Питање аутор - одговор модератор
  • Сантјаго Коровјов

Пошто видим да модови закључавају сваку тему на којој их неко нешто пита, сматрам да је боље да реактивирамо ову тему где бисмо стављали сва наша питања и избегли отварање пет различитих тема дневно.

Е сада, пошто сматрам да је сајт отишао у погрешном смеру, замолио бих модераторе да се не играју диктатуре него да озбиљно размисле шта раде, и не закључавају ову тему. Јебига, сајт није ни наше, ни ваше власништво, и сматрам да би требало да Вукајлија буде заједница, а не групица олигарха, тако да опет, пре него што кликнете на лок, размислите о чему вам причам ја или било ко од осталих аутора.

Најмањи проблем је бановање аутора, много већи проблем је што губите компас и не држите се никаквог критеријума. Критеријуми не постоје, буквално, већ се оставља превише места субјективности јединке, а самим тим и незадовољству чланова.

Дакле, на овој теми је спам недозвољен (***стрицовање***, ***зашто ми је обрисана дефиниција постови***, ***међусобно вређање*** и ***напушавање***). Тема је направљена искључиво за нормалну дискусију и превазилажење међусобних несугласица, а све у циљу побољшања сајта.

Сетите се, и ви сте чланови, допринели сте доста сајту, немојте сада да пишате на свој допринос.

Унапред хвала.

• celt

evo ovde jos jednom pitanje. zasto banujete kao blesavi, bez konteksta, poente, razloga, cilja i efekta, samo da bi ste ispali kul ili u pravu ili stavec?

• Bruce

Evo ne znam, stvarno nisam siguran.

• Pepe González

... štos ljut :'-(

• Statistička greška

evo jedno pitanje najvece od svih
    Z
    A
    S
    T
    O

• Puzzle-Fox

evo ovde jos jednom pitanje. zasto banujete kao blesavi, bez konteksta, poente, razloga, cilja i efekta, samo da bi ste ispali kul ili u pravu ili stavec?

Oooo brate shvatili smo evo, skapira si da si mekana glavica, sad oćeš i ti da budeš ljuta glavica uredu evo priznajem ti ja da si ljuta glavica samo batali ovako usiljeno da transferišeš ka boga te molim evo neću te ni tuć ono što sam ti obeća one batine al molim te brt znači kad pišeš ove gluposti onda mi je osjećaj dok čitam ka da mi neko stiropor struže pored uha znači baš gore ne može.

• celt

rekosmo da me zaobilazis bez razloga da ne bude posle buhuhu kelte.

• ps

Moje pitanje glasi: zasto ne banujete ciklona sada kada jasno pise da nema spema, stricovanja i ostalih munja?

Sami ostavite prostor za spem a posle kukate kako je spem svugde. Banujes prvog i niko ne spemuje posle jbg.

Dopunsko pitanje modovima: ili vam ovaj spem odgovara pa je "kul spem"?

Edit: eto vec je otislo u kurac.

• Bruce

Ma jok pseto, ne banujem za spem nikog ko baš ne pretera, vidiš da već danima samo upozorim kad je negde spem prevelik, a i Džoni je odbanovao sve koje je banovao za spem posle pola sata.

Stanje na forumu je takvo da više praktično i nema spema, ovo što nas ovde diskutuje ne bi ni kornjaču napunilo.

• Марко 

Моје питање за модераторе: што је то Натнат боља од моје мајке па се за њено вређање заврћу уши а за вређање мог женског родитеља ништа? Јес да моја мајка није правила реакције и носила гибаницу на вос ал ваљда има и она нека права.

• Puzzle-Fox

Ništa ja nijesam reka. Ti se ođe najmanje pitaš da se razumijemo odma.
    Znači lijepo ti velim brate sad, ovaj isti Džoni Kurajber da se makne sa moderatorske pozivije rehabilitovao bi se za mjesec dana, tebe treba još bar pola godine prije nego prestanem da zamišljam neki sunđer kako kuca tvoje postove...

Ne može to "ee momci, banovao sam vas 20 za fotošop a sad mi je okej da neko priča kako je ovaj jebao onu"... okej je i nama al kad neko tako brzo mijenja stavove onda se to zove kučka.

