Зајебати државу на много добар начин
  • Фејзбукманијак

ДЕЧКО БАЦИЈО КОБЈАСН НА ВИШЕ НИВОА!

• Џимикс

И треба... Није ни то тако лоше.

• Kurd

Biće nešto od tog klinca...mnogo pre nego da su te desetke stvarne.
    Više obećava ovako. :-)

• Valdemar

Нешто у мени говори да није у реду то што је урадио.

• Vučica21

Opet će nas bombardovati. Pu!1122

• Bushido

Istvan Vlajkovic objasnio neke stvari.

• Фејзбукманијак

KO СТОЛИЦУ ГРИЈЕ НАЈСЛАЂЕ СЕ СМИЈЕ

• sunglasses@night

samardžićka je na koksu

• Lullaby

није он зајебао државу, него неког од њених становника - студента који је заслужио ову стипендију умјесто њега.

има нечег врло патолошког у овом његовом говору и појави. а ово како много важно и театрално диже прст, у фазону "инфериорна жгадијо, не прекидај ме док сам у наступу, саћу тек да се искењам", - појаснило!

• Џими

Нешто у мени говори да није у реду то што је урадио.

Наравно.

није он зајебао државу, него неког од њених становника - студента који је заслужио ову стипендију умјесто њега.

Управо.

Иначе, не знам зашто се свима диже курац на појам ''зајебавања државе''. Као да си учинио добро дело тиме што си украо паре од државе. То је тако плитко и кратковидо. Ниси наштетио држави, држава ће с тим да се избори, наштетио си грађанима, конкретно у овом случају некоме ко је заиста заслужио ту стипендију.

Ово ваше ''зајебати државу'' ме подсетило на случај једне девојке коју сам знао, а која је имала обичај да дрпише ствари из Максија, а све с оправдањем ''Заболе ме, ако Мишковић краде, могу и ја од њега''. Проблем је што не крадеш ти од Мишковића, него од запослених у конкретном објекту, јер ће за нестанак робе морати да одговара неко ко је ту запослен.

Али тако људи иначе размишљају -- минималистички, кратковидо и на микроплановима.

• Џими

И још једна ствар. Он је успео да фалсификује сва та документа и да дође до стипендије и препорука Министарства просвете. Е, замислите сад какву слику о нашем Министарству просвете то сад ствара на иностраним универзитетима. Много лошу слику. Ионако нам је образовање отишло у курац, дипломе нам се све мање вреднују у иностранству, а сад још треба да круже приче како је лако фалсификовати наше дипломе.

Овај лик је помогао једино самом себи (тако што је добио пет минута славе, мада ће му и то доћи главе), а држави и (можда) студентима у овој земљи је вишеструко одмогао. Укључите мало мозгове пре него што кренете у акцију пушења курца дотичном зато што је на тако мегакул начин ''зајебао државу''.

• Букснетина™

Е, замислите сад какву слику о нашем Министарству просвете то сад ствара на иностраним универзитетима. Много лошу слику.

Потписујем све што си рекао горе, сем овога. Наше Министарство је го курац.

• Букснетина™

Каква год слика да се шаље, она је реални показатељ стања у ком се налази Министарство.

• Skroz O'tkačen

Dečko je slučaj za posmatranje. I zbrinjavanje. Idealna bi bila neka ustanova zatvorenog tipa.

• Џими

Буксно, слажем се да је го курац. Да није го курац, ово се не би десило, неко би проверавао документа. Али јебига, не морамо баш да погоршавамо стање.

• Роки Билбао™

Već mogu da zamislim majmunčine kako ga uzdižu u nebesa, dive mu se i kače ga na fejs sa sve pridevima 'Kralj! Car! Legenda! PRAVDA ZA STEFANA!'. Koliko smo mi pukli pokazuje činjenica da narod ovu državu doživljava kao najvećeg neprijatelja.

• Букснетина™

А да је овај ментол посебан случај, то стоји. Ја стварно не могу да верујем да је он и на један секунд помислио да ће му ово проћи.
    Али добро, Србија бато.

• Џими

Да је нормална земља, већ би требало да пљуште откази у институцијама којих се ово тиче, почев од Физичког факултета, јер очигледно је да су људи с факултета извесно време знали за овог лика, али нико није реаговао или их је мрзело да проверавају, а то доста говори о томе колико професоре боли курац и не познају студенте. Да је нормалан факултет на коме је професорима стало до студената, неки професор са рецимо треће/четврте године би одмах рекао ''еј, па ја не знам овог лика, није долазио ни на вежбе, није ни полагао код мене'', али проблем је што се на нашим факултетима не зна ни ко пије, ни ко плаћа, студенте третирају као жгадију.

