Царина као рај за згртање кајмака- само у Србији или има тога и по белом свету?
  • Др Јанковић

Занима ме одговор од стране људи који живе (или су живели) у иностранству:
    Како функционише царина у другим државама? У којим државама постоје тачне табеле за одређивање процента од вредности робе коју неко наручује, а где се роба царини у односу на добру вољу канцеларијских пацова који довршавају радове на трећој викендици? Где су јасно дефинисани закони, а где се тумаче произвољно? Где комотно можеш да уштекаш кинту и платиш робу онолико колико знаш да би те изашло са свим варијаблама, а где мораш да спремаш резервни штек ако тети из царине зафали која стотина евра за Авон комплет?

• Бохор

IMAŠ RAZNORAZNA PITANJA METALIKO PROKLETA

• SokOdZove

bog ne postoi

• l

mislim da oni imaju neki sajt preko koga saznaju koliko je carina za neku robu, taj sajt koriste ako ne znaju napamet.mislim da carinici imaju totalnu slobodu pri odredjivanju carine.drugim recima-pljackaju

• Романија

Ја читав живот живим у иностранству, тачније у Босни, код нас цариници фино живе и згрћу

• Carl Cox

Zaposlim se na carini, pustim jedan šleper dnevno, 200-300e dnevno uzmem za to, cimam se tako koju godinicu, i slobodica xD

• Mićko

У Бугарској се (без спрдње) "царина" каже "митница". Толико о томе.

• TheVlajko

Pa ako pustiš jedan kamion za 200€ to i nije mnogo ako je unutra 100 - 200 kila kokaina.

• TheVlajko

Jebote kako bih voleo da radim u carini pa onim gastarbajterima, i našim a i šiptarima, što se voze u minibusovima i busovima sa sve prikolicom, otvorim to i sve im pređem, znači svaki kofer što su nagurali da im pomerim, za sve moguće da ih oderem, bukvalno i po džepovima i gaćama im prođem, hranu i piće im uzmem, znači ceo dan ih držim.

• b

Generalno malverzacije postoje svuda gde nije Amerika, Nemacka, Skandinavija, Beneluks, Australija, Kanada i eventualno Japan, ali to ne znam.

Veliki procenat zemalja funkcionise na principu BG aerodroma, to jest pokupis svoj prtljag sa trake izlazis napolje kroz vrata nista za prijaviti i to je to. Niko te nista ne pita.

• Sanitarni čvor

100 200kila kokaina puno vredi da bi to prevozio neki debeli brkati jaro kamionom od turske do dizeldorfa.to je malo ozbiljnija spika i svi tu ucetvuju.i ako bi se desilo tako nesto, kapiram da bi te odjebali od carine.ne bi ni znao da se tako nesto desilo.

• Carl Cox

TheVlajko
    Pa ako pustiš jedan kamion za 200€ to i nije mnogo ako je unutra 100 - 200 kila kokaina.

Da, to je cena ako ti neko kaže e imam pun šleper 2.5 tone kokaina, ae diži rampu, evo dve zelene, za zeleni prolaz xe xe. xD

To je cena za šleper polovne bele tehnike recimo.

Kokain tj. droga se švercuje bez da iko zna, bilo korumpirani carinik, bilo tvoja keva.

• b

Da li verujes zaista da na ovom belom dunjaluku postoji glavica koja ce nositi 20kg koksa (10-15 godina) preko 2 granice za 2.000 evra?

• Carl Cox

Pa, budući da znam konkretan primer - da.

Nisam siguran da li je 10, 15, ili 20 kg ili koliko tačno, al sigurno nije nosio 200g. A vi kako ste?

• b

S kim se ti druzis idi u kurac...

• Sanitarni čvor

kila koksa tipa 50 soma evra.na veliko

• Plankton*

Kakva smo beda, ljudi bi se u dupe jebali za sto evra. Za 2000 bi i tebe preko granice nosio, šta ti je?! Znam likove koji su za 100e davali lične karte za fantom firme.

