Краљево (Помозите да се санирају последице земљотреса)
  • Ž

За име Милутина, јавите се да успоставимо локал-патриотску базу овде и докажемо да смо најјачи на Вукајлији. Апелујем на све суграђане да седну у Аутотранспорт (а посебно на возача Миша из Прогорелице којег поздрављам овом приликом) и дођу на ово место да се све лепо договоримо и пренесемо прави КВ дух овде.

• дупло в

Je l' Kraljevo dobilo ime po kralju?

• Џими

Чек, чек... Зар се не каже Ваљево?

• Пд

Ја мислио Крагујевац...

• Пд

Иначе, има село поред Алексинца, зове се КраљЕво. Са нагласном на Е. Што тако, појма немам.

• Ž

Крушевац, Крушевац.

• С

Над Краљевом жива ватра сева... да видимо ког вукајлијаша нема...

• matafaka

Шта је ово?уопште се не јављају колеге Краљевчани :)

• a

Hajde ako neko zna Vesnu ili Jasnu Arsenijević iz KV neka mi se javi.

• Tulumbac

Ja znam Natašu, ako ti nešto znači.

• Jericho

Чек, чек... Зар се не каже Ваљево?

Ahahahahahaha (ne mogu da prestanem da se smejem) hahahahaha

• Insolent Defender

Polako, bre, treba da se izmigoljimo iz šuta i dopuzimo do tastature.

• Groucho_Marx

Краљево. И разрушено је лепше од многих градова у Србији.

• Ž

Краљево. И разрушено је лепше од многих градова у Србији.

Tačno! ♥

• a

Hajde ako ko zaista ima neke informacije gde šta kako i da li u vezi da neko dođe dole od majstora i pomogne ili bilo šta slično neka mi se javi privatnom porukom.

• Ognjetina

Moje Kraljevo si dosao da rusis!

• mm

Tri veoma dobra, priznata, kvalitetna čoveka, pa posle i autora ovog sajta su iz Kraljeva, grada koji je razrušen u zemljotresu. Insolent, Gručo i Žnji. Ne znam da li ima još nekog.

O zemljotresu se najviše pisalo na četu, kako smo se svi isprepadali, kako je bilo strašno, ne ponovilo se itd. Brzo smo svi shvatili da smo se lepo prodrmusali i to je to. Nikakva šteta nije nigde načinjena. Brzo smo i videli kako je prošlo Kraljevo i naravno izignorisali solidarnost sa tim ljudima, pogotovo sa autorima koji su odatle.
    "Hvala bogu, nije se meni nita desilo. Njima je."
    Započeta je sms kampanja za pomoć Kraljevčanima, na koju sam se odazvala, iako nisam sigurna gde će te pare završiti, znajući u kojoj lopovskoj državi živimo.
    Malopre sam gledala na rts-u emisiju "da možda ne", Olivere Kovačević, vezanu za zemljotres. Najviše su me oduševili studenti koji su se organizovali i otišli u Kraljevo da pomognu koliko mogu. Pomogle su i mnoge ličnosti i to je potvredjeno od strane Kraljevčana u emisiji, ali njima i dalje puno toga treba, a zima stiže.
    Osetila sam potrebu da napišem ovo i predložim nešto što nije nemoguće ostvariti.

Predlog ću namenski napisati baš na ovoj temi.
    Želim da iskažemo solidarnos sa NAŠIM LJUDIMA IZ KRALJEVA, i uplatimo namanje 100 din, ili ko koliko može, na neki žiro račun koji bi nam poslali neki od nabrojanih autora.
    Smatram da je humanost zakazala u celoj Srbiji iako sam nabrojala neke koji su se odazvali. Kod nas se sve brzo zaboravi. Svako od nas može da se odrekne jednog piva, pakle cigareta ili nekog sitnog zadovoljsta, a njima bi to pred zimu veoma značilo.
    Pored toga što smo najpopularniji sajt, mogli bi da pokažemo i da smo najhumaniji.
    Možemo naša svadjanja, prepucavanja, hejt i ostale loše stvari da ostavimo po strani, i pokažemo malo humanosti.
    Ne znam koliko nas dnevno ima aktivnih, ali znam da bismo mogli da prikupimo novac za pomoć makar jednoj razrušenoj kući.

• Пд

Слажем се са Маром, мислим да би леп гест био уплатити одређену суму. Како су иначе прошло ово троје поменутих? Како сам ја чуо, 90% кућа тамо има оштећење, било површинско, било тотално...

• Ž

Маро, врло хумано и лепо од тебе. Свака част, то се цени.
    Дакле, заинтересовани, ово је рачун на који можете уплатити помоћ:

Broj računa - 840-2390740-88
    Naziv računa -Grad Kraljevo-sredstva za elementarne nepogode - zemljotres 2010

Преузет је са форума града Краљева.

