BEZ SPEMOVANJA! Tema je ozbiljna i zamolio bih ozbiljne predloge i komentare kako bih ih isčitao sve :)
Svi znamo kako se neslavno završilo ono moje prethodno automatsko brisanje postera (zaboravio sam kriterijum koji sam koristio ali valjda sam obrisao sve postere sa negativnim skorom?). Međutim, ja i dalje mislim da je dobro da server pomaže moderatorima i briše najgrđe stvari a da moderatorima prepusti one "nit smrde nit mirišu". Samo je potrebno smisliti pametniji algoritam za ovo.
Dakle želim da čujem predloge za logiku ovakvog automatskog brisanja.
Moj predlog je da se na svakih sat vremena obrišu posteri koji su stariji od t (a t=sad-2h) i imaju manje od +10 u razlici pluseva i minusa a autor je neko ko ima manje od 100 poena od definicija.
- Sda se na svakih sat vremena obrišu posteri koji su stariji od t (a t=sad-2h) i imaju manje od +10 u razlici pluseva i minusa a autor je neko ko ima manje od 100 poena od definicija.
Može.
Ali kao i prošli put, nisu ocene merilo kvaliteta. Ne treba ići dalje od ovog tvog.
Mogle bi da se uvedu reči, po kojima bi sistem automatski brisao postere.
Recimo, da briše sve sa "onaj osećaj", "Čak Noris", "reci 8", "Facebook",...?

Meni se sviđa, imao sam sličan predlog u jednoj temi nedavno samo što je bilo "manje od -10", neka, ovako još bolje.
Jedino što bi možda ukinuo kriterijum "manje od 100 poena", govno je govno, ko god da ga je napravio i stavio na sat vremena umesto dva, ako ne skupi +10 za sat vremena znači da nije nešto.
сад је 16:42, т=14:42, колико ја капирам
у 17:42, т=15:42 значи брише постере из периода 14:42 - 15:42, што је ок у суштини.
Са тим се са питања, зашто ми постер није објављен враћаш на питање, зашто ми је постер обрисан и наравно онемогућујеш ауторе да сачувају на профилу неки интерни постер који не мора да буде објављен, направљен за своју душу. Мада кад боље размислим, неко ко има 100 поена ни не треба тако нешто да ради. Само се размишљам, да ли је боље да такве постере аутоматски склања из најновијих или да их брише. Не бих знао шта да ти кажем.Можда треба још пооштрити критеријуме, типа аутори испод 500 поена или тако нешто. Јер реално гледано, много аутора стварно прави тешка срања од постера а имају преко 100 бодова. Иначе систем је сасвим ок.
Мада је можда чак и боље да пробаш да направиш систем у ком ће у сваком тренутку аутоматски бити уклањани постери направљени пре два сата. Значи не програм који ће радити периодично, него програм који ће радити константно, с' тим што би то вероватно било доста теже направити, а не знам како би се одразило на брзину сајта.
Jedino što bi možda ukinuo kriterijum "manje od 100 poena", govno je govno, ko god da ga je napravio i stavio na sat vremena umesto dva, ako ne skupi +10 za sat vremena znači da nije nešto.Не бих се сложио, има јако добрих "троловских постера" који су у суштини и корисни за сајт. А и ретко ће аутор од 500+ да направи тотално говно. А још ређе да се буни ако не буде тај исти постер објављен.
- n
Ok je ovo novo sto si predlozio, resilo bi nas velike kolicine nebuloza.
A mi bismo ostatak cistili.
Jer na kraju dana, recimo da ima 200 strana postera.
Kada krenemo da ih brisemo otpozadi ka napred bar oko 50 strana su nebuloze koje su u minusu, cak noris, ceda i slicno. A potom ide jedno 20 - 30 strana koje su na nuli ili u neznatnom plusu.Tih postera bi nas resio server i to je odlicno. Jer kako smo vec konstatovali poslednjih 50, 80 strana mogu da se ciste komotno bez gledanja. Bila bi velika usteda.
Ostatak bismo cistili mi.
Moj predlog je da se na svakih sat vremena obrišu posteri koji su stariji od t (a t=sad-2h) i imaju manje od +20 u razlici pluseva i minusa a autor je neko ko ima manje od 100 poena od definicija.Bar 20 neka bude, i to bi bilo to.
- nČrč pretera ga, 15 maksimum. Pa tako možeš da brišeš svaku drugu defku
Da, na zalost tako mozes da brises svaku drugu definiciju, ali nikakav poster za sat vremena moze da dobije bez problema 100 pluseva.
А увести дугме поред плуса и минуса које би се звало ''за брисање'' и нпр. ако 20 људи (мање - више)Da tako bi bilo najbolje da se doda opcija "za brisanje" pa ako mnogo korisnika(recimo 100) klikne na taj poster da se automatski obrise , ali ima jedan problem mozda se preko fejsbuka dečurlija namerno dogovore da klikću na tu opciju na neki poster koji je dobar i obrišu ga! jedino to je problem!
- n
Vec je sa definicijama ranije dokazano da je dugme "za brisanje" bilo zloupotrebljavano. Imajuci u vidu mentalitet posterdzija to se sigurno nece uvesti :) A i odgovorio vam je vec kaizen previse vec dugmica ima, zaboravite "za brisanje"

