bez banalizacije, horoskop na to svodi. I posle šizofreničarima kažu su ludi zato što čuju nekakve glasove, a ovi ludaci svojataju zvezdane sisteme i postavljaju sebe u centar univerzuma jbt. Ja gajim vrlo iskrene predrasude prema ljudima koji veruju u takve stvari.
Ja gajim vrlo iskrene predrasude prema ljudima koji veruju u takve stvari.И ја исто. Нпр. моја мајка се бави тиме (а факултетски је образована) и то ме јако нервира. И тетке исто. И много се примају на оне астролошке емисије где људи зову и постављају питања, па им ови ''све погађају''. Наравно да погађају, јер, ти астролози су у ствари јако добри психолози, па добро проваљују људе. Ево, и ја тачно знам шта фали некоме од тих људи кад позову.
Планете, ово, оно, курци палци. Људи који се заиста баве планетама (астрономи и астрофизичари) попут једног мог другара на пример, имају само ово да кажу на астрологију:
ЛОЛ
Bila sam pre par godina kod horoskopičarke.
Primila sam se (a otišla sa skepsom).
Evo, samo tri detalja :
1. Dočekala me sa : "KOnačno jedna žena koja nije došla zbog ljubavi, nego zbog posla."
2. "Imali ste kućne ljubimce i to dva"- rekla sam da je pogrešila i tek posle nekoliko dana sam se setila da sam na kratko imala dva papagaja (kao klinka).
3. "Čuvajte se povreda u saobraćaju. U velikom ste riziku." (navela je oko interval od nedelju dana )
Proverim, ne budem lenja, i nađem da je pogodila (pad sa bajsa, fraktura lobanje, poda orbite i jagodične kosti)Ostalo nije tako zanimljivo....(ali je bilo tačno)
Primila sam se (a otišla sa skepsom)Npr ti si samo našla (sebi neko) logično objašnjenje za pad zbajsa,što kaže džimi to je njima posao npr izlupetaju ti neke gluposti i sad ti živiš u nekoj strepnji i strahu šta ako,biće,ahaaaaaaa vidiš da je tako bilo.A npr šta bi se desilo da ti neko to nije "prorekao"?Ništa,jerbo te osobe zaradjuju na tudjoj lakovernosti i fobijama...
Ne treba mešati one koji su astronomi... sa onim 0800 likovima magovima brojeva,sudbine,natalnih karti i ostali kuraca...
Meni je npr juče bio rodjendan,meni i još trojici drugara (koje znam baš dugo) i sad kao nama su iste "sudbine",budućnost i događaji u budućnosti? Ne pije mi to vodu...

Sta ja znam. Fora je u tome sto oni to rade za tebe, samo za tebe (bar tako ljudi misle) tu proracunavaju, sabiraju, oduzimaju, pa valjda ljudima to prija. Hrani im ego. Zato je i lep osecaj kad odes tamo, poseban si sebi na neki nacin. Sad, koliko pogode ili ne, ne bih mogla reci.
Bilo je nesto o karakterima, tu su me u detalj pogodili, ali mog brata koji je isti znak malte ne nista. Znam da je tu bitno i gde si rodjen i kad, koji si podznak i sijaset drugih stvari pa ne mogu nista da tvrdim, samo naglasavam ono od gore sto rekoh.
- BH
http://www.b92.net/zivot/nauka.php?nav_id=195584
Jedan zanimljiv tekst o horoskopu i astrologiji.
Meni je npr juče bio rodjendan,meni i još trojici drugara (koje znam baš dugo) i sad kao nama su iste "sudbine",budućnost i događaji u budućnosti? Ne pije mi to vodu...Не само то. Треба навести пример два близанца, рођена у исто време, на истом месту, која имају потпуно различит карактер, живот, судбину. Шта ћемо с тим? А? А? А? :) Волео бих да ми објасни неки стручњак за атрологију или шта већ.
- BH
Ma ne znam koji će kurac taj Volterov citat tu, nikako ne štima uz tekst.

