Američki moral
  • mighty mo

Upravo se na B92 prikazuje američki film "Ispod tepiha".Glavni glumac se pojavljuje go golcat pred petogodišnjom ćerkom, koja mu kaže: Tata, smešan ti je penis.
    U drugom kadru ,isti se skida pred maloletnim sinom ispred kuće i tušira.
    Ne želim da polemišem o slobodama,samo pitam da li su naši Nastići zaslužili da im otimaju decu ?!!!!

• Цар

Док сам читао први ред, помислио сам исто што и ти у последњем.

• V

Izgubili kompas. Dekadenti obični.

• Valdemar

Ne, tu je fora da ti možeš da budeš go, ali dete ne sme. Osim toga, različiti zakoni su u njihovim različitim državama. Na kraju, sve su to idioti, ali taj slučaj ne ilustruje američki moral, već moć glupave birokratije, koju smo svi ovde mogli i još uvek možemo da osetimo.

• mighty mo

Zašto ćutimo i trpimo takve stvari,zamislite da nama uzmu decu?

• Џими

Ја не видим ништа лоше у голотињи.
    Није као да је неко извадио пимпек и почео да га дрка пред дететом.

• V

Ne, tu je fora da ti možeš da budeš go, ali dete ne sme. Osim toga, različiti zakoni su u njihovim različitim državama.

Koja je razlika? Neprihvatljivo je i jedno i drugo, mislim na golotinju odraslih pred decom i obrnuto. Ne opravdavaju ih razlike u zakonima. Šta znači to? U komšiluku možeš da snimaš nagu dacu a kod kuće ne?

Rekoh ja. Izgubili kompas.

• mighty mo

Slažem se,ali zašto onda za fotografije deteta u kadi,otimaju Nastićima decu?Licemerje,prijatelju,ili zato što je Srbin?!

• ckavu

Zato što je dete golo, a ne oni, samim tim pretpostavljaju da će neko da drka na tu sliku, a kasnije i da zlostavlja to dete. Njiho sistem je takav, kad već odlučiš da ideš tamo, prilagodi se...

A i druga stvar, da li su naši filmovi odraz realnosti kod nas? Da neko pogleda neki Kusturicin film, šlogirao bi se kako mi živimo, a u realnosti to nije tako.

• V

I ja imam gomilu fotki koje su moji roditelji napravili. Go sam ko pištolj u kadi, na moru, u bazenu ... bio sam napredan jebi ga. Pravda za Nastiće. Nećemo više da ćutimo. Da se digne kuka i motika.

• mighty mo

Skidam kapu nudistima,slobodnom vaspitanju,liberalnom pogledu na život,ali ovde su u pitanju dvojni aršini.

• Earthworm Jim

A šta je uopšte moral?

Није као да је неко извадио пимпек и почео да га дрка пред дететом.

U potpunosti se slažem sa ovim.

• mighty mo

Garantujem da svaki roditelj u Srbiji ima sliku svoje dece u kadi,na moru ili bilo gde.
    Biće da nam imputiraju da smo ne nebeski,već pedofilski narod.Kreteni.

• Џими

I ja imam gomilu fotki koje su moji roditelji napravili. Go sam ko pištolj u kadi, na moru, u bazenu ...

Е, имам и ја. Скоро сам гледао. Такве фотке служе да ти неко коментарише ''Ахахах, види колицни ти је био!'' xD
    Ја своју децу нећу да сликам и да качим на интернет. Никад. Нити ћу да дозволим да их неко други слика и снима. Нарочито не док се купају или штагод.

• Rosoneri

Zato što je dete golo, a ne oni, samim tim pretpostavljaju da će neko da drka na tu sliku, a kasnije i da zlostavlja to dete.

Sto kaze VS imam i ja dosta slika gde sam go kao klinac, pa cisto sumnjam da je neko drkao na njih.

• Урош

Сумњам да су ваше голе слике куље од мојих.

• ckavu

Rosoneri, Amerika je zemlja sa najviše pedofila, ubica, manijaka... Oni se verovatno trude da spreče sranja kako znaju.

• Џими

Rosoneri, Amerika je zemlja sa najviše pedofila, ubica, manijaka... Oni se verovatno trude da spreče sranja kako znaju.

То је дискутабилно. Можда су они само друштво где је све то транспрентно.

• Rosoneri

Cek jer su oni kacili te slike na net ili ih samo drzali za svoju dusu?

• Earthworm Jim

Oni su država koja se najviše trudi da to iskoreni, pa samo deluje tako.
    Ko zna ko je u vašem komšiluku ubica, manijak ili pedofil?

• ckavu

Bilo je skoro neko istraživanje, više od deveteset posto serijskih ubica je iz Amerike, oko pet iz Južne Amerike. A pošto su najnapredniji u tehnološkom smislu, kod njih su te budale organizovane preko neta, razmenjuju iskustva, slike... Prosto je, mnogo su drugačije društvo, ni oni neke naše zakone ne bi razumeli.

