Zaboravicemo na onaj mali peh od malopre.
Tema za ljubitelje prirode, zivota u prirodi, prezivljavanja, lova, ribolova, planinarenja, prvog maja, itd itd
Primitive technology - odličan kanal (Baronova preporuka)
Sta biste sve poneli kad bi krenuli da provedete par dana (10 npr) negde u prirodi?
Prvo bih poveo devojku ofc, sta cu tamo sam kao ovan. Verovatno bih poneo neku knjigu, telefon cisto da pravim slike i snimam, ono sranje od baterije da pripunim. Poneo bih nekih sirovih namirnica pa bih tamo sam sa devojkom pravio hleb, eventualno przio neko meso itd, kuvao neko povrce, poneo bih upaljac, mozda cak ni posude ne bih nosio nego bi pravio neke od blata. Ne bih nosio sator nego bih napravio neku barakicu. Cigara bih poneo dosta, i alkohola verovatno. I flasirane vode za svaki slucaj

Planina mi je malo heavy, sto kazu urbani ljudi, pre bih negde gde je solidno toplo i gde moze neka riba da se ulovi. Kljucno pitanje: poneti sapun ili ne (potpuno se stopiti sa prirodom)? Ako cu na planinu onda bih pusku svakako nosio, da odstrelim neku divljac, makar i fazana, moram nesto strpati u zeludac.

Мораш онда и баш доста метака да понесеш, јер ће те сигурно понијети да пуцаш испочетка, онако безвезе, док се не упраксаш ако ништа. А што се тиче фазана, боље ти је да научиш да ловиш неке веће животиње, рецимо великог фазана. Великог фазана тражи, дебелог. Не знам сад како то код њих иде, да ли је највећи фазан и матица у роју фазана, па ако њега убијеш да се остали погубе, као код пчела. То би било одлично, да убијеш једног фазана а добијеш тридесет.

Фазан се лови читав дан јер се јако добро крије и крије се у дубљој трави, а у дубљој трави има и змија тако да треба имати муда да би ухватио фазана... али стрпљења првенствено...
Треба направити добар план за лов на фазана... за почетак ако кренеш недељом у планину или негдје гдје поуздано знаш да има фазана треба понијети за почетак бар килу пилетине да се издржи тај дан.. јер ко зна, можда га ухватиш а можда и себе упуцаш у ногу од досаде...
Више се исплати гађати голубове, патке или врапце...
Ja zivim u vukojebini, ne bi se niko menjao samnom bez obzira koliko kenja da bi :DA znam kako ti je brt, niko ne zeli da zivi u vukojebini, ali je prekul osecaj kad sa svojih 10 prstiju napravis neku improvizovanu baraku, kad sa svojih 10 prstiju ulovis nesto, nalozis vatru, isprzis na zaru i pojedes. Neprocenjivo iskustvo. I to radis dok ti ne dokurci pa onda odes kuci, obrijes se, obuces lepo, namirises se, odes u lokal gde nastupa Aleksandra Prijovic i nagradis sebe
- b
Maestro, vrlo sam blizu da ti nađem adresu. Vrlo, vrlo blizu.

Mnogo je dobro desetak dana tako odvojiti se od civilizacije i praviti sa svojih deset prstiju sve itd. Ali kad bi čovek iz grada morao da živi tako, skurčilo bi mu se za nekih mesec dana. Ja sam bio u vojsci na nekoj čuki iznad Bujanovca, nekih skoro četiri meseca, ajd da izbacim Šiptare iz priče, nebitno, ali podivljali smo tamo u šumi, živeli kao zveri, pljačkali neko jadno obližnje srpsko selo da bismo imali rakije da ločemo, topili sneg za piće jer par meseci smo bili toliko zavejani da nije mogla cisterna da stigne do nas, obarali jebene četinare tupom sekirom po ceo dan da bismo se zgrejali, posle se setili da ih udarimo BVP-om i dovršimo sekirom, a sva tri obroka konzerve, narezak triput dnevno, jednom jedan upucao vepra divljeg, jeli smo ga bez testa na trihinelu. Ko je imao štek trave, taj je bio car, a žickao se bensedin i žvakali smo ga kao bombone. Da se na kraju nije otopio sneg, mislim da bismo se poubijali međusobno.
- М♦
Jooooj svi ste mi nesto hrabri, sve sam Ber Grils i Jovan Memedovic, a kad bi vam prvi put creva zakrcala i noge ozeble vratili bi se pokunjeni kucama :Ppp ;D
Ali dobro, onda bi bar vise cenili materinu hranu i radijator sto vas grije xD
Poyy
Valde pa zato ja kazem 10 dana. I po mogucnosti u toplo. Isparanoisao bi se covek u tezim uslovima.Ja odatle posle prekomandovan u Beograd, tačno u stari Generalštab, kod SKC-a. I prvi put dolazim u menzu, lik koji deli hranu me pita: Koji kolač želiš? Ja reko: Šta?! Ovaj kaže: Pa hoćeš krempitu ili koh? Ja se spremim da mu se najebem majke milosne, još onako podivljao od vukova, snega i Šiptara, kao, mene si našao da zajebavaš... Kad ono, stvarno, pogledam oko sebe, ljudi uzimaju koh ili krempitu. Tu sam umalo zaplakao, zaboravio sam bio u toj vukojebini i šta je koh i šta je krempita.
Маестро ♦
Jooooj svi ste mi nesto hrabri, sve sam Ber Grils i Jovan Memedovic, a kad bi vam prvi put creva zakrcala i noge ozeble vratili bi se pokunjeni kucama :Ppp ;D
Ali dobro, onda bi bar vise cenili materinu hranu i radijator sto vas grije xD
PoyyMa ima da se nađe u prirodi svašta, preko cele godine pečurke i bobice, i ako uloviš nešto, ali to bih samo ako moram. Naravno da bih se vratio kući ako gladujem, koji kurac ću da jedem zmije i bube ako ne moram.