Мене чисто занима на коју фору је дошао до потврде у коју је уписао испите и просек, штавећ. То нису папири које можеш било где да купиш, већ мораш да украдеш са факултета. После је потписе могао лако да исфалсификује, као и печат. Јеботе, у овој држави печат и даље важи за неки закон. Кад нешто има печат, онда је 100% валидно. Нема везе што печат може свако да пројектује у Аутокеду и јефтино га изради...

• Роки Билбао™

Ljude na fakultetu zanima jedino jesi li uplatio školarinu, za ostalo im puca dragiša.

• Букснетина™

Ljude na fakultetu zanima jedino jesi li uplatio školarinu, za ostalo im puca dragiša.

Печат (злоупотребљени), потпис (такође, злоупотребљени), жврљ, и сва остала апаратура зоверавање.

Мене чисто занима на коју фору је дошао до потврде у коју је уписао испите и просек, штавећ.

Дотурио му неко из администрације факултета. Радим на једном факултету, тако да знам како то може да се изведе. И, што је најгоре, и ја могу то исто себи врло лако да направим.
    Али, свако ко има грам мозга зна да тако нешто не може да прође и да се тако нешто ни не покушава. Али, грам мозга у Србији је данас много...

• Kurd

Meni samo sve to mnogo smešno...A i onaj klinac priča na original foru ko da je iz neke partije.

Predviđam mu svetlu budućnost u srpskoj politici. Ozbiljno.

• Томдрил Мерилин

То је тако плитко и кратковидо. Ниси наштетио држави, држава ће с тим да се избори, наштетио си грађанима, конкретно у овом случају некоме ко је заиста заслужио ту стипендију.

Нажтетио је држави и појединцу. Наштетио је угледу не само физичког него и сваког факултета, учинивши ово, али, чим се овакво нешто могло десити, јасан је индикатор какав нам је систем образовања и уопште колико професоре тангира за студенте.

Овај лик је помогао једино самом себи (тако што је добио пет минута славе, мада ће му и то доћи главе), а држави и (можда) студентима у овој земљи је вишеструко одмогао. Укључите мало мозгове пре него што кренете у акцију пушења курца дотичном зато што је на тако мегакул начин ''зајебао државу''.

Прво што ми је пало на памет је "зајебао државу" како ти кажеш. Не знам чему наводници када је тако. Не сматрам да је мегауберкул зајебати државу и појединца на овакав начин.

Какав су уопште казне за овакво нешто? Ригорозне, или не? Ово што је Роки рекао такође стоји.

A i onaj klinac priča na original foru ko da je iz neke partije.

Дабоме, има спику задртог политичара и зна да диже кажипрст и "КО САМ ТИ КО ЈА". Ова жена што стоји иза њега, ко је? Свржава на његов говор, могу мислити какво јој је мишљење о свему овоме сада када је сазнала за превару великим размјера.

• Џими

У Британији, на неким факултетима, кад пробаш само да преписујеш на испиту, факултет те аутоматски избацује, плус подиже тужбу против тебе, тако да можеш опуштено да идеш у затвор због коришћења пушкице. Могу само да замислим које би санкције биле за покушај фалсификовања докумената.

Али то је у земљама у којима образовање нешто значи -- кад завршиш факултет, подразумева се да имаш знање, а ако га не завршиш, подразумева се да га немаш. Диплома и испити нешто значе у развијенијим земљама. Код нас се посао углавном не добија на основу знања, па није ни битно шта си и како си завршио, тако да капирам да овај лик неће да се суочи с преголемим санкцијама. Евентуално ће да га туже за крађу државног новца, тј. мораће то да врати, не верујем да ће ићи у затвор. Самим тим, то ће бити порука охрабрења другима да и сами покушају нешто слично.

• Šaban

овај млади господин је умоболна дилеја и заметак александра вучића.
    само голуб може да мисли да је овде нешто добро

• Marvellous

"инфериорна жгадијо, не прекидај ме док сам у наступу, саћу тек да се искењам"

Дис мејд мај деј. Дечка видим кроз годину и по дана у СНС-у, а Лули, ти би могла у инспекторе, маштакурац, ома у фотељу министарке! Додмори мало чика-Дачић?

