Studiranje u Beogradu
  • Pišem Uz Vetar

Videh u nekom rijaliti šou neku likušu koju mnogo nerviraju studenti iz unutrašnjosti koji dolaze na fakultet u Beograd i na taj način zauzimaju mestima lokalnim momcima i devojkama. Pritom fakulteti u Kruševcu i Užicu ostaju nepopunjeni. A uz to, ti što dolaze na fakultet ni ne žele da se školuju, oni dolaze da se provode.
    Sad, da li i vi koji živite u Beogradu delite njeno mišljenje? I koliko je takvo mišljenje rasprostranjeno?

• Луди Чак

Pa problem je što je većina tih lokalnih fakulteta sranje, pa ljudi nemaju izbora, ko jebe ove iz Beograda što ne rade pa upadnu na budžet, niko im nije kriv.

• dusan1001

Nisam iz beograda al ne vidim ništa loše u tome i sam se kajem što nisam ošo u neki drugi grad da studiram jer je realno studiranje u svom gradu sranje
    Mene jedino interesuje jel naplaćujemo braći crnogorcima boravišnu taksu što studiraju ovde lololo

• Сантјаго Коровјов

Ovo što kaže Čak. Ko im jebe mater, nisu ni studije za svakoga. Da znaju nešto verovatno bi upali na budžet, u suštini samo je pitanje ko će da pada ispite, s tim što opet ovi iz unutrašnjosti plaćaju stanove, pičke materine i tako to. Dakle, uvek na stranu onoga od koga ljudi imaju veće prihode. Kraj priče.

• Млатони

Студирање у тим мањим градовима је говно, и да се отвори универзитет у Крушевцу опет бих ишао у Београд јер зна се шта је добро.

• Триша

Unutrašnjost je grozna posebno za žensko snajče, one rado beže u Beograd pa se ove lokalke žale kako ne mogu da nađu muško (odnos studenata i studentkinja je valjda 1:3 u BG-u).

• DylanDog

лако те увуку у дрогу криминал и алкохол,ако си женско и у проституцију...

• [

Treba da budu sami sebi krivi što imaju loš prosek iz škole i što loše urade prijemni pa ne mogu da upišu ono što žele, nije im kriv za to neki Milašin iz Gornjih Mršinaca. Njima je zapravo krivo što je "tamo neki seljak pametniji od njih".

• crnigrujan

"Dabogda ti ćerka studirala u Beogradu"
    Drevna kletva domaćina iz ostatka Srbije.

• jezzillia

Stojim ti ja u redu za prijave za prijemni za faks, pored mene neka brkata devojka, džepno pakovanje. Počinjem poPušaj razgovora dubijem vreme.
    Ona iz Berana, sa nosem na trećem spratu, vukovac iz opšte gimnazije, nadobudna da joj drkneš šamarčinu iz mesta. 'Pa da si učila, i ti bi imala 40 poena iz škole'. Srećom, razlika u poenima mala, u intelektu nebo i zemlja. Kada me je jedva pitala oklen sam, spustila je glavu i gledala u pod. Iskreno se nadam da se vratila pod stenčugu ispod koje je ispuzala.

• P

Nažalost, fakultet je postao jebeno pomodarstvo. Ako nisi uspeo u Beograd da upadneš, ljudi te gledaju sažaljivo kao da nisi uspeo u životu i podsmevaju se fakultetima iz unutrašnjosti. Jebeni seljački mentalitet. Šupičku materinu!

• enemyofthefreeworld

Немам ништа против тих људи, београђани НЕЋЕ да студирају, њихов проблем. Ови што долазе из унутрашњости, по мом искуство раде богами много више него ми, јер ваљда немају избора.

• Букснетина™

Ја немам ништа против. Још ако је нека сељанчица добра цупи, мош домастиш брк. Оне су лакше од ових из Београда. И комуникативније. Ове из Београда би само да их водиш негде да буду виђене. МРШ КУРВЕ!