Ne znam koliko nas dnevno ima aktivnih, ali znam da bismo mogli da prikupimo novac za pomoć makar jednoj razrušenoj kući.

Тако је. Нажалост има пуно случајева којима је неопходна помоћ, само ја знам неке екстремне где су се рушиле и по две куће, а ко зна колико их још има. Свака помоћ је добродошла, те бих још једном да поздравим Марино велико срце.

ЕДИТ: Што се нас троје тиче, о Гручимиру не знам ништа, надам се да је све добро, ваљда ће се огласити на овој теми. Што се Инсолент тиче, причали смо и има неке штете, нажалост, а код мене лично је све кул, мој део (Конарево) је најбоље прошао и штета је мање више минорна, али наравно има случајева.

• Ž

Žnji e baš neću....ajd i tebi u zdravlje...sam ja kriv što si ti ružan pa si se osetio prozvanim...

Немам намеру да се расправљам о таквим глупостима овде. Фора је стара сто година и тотално је непримерена, посебно ако је неко оставио један врло срдачан пост пре тебе. Мени је тај хумор тотални аут, а теби ако се свиђа уживај брате. Ако си оставио неки пост, нормално је да добијеш и коментар, не капирам што си се толико нашао дотакнутим?! Дакле, што се твог поста и мог коментара тиче, довољно је, овде има и важнијих ствари за расправу. Узгред, ружан јесам.

• Čo

Mara za preCednika. :)
    Ljudi su tudji.Ako se neko nadje da pomogne,i to je to.A neki nemaju gde da zive.Znam ih nekoliko.Ali čuo sam da dolazi puno volontera iz cele Srbije da krpe krovove.I,navodno,par zvezda su donirali crepove i malter.Pa,nek nam je Bog na pomoći.I da ne udari nijedan više.

• mm

Znači, od humanosti za sad imamo trolovanje i zajebavanje.
    Ma zezajte se. Zabole vas tuki.
    Ukoliko se nastavi trolovanje, obrisaću post, jer me je sramota da ovo troje ljudi to čita.

• pacow1

bi bi ja, al nisam u mogucnosti...
    kad dojdem dole.

• n

I'm in.
    Well done munjo :)

• Ž

Да додам. Поред нас троје, на сајту су и:
    http://vukajlija.com/recnik/autori/16264
    http://vukajlija.com/recnik/autori/10208
    http://vukajlija.com/recnik/autori/8032
    http://vukajlija.com/recnik/autori/13023

и има још неко од активних, али се не сећам сад ко. Неактивних има још доста.

• Jericho

Evo i linka sa gradskog sajta odakle je Znji kopirao, da ne bude neke sumnje u verodostojnost.
    I'm also in, ali ne veceras, jer mi e-banking radi samo sa registrovanim korisnicima.

• Ž

Браво Џерику, Чрчи, свим хуманистима!

• Jericho

Pa zasad samo verbalna podrska, nista to nije dok ne legnu suske ;)

• Čo

Malo nas iz Kraljeva ima na sajtu.Da se dodam i ja,i ako uspete da se skupite,i dodjete,definitivno ću da pomognem.Kod mene nema velike štete,bolje da pomognem ljudima koji krpe kraj s krajem.

• mm

I verbalna podrška znači.
    Ko ne može da odvoji novac, može makar lepu reč.

• Мара

Маро, очи моје! Све сам ти овим рекла. :)

• Кека

Одлична идеја!
    Свака част, Маро.

• mm

Maro:****
    Saborče moj:))
    Mila, bravo i za tebe, i za sve koji će pomoći.

• Stormborn

Črča
    I'm in.
    Well done munjo :)

Slažem se.

• Пд

Управо видех на вестима да је Баницев брат, Алексадар Луковић, уплатио милион динара хуманитарне помоћи. Свака част.

• a

Ako ovde ima neko ozbiljan sem Mare,da se ponovim od neki dan Ako ima ko iz Kraljeva ko ZNA i ko će da mi javi gde su ti volonteri i znači ako se dođe tamo je li to normalna priča neka. Ovo okolo što sam čitala, sve je šturo i neprovereno.Mi se bavimo građ., muž bi išao, pitala sam ga, doneo bi i nekog građ.materijala sa sobom i to je to. Ali zaista ako ima ko da mi ozbiljno odgovori. Da uprti čovek i sebe i to i zapuca tamo a onda ga ljubazno vrate ne pada mi napamet imam drugog posla. Bravo Maro što pokrenu opet ovo. Nek mi eventualno odg.na pvt.
    I ne zajebavajte se više s ovim ovde, glupo je.

• mm

Управо видех на вестима да је Баницев брат, Алексадар Луковић, уплатио милион динара хуманитарне помоћи. Свака част.