Ja ti kazem kako jeste, 8 godina sam ziveo koje kude pa se vratio an dedovinu. Zapizdine nema gore. Prvo sam padao u depresuji ali posle nekog vremena naviknes i to je to. Tesko je naci zenu, ali ako te ukenja kao mene onda ti nista vise u zivotu ne treba.
Iskreno mnogo manje nervoze nego u gradu.
Zimi jeste malo zajbano ali ono, prsuta, stelja slanina... Snadje se covek. Malo lov i to je to, prodje zima :)- º
Kisjela voda rada :^)

ada bojana je najjace mesto za kampovanje leti, malo je frka sto nema pijaće vode al doneseš iz Štoja balone i gotovih jela pa grejes na plin jer nema bas nicega. znaci izlazak-zalazak sunca nista ne preprecuje da vidis citav proces, plaza odbojka sise, finci cileanci teksasani al realno ko ih jebe. Najjace je doći s dobrom ekipom i dobro kamp opremiti, poneti rakije od kuce itd i krastave obavezno jer nema radnje 10km u krugu ako ne i jače. kamp se ne plaća, i realno za 10 dana dosta je 120€ ukupno i put i sve. Mada smo mi izvukli sa 130 ponaosob naas 4 -skoplje-ohrid-tirana-ada bojana-ostrog , 8 dana. ne racunajuci gorivo. + na ohridu prodidzi.
uvece Gecko klub radi tehno a dom kulture je bas prefin i za kuliranje posle 02:00 pocinju svirke,ispred se greje na vatricu. spavanje u najlosije ikad opremljenim satorima znsci jedno ćebe na dvojicu, duks kao jastuk i bilo je nikad finije. nema jebenih telefona jer realno te ne interesuje da ga punis u lokalima. Sam dolazak do ade je jebada jer je bas zabaceno mesto i treba 7-8 minuta kolima s puta doci doplaze a oko plaze su sume za kampovanje. ima naokolo dobrih paleta da se pravi sto,stolice i potrebstine za rucak itd. uvece kao sto sam rekao su ljudi po plazi oko lokala alimnogo je bolji osećaj u kampu ostati i vrteti rostilj. mozda nabasa dzumandzi sa tecnim esidomm znaci kola su ogromna prednost al priroda je + zilion- l
suma je zakon.poneo bi noz

http://vukajlija.com/forum/teme/71399-vratimo-se-prirodi?strana=2#post_3658160
Ok opet trolujes, ili si glup. Izvini ako si mislio da se ironicno nasalis mozda sam i ja glup, samo zelim da prestanes da ,,trollujes,, vec par meseci evo, stvarno je glupo i samom sebi bas najgore radis. Nadam se da si se oporavio sad, budi spreman da ce trebati mesec dana da te prihvate, bombasa su isto toliko trebali, ja sam prvi rekao da se covek samo sali jer je glupo reci loool, troll, svi ste istrolovani tj: salio sam se, sve je sala; onda bi tek izgledalo da je retard, pa se brani. Mada ja sumnjam da su ga pojedini i sad ,,prihvatili,, izvinjavam se sto koristim ovu rec, ne koristim je striktno samo je ona najjednostavnija za definisanje onoga sto bi se trebalo reci otprilike u ovome, ne znsm sto stalno moram da vam objasnjavam svoje reci, nisam u nikakvoj borbi za neku poziciju na sajtu ili sta vec mislite da radim pisem sta mislim, nepametno ali jebiga :) (mesa uvek kaze da se to ne treba raditi :))), jedino me za to mozete uhvatiti pa jebite nije problem, nije niko savrsen ja i mislim da sam glupan otprilike ali nismo svi imali uslove za citanje knjiga i sviranje klavira izvinjavam se. Valdemara je samo usralo- S
au me$o oces da se ispovracam ovde bog s tobom i andjeli bozji
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.