Ja se bavim Astrologijom godinama, ali ne govorim ikome išta, stvari koje vidim. Ako me neko i natera da mu pričam izbegavam da kažem bilo šta što bi moglo da naruši njegovo rasuđivanje ili da ostavi neke duboke autosugestivne tragove :) Ako i kažem nešto, trudim se da to bude vezano za neke psihološke barijere i kako je najbolje da ih osoba prebrodi i koji su periodi pogodni za to. Natalna karta je nešto lično i ne postoje dve identične, tako da tu generalizaciju u Astrologiji moš'te da okačite mačku o rep.
U suštini, pravi Astrolozi bi trebalo da su naučnici, da razvijaju i prenose svoje znanje, a ne da ga koriste za iznuđivanje novca. Ne bih nikada naplaćivala natalne karte niti bilo koje izrade horoskopa, ali i ne radim svima. I kao što rekoh, to znanje više služi meni za neko rasuđivanje, neki ljudi jednostavno nemaju mozak za takve stvari, ne odgovara im Astrologija kao pomagalo. Naravno, ne mislim da su ti ljudi glupi, nego im jednostavno odgovaraju druga pomagala da dolaze do saznanja. Kao što mislim da ljudi koji se ne bave Astrologijom, ne shvataju je, niti znaju išta o njoj ne treba da govore za ljude koji se bave da su glupi, jer to je ograničeno.

Što se tiče Blizanaca Džimi, već 4min razlike u rođenju menja stvari. Ali i da je razlika manja od 4min postoje metode u Astrologiji koje se bave ogledanjem nečijeg horoskopa u tuđem, postoje derivatne kuće bla bla. I te metode se koriste kad želiš stvari u sitna crevca. Kao što se na primer za određivanje nekog perioda koriste i po pet-šest metoda kao signifikatori, pa se onda gleda potencijal iz natalne karte, odnosno realne mogućnosti u horoskopu da se nešto stvarno i dogodi. U svakom slučaju, mnogo je to kompleksnije od 'ljubavnog i dnevnog horoskopa', od Ascedenta(podznaka) i Sunčevog znaka(znak u kojem si rođen) i sličnih stvari.

A da, dodala bih još i nešto vezano za sukob religije i Astrologije. Đotiš - Astrologija koja se praktikuje u Indiji nije u sukobu s religijom, štaviše, tamo se deca od 7 godina vode astrologu ne bi li roditelji dobili savet kako bi mogli da usmere to dete a da ono ne protraći svoje potencijale. Naravno, bez ikakvih ograničavanja, već neki vid psihološke procene, ali uspomoć astroloških pomagala. Dakle, po priči naših popova Astrologija je u sukobu sa hrišćanstvom, jer se bavi predviđanjem budućnosti pomoću 'nedozvoljenih sredstava' i slično, što je apsolutno netačno, astrolozi se NE BAVE predviđanjem budućnosti nečim neprirodnim. Astrološka saznanja se zasnivaju isključivo na praksi, ne na nagađanju, već su jednostavno ljudi 5000 godina unazad beležili promene položaja planeta i palanetarne konfiguracije i poredili to sa događajima na globalnom nivou, zatim na mundanom, na kraju na ličnom s tendencijom sve dubljih analiza. Kad bi čovek seo i razmišljao 5 godina šta će mu se desiti, kombinovao sve moguće događaje, ljude, sopstvene potencijale, mogao bi da 'predvidi' svoju budućnost. Od Astrologije te iste proračune dobijaš za 5min, zato što je neko sve to već uradio pre tebe. Dakle, astrolozi koriste inteligenciju i intuiciju za 'predviđanja'.
Nekome je dovoljno da se služi psihologijom da predvidi te stvari, neko koristi i astrologiju. U suštini, astrologija nije u sukobu sa religijom, već sa pojedinim religijama, što u stvari govori da ona nije u sukobu sa Bogom i duhovnošću, već sa grupom ljudi, konkretno sa hrišćanima, i to samo zato što astrolozi mnogo više znaju o hrišćanstvu nego hrišćanski popovi o astrologiji.
U suštini, pravi Astrolozi bi trebalo da su naučnici, da razvijaju i prenose svoje znanje, a ne da ga koriste za iznuđivanje novca.Ма, то би било океј кад би астрологија заиста била научно потврђена. Али није.
