Da li je i vama smešno da gledate kako ljudi kukaju što je sajt (Kukajlija) propao?
  • Negroidno Govedo

Da li vam je dosadilo da slusate iz dana u dan od po meni respektabilnih autora a i moderatora da su definicije sranje?

Da Li je i vama dokurcilo sto se kadidati za definiciju dana reklamiraju ko ulosci a nista se ne radi povodom toga iako je mnogo toga predlagano?

Da li je i vama dozlogrdilo sto ljudi kenjaju za starim kako su bili dobri clanovima i kako je lepo bilo tad dok se nije sve iskomercijalizovalo?

Da li je i vama dosadilo da ste Kaizen?

Ovo je tema za vas.
    Kazite sta mislite.

Epa meni je dosadilo!

• Marijagd

Ma kako nije dosadilo, ali, ova tema je isto to. =)

• Negroidno Govedo

Ne razumem te Marija, objasni mi ovo "isto to" :)
    Na rezervnim sam baterijama, jel i ova tema dosadna, to hoces da kazes:)

Mislim ljudi preozbiljno shvataju ovaj sajt.

Trebao sam i da dodam: Da li vam je dosadilo to sto ljudi preozbiljno shvataju ovaj sajt, a ne dolaze ovde da se zabave?

• Marijagd

Mislila sam u smislu da pokušavaš ovom temom da pokažeš kolika je gnjavaža što toliko ljudi shvata ovaj sajt kao nešto što treba da bude idealno, kako oni hoće, a zaboravljaju zašto su došli i zašto još uvek dolaze tako što se opterećuju glupostima. I ja se potpuno slažem sa tobom, ali ovo će verovatno isto tako da se pretvori u temu u kojoj će se kukati na nešto, pa makar i na samo kukanje. =)

• Ž

Ја искрено, неретко рокнем рекламу, да се не лажемо, најчешће у виду слике јер то ради и већина, па чак и модови. Што се дефиниција дана тиче, истина је да комерцијализација утиче, али морамо размислити какво је то гласачко тело које се лако ''прима'' на рекламу и каква је конкуренција рекламиране дефиниције?
    А да бисмо зауставили комерцијализацију морамо прво да преваспитамо саме себе. Ако треба, почећу први. Нећу више да се рекламирам на чету, а слика ћу качити онолико колико је потребно да ближе објасне оно што сам дефинисао. Једна или две, довољно је.
    Поред тога, и сами модератори би требали да обрате пажњу, а можда и Каизен да изврши нека ограничења, рецимо да ограничи могућ број качења слика. Не знам ни ја...
    У сваком случају сајт сигурно неће бити као ''стари'' јер је тада било много мање чланова и однос квалитетних и неквалитетних је био далеко другачији од данашњег.
    Вукајлија, као сајт, из дана у дан све више напредује, и долази све више нових чланова, а то значи да ће се квалитет смањивати, ма колико вас то болело...

• Negroidno Govedo

@Marija
    Ok...lepo razmisljas, u pravu si. I lepo sto si rekla svoje misljenje...
    Ja sam hteo da ukazem na kuknjavu, a nisam kriv sto ce ipak sve u toj istoj kuknjavi i da zavrsi :)

• Мара

Задње време дошло кад је Влајко изгубио стрпљење.

• Negroidno Govedo

@jNy
    Podrzavam te, ko sto sam reko i slazem se sa tobom
    Naravno da treba Kaizen da uradi oko ogranicenja vezanog za slike, a moderator.i oko brisanja jer mislim da je smesno kad neko ko je in charge kuka a ima mogucnost dugmeta da promeni nesto.

Ako treba i banujte ljude koje reklamiraju i nekvalitetne, samo nemojte da kukate...
    Ko sto rece Ludi psihijatar
    http://vukajlija.com/kako-napisati-definiciju-dana

• Negroidno Govedo

@Mara

Ovo nemanje ispravnog kompjutera, a imanje placenog interneta i druge stvari u mom zivotu su prouzrokovale gubitak mog strpljenja. :)

Al dobro necu ja jos dugo do kraja meseca i zdravo djaci :)

• Мара

Ја се овде само забављам и ништа више. То је одговор на твоје питање.