• Bruce

Marko, meni još nije jasno da li ste vas dvoje zaljubljeni pa se svađate ili ste se razljubili pa se svađate, a ja se u porodične stvari ne mešam.

• ciklon

Tako je, pseto!!1 Sem što moj post nije spem, nego je logično i u isto vreme koloritno pitanje: koga zabole kurac koji su razlozi zašto se nešto dešava, kada odgovori neće biti dati, a ako i budu dati onda neće biti zadovoljavajući i onda će se ovakve teme otvarati na svakih nekoliko dana, a to server ne može da istrpi i onda će da padne i onda će ljudi na FB stranici umesto komentara na sadržaj pisati zašto sajt ne radi, a to smanjuje ugođaj.

• Марко 

Ја у Расног нисам заљубљен, далеко било.

• v

Kolko od modova glasa naprednjake?

• Bruce

Pomešao sam teme, skontao sam da se žališ na Vidru :)

• Сантјаго Коровјов

Cik, brate, ajde da makar damo šansu i temi i sajtu da živne.

• ps

Ma jok pseto, ne banujem za spem nikog ko baš ne pretera, vidiš da već danima samo upozorim kad je negde spem prevelik, a i Džoni je odbanovao sve koje je banovao za spem posle pola sata.

Stanje na forumu je takvo da više praktično i nema spema, ovo što nas ovde diskutuje ne bi ni kornjaču napunilo.

Dok jedan pretera ukljuci se jos 15 njih i svi po malo i vise se ne zna koja je tema.

Pa ljudi i nema za kornjacu jer im se jebe da traze svaki 15i post da bi diskutovali. Meni se iskreno jebe i ne smeta mi spem nego vidim da vecini smeta

• Bruce

Pa čekaj brate, nije ti zaključana tema, a Cik i ne može da je zaključa. Paše mi da postoji iako ne garantujem da ću odgovoriti na svako pitanje.

• Марко 

зајебавам се ја за видру, наравно да нећу да је размодујете, преко чијег ћу онда налога да читам мод форум и свакакве ствари које пишете за мене

• ciklon

Сантјаго Коровјов

Cik, brate, ajde da makar damo šansu i temi i sajtu da živne.

KAo da nekoga ovde realno boli kurac za sajt. Šatro, krivo im za Vuku. Jeste, da. Pa, bre, ljudi koji su na ovim "ozbiljnim" temama pisali vole spem više no 'leba da jedu i to je sasvim OK i njihovo je legitimno pravo. Spem oslobađa od teskobe i tako tih stvari.

• Сантјаго Коровјов

Pa čekaj brate, nije ti zaključana tema, a Cik i ne može da je zaključa. Paše mi da postoji iako ne garantujem da ću odgovoriti na svako pitanje.

Brus, ono odgovorih Ciku, na onaj njegov komentar. Džaba postoji tema ako će svi da krenu sa stavom "nećemo dobiti odgovor, makar ne zadovoljavajući ili nešto slično". Hoću da kažem, i autori treba da daju šansu temi, podjednako kao i vi.

KAo da nekoga ovde realno boli kurac za sajt. Šatro, krivo im za Vuku. Jeste, da. Pa, bre, ljudi koji su na ovim "ozbiljnim" temama pisali vole spem više no 'leba da jedu i to je sasvim OK i njihovo je legitimno pravo. Spem oslobađa od teskobe i tako tih stvari.

Cik, brate, da se ne vraćamo na priču o tome kakav spem je prihvatljiv i gde je prihvatljiv. Nebitno je. Inače, glupo jeste, ali meni jeste krivo da sajt propadne. Upoznao sam priličan broj gotivnih ljudi ovde, bilo da su na sajtu i dalje ili nisu, opet su deo sajta i sa dosta ljudi sam u kontaktu i dalje.

