Da nastavim u duhu ovih "parazit-stereotip" tema (kako li su, uopšte, krenule ovakve teme?)
Da li pišete sedmice sa crticom preko nje ili bez? Da li smatrate da je to bezveze?
Postoji priča da se stavlja crtica preko sedmice, zato što je sedma Božija zapovest "Ne čini preljube!". Pa smo se mi Srbi (pošto se jedino u Srbiji piše crtica preko sedmice) napravili pametni, pa smo počeli da udaramo crtice preko sedmica.
Drugi kažu da to rade da bi sedmicu razlikovali od jednice (?!):
http://vukajlija.com/crtica-na-sedmici/206490
Ja pišem bez crtice. Nekako mi je lakše da je izostavim, a i koji će mi?
Šta vi mislite?
- n
Što ti je bila vulgarna učiteljica... :)
Uglavnom pišem bez.
Кад је српскословенски истиснуо старословенски на месту књиженог језика у Срба, тад је и полугласник постао или увек тврд или увек мек, у зависности од преписивачке школе. Зато су почели све полугласнике да пишу онако како се пише меки, без оне цртице коју има тврди. Знате како изгледа тврди? Ма знате сигурно. Тако су преписивачи штедели на времену, али и на простору што је било још битније, јер је пергамент био јако скуп.
Ето, можете да повучете неке паралеле између ове наше проблематике и проблема мучених дијака. Мени је довољно што сам са неким поделио своје непотребно знање.
Пишем цртицу на седмици увек.
Такође, пишем и цртицу на латиничном З.НЕ подвлачим мало писано ћирилично ш. То је геј.
podvući ćirilično š je gej, a nije precrtati broj 7 i latinično z?
najjači su oni likovi koji umesto dž(DŽ) napišu đž(ĐŽ), ima se crtica pa samo opal!ja, inače, nikad ne stavljam te crtice i pičke materine, a da vam pravo kažem, kad pišem poruke skoro nikad ne stavljam ni veliko slovo,a zareze i ostale interpunkcijske znake obavezno ...
- lПишем цртицу на седмици увек.
Такође, пишем и цртицу на латиничном З.isto. a što te zanima?

Da, realno, koga boli kurac?
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.