Нек' ти се компјутер што пре поврати.

• Negroidno Govedo

Hvala, Maro, na lepim zeljama...i meni je ovde zabava najbitnija, jer je ovaj sajt retko mesto gde mozes danas lepo da se zabavis.

A ja sad zivim od milosti ljudi koji me pustaju na svojj net :)
    a isto i od milosti mog kompa kad proradi na pola sata...al nece zadugo :)

• ban

Pa izgleda da je prošla ta kuknjava. Ovaj sajt je kao živ organizam i ne može se baš lako kontrolisati. Pusti ga da sam ide. Samo male intervencije. Velike ne. Dobiješ pobunu na brodu i nervozu u stomaku. I on sam opet uhvati kolotečinu. Neko dolazi, neko odlazi...

• Negroidno Govedo

Ma otprilike je tako. ljudi kukaju bez veze umesto da uzmu da rade bar te male intervencije.

• Surovi

ja nisam primetio da sam ja ikada u životu kukao :)

ljudi koji kukaju su ljudi koji su ostali bez drugara, pa sada gledaju neke nove drugare kako se lepo druže, a oni nemaju škim. ja, eto nisam imao drugare pa stoga i ne kukam.

a sve ovo ostalo oko brisanja banovanja itd. to se radi, aktivno, svojim tempom.

• Negroidno Govedo

@Surovi

:)

Ako, ako, samo vi radite, ako treba ubrzajte ili usporite tempo, kako mislite da je bolje, bolje i to nego da se ne radi nista i da se kuka.

Za tebe, Surovi, nisam primetio, onako, da generalno kukas, taman posla, nisi ti takav covek...al priznaj da si bar jednom zavapio za starim dobrim vremenima na Vukajliji ciji si ponosni svedok bio. :)

Nekako sam morao da otvorim ovu temu jer mi je ove kuknjave i nostalgije dosta.
    Barem sam iskren bio, kao uostalom i svi koji su uzeli ucesce na ovoj temi (dosad...)

• Surovi

jok. u svakom trenutku bilo je i zanimljivih i dosadnih ljudi. ja sam kao kameleon, lako se adaptiram tako što se nikada ne adaptiram :D baš kao kameleon haha..

ja volim trenutak. uvek nađem nešto zanimljivo. a ljudi ko ljudi, uvek su dosadni ili zanimljivi. meni je sa samim sobom uvek do jaja :D

hoću da kažem, pridružujem ti se i mislim da su ljudi koji žale za ranijim vremenima pičkice.

• Negroidno Govedo

@Surovi
    U pravu si, uvek ces naci neceg zanimljivog, i uvek ce pametan covek da se snadje u novaonastalim promenama, pa i ne adaptirao se :)

Ja ponekad za sebe kazem da sam ogledalo, tj. da mogu da budem priblizni odraz nekog sagovornika :)

Znaci, ljudi bez kukanja i nemojte da se preterano reklamirate, i nemojte da pisete svakakve gluposti ili ih bar brisite, olaksacete modovima posao, nemojte i da im dosadjujete bez veze, a modovi malo truda nije odmet.
    Naravno, nadam se i da ce biti manje ljudi koji kukaju da im modovi uzimaju slavu i da im sluze ko los primer.

• mali prst

Upravo to dugme koje pominjes da njime imamo mogucnost da menjamo stvari ispusta jak zvuk kuknjave kada ga pritisnes. Vremenom sam otkrio da cak ne moras ni da ga pritisnes da bi se oglasilo.

• Negroidno Govedo

@Mali prst
    Znaci, glasine su tacne...Epa, potvrdjeno je iz najvisih krugova da to dugme postoji i da ima tu lepu osobinu kukanja.