• Liblet

ma fenomenalno je što ljudi tako lako falsifikuju i kupuju diplome naših fakulteta, ili ispite...prosto me oduševljava koliko glupi ispadosmo svi mi koji se kao nešto trudili da završimo..
    pogotovo me oduševi kad mi neko (obične ne fakultetski obrazovan) ispriča kako je čuo ili poznaje nekog ko je na mom faksu kupovao ispite.

i nikada mi neće biti jasno zašto se ljudi koji se bave prevaram ili imaju puno love uopšte interesuju da završavaju fakultete..očekivala bih da će iskoristiti novac ili kriminalističke sposobnosti na nešto unosnije.

• Lullaby

Лули, ти би могла у инспекторе, маштакурац, ома у фотељу министарке!

нема проблема, чек само да фалсификујем неку диплому, са ЕТФ-а нпр. и стекнем почетни капитал :)

• Marvellous

Слажем се с вама, понајвише с Очем Џимарајом, око тога да смо се кобејновали оваквим појединцима у друштву, Али њих свуда има. Размажена матора балавардија, која 'место да седне и учи, по цео дан лелемуди и смишља како неког да превари. То јес' занат и мудо да "зајебеш апарат", али ако већ радиш нешто, гледај да то буде на дуже стазе. Немој обијати трафику зарад бананице. Ако знаш да добро мутиш, правац Скупштина.

• DJdzamija

Hahahaha! Cekajte, zar svi i stvarno mislite da je ovo tacno?

Da li bi lik stvarno rizikovao da ga ne provale? Pa da su mu dali 2 hiljade evra neko bi ispitao stvar, a kamoli ovolike pare... plus sto mu ih je odobrila americka kompanija, dakle da je morao i da ima dobru i razradjenu ideju tj. ceo plan tog projekta...

A i sam je izjavio da je otisao u inostranstvo i tamo zavrsio sve, dao razliku i to.. samo su ovde nesto zajebali...

Aj od sad razmislite vise puta kad cujete neku nerealnu i cudnu vest, pa se tek onda javljajte da pametujete i govorite sta bi vi, veliki intelektualci, uradili...

• DJdzamija

Kakve veze moj rad ima sa ovim...? Dva sata si pisao komentare gde si se trudio da ispadnes pametan, a na kraju sam ti ja objasnio o cemu se radi. Zato sad hoces nekako da mi spustis. A ne mozes, posto se ne razumes u 1. deejeeying i 2. procederu prilikom dobijanja novca od neke kompanije za projekat. Inace bi shvatio da je ovo nemoguce. A ja imam muzicku skolu i fakultet tako da smatram da nismo u istoj ravni za raspravu.

• Сантјаго Коровјов

Џамијо, јавља ти се дисторзија на овом снимку. Можда ти се олабавила звучна. Провери.

• Џими

a na kraju sam ti ja objasnio o cemu se radi

Ма, изобјашњав'о си.

A ja imam muzicku skolu

Туга, јбт.

• Liblet

A ja imam muzicku skolu i fakultet tako da smatram da nismo u istoj ravni za raspravu.

ovo je za mene novina. i ja imam muzičku školu i fakultet, koja je onda to ravan? da li sam ja genije a da to i ne znam?:D

• Џими

Џамијо, јавља ти се дисторзија на овом снимку. Можда ти се олабавила звучна. Провери.

Ја чујем неко цијукање.

• Сантјаго Коровјов

Ja imam tezgu na Đermu. Zato ja imam pare za ktitora, a vi ne.
    Džimbo, pojma nemam ja mu dao random minutažu i odma' ugasio, da mi ne sjebe komp. :)

• Џими

Ја мислим да ово побеђује:

AJ LEBA TI NE SKRNAVI VISE PESME...IMAS TALENTA KO GOVNO VITAMINA
    dimitrije92open
    2 days ago

Jebem ti mater!
    dzamijaDJ in reply to dimitrije92open
    2 days ago

• Liblet

ahahaha..tužno, ali istinito..

• Млатони

Џамија купио музичку школу.

• Сантјаго Коровјов

haha. :) Inače mislim da je ova tema malo smorila. U najboljem slučaju bih celoj situaciji dao post na "podijeli sa Vukajlijašima". :)
    Sad mi mlatimo o ovom liku kao. Elem, loša kopija onog baje po kom je pravljen "Catch me if you can".

• Џими

Elem, loša kopija onog baje po kom je pravljen "Catch me if you can".

To сам хтео да напишем у самом старту, па заборавих.

• paninaro

on je ili znao šta radi ili nije. ako je znao, onda je znao i da će ga uhvatiti. mislim da nemamo sve informacije da bi mogli da sudimo o ovom slučaju.