• Earthworm Jim

Daj... Forum serijskih ubica Alabame? :) Pedofili da, ali ne preteruj sa ovim. A misliš li da naši to ne rade? Kod nas vlasti samo boli kurac da mrdnu prstom da ih jure, a to svakako ne znači da ne postoje.

• Урош

Они су искомплексирани јер "Криминал у Русији" кида!

• Valdemar

Oni su država koja se najviše trudi da to iskoreni, pa samo deluje tako.

Oni su jedna od država sa najrigoroznijim kaznenim sistemom, u kojoj možeš da zaglaviš dvadeset godna zbog najobičnije krađe. Oni zajedno sa Kinom, Iranom, Pakistanom, Arabijom, Somalijom, imaju smrtnu kaznu, koju je većina normalnih zemalja ukinula, ili je bar ne primenjuje. Oni imaju zakon koji svakoj šuši omogućava da se šeta okolo naoružan kao Dok Holidej i Kalamiti Džejn. Oni imaju pravni sistem u kome o tvojoj sudbini odlučuje nasumično ili po pravilima političke korektnosti skrpljena grupa ljudi. Oni imaju najviši broj zatvorenika po glavi stanovnika. Oni podržavaju fašističke diktatore u J. Americi i fundametaliste u Arabiji... Ma dosta primera. Šta sve ovo govori? Oni su zemlja normalnih ljudi? Ne.

• Earthworm Jim

Meni se njihovo pravno uredjenje mnogo više svidja nego naše.

• Урош

Смртна казна је једино што вреди код њих, грубо посматрано.
    :)))

• ckavu

Slažem se sa gambijem.

• Valdemar

O, vi ste izgleda beli anglosaksonski protestanti koji se nikada nisu našli sa druge strane zakona? Sve mi to nekako miriše na fašizam...

• Урош

Ефикаснији су од нас, ево сад ћемо уживо гледати како ће да скембају овог атентатора. Ово за диктатуре и наоружање стоји. А смртна казна је посебно питање, то ко је ту нормалан а ко не.

• Earthworm Jim

Ma koji kurac bre. Ne želim da dišem isti vazduh sa hohštaplerima, manijacima, funjarama i prevarantima. Ko napravi sranje - zna šta mu sleduje i a u kurac.

• Earthworm Jim

Meni je smrtna kazna do jaja stvar. Brate, nema te kazne za neke zločine koja je bolja od starog dobrog vešanja. I nošenje oružja podržavam. Da vidim da li bi ti na Dorćolu prodavali ciglu da imaš utoku. A u kurac, zbog pičkastih zakona pičke ovde i jesu neko i nnešto.

• ckavu

@Valdemar: Po tebi je svako ko nije prekršio zakon WASP?

• l

Џими

šta više, smatram da se pred decom ne treba sakrivati i tabuizirati ljudsko telo. ne treba ga ni šokirati, već na neki lep, ne-agresivan način naučiti dete da prihvati i upozna ljudsko telo...

a što se tiče onih ludaka što na fb dnevno kače po 400 fotki svoje dece - njima treba zabraniti da koriste foto aparat! koga briga za njihovu usranu decu.... ja imam cirka 3 fotke u životnoj dobi do 4 godine, i zahvalna sam roditeljima na tome...

a ckavu, kad spomenu kusturicu, meni se desilo da me jedan slovak pitao "a ti si iz srbije! pa kako to da nisi ciganka!? ja sam gledao kusturicu, mislio da ste vi svi cigani!" debil... (posle me još i muvao, al dobro, to sad nije bitno....)

• Урош

Ако те је мувао онда и није дебил.
    Ето да ти поправим расположење :)))

• l

heheheh joj uroše, flattery will get you everywhere... ;)))

• Урош

Нисам се ни надао, него видим да је улетела као фурија па да смирим ситуацију :)))

• Valdemar

Ефикаснији су од нас, ево сад ћемо уживо гледати како ће да скембају овог атентатора

Hitler je bio najefikasniji. Da je imao CNN, ko zna gde bi dogurao...

Ne želim da dišem isti vazduh sa hohštaplerima, manijacima, funjarama i prevarantima.

Ne bih da budem nepristojan, ali verovatno (čuj, verovatno! sigurno!) postoje ljudi koji bi tebe okarakterisali kao nepoželjan element.

Meni je smrtna kazna do jaja stvar. Brate, nema te kazne za neke zločine koja je bolja od starog dobrog vešanja. I nošenje oružja podržavam. Da vidim da li bi ti na Dorćolu prodavali ciglu da imaš utoku. A u kurac, zbog pičkastih zakona pičke ovde i jesu neko i nnešto.

