Stanodavci i podstanari to su srca dva
  • Mickey Savage

http://rs.n1info.com/a179899/Biznis/Stanodavci-najavlju-prestanak-izdavanja-zbog-poreza.html

Kako vam se ovo čini? Da li su podstanari u pravu sa ovim "isključuju nam struju deci, ne možemo im kuvati vareniku" ili su stanodavci bez razloga satanizovani? Pošto nas ovde ima dosta dođoša koji su bili ili su još uvek podstanari, kakva su vam iskustva sa gazdama? Ko je ovde u pravu?

Podstanar sam bio skoro deset godina, i koliko se sećam, sve su bili loši ljudi sa podjednako lošim stanovima. Kad sam bio studentsko govno, uvek mi neka baba bila gazdarica. Jednom, ko za kurac, gazdarica je bila glavna u skupštini stanara i maltene sam živeo sa cimerkom, jer svaki tren dolazila. A iskreno je velika muka podstanarska u Srbiji.

• b

Zavisi odakle gledas. Izdajem. Sve popravke radim stanarima o mom trosku ako ih ima. Hoce neke bolje pakete interneta, tv-a, platim pola troskova. Ne uzmimam depozite posle odjave na kurvanjske fore. Imaju klimu, nov namestaj, svu tehniku. Ne dosadjujem ljudima, ne idem da ih obilazim.

A govana da ima-ima. Jebiga, kolko para tolko muzike.

• b

Inace znam i podstanar kako je biti, ziveo kao podstanar davno (krace vreme doduse). Ne dao Bog nikom.

• PROSEČNA SRBENDA

Bombas prosao sito i reseto, postovanje za coveka. Zvezdas sam al sam se najezio

• ArminVanBuuren

cek, oce internet 20mbs umesto 10, ti platis pola razlike novog paketa ?

• b

Ne brt, na primer ima pripejd internet sa 4 MB, hoce sad postpejd sa 50 MB, trosak uvodjenja, novi paket i ostalo. Racune mesecne ne placam naravno.

• b

PROSEČNA SRBENDA
    Bombas prosao sito i reseto, postovanje za coveka. Zvezdas sam al sam se najezio

Evo najlepse te molim, pokusaj da ne zaseres bar jednu temu u kojoj se pokusava doci do smislenog razgovora. nemoj biti debil

• Стеван

Од тројице, двојица до јаја.

Први био неки Србијанац који је тражио од једног ћалетовог пријатеља који је ту становао да му препоручи неке Крајишнике, реко да неће да има посла са домаћима лолек. Био прекоректан, разишли смо се после 8-9 година јер су хтели ту да покрену неки бизнис, жена му кројачица, тако неки курац, иначе капирам да бисмо и сад били тамо.

Други је био неки земо који је при усељењу обећао да ће реновирати купатило, па развалчио и одлагао то доста и тако стално завлачио око неких ситница и генерално је говнарко и код њега смо остали свега годину и нешто, прешли у идентичан стан испод тог и то за мању кирију. Ту је други власник наравно, код њега смо и сад, неки млађи лик са женом и дететом, исто прекоректи људи, немамо замерки.

Закључак, није битно далиси Србијанац или Крајишник или станодавац или подстанар битно је какав си човјек.

• Mickey Savage

Kad sam bio podstanar s porodicom, svi stanodavci su baš bili loši, kao i stanovi. Nisam u fazonu da pljujem Srbijance nikad bio, ali sam za deset godina i četiri stana upoznao baš loše građane.

• ps

Nisam nikad bio podstanar pa nemam pojma, moji jesu i to u nekih 10 stanova i rekli su mi da su svi do jednog govna.

Stanodavac jesam i ono nemam pojma kapiram da sam ok mada sam ok jer su i stanari ok, dodju ljudi do mene kad se cujemo da sam gajbi i donesu kiriju ja im u stan ne idem jer koji cu kurac tamo osim kad se nesto sjebe pa odem da vidim i popravke placamo po pola. Mada i ljudi nekad ne traze npr okrecili ljudi sami samo me obavestili da su okrecili. Kul je ovaj lik muskarac, zenu i decu sam mu video dva puta u zivotu

• PuppetMaster

Koliko stanova izdajes?