Što se tiče Blizanaca Džimi, već 4min razlike u rođenju menja stvari. Ali i da je razlika manja od 4min postoje metode u Astrologiji koje se bave ogledanjem nečijeg horoskopa u tuđem, postoje derivatne kuće bla bla.Управо оно што пише у тексу који је Блек линковао. Астрологија своју неодређеност и мутност користи као предност. И, да, шта је то ''тренутак рођења''? Излазак из роднице или тренутак кад сестра упише време у регистар? Шта је са децом ''прерано'' рођеном царским резом попут мене, на пример? Је л' се хороскоп исто и на мене примењује као и на остале људе? Шта се то деси с људима у тренутку кад се роде, па носе тај жиг до краја живота? Која сила утиче на њих? Ај објасни ми то као ''научник'' који се бави астрологијом, пошто си већ то поменула.

Evo i ja ga pročitah, i odmah da kažem da pola teksta otpada, jer
Stoici su priznavali postojanje samo jednog univerzalnog zakona koji povezuje sve postojeće i iz ovog razloga je njihovo učenje o jedinstvu univerzuma postalo osnova za objašnjenje prirode veze izmedju vidljivog neba i Zemlje koju mi danas označavamo kao sinhronicitet. Suština ove sinhronicitetne veze leži u istovremenosti promena i ciklusa koji se odvijaju na nebu, u vidu planetarnih kretanja, i u čoveku, a koja isključuje uzročno-posledični odnos izmedju neba i čoveka. Dakle, planete i nebeska sfera kreću se uporedo sa unutrašnjim čovekovim razvojem, pa je, u tom smislu, netačna tvrdnja da “zvezde utiču” na čoveka i njegovu sudbinu. Zvezde su samo pokazatelji i same po sebi ne uzrokuju ništa. Zbog svega ovoga astrološka veza neba i Zemlje ne može se okarakterisati kao uzročno-posledična kao što se to danas veoma često čini, već kao simbolična i mistična kako je i objašnjavana hiljadama godina.Ovo je deo odgovora astrologa na pitanje šta je astrologija.
Drugim rečima, ako je gravitacija ta sila koja prenosi uticaj nebeskih tela na ljude, onda bi u tumačenju svakog horoskopa Mesec morao da ima dominantan uticaj, dok bi planete imale sasvim efemernu ulogu. Pa ipak, nijedna astrološka škola ne daje takav primat Mesecu.Zapravo, Mesec igra dosta veliku ulogu u svakom tumačenju, ali nebitno, ovo što su napisali je dezinformacija.

nisam sklona da verujem nečemu što se zasniva na principima koji mi nisu niti jasni niti dokazivi, ali sve što su mi rekle iskusne horoskoplije mi je totalno tačno.
ali to i dalje ne znači da verujem. odlučila sam da verujem selektivno, u ono što mi se sviđa. u tužne stvari neću da verujem (fun fact: jeziva predviđanja koja mi je dala horoskoplija je par godina kasnije od reči do reči ponovila jedna luda baba što me startovala na ulici jer mora nešto da mi kaže što vidi)
slučajno ili ne, mene zabavlja.
Nisam naučnik, astrologija mi je hobi :) Kao što rekoh, nekome odgovaraju okultna učenja, nekome ne. Neko se bavi nižim oblicima energije - materijom i za sve mu je potreban materijalni dokaz, a neko pridaje značaj simbolici i mistici.
Postoje raaaaaaaaazne metode sa pravljenje horoskopa. Postoji obrnuti proces - rektifikacija gde ti astrolog na osnovu nekih događaja, okolnosti i potencijala odredi u koliko sati si rođen i da li te takva konfiguracija planeta 'radi'. :)
Pre svega, astrolozi svakoj od planeta daju manje-više identičnu ili bar uporedivu "težinu". Sve planete su nekako jednako važne. Astrolog implicitno tvrdi da nama najbliža planeta, Venera, utiče na nas koliko i Pluton, stotinak puta udaljeniji i šest puta manji.Ovo je isto dezinformacija, brže i bliže planete bliže govore o nečemu, brže planete imaju veće orbise (dozvoljena odstupanja u pravljenju aspekata, uglova između planeta).
