Studiranje u Rusiji
  • Sevastokrator_95

Ima li iko iskustva ili je makar nesto nacuo o tome kako je studirati tamo, konkretnije u Moskvi. Interesuje me sve, narocito uslovi upisa i skolarina. Nemam nista protiv da se tema pretvori u ''Studiranje u inostranstvu'' ako ista ne postoji (u suprotnom se izvinjavam)...

• kizo

Ima jedan, al on je pop. A jadan se sigurno tamo pati, jer tamo je komunizam. komunizam ne voli popove.

• Марко 

Питај Фацу.

• Sevastokrator_95

faca studira/studirao u Rusiji?

• Peri d platapus

ja sam cuo da je tamo ladno dosta...ali osim toga, ovo sam naso negde na netu:

Ja sam na jednoj konferenciji imala cimericu Njemicu, koja je bila na razmjeni u Moskvi, pa mi je prepricavala neke svoje dogodovstine. Izmedju ostalog, sjecam se da mi je govorila da je njen dom bio poprilicno los, prljav i da je bila skoro mjesec, dva bez vode Valjda su te redukcije ceste i gore sasvim normalne, ali njoj je bilo uzasno, nije se imala gdje ni tusirati. Ali, Moskva je prelijepa i kaze da su ljudi bas super, pogotovo ako volis votku
    I da, ja sam jedne prilike naletila na nekom forumu, lik je pisao kako je dobio puno stipendiju, smjestaj, fax, dzeparac, na bilo kojem fakultetu u Moskvi. A stipendiju je osvojio tako sto je ucestvovao na nekom takmicenju koje je organizirala Ambasada Rusije, neki su se sastavi pisali Nisam 100% sigurna, ali mislim da je on bio iz Srbije, ti ipak proguglaj, mozda nadjes nesto

Pozovi njihovu ambasadu, mozda ti daju neku korisnu informaciju?

• kizo

Da, al ilegalno. On ti je neki obrnuti Tihi.

• Sevastokrator_95

U svakom slucaju idem sad u januaru tamo preko skole na pet dana pa cu se raspitati, a ne volim mnogo price tipa " imala sam cimericu Nemicu sa kojom sam provela 4h zivota i kojoj se tamo nije svidelo'' . Na kraju krajeva, Nemci su to, navikli na visok standard. Mene vise interesuje sta treba da bih upisao i je l' skupo...

• kizo

I moraš paziti šta pričaš.

• Facafacaa

Севастократор, имаш пвт. А за детаље, у случају да будем слободан тада, можемо се наћи негдје у граду кад будеш долазио у јануару.

• Skočimiš

ROŽDESTVO TVOJE HRISTE BOŽEEEE NAAAAaAAaAAAAŠ, VOZSIJA MIROOOVI SVJET RAZUUUUMA! VNJEMBO ZJEZDAAAM SLUŽAŠČI ZVJEZDOJU UČAHUUUUUSJA TEBJE KLANJATISJA SOLNCU PRAAAaAaAAAaVDI!

Pope, jesam li proš'o prijemni?

• Spavallica

Eeeee pa ovo i mene zanima. Kazu da je lakse nego kod nas.

• Цоле

И мене ово занима мада ништа због мене лично, више из разоноде. Мислим, супер је студирати у било ком већем светском граду, а баш ме занима каква су искуства са Русијом пошто ја никога нисам чуо да је рекао "е имам ортака који студира у Петрограду" или томе слично...

• torazulu

Cuj, studiranje u Rusiji... A gde je tu Legija Stranaca, rad na vratima u Amsterdamu, diskoteke u SRedskoj, i izbacivanje mornara iz puffe na Raperbanu u Hamburgu?
    Msm stvarno...
    Pocinjem da brinem kuda ide danasnja omladina, godiine sankcija i tako to...

• бури

ima li ovog popa? kaš vamo? da neš u bg? jbt sad kad sam kod bogoslovije sjetih se tebe :)

• Facafacaa

Скочимише 4-, ниси завршио тропар :)
    Ако шта кога занима конкретније, могу сутра одговорити. Сад спавањац, три је изјутра.

• Шерлок

Da, al ilegalno. On ti je neki obrnuti Tihi.

ахахахаха

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.