Izbegavanje vojne obaveze:kukavičluk koji praktikuju pičkice ili nešto drugo
  • dusan1001

Dakle koji je vaš stav šta mislite o ljudima koji su izbegavali vojnu obavezu. Verujem da svako zna nekog iz svoje okoline koji je u prošlosti izbegavao vojsku na razne načine što uskoro neće biti potrebno.

• a

Je l' te motivisao moj post s Balaševića Dismr Đorđeta :)

• Здравко Дрен

bolje izbegavati vojni rok nego ići na civilno služenje.

• dusan1001

Jeste aurora :)

• prvi srpski vampir

Ništa pametno nećete naučiti u vojsci!

Ako ste moroni bili pre vojske, bićete i posle. Ja sam sluižio 18 meseci + 3 meseca rezerve. Skoro 2 godine sam spavao sa gomilom neopranih nogu i sličnih stvari. Ko god može da izbegne i ko je mogao, tih godinu i po do dve se zajebavao i uživao. Nema to veze sa kukavičlukom, već sa tim koliko ste kvrcnuti u glavu, pa ako ste kvrcnuti, ajte vi u vojsku.

• Божић

Зависи како посматраш војни рок. Уколико то посматраш као неко непотребно срање које ће ти одузети 3, 6 или 9 месеци живота, наравно да треба да урадиш све што је могуће како би га избегао.

Уколико си 21 годину кењао о великосрпству, а кад је стигао тај позив покушаваш да се извучеш, онда је обичан кукавичлук и потез пичкице.

• Здравко Дрен

treba malo vojske da se uozbiljiš, al ne tih 18 meseci

Ništa pametno nećete naučiti u vojsci!

vidiš da si naučio da tolerišeš gomilu neopranih nogu.

• a

:) pa brate nije aktuelno
    a ovo drugo rat pa neodazivanje Nije toliki greh pobeći, kukavica sam pa me jebi, mnogo je gore ako si ekstremna kukavica da te pošalju na front. Ali one koji su goooodinama profitirali na račun tamo neke države, školovali se za oficire, dobili stanove od jebene JNA /u ovom slučaju/, dobre plate, status u društvu pa onda po izbijanju rata zbrisali ili kao neke naše poznate koji su kao miljenici režima sisali pare na ovaj ili onaj način, dakle profitirali pa onda naprasno postali mirotvorci a pre toga bili jako angažovani e takvim bi trebalo suditi.
    Ja kad čujem tu čuvenu NIJE TO MOJ RAT a zadržao stan i sl. meni dođe da ga bijem
    Pa je l' moj mamu ti jebem?

• dusan1001

Зависи како посматраш војни рок. Уколико то посматраш као неко непотребно срање које ће ти одузети 3, 6 или 9 месеци живота, наравно да треба да урадиш све што је могуће како би га избегао.

Уколико си 21 годину кењао о великосрпству, а кад је стигао тај позив покушаваш да се извучеш, онда је обичан кукавичлук и потез пичкице.

Ja se otprilike slažem sa ovim ništa nije crno-belo svaki slučaj je drugačiji

• Божић

Рат је друга ствар. Сматрам да уколико наша земља уђе у неки рат, без обзира да ли је политичка играрија, ратно профитерство или шта год да се догађа, дужност сваког Србина је да се одазове приликом мобилизације, јер уколико "није његов рат" онда ово није ни његова држава и слободан је да срећу потражи другде.

• Earthworm Jim

Рождество

Objasnio.

• a

уколико "није његов рат" онда ово није ни његова држава и слободан је да срећу потражи другде.

Normalno. I druga, tamo neka, država kad te primi kao pismejkera, ukoliko joj ratno zagusti ima pravo da te mobiliše za svoje potrebe. To je zakon. Npr. pobegao si iz Bosne u Tunguziju, Tunguzija te primi, da ti status izbeglice pustog, Tunguzija sledeće godine zarati s Rčmanijom njeno je legitimno pravo da te obuče u uniformu Tunguzije. Eto.

• dusan1001

Ovde se neslažem i to nimalo evo recimo dođu obrazovci na vlast i hteli bi da se igraju rata i ti odeš na ratište i pogineš zbog par bolida

• Божић

Рчманија лололо.

Свакако, а такви људи кад одјебу своју земљу, без проблема одјебу и Тунгузију и као многа наша поунијаћена браћа остану у процепу.

• Warner von Latinsche

Деведесетих, кад су дошли по очуха да иде да рока Дубровник, само је уватио штуру преко баште и отиш'о на пецање. И треба и боли га курац. Какве курчеве везе он сад има са тим? Савршено га је болео курац за Слобу и Туђмане. И још су му отели део земље како би га населили избеглицама. Ал' за то се није бунио и сам је хтео помоћи.

За овакву земљу и власт не бих никад у рат ишао. Јер ме боли курчина.

• Божић

За овакву земљу и власт не бих никад у рат ишао.

Зато је и таква.