Stoici su priznavali postojanje samo jednog univerzalnog zakona koji povezuje sve postojeće i iz ovog razloga je njihovo učenje o jedinstvu univerzuma postalo osnova za objašnjenje prirode veze izmedju vidljivog neba i Zemlje koju mi danas označavamo kao sinhronicitet.Чекај, сад савремену науку треба да сводимо на размишљања Стоика који су живели пре милион година? :))
Suština ove sinhronicitetne veze leži u istovremenosti promena i ciklusa koji se odvijaju na nebu, u vidu planetarnih kretanja, i u čoveku, a koja isključuje uzročno-posledični odnos izmedju neba i čoveka. Dakle, planete i nebeska sfera kreću se uporedo sa unutrašnjim čovekovim razvojem, pa je, u tom smislu, netačna tvrdnja da “zvezde utiču” na čoveka i njegovu sudbinu.Ја мислим да је ово нонсенс великих размера.
Postoje raaaaaaaaazne metode sa pravljenje horoskopa. Postoji obrnuti proces - rektifikacija gde ti astrolog na osnovu nekih događaja, okolnosti i potencijala odredi u koliko sati si rođen i da li te takva konfiguracija planeta 'radi'. :)Је л' умеш ти то да радиш? Ево, ја ти дам податке који те интересују, а ти ако ми погодиш у колико сам сати рођен, скидам капу и повлачим све што сам рекао овде. :)
- Пд
Надам се да нећу а увредим оне који верују у хорскоп (поготову мулуцу) када кажем да ја мислим да су то чисте глупости.

To za Stoike je u sklopu onog teksta za koji sam odmah dala linak. Aj obećavam ti kad navatam ovu jednu ženetinu što zna rektifikaciju da ću reći da ti to odradi. Pošto sam videla kad to radi, postoji tema na astro forumu gde je ona to pisala, ali eto, da ne bude da je išta 'namešteno' i da ti to pokazujem, a moguće je da je za njih znala sat rođenja.
Šta je nonsens? Da zvezde ne utiču? Ili to za sinhronicitet?
Da se razumemo, ja se ograđujem od bilo kakvog davanja prednosti astrologiji nad inteligencijom. Napisah već, ne postoji išta u astrologiji što ona može da ti pruži, a inteligencija i viša stanja svesti ne mogu. Astrologiju ne uzdižem, niti ubeđujem vas da poverujete u bilo šta, jer je to nemoguće. I astrologija nije vera da se u nju veruje, eto. Samo mi je bilo smešno ovih nekoliko dezinformacija i stavova zasnovanih na neznanju.
edit: Peki, nisi me uvredio, afkors, takve stvari čujem svaki dan, preostaje mi samo da se nasmejem. Bez imalo doze sarkazma, to je jednostavno tvoja emocija prema tome. Kažem emocija, jer mišljenje nikako ne može biti ako je zasnovano na neznanju, predrasudama i rečima drugih.
- F
Divan je onaj tekst sa b92.
Ajde da se malo igramo logike i zdravog razuma.
mylyca, kao zagovornik astrologije i neko ko to proučava, kaže da je suština astrologije u sledećem: "Dakle, planete i nebeska sfera kreću se uporedo sa unutrašnjim čovekovim razvojem, pa je, u tom smislu, netačna tvrdnja da “zvezde utiču” na čoveka i njegovu sudbinu. Zvezde su samo pokazatelji i same po sebi ne uzrokuju ništa. Zbog svega ovoga astrološka veza neba i Zemlje ne može se okarakterisati kao uzročno-posledična kao što se to danas veoma često čini, već kao simbolična i mistična kako je i objašnjavana hiljadama godina." Po ovome, ja grešim što mislim da astrolozi pokušavaju da pronađu uzrok-posledica vezu između položaja i kretanja nebeskih tela i svakog pojedinačnog čoveka. Njihovo obrazloženje tok daleko je sumanutije od toga.