Zaista, svaka čast.
    Ne verujem da je ova tema nevidljiva. Znam dve autorke koje će uplatiti kolko mogu, a nisu se upisale ovde, verovatno svesne onih koji će doći i popljuvati ovo, kao što su sinoć tri autora uradila, umesto da kao pravi potuljeni zli patuljci ignorišu temu koja im je smešna i nebitna.
    Kapiram da žele sebe da liše nepotrebnog neviranja ispraznih likova.
    Sramota je da se ovako mali broj autora prijavio da bi pomogao.
    Ajmo Srbende i veliki vernici.. Pokažiti se sad. Malo sjašite sa postera i definicijama na kojima dokazujete ljudske vrednosti i branite srpstvo i boga, pa dodjite ovde, prepišete žiro račun, pa u poštu.
    100 dinara je za nas jedna pakla cigareta, a nekom crep. Možda će taj jedan crep završiti pokrivanje krova na nekoj kući, u kojoj ŽIVE NAŠI LJUDI, kojima se bliži zima.

• a

E moja Maro...
    Evo ja se spremam da brišem ove svoje postove, sramota me.
    Poslaću pare, jebeš sto dinara ali...od tih 100 bar će 50 završiti koznagde zato sam i htela drugačije.
    10. mi zvoni telefon u 10 uveče iz Stratedžik Marketinga da nas pitaju Da li mi mislimo da je država dovoljno učinila za KV. Znaš pošto su te ankete jebote? Što ne uplati te pare tamo ta država nego angažuje Stratedžik da ispituje ljude pa da vidi raspoloženje, da li da se mrdnu ili da ih nastavi boleti kurac.

• mm

Neću ništa da brišem, jer to nije moja sramota.
    I ja sam se sinoć osećala sramotno, pa me je Jerico prodrmao malo, da shvatim da ne bi trebalo ja da preuzimam na sebe tudju bezosećajnost i sebičluk.
    Nek ode 50 dinara, nema veze, ali ja bih da legnem sa saznanjem da sam učinila nešto dobro što će me ispuniti kao čoveka.
    50 din, nas kao jedinki je smešno, ali kada se to pomnoži sa većim brojem ljudi, nule se dodaju, i 50 dinara dobija na vrednosti.

• a

Nisam ni rekla za tvoje postove nego svoje, ispada da se tu nešto kurčim a nema nikog da odgovori.

• mm

Znam da si rekla za svoje, ali ti ja kroz to što neću da brišem ništa, govorim da ostaviš sve kako jeste, a drugi nek crvene, ako imaju obraza za to, naravno.
    Čast onima koji će da pomognu bez upisivanja ovde, i onima koji nisu na sajtu, pa nisu videli temu.

• a

I to što kažeš...

• Korle

Ја сам послао СМС. Иначе ови млади треба да искористе прилику за волонтирање. Можда нађу неку рибу/дечка:))) Највеће љубави и највише секса има по радним акцијама, па ви видите :)))

• Groucho_Marx

Жњи, пријатељу, нема штете, добро је све! :)

Послао СМС, волонтирао, чистио, препокривао кров, све лепо, све фино, ако треба неком по Краљеву да се физикалише, обратите се, па да се организујемо.

Корлеоне, то једино ако је неко расположен за секс са бркатим саобраћајцима који волонтирају...

• matafaka

Као колега Краљевчанин захваљујем се на помоћи(сва помоћ је добродошла у овом тренутку),и драго ми је да видим да и даље има неко спреман да помогне.
    Знам чак и једну породицу којој је неки тип понудио да направи нову кућу(негде у предграђу)
    Маро,то је било веома хумано са твоје стране,кажем то пошто знам доста људи из околине које искрено заболе за наш мали град тј. ваде се на то како то није њихов проблем.

Е сад,пошто су сви испричали шта су имали о земљотресу,ја предлажем да пређемо на неку веселију тему.
    Елем, које је ваше омиљено место за излазак?(увече или преко дана тотално је свеједно)

• Ž

Дакле, Атос.

• Insolent Defender

Videla sam šta se dešavalo na ovoj temi i imam samo dve stvari da kažem:
    1) Maro, svaka ti čast, kao i ostalima koji na bilo koji način rade nešto konkretno po pitanju pomoći i volontiranja. Ne znam koliko vam je pametno da šaljete SMS, jer tako smo i gladnu decu s Kosova gledali kako mrljave parče leba na TV-u, pa čitali o Pahomijevom ganc novom voznom parku.
    2) Vi koji ste angažujući svu svoju telegenciju našli nešto smešno ili vredno drkanja na ovoj temi te ste se shodno tome i izdrkavali - uvatite me za kraljevački kurac koji, kad se uporedi s vašim, i nije baš toliko imaginaran.

• дебели пацов

Ja mislim da ima jedna pozitivna stvar iz celog tog zemljotresa,srusen je Passage,ko je iz KV-a skapirace :)

• Čo

Ja mislim da ima jedna pozitivna stvar iz celog tog zemljotresa,srusen je Passage,ko je iz KV-a skapirace :)

Moj čovek !