Ma da, svuda u Evropi to tako funkcioniše. Ali ima na Internetu, uvek negde iskače jedan zanimljiv popap. Kaže, prijavite se za zelenu kartu. Pa eto...

• l

ja uvek ulećem ko furija i za sobom ostavljam pustoš! naročito noću... u frižideru....

• Earthworm Jim

Ne bih da budem nepristojan, ali verovatno (čuj, verovatno! sigurno!) postoje ljudi koji bi tebe okarakterisali kao nepoželjan element.

Kako si kul.

Ne vidim razlog za ovako niske prozivke. Pogotovo ako su oftopik. ko nekome ne odgovaram, koji će kurac sa mnom? Nema to veze sa ovom pričom o zakonima.

• Урош

ХАхахах има то добрих страна Лемајо! :)))
    Елем, какве везе Хитлер сад има, он је био ефикасан на свом пољу, овде је нешто друго у питању...
    Трули су Американци, али не скроз.

• Valdemar

@ckavu Има закона и закона. Не кажем да се не треба држати закона, хоћу рећи да се не треба ригидно држати закона као што се то ради у тој Америци. Осим тога, да парафразирам, није човек ту ради закона, већ закон ради човека. Има ту закона са којима се не слажем? Шта са тим? Ако сам некаква мањина која има другачија становишта од већине? Ако ме такав закон дискриминише? Нормално, или трпим, или кршим. Колико знам, чак и у правним наукама, правда и закон су различите категорије.

• marcipan

gamby

Meni je smrtna kazna do jaja stvar. Brate, nema te kazne za neke zločine koja je bolja od starog dobrog vešanja.

Pametno! Predlažem da onu giljotinu prodamo dok još nešto vredi. Nije rentabilna otkad nema dželata. :)

• Ivan92

Slažem se sa tim što je Valdemar rekao da Amerikanci podržavaju diktatore u J. Americi. Primer: Fulgensio Batista, diktator Kube pre dolaska komunista na vlast. On je bio fašista.

• Valdemar

Kako si kul.

Ne vidim razlog za ovako niske prozivke. Pogotovo ako su oftopik. ko nekome ne odgovaram, koji će kurac sa mnom? Nema to veze sa ovom pričom o zakonima.

Ne razumem. Ni oftopik ni išta drugo, nisam uopšte prozivao, ništa loše mislio. Mislio sam na onaj fašistoidno nastrojen sloj stanovništva, sa kojim sam imao iskustva tokom celog svog života, i koji bi spalio i ubio sve što se razlikuje od njih. Tebe, mene, nekog drugog... A takvih je većina. To sam mislio. Ništa lično.

• Advokado

Da ponovim ono što sam rekao u komentaru na jedan poster - u Americi (tačnije, upravo u Kaliforniji u kojoj su i Nastići) gaji se običaj koji zakon podržava, da se maloj deci (čak i petogodišnjacima) poklanja vatreno oružje. I to je normalno za državu koja se bori protiv velikog broja ubica, velike smrtnosti od vatrenog oružja i slično. Ma daj, licemeri najobičniji.

• zp

gamby

Meni je smrtna kazna do jaja stvar. Brate, nema te kazne za neke zločine koja je bolja od starog dobrog vešanja.

I ja sam za, ali u teoriji. Jer realno, koliko god da ima dokaza nije pravosudni sistem toliko nesavrsen da ne bismo izgubili nekog nevinog coveka, mislim da je bas naprotiv- prepun rupa.

• Earthworm Jim

I ja sam za, ali u teoriji. Jer realno, koliko god da ima dokaza nije pravosudni sistem toliko nesavrsen da ne bismo izgubili nekog nevinog coveka, mislim da je bas naprotiv- prepun rupa.

Tu si u pravu, ali nijedno rešenje nije idealno. A ne ide smrtna kazna za neka sitna dela. Sumnjam da može da se izgubi nevin čovek za dela koja su kažnjiva smrću u SAD. Ja bih čak još tu dodao. Ja bih sve dokazane pedofile, seriske silovatelje i ubice, kao i sličnu bagru okačio da vise sa Beogradjanke za primer.

• Valdemar

Nije stvar u tome da neko nevin ne strada, već je to ono osnovno pitanje: Da li ti smeš da uzmeš život drugog ljudskog bića? Ako je odgovor NE, onda to treba da važi kako za pojedinca, tako i za društvo i državu. Jednostavno, ništa drugo.

• Урош

Имам утисак да кад људи попут нас овде, доводе у питање смртну казу, забораве да је то казна за најтежа кривична дела, у посебним околностима, на годишњем нивоу сумњам да би било пуно таквих казни изречено. То је једна ванредна ситуација, тешко разбојништво, вишестуко убиство, убиство полицајца и тако причам напамет неке могућности. Нису то дела која се дешавају баш толико често.
    Елем то и није била тема, амерички морал, кој морал бре кад је код њих све на продају :))))