• celt

e, a i imam jos jedno pitanje: ko ste vi da procenjujete u ime autora da li je neko uvredjen?

recimo ono juce dzonijevo sto me banovao je bilo tipicno izdrkavanje tipa "banovan si jer mi se moze lol", bez poente, razloga (vejv nije uvredjen, prepucavamo se stalno onako) i efekta (odmah sam nastavio sa mome).

i koj kurac, ako je tako to bilo vredjanje, tako je verovatno za svaki jebeni ban za vrejdanje.

ko bre to ima toliki ego da moze u tudje ime da proceni dal je neko uvredjen. ako sam uvredjen ja cu da kazem tom sto me uvredio da je preterao. ako on ne slusa, tek onda cu moderatoru.

• Statistička greška

vise i ne mora da se objasnjava modovima koliko grese,nemoguce je da sami ne vide,postoji jedno pitanje koje je spoj svih tih pitanja i jako je duboko
    Z
    A
    S
    T
    O

• Bruce

jebote, ovde više postuju bivši i sadašnji moderatori nego svi ostali, odoh ja da gledam Potera na B92

• Марко 

одох да питам кајзена пошто неће нико да ми одговори

• cornelije

težak nolajf tema, sreda je veče, ima izalaka gde oćeš

• Puzzle-Fox

Pa evo da ti odgovorim korektno.
    Ako pucaš na nekoga i taj neko ti oprosti (pošto mislim da je teško da ti baš i ne zamjeri) to je poprilično slično kao oružani napad jer sistem ne prepoznaje krivično djelo "pucanje na čoeka koji se ne ljuti".

E sad, problem ođe nije što je moderator nekoga banova u skladu sa tim pravilima, nego je problem u tome što takva pravila postoje. Ovo je sajt za razonodu a ne kurs za zakonodavce.

EDIT:

težak nolajf tema, sreda je veče, ima izalaka gde oćeš

Ja čuo da ima kokaina u barseloni... a uskoro će i redakcija kurira...

• Ironični

Definitivno treba napraviti jednu ljubaznu listu koja bi se vremenom dopunjavala i na kojoj bi pisalo ban povlači to to i to, jasno i precizno bez izuzetka. Tad se sigurno neće otvarati n tema zašto ovo, zašto ono, što je on banovan a ovaj nije itd.

• Аутобус

САНТЈАГО КУРВОЈОВ ХАХАХАХАХХА

• ps

Tako je, pseto!!1 Sem što moj post nije spem, nego je logično i u isto vreme koloritno pitanje: koga zabole kurac koji su razlozi zašto se nešto dešava, kada odgovori neće biti dati, a ako i budu dati onda neće biti zadovoljavajući i onda će se ovakve teme otvarati na svakih nekoliko dana, a to server ne može da istrpi i onda će da padne i onda će ljudi na FB stranici umesto komentara na sadržaj pisati zašto sajt ne radi, a to smanjuje ugođaj.

Ne shvataj ovo sto sam pisao licno brate, uopste nije bilo upereno ka tebi niti bih hteo neku raspravu sa tobom-smatram da nema potrebe jer nemam problem sa tobom.

Cak se i slazem sa ovim tvojim postom ali moje pitanje je bilo upuceno iz drugih razloga.

• ciklon

Ne shvataj ovo sto sam pisao licno brate, uopste nije bilo upereno ka tebi niti bih hteo neku raspravu sa tobom-smatram da nema potrebe jer nemam problem sa tobom.

A, jebote, moram uvek da crtam: dva uzvičnika (uskliknika) i kec = nisam jebeno ozbiljan, nisam uvređen, zezam se and stuff like that. Ubijate svaku zabavu.

•  električar

Banuj ga ZYC. A da, ne možeš hahahahah! DUHOVITO U TRI PIČKE MATERINE, ZAKLJUČAJTE TEMU!

• ciklon

električar

Banuj ga ZYC. A da, ne možeš hahahahah! DUHOVITO U TRI PIČKE MATERINE, ZAKLJUČAJTE TEMU!

Najbolji post na ovoj temi, po33.

• Deku

Vidi se da ne jebete...

• ps

A, jebote, moram uvek da crtam: dva uzvičnika (uskliknika) i kec = nisam jebeno ozbiljan, nisam uvređen, zezam se and stuff like that. Ubijate svaku zabavu.