• Christine

ahahahhahahahaha
    kako su vam postovi za fino dobro jutro.
    hahahahahhaha

• Valuev

Sta edu ´ovna. Prvo Bg-ovci ne moraju da brinu o stanu i rani. Ja ako nisam na budzetu, u domu, sa cipom za povlascenu menzu ne mogu da studiram. Pa da vidim dal sam ja los student, ili cak parazit?! Ili su to Bg-ovci.

• Butt

Nažalost, fakultet je postao jebeno pomodarstvo. Ako nisi uspeo u Beograd da upadneš, ljudi te gledaju sažaljivo kao da nisi uspeo u životu i podsmevaju se fakultetima iz unutrašnjosti. Jebeni seljački mentalitet. Šupičku materinu!

Palančani, peki, boli te tukson. Ja sam se čak dvoumila da li da upišem u NS-u faks jer sam znala koja seljoberska struja dolazi na faks u bg-u, ti natripovani klinci iz trebinja koji misle da su uhvatili boga za kurac jer studiraju u bg-u. Al jbg, upala sam na budžet u bg-u.

• Џими

Pa problem je što je većina tih lokalnih fakulteta sranje, pa ljudi nemaju izbora, ko jebe ove iz Beograda što ne rade pa upadnu na budžet, niko im nije kriv.

Чак објаснио.

Ја немам ништа против. Још ако је нека сељанчица добра цупи, мош домастиш брк. Оне су лакше од ових из Београда. И комуникативније. Ове из Београда би само да их водиш негде да буду виђене. МРШ КУРВЕ!

Не знам то за комуникативност. Ја сам баш супротно искуство имао. Прве колегинице које сам упознао на факсу су биле из Београда, и то нисам ја иницирао комуникацију уопште. Мада, опет... Филолошки. Прилично социјалан факултет, свако се са сваким социјализује.

• enemyofthefreeworld

Иначе, две најзаступљеније теме на овом сајту су јебени Београд и јебени студенти.
    Тако да је ова тема апсолутни вин... Или фејл, како се узме.

• Букснетина™

Не знам то за комуникативност. Ја сам баш супротно искуство имао. Прве колегинице које сам упознао на факсу су биле из Београда, и то нисам ја иницирао комуникацију уопште. Мада, опет... Филолошки. Прилично социјалан факултет, свако се са сваким социјализује.

Ја кад сам кренуо на факс, те неке девојке из унутрашњости (њих 4-5), су ишле редом и упознавале се са свима. И форсирале спику, дружење и та говна. Ове из Београда су се нашле и одмах оформиле клан, заузевши 3 места са стране и причале су искључиво између себе. Сад је већ другачије, тако је било првих месец дана, можда мало јаче.

• Џими

Ја кад сам кренуо на факс, те неке девојке из унутрашњости (њих 4-5), су ишле редом и упознавале се са свима. И форсирале спику, дружење и та говна. Ове из Београда су се нашле и одмах оформиле клан, заузевши 3 места са стране и причале су искључиво између себе. Сад је већ другачије, тако је било првих месец дана, можда мало јаче.

Е, па, јебемлига. Вероватно то варира од факса до факса, од групе до групе.
    Што се тиче тих кланова, сећам се да је су такав клан оформили ови из Филолошке гимназије, они су умислили да су нека елита у односу на остале, па су се углавном дружили само међусобно. Тачније, не они, него оне.

• Букснетина™

Мене више занима - које више дају? :)

• Џими

Мене више занима - које више дају? :)

Видиш, добро питање. Генерално гледано, рибе с тог факса радо дају, то је нека општа тенденција, колико сам имао прилике да приметим. Ваљда зато што има премало мужјака, па још ако немају живот са стране, онда немају ни избора. Рекло би се да оне из унутрашњости дају за нијансу више, управо зато што имају мање живота ван факса од оних из Бг, ал' то је само мој утисак, не мора да значи да сам у праву.