@JTU
    Ali apsolutno imamo suprotno misljenje, i sto se tice ovog ranije-kasnije vremena, i aforizama kao definicije, a i sto se tice mojih definicija...

Evo ja sebe proglasavam kao glavnim krivcem za pad kvaliteta sajta i za sve ove nove clanove koji pojma nemaju da napisu dobru definiciju.

Ja se takodje osecam pogodjenim tvojom kuknjavom, prosto se zapitam da li je to vreme bilo toliko idealno, ili vam tada nisu davali da kukate, pa da dosadjujete drugima.

Svakome ko ovaj sajt shvata ozbiljno porucujem nek se lati moderatorstva ili kvalitetnog autorstva da pokusa da promeni sajt po svom naumu.
    P.S.Definicije NISU SVE sranje, a vi se zapitajte sta radite na "ssranje" sajtu.

• Кир - Јеца

Ja сам на сајту да би било забавније, то је ваљда јасно.
    Нисам ни рекао да је било идеално (мада када погледам ову расправу, можда најближе идеалном).
    Ниси главни кривац, али си међу кривцима (сада ћу бити стављен на пиједестал јер сам превипе субјективан, али вреди). Тада сам кукао више него сада, али је барем било забавно, сада је досадно.

• tasmanijski djavo

da su definicije srenje -jesu. definicije dana takođe. ali uvek može da se nađe i po neka koja nam se neverovatno svidi, nasmeje... takve definicije iskomentarišete i one ostaju na našem profilu pod komentarima, pa kad dođe vreme da stvarno više nema dobrih definicija a vi uzmite pa čitajte one stare:)
    ali, imamo forum, eto ja se neverovatno dobro zabavljam na forumu, u igricama, pa i kad naiđu neke svađe među članovima i moderatorima, to je tek atrakcija, ili vlajko izvini, i ovakve teme su mnogo dobra zanimacija.
    sve to sačinjava ovaj sajt, ako je naišao loš period definicija nešto drugo je dobro. uglavnom, na sajtu nikad nije dosadno.

• Negroidno Govedo

@JTU
    Barem se slazemo da je kukanje dosadno.

Nisi reko da je bilo idealno, ali ja sticem takav utisak iz vasih kuknjava.

Moram da te ispravim, ja sam glavni krivac. To se vidi. Evo, ako se to tvoje idealno stanje priblizi stanju na sajtu ako krajem meseca odem sa sajta bice i empirijski dokazano.

Ti si bio zabavan, barem tvoje defke su sve zabavne (osim o fejsbuku), ali vise nisi zabavan, sad samo kukas i mislis da si izabran da ljudima pokazes kako treba da se radi. Sto je neukusno. Eto i ja sam bio subjektivan.

• Negroidno Govedo

@JTU
    Nisam ni ja tebe pitao za sebe, al ti si izrekao svoje subjektivno misljenje, pa sam i ja dao za sebi pravo da dam o tebi misljenje.
    Spomenuo sam te, jer sam spomenut (tj moje definicije), a to sto pricas sa mnom, to je zbog toga sto si me pomenuo u tvom prvom komentaru i ja sam morao da te udostojim bar nekog odgovora.
    Znaci greske pravis ti, npr i ovde: Ja sam sebe sam nazvao glavnim krivcem, a ti si reko da mene ne smatras za glavnog krivca.
    Moram da te ispravim. Tako je isla diskusija.

• Negroidno Govedo

Zasto bre ljudi brisete komentare? :)

Taman sam hteo da odgovorim.
    Al toliko od mene...akko vise nikog nema da kaze neceg pametnog na ovoj temi, molim lock.

Pozdrav.

• Триша

Ok, da vidimo, pa sajt ne propada nego ljudi samo pokušavaju da ubodu pluseve pa se okreću atraktivnim temama. Sad ti ljudi se kasnije otrezne pa počnu da pišu nešto originalno, ili nastave po starom pa na kraju odu sa sajta.