• Earthworm Jim

За овакву земљу и власт не бих никад у рат ишао. Јер ме боли курчина.

+1

Jedino kad bih uzeo pušku u ruke, bilo bi zato što je moja kuća direktno ugrožena. Jebe mi se za spiku o patriotizmu i tim idealima koja se prodaje da bi neko zaradio pare. Svaki rat se vodi iz interesa, a patriote se koriste kao topovsko djule. Jebe mi se. Postoji profesionalna vojska, postoje zaludjeni dobrovoljci, oni nek ratuju kad već ne cene dovoljno svoj život.

• Rosoneri

slazem se sa varnerom i gambijem
    kenja mi se od nekih likova iz mog okruzenja kojima je najveca zelja da zaratimo sa hrvatima
    mislim, ovako su ok, al malo im je ispran mozak sa politikom

• Божић

Да се разумемо, те добровољачке јединице и те паравојне формације су го курац.

• sylar011

devedesetih se iz srbije za rat odazvalo samo 8% pozvanih. Eto koliko nas je boleo kurac. Mislim da je bolesno da po pozivu ideš i ubijaš civile kao što su radili. A da ne pominjem paravojne jedinice... To su najobičnije pičke, ubice, koljači i lovokradice. Boles' eto šta je rat. Al bih voleo da vozim vojni avion :D (bez naoružanja naravno)

• GM

Јесам ја то преспавао неку вест? Опет су увели војну обавезу?

• ZZ

U wojsci su swi znojawi i smrde. Swi te gledaju kad se kupash i ne mozhesh da se lickash! To meni ne odgowara, da to zhelim otishao bi u zatwor! A tek ona disciplina! Fuj! Netju da budem rob.

• sylar011

@gm nisi, sve je isto, ide se samo dobrovoljno...

• Роки Билбао™

Mislim da je neadekvatno da neko ko nikada nije čuo pucanj iz vatrenog oružja priča da li je neko ko je bio makar i blizu fronta pičkica ili ne. Paravojne formacije su uglavnom išle u seču šuma i krađu bele tehnike, ali i za to ti treba petlja. Msm da trenutno u kakvom nam je stanju vojska ne bismo imali nikakve šanse ni protiv koga osim da bežimo u šume.

• Џими

Не видим поенту постојања војске која није професионална.
    Нарочито нисам видео поенту служења војног рока какав је био у протеклих 20 година. 6-12 месеци ти се неко дере, делиш собу са свакаквим малоумницима, трпиш психичку тортуру да би 6 метака испалио из пушке. То је као тренинг некакав? :)

• GM

@gm nisi, sve je isto, ide se samo dobrovoljno...

Онда стварно не разумем чему отварање ове теме. А није да се нисам трудио.

• Роки Билбао™

sylar011 da se u tvom regionu pojavi banda nadrkanih koljača koji 2 godine nisu bili kući,došli ovamo da pale,napune džepove i odvale nešto žensko, šta bi uradio? Održao im predavanje o tome kakva je rat bolest i svi bi se uhvatili za ruke kao u onom spotu Majkla Džeksona?

• sylar011

pobegao bih...

• Роки Билбао™

Ma Džimi, bolje ikakva priprema za 'ne daj Bože' nego nikakva, čisto da umeš da pucaš iz puške. A to što se dere, ko ga jebe, ne može da te obesi.

• Роки Билбао™

Žena, deca, otac i majka? Granice zatvorene.

• Mr. Moon

Ja sam uspešno izbegao vojsku. Zašto? Zato što mi puca kurac za istu. Da idem u neki pizdovac i valjam se u blatu i štroki - malo teže. Taj film se ne daje na mom televizoru.

• sylar011

poeta je u tome što su paravojne formacije dolazile sa namerom da kradu ubijaju i siluju, a ne da bi se borili za sebe i svoje

• Роки Билбао™

Pa normalno, zato i jesu paravojne formacije.

• JamesBond

Ма каква курчева војска.. шта су они за мене урадили ? Мурш.

• sylar011

Мурш

hahahahhahahahahahahahha

• Џими

Ma Džimi, bolje ikakva priprema za 'ne daj Bože' nego nikakva, čisto da umeš da pucaš iz puške.

Слажем се. Да би дебил научио да пуца из пушке, треба му једно пола сата. :) Особи просечне интелигенције треба минут. Урачунајмо и тренинг од пар дана, чисто да испуцаш 500-600 метака и кул. Ето обуке. Тако је, мислим, у Швајцарској. Неколико дана обуке и по један дан војне вежбе сваке године. Паметни људи.