• kizo

jezzillia

Stojim ti ja u redu za prijave za prijemni za faks, pored mene neka brkata devojka, džepno pakovanje. Počinjem poPušaj razgovora dubijem vreme.
    Ona iz Berana, sa nosem na trećem spratu, vukovac iz opšte gimnazije, nadobudna da joj drkneš šamarčinu iz mesta. 'Pa da si učila, i ti bi imala 40 poena iz škole'. Srećom, razlika u poenima mala, u intelektu nebo i zemlja. Kada me je jedva pitala oklen sam, spustila je glavu i gledala u pod. Iskreno se nadam da se vratila pod stenčugu ispod koje je ispuzala.

No što, pod kamen odma.

Čiji je ovo dupli?

• talentovano_glup

Sramota je sto svi jure u Bg na studije,posto ima jos gradova u nasoj yemlji koji imaju fakultete.Beograd nije Srbija .
    Beograd je svetski grad ,a to nije postao zahvaljujuci ljudima koji u njemu zive pet generacija,vec zahvaljujuci dosljacima,pretezno onima koji su dosli na studije i ostali u njemu.Ti ljudi su najveci kvalitet naseg lepog grada,jer donose novu snagu,sveze ideje i ambicije,dok su "pravi " beogradjani uglavnom degenerisani i nesposobni i sve sto umeju jeste da sede po kaficima citav dan,da mrze studente iz unutrasnjosti i izbeglice koje im zauzimaju vazna mesta,na kojima bi briljirali da njih nema.

• Букснетина™

Ваљда зато што има премало мужјака, па још ако немају живот са стране, онда немају ни избора.

Реално, однос на језичким факултетима је 75/25 на страни женске популације.

• Џими

Реално, однос на језичким факултетима је 75/25 на страни женске популације.

У мојој групи је било 30:1 у корист женске популације, хаха! А на целој катедри 190:12, ако се добро сећам. Они са скандинавистике (рошави масни геј металци) и арабистике кваре просек, тамо углавном има више ликова.

Beograd je svetski grad ,a to nije postao zahvaljujuci ljudima koji u njemu zive pet generacija,vec zahvaljujuci dosljacima,pretezno onima koji su dosli na studije i ostali u njemu.Ti ljudi su najveci kvalitet naseg lepog grada,jer donose novu snagu,sveze ideje i ambicije,dok su "pravi " beogradjani uglavnom degenerisani i nesposobni i sve sto umeju jeste da sede po kaficima citav dan,da mrze studente iz unutrasnjosti i izbeglice koje im zauzimaju vazna mesta,na kojima bi briljirali da njih nema.

Добро, нећемо сад да претерујемо.

• Букснетина™

У мојој групи је било 30:1 у корист женске популације, хаха!

Лолололо, код нас је било нас четворица и преко 30 жена. :)

• Ј

У почетку сам желео да их попакујем у оне вагоне за стоку и да их вратим назад одакле су дошли, међутим онда сам схватио да је до јаја што су овде, јер да није тих њушки из унутрашњости, ја бих био највећи индијанац на Филолошком, овако често испадам дингоспо.

• Skočimiš

Tačno je čovjek talentovan xD

• Blake Griffin

A uz to, ti što dolaze na fakultet ni ne žele da se školuju, oni dolaze da se provode.

Znaš kako, dolazi, po mom mišljenju, mali procenat takvih. Uglavnom su to ljudi koji i nemaju baš mnogo izbora i moraju da zasednu i uče (k'o i ja odavde, pa se opet zajebavam, no to je druga priča) a ti ljudi su isto tako, opet po nekom mom zaključku, dosta bolji ljudi od samozvanih ‚‚Beograđana". Naravno, to nije generalno tako, ali u većini slučajeva jeste. A ove lenčuge odavde, uključujući i mene, ako se ne opamete, uopšte se neće lepo provesti.