• l

uuu ne placaju porez drzavi to je greh veliki.sad hoce i stanodavce da pljackaju

• l

koji porez koji kurac.recimo covek se mucio da kupi stan, radio po nemackoj cistio tudja govna itd kupi stan koji ce da izdaje da mu kaplje neki dinar vrv bednih 100-150 e i sad treba da placa porez drzavi.zbog cega?aj da mu je drzava poklonila stan pa da razumem.sta koji kurac ima drzava sa stanom koji je on kupio

• Sanitarni čvor

tom logikom sto se onda placaju porezi za kuce,placeve...kupis,tvoje je.
    kao i vecina zakona.bice donet i bice mozda par nekih prijava i to je to.izdajes?ne izdajem,to mi tetka.dao sam joj da se jebe u njemu.i pusite kurac

• gonzo

Nisam pravnik po struci, ali koliko znam ako bi se zaista usvojio taj zakon za da stanodavci plaćaju porez, zar to ne bi bilo dvostruko oporezivanje s obzirom da stanodavci već plaćaju porez na nekretninu.

• Sanitarni čvor

valjda ciljaju na profit od izdavanja.to da oporezuju.ako ga ne izdajes,nisi zaradio na njemu.ne placas...valjda...tako sam skapirao.
    sem godisnjeg obaveznog haraca.

• b

Nisam pravnik po struci, ali koliko znam ako bi se zaista usvojio taj zakon za da stanodavci plaćaju porez, zar to ne bi bilo dvostruko oporezivanje s obzirom da stanodavci već plaćaju porez na nekretninu.

Ne. U ovom slucaju bi se radilo o porezu na dobit. Uzgred jebem im mamu da im jebem mamu, skoro sam platio porez na stan u kome ja zivim, 74 kvadrata oporezovano preko 14.000 dinara godisnje. Oni nisu normalni majku im jebem.

• SokOdZove

POKRADOŠE OVAJ NAROD

• l

USTANIMO ILI NESTANIMO

• Sanitarni čvor

PRAVIMO SE PAMETNI NA FORUMU

• Ledeni

Ne. U ovom slucaju bi se radilo o porezu na dobit. Uzgred jebem im mamu da im jebem mamu, skoro sam platio porez na stan u kome ja zivim, 74 kvadrata oporezovano preko 14.000 dinara godisnje. Oni nisu normalni majku im jebem.

zar vas ne oslobadjaju poreza za 20 kvadrata po clanu porodice?

• b

Ne koliko znam. Mozda u tvojoj opstini je tako. Doduse, stan ima 81 kvadrat, ne znam kojom logikom dodjose do 74

• Sanitarni čvor

ne znam za taj trip da skidaju porez na tu foru.u ns po zonama oporezuju.za prkno od stana u centru je veci porez nego na kucu 5 km od centra.ima nekoliko zona i po tome oporezuju

• Радјард Куплунг

živeli smo kao podstanari na Bežaniji kad je bilo bombardovanje, gazdarica umrla od srčke kad su bombardovali trafo-stanicu u blizini :/

• Бохор

Stanodavci stanodavci vi ste Srbijanci

• Šalabajzer

Bio podstanar do svoje 14-e godine. U prvoj kući gdje sam stanovao bukvalno smo postali familija i dan danas se redovno posjećujemo. Ostali bismo tu, ali se sin od stanodavaca oženio i jbg, morali smo otići.
    Drugi stan je bio sušta suprotnost, gospođa je dizala stanarinu kad joj se dopadne bunda neka jebena, pa je smanjivala kad naumimo da dignemo sidro. Srećom, zaratilo se, pa sad imam stan i kuću. Ja bogat wi gowno.

• A

*Roditelji mi kažu da su svi stanodavci govna. Ja sam stanodavac.*

Pseto, 27.07.2016.

• ps

A ti si mico mala od onih sto misle da su roditelji uvek u pravu? Kako je to slatko i zasluzuje stipkanje obraza od strane bake

• ps

Nebitno, bas zbog toga sto su moji svasta prosli sa stanodavcima uvek gledam da ne budem takav. Naravno ako su stanari ok ako nisu nek se teraju u kurac

• A

A realno jesam od tih XD

Inače, od poslednja tri stanodavca, dva su bila kul, jedni nisu, ali generalno nisam prošao kroz neke gluposti kao što vidim da drugi na temi jesu.

• ps

Brt velika je razlika sada i npr kad je bilo 100k izbeglica iz hrvatske, sada stan nadjes de oces pa i stanodavci ne mogu bas da se izdrkavaju a onda izbace jedne drugi vec ispred cekaju da se usele

Mada su moji dosli neke 70-e otprilike ali po onome sto mi je baba pricala nedobog nikom. Uz naravno mogucnost da baba laze, cale nikad ne prica o tom periodu cak ni kad ga pita neko.