• Dub

Redovno služenje vojnog roka je ukinuto i čemu sad ova tema? Pičkice ne moraju da izbjegavaju rok. A nadrkani klinci željni rata, koji ni ne znaju šta je to, ali zbog rodoljubnih pjesama, zadrtosti i nadrkanih američkih filmova, žele i mogu da idu i pucaju i služe kao profi. Svima dobro. Samo što je vojska otišla u kurac. Ko će da im bude nadređeni? Šutanovac? Generali se isporučuju Hagu, oni srećni dobiju samo nogu iz službe. General u penziji sa 45-50 godina. I koja profesionalizacija kad ništa nije ostalo od vojske? Uništili su je, pa bi sada da se igraju rata u NATO-u. Vojska treba svakoj državi. I ne samo muškarci, nego i žene. OBAVEZNO služenje vojnog roka!

• Hugocavez

Колико код била бесмислена, мислим да војска да одређену дозу дисциплине и да је пичкасто избегавати је. Када не би сваки дан људи спавали до 12 и чекали да им кева спреми доручак који ће их чекати на столу, не би имали ни проблем са избегавањем војске.

• Christine

ma, džimi, švajcarci se stalno nešto mantaju dok su mlađani.. ne znam tačno, ali ono.. preko leta ih stalno viđam u uniformi. tako da, ne bih bila sigurna da je nekol'ko dana, s obzirom da imaju fazon svaki drugi vikend slobodan da odu kući :)

• Hugocavez

Слажем се. Да би дебил научио да пуца из пушке, треба му једно пола сата. :) Особи просечне интелигенције треба минут.

Не бих се сложио, сем ако не мислиш на рендом пуцање у небо за празнике.

• prvi srpski vampir

Profesionalci bi trebali da imaju obuku dužu, a ovako bi trebala čisto neka osnova da se napravi za obuku. Nije samo pucati iz puške obuka. Artiljerci imaju osebnu obuku, mornarica posebnu, PVO posebnu. Malo je to komplikovanije. Ja sam po VES-u artiljerijski izviđač, i morao sam da naučim da čitam karte, da naučim da radim sa busolom, kompasom, laserskim daljinometrom i slično. Ne znam da li se pod tom kratkom obukom podrazumeva i obuka za odrećeni rod vojske.

• sunglasses@night

Mislim da Švajcarci imaju godišnje oko 2 do 3 nedelje vojne obaveze. Šogor (koji je Švajcarac) je bio 3 nedelje u vojsci prošle godine.

• Dub

Što ste zapeli za Švajcarce? Kada su oni ratovali poslednji put?

• Џими

Колико код била бесмислена, мислим да војска да одређену дозу дисциплине и да је пичкасто избегавати је. Када не би сваки дан људи спавали до 12 и чекали да им кева спреми доручак који ће их чекати на столу, не би имали ни проблем са избегавањем војске.

Не бих се сложио. Многи људи и без војске поседују осећај дисциплине, а неке ни три војске не могу да дисциплинују, тако да... Слаба вајда. Ево, ја већ годинама не живим са кевом, сам себи правим сва три оброка, бавим се разним активностима, устајем рано, радим итд. Имам дисциплину и без војске.

Не бих се сложио, сем ако не мислиш на рендом пуцање у небо за празнике.

Можда. Али је истина да је просечан војник током двехиљадитих код нас 6 метака испаљивао за време војног рока, па ти види колико су они научили да пуцају. Каква је то обука? :)

• l

većina ljudi koje ja poznajem nisu izbegavali, otišli, završili to i otišli kući, i svi do jednog su bili u fazonu da im je bilo do jaja, bez obzira koliko je neki put bilo teško, ipak su se super provodili... zaista mislim da su oni koji su na sve načine izbegavali ipak mamine maze...

ali, zar obavezni vojni rok nije ukinut? što onda pričamo o tome?

• Ujka Sima

Profesionalci bi trebali da imaju obuku dužu, a ovako bi trebala čisto neka osnova da se napravi za obuku. Nije samo pucati iz puške obuka. Artiljerci imaju osebnu obuku, mornarica posebnu, PVO posebnu. Malo je to komplikovanije. Ja sam po VES-u artiljerijski izviđač, i morao sam da naučim da čitam karte, da naučim da radim sa busolom, kompasom, laserskim daljinometrom i slično. Ne znam da li se pod tom kratkom obukom podrazumeva i obuka za odrećeni rod vojske.

Pozdravljam bivšeg kolegu artiljerca (računač na haubicama 155mm ovde) i slažem se sa svime što je naveo. Što se tiče mišljenja o ratu ima jedna moja definicija vezana za to. Kolika je obavezni vojni rok bila glupost videlo se u ratovima devedesetih, ali da neka vojna obuka mora da postoji - mora. Švajcarci to lepo rade, mad mi je bilo smešno to što kod njih imaju obuku i oni koji kod nas ne bi prošli ni nižu vojnolekarsku komisiju. Odgovor "bežaću ako zagusti" me je pošteno nasmejao. A kud, akobogda, crni sinko ?

• Џими

ali, zar obavezni vojni rok nije ukinut? što onda pričamo o tome?

ТО СУ ТИ ЛЕМАЈИНИ НАПАДИ ЛУЦИДНОСТИ! ФАК ЈЕА!