• Insolent Defender

Mene je smorilo kukanje, Vlajkonja, ali jedina stvar koja me je još više smorila su definicije. Nekad sam čitala svaku, nijednu nisam preskakala, a sad sam dobra ako pročitam dvadeset dnevno.
    I moram da pomenem nešto što mi bode oči u poslednje vreme: definicije koje su odrađene bez ironije i dvosmislenosti dobijaju mnogo više pozitivnih glasova od majstorski napisanih definicija za čije je razumevanje potrebno uključiti mozak. Izvestan (ne tako mali) broj uspešnih defki liči na članke iz Kurira i Skandala, i pritom ne mislim na temu definicije, već na stil. Kad sve to uzmem u obzir, minus mi dođe kao kompliment, ali najozbiljnije.

• Surovi

"minus mi dođe kao kompliment, ali najozbiljnije."

tako je bre! a mene ljudi napadali sto sam izdelio sve one silne minuse :S

• Tulumbac

Surovi, posteno da nam kazes, jesi ti nagovorio Kaizena da skloni broj datih glasova u profilu? :)

• Кир - Јеца

Ја свакодневно масовно делим минусе!
    Чуди ме како ме већ нису прогласили за хејтера, али озбиљно!

• celt

stari si ti hejter... :)

a da se makne ova zmijica sa slikama dole, ko sto je maknuta za jutub. predlazem to jos odavno iz cisto sebicnih razloga (mrzi me da kacim slike blabla). moz kacis sliku za tvoju dusu, ali da ne bude reklama.
    Jeste li primetili koliko je klipova uz definicije odkad je sklonjeno za video?

• L@ki

koji ste vi licemeri!
    ako je sve sranje i ne valja a vi onda nemojte ni da dolazite!
    ja imam verovatno jedinstveno vidjenje vukajlije.Prvo sam bio tu da se zabavim i citam zanimljive stvari,ali kako krene sa definisanjem ,malo po malo ovov se pretvata u takmicenje.Tako da je za mene ovo jedna velika,zanimljiva,do sada najteza pc net igra!Cilj je pobeda i prvo mesto!

• Surovi

hehe, nisam ja nagovorio. to "poboljšava performanse" :))

• Negroidno Govedo

@t.djavo
    uvek se moze naci neceg zanimljivog

@Sonoftomorow
    apsolutno se slazem. Zato mi je dosadna i smesna ova kuknjava.

@Insolent Defender
    ja iskreno nemam neki stil, al umem da ocenim sta je dobro, pa sam i ja primetio manjak kvaliteta, isto ne citam svaku definiciju, al to mi nimalo ne smeta jer sam ubedjenja da ce kvalitet uvek da ispliva i nema razloga da kukam sto ovaj sajt nije po mojoj idealnoj meri. Toliko sebican nisam.
    Niti sajt shvatam ko nesto ozbiljno.

@celt
    Videoteka je zamrla, a ova fototeka je planula jer u novoj verziji se automatski vide deset slika, a ne cetri i to im pridaje znacaj. Zato ljudi to i zloupotrebljavaju i definicije dana ne odskacu nimalo od ostalih iz tog dana ili su cak i ispod njih...

@Laki
    apsolutno se slazem!

Znaci, bez kukanja molim!

• Insolent Defender

Ma jeste, Vlajko, smara i to. Kokneš minus ili plus, i kraj. Čuvajmo energiju za privatne živote :-)

• Negroidno Govedo

Normalno! Zavrsis sta je do tebe kao citaoca i naravno predjes na zabavniji sadrzaj, a ne da smaras druge i trosis svoju energiju :)

• Energija

Jeste, mora da cuvate energiju! Na mene mora da se pazi :)))

• Energija

Dosta sa kukanje i tacka! :)
    Vlajko ja te u potpunosti podrzavam!

• Negroidno Govedo

@energija

ma tebe cemo, barem ja, posebno da pazimo i da cuvamo...i hvala ti sto me podrzavas.

E sad, jedini razlog sto sam se ponovo logovao je ovaj covek:

JTU!