• b

Ne znam na koji fazon, ali ljudi izbegli iz Hrvatske su se uglavnom snasli barem gde ja zivim

• Марко 

продали куће усташама

• Марко 

а не помешао сам нешто

• Džonovan

Ја такође сад издајем, а као студент сам био углавном подстанар. Као подстанар сам био бољи него што сам имао подстанаре. Не кажем, има потпуно коректних људи с којим сам се разишао потпуно кул. Јебеш га, зависи како те западне.... Него за порез, ко није упућен..Пошто су говнари сад послали за уназад не знам колико година, застара је 6 година, тако да не морате 2009ту плаћати. Ја контам платити само ову годину и чекати да видим хоће ли притискати, па ако не буду, отезати тако да застари што више тога.

• b

Meni za jedan stan slali 2009, 2010, a onda nista nije stizalo 2011,12 i 13 pa onda doslo 2014 i 2015 placeno. Zimus nekako salju i traze kamatu. Samo kamate platio 16 hiljada. Posle nedelju dve oproste neplatisama kamate i sve. Malo falilo da zapalim opstinu.

• Deku

Stanodavčevih ćerki jebanih: DVE.
    Stanodavčevih retrovizora otkinutih: DVA.
    Ukupno ne plaćenih kirija: ČETIRI

• Džonovan

пише се заједно "неплаћених"...а зар и даље мислиш да неко вјерује у приче једног цигана?

• Deku

Džonovan
    пише се заједно "неплаћених"...а зар и даље мислиш да неко вјерује у приче једног цигана?

O K
    Nas trojca bili na Miljaku kod slona na gajbi 4 meseca skupimo kintu, cimer Rade uzme da odnese i ful i posle 4 meseca dođe gazda kaže dajte pare bando Rade pobegne mi se izvučemo kao ništa nismo znali gospodine pls nemojte nas tući i ujutro se iselimo nađemo Radeta izvučemo mu naših 560 evra i svako na svoju starnu tako da da NEPLAĆENIH.
    P.S. puši kurac ceo ne znam ko ti je dao za pravo da me nazivaš ciganom veprino šovinistička.
    P.S.2. Poyy

• b

Deky, ajd ispričaj za retrovizore šale nikad dosta

• Džonovan

(шалим се)

• Deku

Vraćao se pijan sa brucošijade i odvalio retrovizore na gazdinom voksalu jer sam bio mlad i lud posle mi bilo krivo

• b

Prekinuo čitanje posle brucošijade, dovoljno da znam koje si gomno tad bio

• Deku

I dalje sam govno ali bez empatije mogu da te ubijem ko kera da ne trepnem. Šta jihad učini od čoveka ne biste verovali.

• Džonovan

(стварно сам се шалио)

• gonzo

Generalno nemam lepu reč o stanodavcima, ali samo zbog sopstvenog iskustva odnosno iskustva mojih matoraca. Inače ne sumnjam da ima stanodavaca koji su bolji nego što bi to mogla familija da bude. Za prvih 15 godina života selio sam se 10 puta, a 11. preseljenje je bilo u naš stan.
    Koliko pamtim moji roditelji su uvek plaćali kiriju na vreme (pa i u ona najgora vremena 90-ih), pazili na stan da se nešto ne ošteti i tome slično, ali su gazde svejedno bila govna koja su svako malo povećavala kiriju.
    Sećam se da nam je jednom gazdarica došla potpuno nenajavljena po kiriju u vreme ručka i maltene sela za več postavljen sto i kulirala tako dok se klopa hladila. Kiriju je uradno dobila, kao što je dobijala svakog meseca, ali tolika nekulutra i osećaj kao da si nečiji jebeni rob mi je dan danas ostao urezan u sećanju.
    Kod druge gazdarice tri ipo godine nismo imali ni najmanji problem. U dvorištu su bile dve kuće, on je bila u jednoj mi u drugoj. Moji su sa njom redovno pili kafe, moj ćale je održavao baštu i mali voćnjak. Generalno gledano idila. Ispostavilo se međutim, da je gazdarica imala sestru u Jehovinim svedocima i da je njena sestra vremenom uspela da je nekako nagovori da i ova uđe u to kolo (ženu od svojih, u tom trenutku skoro 60 godina). Od tada počinje potpuni haos, žena kreće da nas jebe kako stigne i pose par meseci kada su moji ukapirali šta se zapravo dogodilo palo je preseljenje.

• ps

Joj jesam ja vama pricao kad su mi dosli jehovini svedoci na vrata hahaha to je do jaja bilo

• Deku

Gonzo svdok zla jehovinih svedoka > jehovini svedoci

• ps

Jesi to tek sada provalio taj znak za vece/manje?