Naime "planete i nebeska sfera kreću se uporedo sa čovekovim razvojem" - ukoliko bi ovo bilo tačno, to bi značilo da za svakog pojedinačnog čoveka od 6 500 000 000 živućih u ovom trenutku, mora da postoji odgovarajuće kretanje nebeskih tela, što zmači da bi ista nebeska tela u istom trenutku morala da budu na 6 500 000 000 različiti pozicija, što je, čini mi se nemoguće, jer su ona uvek na jednoj poziciji u tačno određenom trenutku.
Dalje "Zvezde su samo pokazatelji i same po sebi ne uzrokuju ništa." - pošto smo utvrdili da je nemoguće da se jedna ista nebeska tela nalaze na različitim pozicijama u jednom istom trenutku, kako je onda moguće da iz jednog i jedinog mogućeg položaja nebeskih tela u svakom trenutku, proizlazi 6 500 000 000 najrazličitijih sudbina za svakog pojedinačnog čoveka? S obzirom da su nebeska tela u sadašnjosti uvek u istom položaju prema svima, sledilo bi da svi ljudi treba da dele identičnu sudbinu, a čini mi se da to nije istina, jer postoji 6 500 000 000 različitih sudbina.
"astrološka veza neba i Zemlje ne može se okarakterisati kao uzročno-posledična kao što se to danas veoma često čini, već kao simbolična i mistična kako je i objašnjavana hiljadama godina." - pitam se zato, kako onda mylyica može da tvrdi da se iza ovog krije nekakva nauka. To zapravo može da se tvrdi samo ako se nema pojma o tome šta je nauka. Mislim da astrolozi i ljudi koji im veruju pripadaju nekom drugom vremenu, kao što mylyca kaže, nekoliko hiljada godina u rikverc. To je po meni korov za razum, koji treba biti iskorenjen, jer tera lakoverne i neuke ljude na transfer odgovornosti.
Šta je nonsens? Da zvezde ne utiču? Ili to za sinhronicitet?Хтео сам да напишем ово што већ лепо написа Филантропофоб:
Naime "planete i nebeska sfera kreću se uporedo sa čovekovim razvojem" - ukoliko bi ovo bilo tačno, to bi značilo da za svakog pojedinačnog čoveka od 6 500 000 000 živućih u ovom trenutku, mora da postoji odgovarajuće kretanje nebeskih tela, što zmači da bi ista nebeska tela u istom trenutku morala da budu na 6 500 000 000 različiti pozicija, što je, čini mi se nemoguće, jer su ona uvek na jednoj poziciji u tačno određenom trenutku.Милице, признај да је мало наивно. :)

We are all made of stars :))
Meni je fas-ci-nant-no (baš ovako, raščlanjeno) kako ljudi koji su apsolutno ubijeđeni da poznaju astrologiju i osobine svih horoskopskih znakova, do tančina, nikad ali nikad nikad ne uspiju da pogode koji sam ja znak: sasvim uvjereno kažu: "Ti si sigurno to-i-to", a onda probaju još par puta ("A onda si sigurno ovo-i-ovo"), pa onda probaju da se izvuku na ascendent ("E pa zato si u podznaku sto posto ono-i-ono"). I greška. Svaki put. Sreća da postoji samo 12 znakova.
- F
Ma nisam ja ovo pisao da bi me ti "udostijila komentara", već da bih ljudima zdravog razuma sugerisao da se otrgnu od vere u gluposti...
opisuje potencijal koji nam je dat pri rođenjuUz svo dužno poštovanje svega toga što ti radiš (profesionalno ili hobi nije bitno) ovo je jedna od većih gluposti koje sam pročitao u poslednje vreme....
Postoji nešto što je jeoš veći nonsens a to se zove sudbina,koju ti kvazi vidovnjaci često upliću u te horoskope,natalne karte...
Niko ti ne garantuje da ćeš se sutra ujutru probuditi a ne šta će da bude za par dana a kamoli za par godina...
Ali svaka roba ima svog kupca tako i taj horoskop i derivati istog...