Ok brt, preksinoc me napadose ovi sto im krivo pa pomislih da je i tebi

• Слепи

Najbolji post na ovoj temi, po33.

Одличан поуу, свака част

• celt

aj neka javi neko brusu, zakljucao onu temu pa ne mogu tamo da ostavim dojavu od blek hola:

jeptese obojica sa privatnim podacima

• Fender Stratocaster

Да пребацим причу на ову тему да не спемујемо више Разноразно питање.

highlander007
    Pa, ljudi moji, da je Kurd u moderatorskom timu banovao bi vam trajno glavni nalog, dupli nalog, sestrin, tetkin i onaj od komšije Pere, za svaki slučaj. A, ako se dobro sjećam, pošto se ložio na Natu, nije isključeno da bi vam došao na gajbu lolo.

Потпуно тачно.

Bushido
    Da, samo što je Kurd nije imao dvostruke aršine. Ne bi banovao za Natnat a odbanovao Tilma. Kapiraš razliku?

И ово је потпуно тачно.

1. Трајни бан може да буде прихватљив само кад су у питању чланови испод 50 поена или који су релативно нови на форуму. За све активне чланове који су добро упознати са правилима сајта, 100 дана у бановини је неки максимум, за неке као што је случај са Ајаксом до годину дана. Све преко је глупост. Банујте неког трајно, тај дође са дуплог и пpави се фин неко време па настави по старом. Да не допуштате дупле налоге, не бисте имали проблема ни са оригиналним. Дупли налози, активних и привремено банованих чланова треба по кратком поступку трајно бановати јер служе само за спем и вређање. Да је Курд овде, стварно би за свако и најмање међусобно вређање и болештине лупао банове само тако, уз стандардни поздрав како дотични/дотична има јако лепу ИП адресу. Имате двоструке аршине. Кад неко иде и прогања другог члана по форуму, то је све шега, шала, зајебанција, дирне ли неко модератора, одмах бан. Да ли схватате да иритира то игнорисање жалби обичних чланова, а свако обраћање модератору се гледа у ситна цревца.

2. Тилмо је био заслужено банован. Међутим, он никог није убио, нити позвао на убиство. То што има болесне фантазије, што се нада нечијем силовању, то је његов проблем. Требало га је бановати на 100 дана док не охлади главу и док га не прођу га те болештине па нека се врати на форум и живи с тим да је извалио тешку болештину и да ће свако да га (оправдано) прозива због тога. Међутим, трајно сте га бановали па повукли. А то стално сви радите. Нема помиловања, морате да стојите иза својих одлука. Иритира недоследност. Сад је глупо прозивати Тилма због одбана јер он није сам себе одбановао.

3. Трошаринац је направио невиђену глупост, неочекивану за дугогодишњег члана Вукајлије. То што неко од Вукајлијаша фантазира о Нати, нема везе са Трошовим постом. Бан од месец дана је био довољан да охлади главу и да схвати да Вукајлија није место за препричавање нечијих сексуалних фантазија, а камоли непроверених информација из приватног живота. Плус да се нагласи да мора да оде код Нате да се лично извини, да јој каже ко је пустио ону причу иначе се у супротном бан продужава на 60 дана.

4. Блек Хол - тотални НЕЛОЛ. Прво је отворио тему да би прозивао Џонија јер му је прорадила сујета. Претекао га Џони на листи па га сад пљује како је лош аутор, а он није написао ништа две године. Мисли да нико не сме да га претекне на листи. Опет трајни бан због вређања је бесмислен. 60 дана и за њега је довољно због отварања непотребне теме и **подршке** вређању Нате.

5. За Гвоздена 100 дана је сасвим довољно да и он мало охлади главу и избије своје болесне фантазије из главе, осим ако и то није нечији дупли.

7. Тиборов бан... Ако се водите тиме, да је дупли налог злоупотребљен, банујте све дупле. Ја сам убеђен да је Тибор троловао све потписавши се као Гвозден.

