Studiranje u Rusiji

ja sam cuo da je tamo ladno dosta...ali osim toga, ovo sam naso negde na netu:
Ja sam na jednoj konferenciji imala cimericu Njemicu, koja je bila na razmjeni u Moskvi, pa mi je prepricavala neke svoje dogodovstine. Izmedju ostalog, sjecam se da mi je govorila da je njen dom bio poprilicno los, prljav i da je bila skoro mjesec, dva bez vode Valjda su te redukcije ceste i gore sasvim normalne, ali njoj je bilo uzasno, nije se imala gdje ni tusirati. Ali, Moskva je prelijepa i kaze da su ljudi bas super, pogotovo ako volis votku
I da, ja sam jedne prilike naletila na nekom forumu, lik je pisao kako je dobio puno stipendiju, smjestaj, fax, dzeparac, na bilo kojem fakultetu u Moskvi. A stipendiju je osvojio tako sto je ucestvovao na nekom takmicenju koje je organizirala Ambasada Rusije, neki su se sastavi pisali Nisam 100% sigurna, ali mislim da je on bio iz Srbije, ti ipak proguglaj, mozda nadjes nestoPozovi njihovu ambasadu, mozda ti daju neku korisnu informaciju?

U svakom slucaju idem sad u januaru tamo preko skole na pet dana pa cu se raspitati, a ne volim mnogo price tipa " imala sam cimericu Nemicu sa kojom sam provela 4h zivota i kojoj se tamo nije svidelo'' . Na kraju krajeva, Nemci su to, navikli na visok standard. Mene vise interesuje sta treba da bih upisao i je l' skupo...
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.