• Бохор

300 evra se daje Mađarima da ti ne lupe pečat da možeš opet u Austriju da radiš 6 meseci šta pričate to

• свjecна свега

Jankela, zašto nećeš da se fb sprijateljimo? I ja slušam Panteru, kunem ti se.

• Carl Cox

Pa, budući da znam konkretan primer - da.

S kim se ti druzis idi u kurac...

Interesantan zaključak.

Znam likove koji su za 100e davali lične karte za fantom firme.

Znam lika kome je na instagram jebeni stigla poruka neke likuše "ee, hoćeš da zaradiš 500e bez da postavljaš ikakva potpitanja? Skeniraj mi 20 ličnih karata i dam ti 500e odma u kešu ili na račun". Pa ti vidi.

Inače, obrisaću drugi deo drugog pasusa onog gore, šta znam. Možda ***kurir*** vreba.

• b

Ja kapiram da postoji dosta ljudi koji bi uradili odredjene stvari za malu lovu, ali njihove mozdane aktivnosti, promucurnost, semantika i poznavanje geografije ih ogranicavaju na Dorcol, Pirot i Krnjesevce i to za neke lakse stvari. Svakako ne medjunarodni sverc narkotika.

• Plankton*

O tome pričam. Mada ovaj je "samo" trebalo da skenira tudje, a ovi su sebi ozbiljnu bedu navlačili na vrat za pišljivih sto evra.

• Plankton*

Za široko dupe, muda merka. Tako i njima 2000 budu lepe parice, pa se zalete i onda se sjebu. A svakako stoji da nisu mnogo pametni.

• Ledeni

Da li verujes zaista da na ovom belom dunjaluku postoji glavica koja ce nositi 20kg koksa (10-15 godina) preko 2 granice za 2.000 evra?

Jedan je ovih dana u Cg dobio 4 godine, prevozio je oko 50 kg trave za 200e. Ubjedili su ga kao nema njegovih otisaka ne moze mu policija nista, odes na mjesto A, otvoris gepek oni ti ubace sta treba, odes na mjesto B neko drugi to preuzme.

• plok

Ubjedili su ga kao nema njegovih otisaka ne moze mu policija nista

hahaahh bas inteligentat mladic

• plok

to sto se nalazi u kolima koje vozi,nema veze

• plok

50kg jebenih,imao je njivu u kolima

• Ledeni

Imao je i kg neceg bijelog nego se ispostavilo da je ona smjesa za povecanje mase. Ne vjerujem da ga je ko sta pitao pa da kaze 3 kg ok ali 50 necu da vozim.

• plok

gepek je ubedljivo najgluplje mesto u kolima za zastekati kad se prelazi granica...cak i oni koje boli kurac jako kao sto su granicari na srb-cg ponekad pogledaju barem gepek...nista drugo tom liku nisu ni pregledavali,to ti garantujem

• plok

tj ne bi mu pregledavli da mu nisu nasli u gepeku ahahh oni(u retkim situacijama kad uopste i pregledavaju) otvore gepek malo pogledaju,provire,zatvore gepek i kraj pregledavanja,srecan put

• plok

znaci da je i u gepeku jebenom prelose zastekano bilo ahah vidljivo cim se otvori gepek

• l

pas policajac bi nanjusio tolko trave na 100 metara

• Sanitarni čvor

covek policajac bi nanjusio toliko trave na 100 metara

• Puzzle-Fox

Dođe li šta pas policajac psu košarkašu Badiju?

• highlander007

20 evra.

#skeććć

• L@ki

Знам кад сам у Пољској био на прелазу, 89-те. Лесна, диван град у пролеће. И сад улази у аутобус један брка, нема предња два зуба, зулуфе носи, Пољаци били сиротиња то зулуфе носило још. Има онај печат троугласти и не гледа где ће да га удари. А ја му нудим две мораве зелене оне а он се облизује и каже жвигња жвигње! То значи прођи јебига, прођи.

• plok

pa ne bi me cudilo i da su poslali lika sa 50kg vutre bez da pokriju miris...a na scg granici nema psa granicara haha ima pasa al to su uglavnom lutalice koji dodju kod ovih da ih hrane

Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.