Predlog u suštini valja, samo što otvara mogućnost istoj neartikulisanoj rulji posterdžija koja je predmet sputavanja da udluči šta je za brisanje. Naravno, nedvosmisleno kvalitetetni posteri neće trpeti, već samo nekolicina neshvaćenih koji završe u minusu.
Sajt se demokratizuje.
Batomlajn: Predlog je dobar, ali bi i dalje bolji posao odradilo povećanje broja moderatora.Što se tiče algoritma, ovaj u suštini radi posao, ali ukida mogućnost neobjavljenog živog postera, odnosno čuvanja postera na profilu za lični merak (što opet, šire gledano, nije značajna šteta). Nikako vreme brisanja ne bi trebalo da bude kraće od dva sata i trebalo bi, naravno, da se odnosi samo na postere koji su prošli moderaciju, ili da ne bude moderacije postera uopšte.
- p
cekaj kako ce se uopste obavljati selekcija za brisanje?

Odkad sam na vuki, primetio sam dve stvari, konsantno udruzivanje grupe ljudi da se favorizuje ( plusira ) odredjen autor, poster, defka.
Generalno treba da se napravi nesto sto bi sprecilo to isto udruzivanje, koje bi dovodilo do favorizovanja neki odredjenih autora, definicija i naravno postera. Inercija je glavni okidac na posterima, cim izadje nesto dobro rejtovano, nastaju plagijati tog istog.
Tako da ta ista skripta nece razlikovati puno te dve stvari. A klinci sa fejs ce se potruditi da toilet humor vlada posterima.
Govorim o posterima jer nako se razumem u njih.
Iskreno ne znam da li ima nekih dobrih poster "mejkera" sa skorom ispod 100, neka se oglasi neki mod oko toga.
Toliko od mene. Za sad.

Gde nema, svakog dana ima barem 7-8 sa Čedom i zmajevima i još dva puta po toliko sa onim osećajem. A mogla bi i da se ubaci skripta koja ne dozvoljava ubacivanje smajlija, proveri da li je u posteru :) pa onda izbaci poruku "ubacivanje smajlija u postere je zabranjeno pravilnikom" ili nešto slično.
A mogla bi i da se ubaci skripta koja ne dozvoljava ubacivanje smajlija, proveri da li je u posteru :) pa onda izbaci poruku "ubacivanje smajlija u postere je zabranjeno pravilnikom" ili nešto sličnoNe vidim razlog za to? Ako autor hoce da stavi smajli napravi ce nacin da se to uradi. A nema ni poente. Nekad smajli moze da bida ( bude ) od koristi.
Previse je da se trazi zabrana smajlija.
Moje misljenje.

Nadjoh grešku u formuli, može da se desi da obriše dobar poster napravljen u 4 ujutru zato što će u 6 sati da ima 7:1 glasove i ode na groblje, treba dodati uslov da je ukupan broj glasova 25 ili 30.
Sad sam pogledao pravila, ipak nije zabranjeno ubacivanje smajlija. Mada, 90% postera koji sadrže smajli neće da prežive drugi sat.