• Џими

Znaš kako, dolazi, po mom mišljenju, mali procenat takvih. Uglavnom su to ljudi koji i nemaju baš mnogo izbora i moraju da zasednu i uče (k'o i ja odavde, pa se opet zajebavam, no to je druga priča) a ti ljudi su isto tako, opet po nekom mom zaključku, dosta bolji ljudi od samozvanih ‚‚Beograđana". Naravno, to nije generalno tako, ali u većini slučajeva jeste. A ove lenčuge odavde, uključujući i mene, ako se ne opamete, uopšte se neće lepo provesti.

Све су то непотребне генерализације.
    Проблем је што људима углавном западну за око лоши појединци. Типа, кад је неко шабан, а из унутрашњости, одмах су сви у фазону ''Види га, сељачина, дошао у Бг да се проводи и да ми ружи град својим сељачким акцентом''. Кад је неко из унутрашњости, а понаша се цивилизовано, нико ни не обраћа пажњу на њега, чак ни не знају одакле је. На пример, кад неко виче у превозу, а има београдски акценат, људи негодују зато што виче. А кад виче с другачијим акцентом, људи негодују зато што виче и зато што је сишао с планине (јер су, јелте, сви људи с акцентом из неког села или су сишли с планине), па дошао да се шабанише по Београду.

• Blake Griffin

Све су то непотребне генерализације.

Brate, sledeći put bar lepo pročitaj ceo tekst.

Naravno, to nije generalno tako, ali u većini slučajeva jeste.

• Sevastokrator_95

Лично немам ништа против да цела Србија студира у Београду, али људи долазе овде не само да би студирали, већ и да би касније живели. Релативно мало људи се врати у завичај. Београд се пуни, Србија се празни и то ће нам се једном обити. У суштини, већ се обија. Не плашим се да ће бити места за мене на буџету кад будем уписивао факс, лоло.

• BeboP

Студирање у Београд је сан снова провинцијалних девојчурака, долазе да осете чари грацке коорчине, и добро им иде.

• riffraff

Реално, мени једини разлог да упишем факс у Београду ради Звезде и можда ког окупљања вукајлијапа :)

• M

talentovano_glup
    Sramota je sto svi jure u Bg na studije,posto ima jos gradova u nasoj yemlji koji imaju fakultete.Beograd nije Srbija .

Haaahhaha, što reče Džimi ne preterujmo.

Inačee, ne gotivim studente iz provincije jer ne mogu da spavam od njih. Zašto koji kurac moraju da pevaju svaku noć prethodnih 10 godina. Država duradi nešto!

To su ovi iz doma, za ove ostale ne znam, isti su mi ko beogradski studenti.

• forget-me-not

pevaju svaku noć prethodnih 10 godina.

Haha, kakva rečenica :))

• Ime Prezime

Cenim da se tokom studiranja ulavnom sve meritokratski izniveliše.
    Uglavnom. Videću za mes" dana

• Fender Stratocaster

Мени студирање у Београду последњих годину дана прави озбиљне проблеме, иако сам завршио факултет. Наиме, силом прилика једини посао који сам могао да радим је био онај у мом родном месту покрај реке Мораве и ту ми је озбиљан проблем да нађем иоле нормалну девојку. Три пута ми је Београд за последњих годину дана отимао девојке јер је свака своје планове везала за "успех у Београду". У малим местима углавном остају камењарке и полуписмене удаваче, а све што (мени) иоле лепо изгледа и има мало стила иде у већи град. Јбг, превише дуго сам био у Београду па иако ме нервира то што сви јуре у Београд (поготово девојке), драже ми је београдско фолирање које девојке из провинције врло брзо покупе, него џиберско понашање локалних камењарки. А везу на даљину је немогуће одржавати. Како да будем са неком, а да не знам да ли је неко теслачи уздуж и попреко по Београду?

Иако сам и сам био од оних који су били убеђени да ће живети у Београду и ништа мање од тога, врло брзо сам љоснуо о земљу кад сам морао да се вратим у свој родни град јер живим у земљи где углавном, а поготово у Београду, успевају само криминалци, политичари и курве.