• Marvellous

Eto i džamija je primer propale profesije (obrazovanja, usmerenja) Dečko nema osnovnu stvar - sluh za muziku. Ja nisam profesionalni mikser, ali imam 3 miksa na jutjubu koji su oduševili moj kvantitativno siromašni auditorijum slušaoca. Ne jebem od njih, ne vučem lajnove, nikakve koristi nemam od muzike sa kojom radim osim duhovne satisfakcije kada bičićima pomera guze, ali mogu reći da bih to voleo da radim ceo život i da me ispunjava. Nađ'te nešto šta biste mogli ceo vek da drndate, a da vam ne dosadi. E to je pravo usmerenje.

• Џими

Eto i džamija je primer propale profesije (obrazovanja, usmerenja) Dečko nema osnovnu stvar - sluh za muziku.

Знаш како кажу, постоје две врсте људи који немају слуха -- једни га немају и тога су свесни, а други га толико немају, да немају ни свест о томе да га немају. Најгоре је кад се ови други баце у музичке воде. Мислим, Ђамијо, ја ти желим срећу у томе што радиш, али боље за тебе да на време сконташ како оно не пије воду.

• Skroz O'tkačen

нема проблема, чек само да фалсификујем неку диплому, са ЕТФ-а нпр. и стекнем почетни капитал :)

Prvo se ti uglavi u fotelju. Iskustvo nam govori da ćeš se posle lako dokopati i diplome i kapitala!

• Букснетина™

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FTGyuhH8hcI#!
    Ево ја да ти кажем, иако нисам музички зналац (као ови што завршавају музичке и факултете, јелте), али се бавим већ пар година продукцијом музике.
    Квалитет овога је раван нули. Не знам одакле да кренем да критикујем, јер кад чујем једну грешку, друга ми аутоматски преусмери мисли на њу и тако до краја песме.
    Уколико хоћеш да чујеш шта ја правим, па да ме критикујеш, имаш линк на мом профилу, па слободно тамо испрозивај коментарима. Ја не прозивам људе уколико им се нешто не свиђа.

Hahahaha! Cekajte, zar svi i stvarno mislite da je ovo tacno?

Da li bi lik stvarno rizikovao da ga ne provale? Pa da su mu dali 2 hiljade evra neko bi ispitao stvar, a kamoli ovolike pare... plus sto mu ih je odobrila americka kompanija, dakle da je morao i da ima dobru i razradjenu ideju tj. ceo plan tog projekta...

A i sam je izjavio da je otisao u inostranstvo i tamo zavrsio sve, dao razliku i to.. samo su ovde nesto zajebali...

Aj od sad razmislite vise puta kad cujete neku nerealnu i cudnu vest, pa se tek onda javljajte da pametujete i govorite sta bi vi, veliki intelektualci, uradili...

А ово је јако Нелордски пост, и за то иде један велики НЕЛОЛ.

• syngrafeas

Kad uređuješ državu moraš po difoltu da uzmeš da se svaki pojedinac brine za sopstvenu dobrobit i da za to korisi one kanale koji su mu dostupni, a osećaj za moral u javnom mnjenju se javlja propušten kroz filter onoga što je društvo odobrilo jer mu odgovara.
    Dakle, ovaj čovek je uradio ono što je mogao, što znači da je primarni krivac za ovo loše uređenje sistema. Kod ljudi ne možeš, uopšteno govoreći, da računaš na moral ništa više nego kod životinja. Ako mogu da prođu sa ubistvom, ubijaće. Ako mogu da kradu bez posledica, krašće. Neće gledati na moral, religiju, domovinu, širu sliku, samo će tražiti parče za sebe i oteće ga kako god mogu.
    Svaki zakonodavni i izvršni sistem počiva na tvrdnji da ljude treba kontrolisati i ograničiti.
    On je probao, uspeo i uzeo pare, ali sramota i osuda ne treba nikako prvenstveno da se uperi na njega, jer da nije on, neko drugi bi. Individua u ovom pitanju ne igra ulogu. Krivac je sistem i njegovo loše uređenje. Krivicu snosi način na koji se u našem okruženju napreduje i činjenica da ne moraš da budeš nimalo stručno sposoban da bi stigao do vrha.
    A ta ogromna mana našeg društva se odskora preslikala i na neveliku zajednicu ovog sajta.

• Marvellous

Кривац није систем, кривац је починиоц, систем је услов, а он је узрок. Симбиоза та два су катастрофа. У сваком случају, вода лије на све стране.

• paninaro

znači, syngrafeas, misliš da je on mislio da će se izvući sa ovim? ovo se ne može upoređivati sa npr. krađom jer tu postoji mogućnost da te ne uhvate. ovdje nije postojala mogućnost da ga ne uhvate, s obzirom na način kako je to izveo.
    ako je uopšte vijest i tačna.