Kako se broj autora u poslednje vreme strmoglavo uvecava, mislim da bi bilo pametno da se novajlijama odmah nakon registracije automatski prikazu neka pravila, sta treba a sta ne treba da definisu i kako tacno to treba da urade. Secam se da sam video nekakve informacije za pocetnike (valjda ih Black Hole napisa) nekoliko meseci nakon registracije, a sad cak ne mogu ni da ih nadjem. Smanjila bi se se kolicina nadolazeceg smeca i moderatori bi imali manje posla.

Za! I da tamo budu ulinkovane neke sranje definicije sa groblja, da vide kako ne treba, i neke moje da vide kako treba.
Šalim se, mislim da bez obzira na uputstva, svako mora da nauči vremenom i na svojoj koži. Mora da ti obrišu po koju definiciju da bi ušao u fazon. Iskustvo je keva, štrebanje je kita.
- S
Predlagali smo to, skupili smo i sva pravila na jedno mesto. Samo treba da se odradi.

RTFM pravilo - read the fucking manual: kad pokušaš sve što je u okviru ljudskih mogućnosti i zatim učiniš i neke stvari koje nisu, a mašina još uvek ne radi onda primeni RTFM pravilo...
Niko ta uputstva ne čita dok mu ne obrišu deset defki i dok ne popije sto komentara na račun svoje gluposti... i onda pojedini ne kapiraju pa otvaraju namnaest naloga koji svi odreda bivaju banovani...A sem toga, pola uživanja mi je u čitanju napušavanja pacera :))))

Istina. I ja kad sam bila novajlija nisam kontala točno što se treba i kako. Umjesto pomoći dobila sam antagonizme s visoka.
Zato danas suosjećam s novima i stalno im nekog vraga objašnjavam.
Enivej, negdje pri reganju uvest prozor za čitanje osnova - kratko i zanimljivo. Tek nakon čitanja mogu dovršiti postupak registracije...
pustiš mu na foru - negde u ovom tekstu nalazi se ključni odgovor na pitanje za registraciju, molim pažljivo pročitajte pa odgovorite na postavljeno pitanje da bi ste se registrovali... a onda u sredinu teksta staviš neku reč koju moraju naći (pitanje glasi: koliko puta se u pročitanom tekstu pojavljuje reč kvalitetno)
Tek nakon čitanja mogu dovršiti postupak registracije...http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s15e01-humancentipad
- P
To LOL!

Neće pasti poseta, samo će da bleje neulogovani, ili će da se snadju za pravila. Realno i taj kviz bi rešili laganini pomoću Gugla, jer sve ima na forumu. Ako su nesposobni za toliko, koji će nam ovde.

E ako bleje neulogovani, ne mogu da prave pokušaje postera. Poseta se održava tako što sve više njih dolazi, a samo deo od tih što dolaze ostaje. Njima nije preterano stalo da dođu, pa kontam da bi bataljivali kod prepreke tipa kviz. Nama ionako ne trebaju takvi, ali trebaju statistici.
Ja mislim da je ovo jalovo, najviše logike mi ima dramatično povećanje broja moderatora, možda da neki dobiju jedino opciju da brišu defke i postere, pa da tako ubijaju govna. Ja sam pre par minuta otišao na nove defke, na prve dve strane sam dao jedan plus i sve ostale zaminusario.
Ja mislim da je ovo jalovo, najviše logike mi ima dramatično povećanje broja moderatora, možda da neki dobiju jedino opciju da brišu defke i postere, pa da tako ubijaju govna. Ja sam pre par minuta otišao na nove defke, na prve dve strane sam dao jedan plus i sve ostale zaminusario.Halfmodovi, anđeli gardiani, tipa bez prava banovanja, i nekih svevišnjih zajebancija koje čine o svemoćni nam serafimi i keruvini znani kao modovi.

Vec se one brisu, zive nekoliko minuta, ali i to im je dovoljno da zatrpaju sajt i da tek svaka petnaesta bude normalna. I ne znam kako bi test uopste izgledao, ali mislim da bi moj predlog sa upecatljivim, kratkim i konkretnim uputstvom odmah nakon registracije bio od velike pomoci. Ne treba u sitna crevca, samo u 6-7 tacaka navesti ono najvaznije, kako definicija treba da izgleda, i sta treba da sadrzi.
Secam se da sam video nekakve informacije za pocetnike (valjda ih Black Hole napisa) nekoliko meseci nakon registracije, a sad cak ne mogu ni da ih nadjem.Nalaze se u vrhu svakog podforuma, sasvim jasno odvojene od ostalih tema. Čak i u igrama. :)
Ko hoće da čita - čitaće sve što mu padne pod oko, a ko neće - neće, ni da ga puškom natjeraš. Tako je svuda i uvijek.
Poenta je: Kad uzmem da čitam nove definicije, desi se to da od pročitanih 20 svega 3-4 zasluže da razmislim da li ću im dati plusić. One druge posle budu obrisane, ali ja sam ipak izgubio mnogo vremena na njihovo čitanje. Ovim predlogom želim da zaustavim takvo zatrpavanje sajta. Moglo bi bar, recimo da se objavljivanje definicija odloži na barem nekoliko minuta kako bi moderatori eventualno stigli da ih filtriraju.
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.