8. Џонијев и Стеванов конфликт је већ превазишао Вукајлију и проширио се на реални свет. Да је Стеван модератор исто би Џонија бановао на 20 дана јер тако би био у могућности. Не занима ме у чему је проблем, али чињеница је да сваки Стеванов бан повод за тражење Џонијевог размода.

9. Ако је Боб Рок један од Самхаинових дуплих, како пише да је банован јер је дупли налог трајно банованог члана, кад Самхаин није банован? Ставите: дупли налог за вређање.

10. Кога год да одаберете за новог мода, опет неће ваљати. Руља мисли да овде може да буде анархија. За међусобно препуцавање бан од једног дана је сасвим довољан. За псовање и вређање чланова породице, одмах бан 5 дана. Ако опет неко настави, опет још 5 дана. Дође ли са дуплог, бан продужити оригиналном на 10 дана. Па ако опет настави да долази са дуплих, продужавати бан за по 10 дана за сваки долазак са дуплог. Па кад скупи 20-30 дана, неће му пасти на памет да и даље долази са дуплих. А дупле бановати трајно.

(Зајеб'о сам Пазла.)

• Бохор

Fendere možda ću biti prvi na sajtu da će ti ovo reći ali sviđa mi se kako razmišljaš.

• Fender Stratocaster

Ма морао сам у овом роману да покушам да скупим на једном месту све разлоге фрке на форуму, нек виде модови о чему се ради. Боље једна километарска порука, а и тема је тек начета, него расправа на 100 страна у којој нико ни на кога не обраћа пажњу и свако гура своју причу.

• Jericho

Ladno procitah sve sto je napisao Fender, i sto je jos gore, ne nadjoh da je nesto lupio.
    Brinem se za sebe.

• javio

Fendere, ako koga boli kurac za moje mišljenje,apsolutno se slažem s tobom.

• Bruce

tačka 4 je pozitivno rešena na uzajamno zadovoljstvo i moje i autorovo

tačka 5 je tačka

tačka 7 je pogrešno ubeđenje, autor čiji je Tibor dupli nije se logovao osam dana, a na Tibora se logovala Zmia i Gvozden sa iste IP adrese odakle su zloupotrebili i Blekoholov nalog

• Џукац

Jel sam ja umislio ili je pre moglo lako da se dođe do pravilnika foruma, al sad ne mogu da ga nađem.

U svakom slučaju mislim da bi i moderatorima bilo lakše da rade svoj posao i autorima da vide šta se dešava i zašto kada bi se napravio novi pravilnik koji jasno određuje visine banova, šta se briše, šta ne, i tako dalje. I naravno da bude lako dostupan svim članovima.

Možda da se napravi neka tema gde će ljudi predlagati nova pravila za taj pravilnik pre nego što kaizen stavi amin, ali mislim da ljudi već imaju dobru ideju kako bi to trebalo da izgleda. Ono što je fender predložio zvuči sasvim dobro.

• Johnny Kurajber

Što se tiče duplih smatram da to treba iskoreniti skoro potpuno, posebno duplih sa kojih banovani autori i nastavljaju isto. Slažem se. Treba to uraditi. Možda i podići malo poene od definicija koji su potrebni da bi se uopšte postovalo na forumu baš zbog toga.
    Blek Hol nije ni dolazio sa tog naloga. To koliko ga boli kurac za svoj nalog je prilično jasno s obzirom da ga je dao na korišćenje nekome koga takođe boli kurac za Blek holov nalog, kao i Tiborov, tačnije sanglasesov nalog (Tibor je njegov dupli), a nije prvi put da je Blek Hol banovan zato što banovani autor koristi njegov nalog. Sanglaseseu je na Tibora poslat PVT da je to problem, ali opet je urađeno isto. Znači objašnjeno mu je u čemu je problem, međutim ponovljeno je.
    Ako neko prati i proganja bilo koga, može da se obrati, ne vidi se sve, obratiće se pažnja i reagovati. Svaki član može da se požali na drugog, a onda će se obratiti pažnja, upozoriti, a ako se nastavi ban. Tilmo je bio sigurno preko 100 dana u banu, međutim ono nije njegov način ponašanja, nego je blebno i bilo mu je krivo. Nema fantazije o silovanju devojčica.