@JTU

Ne mogu da verujem kako svaku diskusiju okrenes ka sebi, kao da si ti sad neka osa oko koje se okrece sadrzaj ove teme.
    Ja ne znam kako ti dozvoljavaju da izmenis komentar posle 20 drugih komentara i da nekako sve promeni smisao, ili cak da napises komentar, pa ga obrises jer sto posto kad procitas sta s i napisao sam mozak ti proradi i nagovori te da obrises tu glupost.
    Ne mogu da verujem da li postoji uopste neka svrha voditi bilo kakvu diskusiju s tobom. Pa ja treba da sam non stop on line (sto sam trenutno u nemogucnosti) pa da vidim sta ti sve tu prepravljas i dopisujes.
    Mislim dopisujem i ja, ali nikad posle tolikog vremena.

Elem:

JTU:
    П.С. Ти, ако желиш због мене иди са сајта. То ће можда краткорочно помоћи, али ће опет доћи гомила лоших, или још горих аутора.

E sad, da je to bilo odmah napisano, ja bi ti bolje odgovorio, i ne bi se trudio da zavrsim razgovor s tobom iako je off topic.
    E, a kako si ti ovo dopisao, dobio sam ponovo neku zelju da ti nasiroko objasnim:

Nemam nameru da zbog tebe ili bilo kog drugog idem sa sajta, oticicu na kratko iz tehnickih problema, a vraticu se makar kao drugi Vlajko dzangrizavi po ugledu na tebe. Znaci, ne mogu da verujem da nemas druga posla pa pokusavas ovakav marketing.
    Juhu vidite me...zbog mene idu sa sajta.

Izvinjavam se ostalima na ovom malom off topicu, jer ioanako sam sve sto je bilo bitno rekao na ovoj temi, a znaci mi i sto su me ljudi podrzali, i da je ova tema imala nekog odjeka, barem indirektnog.

• m

Lično mi smeta što u hrpi definicija čoveku promakne nešto što je istinski vredno. Ako bi iako mogle (neke službe ovde) da nekako označe ono najvrednije...

• Surovi

pa i u životu ti često promaknu neke vredne stvari, pa nema službe koja naglašava šta je dobro, a šta nije :D

mislim, sve je subjektivno, tako da bi nadležnim službama sigurno promicale neke kvalitetne stvari prilikom tog trenutno potpuno fiktivnog obeležavanja. mislim da je bolje da ništa ne bude obeležno nego da nešto bude, a nešto što bi trebalo da bude, ne bude. ako me razumeš.

• Che-Vu

Po meni je to kukanje samo neka manifestacija tuge autora koji su jedno vreme bili u centru paznje, a onda su dosli neki novi i potisli ih u drugi plan. I ti novi kasnije budu potisnuti i tako sve u krug.
    Naravno da im zezanje vise nije kao pre, kada su oni kulirali novajlije i bili glavne face, a sada ne mogu nista kul da kazu na cetu jer nova ekipa pici neku svoju spiku 300 na sat i super se zezaju. Tuzno je to i kuknjava je sasvim razumljiva.
    A kome se citaju stare definicije po sto puta i to im je zanimljivo, postoji uvek arhiva za njih.

• Penzioner

Ja sam kukao, žestoko...Posle jedno 2 meseca euforije zbog pronalaska sajta , bio sam pogodjen odlaskom nekih ljudi sa kojima sam se prijatno družio...Onda sam sve redje i redje dolazio a jedno vreme-NIKAKO. Od februara do septembra sam kulirao Vuku... A onda slpletom okolnosti jedan dan slučajno uletim na sajt, upoznam neke nove likove i prozborim sa nekim starim Vukajlijašima i "Lesi se vraća kući"... Mada je evidentan generaciski jaz medju članovima, i mislim da sada ima mnogo više mladjih nego starijih na sajtu (mada je tu problem šta je pojam mladji a šta stariji) Odlučio sam da ocenjukem SVAKU definiciju koju pročitam, i da jednostavno ignorišem ljude koji me nerviraju a komuniciram sa kvalitetnim autorima, kojih još uvek ima!!!(Mada ne toliko kao ranije) Naravno, kad god sam ispirisan pokušavam da doprinesem nekom definicijim, manje ili više uspešnom...