Astrologija koja se praktikuje u Indiji nije u sukobu s religijom, štaviše, tamo se deca od 7 godina vode astrologu ne bi li roditelji dobili savet kako bi mogli da usmere to dete a da ono ne protraći svoje potencijale. Naravno, bez ikakvih ograničavanja, već neki vid psihološke procene, ali uspomoć astroloških pomagala.naravno. posle ga prate ceo zivot, odrede mu sta da radi, a na kraju mu odrede za kog ce da se uda/ozeni. Kad se to zavrsi onda ga uce kako da vaspitava decu, non stop se mesaju u brak i zivot, i tek kad umru roditelji, ovima lakne, pa rese sad sa svojom decom tako :)
mani astrologiju, indijci to i bez nje rade :)
Mislim, kako planirate da vam objasnim išta ili da vam dam odgovor na pitanje kada imate predrasude i unapred neke lične stavove o tome. Ja stvarno ne mogu da vas razuverim, mogu samo da kažem da je nešto dezinformaija, kao što ih je onaj tekst s b92 foruma pun i to je to. Ja zaista ne znam da objasnim tu vezu svojim rečima, zato sam i citirala ženu, s kojom ne mogu reći da se slažem, jer ko zna kako ona to percepira, ali mogu reći da je manje više objasnila način na koji ja to gledam. Ne mogu da objansim tu vezu, ko što nisu mogli ni ljudi hiljadam godina pre mene, ali mogu vam reći da se 7-8 godina bavim ovome, da do sada nisam naškodila ikome time, pogotovo sebi. Da nisam nekoga slagala ili ga usmerila pogrešno. Da mi je astrologija mnogo pomogla da shvatim neke stvari i da bolje upoznam neke tvari i ljude. Ne znam, možda to i nije do astrologij, možda sam ja samo dobar psiholog.
Evo, kopiraću vam moj 'stručni' astrološki odgovor na privatnu poruku koju sam dobila na astro forumu:))) Na moje pitanje šta je muči, pošto mi se požalila, dobila sam ovaj odgovor:
Originally Posted by spomenka
ljubavvv.... naime u jednog dečka sam zaljubljena tri godine i on to vrlo vjerojatno kuži, iako se nismo vidjeli 2 godine ja se njemu konstantno javljam itd.itd. a on je ušao u vezu prije 2 mj. sa jednom curom, i to me sve jakooo pogodilo... ma cijela ova godina je užas, ljubavni život mi ju je upropastio, jer nikako nisam uspjela ostvarit vezu sa tim dečkom, a imala sam za to priliku davne 2007., al tad to nije bilo to...
pa me zanima kaj će od toga svega proizač???
, jer jako mučim samu sebe i ljude oko sebe, pa čak i na ovom forumu, sa tim, jer to jakooo boli mene trenutno...jakooo...
ja znam da ovo zvuči smješno i meni bi da mi to neko piše al kad ti se takve stvari dese nije smješno nimalo :(moj odgovor:
Žao mi je, al' ja ti ne mogu pomoći. Ovde sam da bih stekla znanje iz astrologije. Mogu samo da ti kažem da ljudi imaju i većih problema pa se nose s tim. Iz tvoje priče, sa stanovišta proste logike, ja mislim da on jednostavno nije zainteresovan, jer da jeste, stvari bi se odvijale drugačije. Batali to, nemoj da praviš sebi problem, to o čemu ti pričaš nije ljubav. Ljubav nije patnja.I, odgovore na ovakva pitanja uzaludno tražiš u astrologiji. ;)
I to je manje više to, o astrologiji. Ja sam joj mogla reći nešto na konto svega toga, potkovano mojim astrološkim znanjem, ali je ružno ograničavati bilo koga i zbog ovakvih retarda se astrologija srozava. Astrolozi ne bi trebalo da se bave takvim stvarima i da se komercijalizuju.
Brate, je l' sudbina ako imaš gomilu srčanih bolesnika u porodici i velike su verovatnoće da i ti oboliš od te bolesni? Da li je sudbina ako ti oba roditelja imaju klempave uši pa se i ti rodiš s istim? Da li je to neka vrsta pečata i predoređenosti? Jeste.To se kod mene u selu zove genetika...У мом селу исто! Замисли!