• Šanzamm

Daj sve od sebe fenderu, jebote.
    nemoj da dižeš ruke i mani te priče uspevaju samo kriminalci etc.
    pošalji biografiju na sto mesta, za poslove koji ti odgovaraju, neko mora da ti se javi.
    smestiš se, nađeš ok cimere. posle savataš neku valjanu pičoku.

• forget-me-not

Jao, Fendere, okreni-obrni, tebi se svaki post vrti oko devojke, odnosno nemogućnosti nalaženja prave :) Pa kako da od toliko žena, a statistike kažu da u Srbiji ima više žena od muškaraca, nema baš nijedna za tebe? :)

• Fender Stratocaster

Šanzamm
    Daj sve od sebe fenderu, jebote.
    nemoj da dižeš ruke i mani te priče uspevaju samo kriminalci etc.
    pošalji biografiju na sto mesta, za poslove koji ti odgovaraju, neko mora da ti se javi.
    smestiš se, nađeš ok cimere. posle savataš neku valjanu pičoku.

Ма мислим да је то проблем до моје струке. Ако хоћеш стварно да живиш као човек у Београду, мораш да имаш добру везу. Многи оду да студирају и да раде у Београду, а једва састављају крај са крајем. Буквално гладују, раде за сићу, само да би могли њихови родитељи да кажу како су им деца у Београду. Ствар је у томе да има и других градова. Зашто бих ја био мање вреднији ако бих живео и радио као господин нпр. у Крагујевцу од оног што ради за минималац у Београду?

Мене у основи највише нервирају приче о налажењу посла искључиво у Београду после завршетка студија. Као да та београдска диплома гарантује добро плаћен посао у Београду. У последњих месец дана сам сретао гомилу својих рођака, другова, другарица, познаника и познаница који још студирају, а при крају су, и који са поприличним потцењивањем гледају на то што ја радим у малом месту јер они очекују да нађу посао у Београду кад дипломирају као да ће само тамо да наберу мед и млеко.

forget-me-not
    Jao, Fendere, okreni-obrni, tebi se svaki post vrti oko devojke, odnosno nemogućnosti nalaženja prave :) Pa kako da od toliko žena, a statistike kažu da u Srbiji ima više žena od muškaraca, nema baš nijedna za tebe? :)

У мом месту нема. Мени је потребна или девојка која је завршила неки факултет или студира или која сад креће да студира, па не иде баш да се забављам са неком која има само завршену средњу школу и после тога није наставила школовање. У малим местима има мало образованих девојака, ја не могу са простакушама.

• M

To se i ja pitam. Samo za sebe.

• Ime Prezime

Sve to stoji, mada verujem da žele da ostanu i da bi mogli da zadovolje svoje potrebe za nekim kulturnim manifestacijama, koncertima, izložbama itd.
    Činjenica je da su u drugim gradovima takve mogućnosti drastično manje. :/

• Fender Stratocaster

Него да се вратимо на срж теме. Ствар је у томе да нико ником не заузима ништа у Београду, све је ствар избора. Мада Београђани често мисле да могу лакше да одраде девојке из провинције јер су оне наводно жељне доброг провода па зато чешће прилазе њима него својим суграђанкама.

Оно што је јако иритатно, а то је да се студенти, али и тек свршени дипломци из провинције врло брзо покондире (и сам сам се тако понашао) па забораве одакле су дошли. Неки имају мере, а неки се баш забораве (нпр. до јуче слушају Синана, Цецу и Карлеушу, а данас само џез, класику, метал или хаус; неки до јуче гуле клот пасуљ, а данас само једу пецива из пекаре Хлеб и кифле). Покушавају да изигравају неки ниво, а троше последње родитељске паре. Или кад нађу неки посао, углавном слабо плаћен, онда просипају причу по свом родном месту како имају одлично плаћен посао и како не стижу због истог да дођу да обиђу своје родитеље.

• Ime Prezime

međutim, postoji i činjenica da Beograđani idu u NS da studiraju jer ovde nisu uspeli da upišu.