• Surovi

Ja rekao da je sve već rečeno? mislim da je to neko drugi rekao, pošto ja prvi, još uvek nisam rekao sve što mislim :-)

• Insolent Defender

Eto rešenja! Če, Nikola i Tihi su dobro rekli: ima novih i raspoloženih članova sa dobrim definicijama, pa izvol'te; ko hoće zajebanciju sa ljudima, tu su mu forum i čet; a ko je nostalgičan, tu mu je arhiva. I Kaizen sit, i članovi na broju :-)

• Negroidno Govedo

Normalno. Arhiva je uvek tu, a i ljudi su se navikli da ignorisu gluposti. Imate toliko i toliko definicija, gde uvek nesto mozete da proberete, a ako vam je stalo da starih autora da ponovim tu je uvek arhiva.
    Ja u zadnje vreme citam po autorima gde je zagarantovan kvalitet i bas mi je fino.

Kukanje uopste nije na mestu iz mnogobrojnih razloga koji su ovde navedeni.
    Bitno je da smo se slozili oko necega.

Nek se sad zabava nastavi, a ko misli da je ostao nedorecen nek slobodno kaze.

• Ž

Meni je najveća razonoda da čitam ZyClonove komentare na druge definicije, posebno na one na koje je dao minus. Najjači lik.

• N

I meni isto Dzoni :DDD

• Bushido

Zelim da primetim da su ovde neke osobe upravo kukale za nekim lepsim vremenima na sajtu i pozivale na masovno otreznjenje , a sada govore da i i njih ta kuknjava smorila.

Drago mi je da su ti autori prevazisli svoj ego bez pokrica i skapirali da su smorili sami sebe.

KOJA BRE LEPSA VREMENA NA SAJTU?
    Ljudi, kapiram da ima vas koji zapravo jedino mesto pod suncem nalazite na ovom sajtu. Na kraju krajeva teska su vremena,pa ljudi pribegavaju raznim nacinima da pobegnu od realnosti.
    Ali, da li je moguce da stvarno osecate toliku pripadnost ovom sajtu i smatrate aktivnosti na istom svojim zivotnim pozivom?
    Mene iskreno zabole uvo kako je bilo, kako je sada i kako ce biti.

Sto imam, ja to kazem u definicijama. Kada zapazim neku enormno retardiranu osobu ja se malo igram sa njom na chatu. Kada vidim nekog zanimljivog i inteligentnog autora, malo diskutujem. Ali to bi bilo to.

Da li retardiranost i pateticnost pojedinih autora moze da utice na moju jutarnju erekciju? NE

Da li defke o Caku Norisu mogu da mi naoblace dan i sjebu koncepciju dana? NE

Cemu onda "Zal za proslim vremenima na SAJTU"? (Zar sama recenica ne deluje i ne govori koliko je takvo razmisljanje bedno?)

Opustite se malo. Zivot je isuvise kratak da bi ga proveli patetisuci.

Vlajko dobra tema.

Pozdrav.

• Korle

Мени је на сајту сасвим ОК. Има пролазних кукњава услед досаде, понека чарка и свађа, понеко бановање, понеки психопата, понеки хејтер.... Али зато има доста новајлија пуних енергије и смисла за хумор, те све ружно брзо падне у воду и заборави се. Као што рече Бан, сајт је буквално живи организам који се развија, те је и логично да понекад изгледа досадно. Коме недостаје прошло време, постоји архива. За све остало, укључите вијуге и напишите нешто што ће неког засмејати и орасположити.

• Hydrog3n Cyanide

Savet: svaki put kad pomislite kako je sajt propao, pomislite koliko smo bolji i superiorniji od urbandictionary-ja i videćete da nije sve tako sivo. ;-D