Najbolji beli kosarkas svih vremena
  • Jericho

Ko je najbolji i najkompletniji beli igrac svih vremena? Ja sam uveren da je to Dirk Novicki. Ajde jos trojica da se sloze, pa da zakljucavamo temu.

• Пд

Слажем се са Аксеном, Лери Бирд најбољи убедљиво.

• Аксен

Кад човек намести тројку... Јебем ли ти. Само да се прекрстиш, па да промаши.

• StrajaKg

Dražen Petrović

• Пд

Мислим да Лери држи рекорд у НБА по броју убачених тројки за победу, тако нешто.

• Аксен

Ех Дражен, човек није достигао ни пун играчки стаж, само што је ушао у легенду... Страјо, не слажем се..

• BH

1. Leri
    2. Dražen
    3. Dirk
    4. Stiv Neš
    5. Sale (možda subjektivno, al je ipak objektivno)

• Аксен

Ај ја ћу овако првих 5:

1. Лери Бирд
    2. Џон Стоктон
    3. Арвидас Сабонис
    4. Дирк Новицки
    5. Владе Дивац

• L@ki

Arvidas Sabonis :) Pa de znam , tesko je to pitanje...ajde nekoliko njih da stavim

Dirk Novicki
    Navaro
    Gasol
    Kirilenko
    Jason Kid

Jebem li ga , ne znam ,belci su uglavnom timski igraci ,niko se ne istice toliko individualno....

• BH

Ladno sam zaboravio Stoktona. :S Uskače ispred Neša.
    Laki, Kid nije čist belac koliko znam. :)

• Аксен

Laki, Kid nije čist belac koliko znam. :)

и ја толико знам...

• С

Наваро? Гасол? Дај, бре...

Сабонис, Новицки, Петровић, Бирд...

Само од наших међу најбоље могу да се сврстају: Дивац, Бодирога, Кораћ, Кићановић...

• Пд

Ајде и ја да саставим листу као ви:

1. Бирд
    2. Стоктон
    3. Дивац
    4. Неш
    5. Сале Ђорђевић

Мада мој омиљени белац је Џејсон Вилијамс, садашњи плеј Меџика, мада је матор, када је био у Кингсима, био је ненормално добар играч.

• L@ki

Majk Bibi , bilo nekad...

• С

Ево вам прва петорка:

Арвидас Сабонис
    Дирк Новицки
    Лери Бирд
    Дражен Петровић
    Дејан Бодирога

• Аксен

Majk Bibi , bilo nekad...

И за њега мислим да није чист белац...

А Нешу не бих сврстао ни међу првих 10... Тек после свих наших легенди

• Пд

Биби нит је чист белац, нит је ни близу најбољих белих играча свих времена.

• Dub

Meni je Dirk prejak u NBA, najbolji evropljanin. Da li je najbolji i najkompletniji igrac svih vremena, stvarno nemam pojma.

• celt

Pazi, od nasih zaboravljate Stojakovica. On jes' dejan cukic nekako, ali od svih nasih je najvise NBA uspeha imao, igrao po all star mecevima, i bio valjda u vrhu nekih sezona za mvp-ja.
    Jedino sto je sranja pravio sa reprezentacijom, al valjda nije samo on za to kriv... Da smo imali Dudu Ivkovica pre jedno 7-8 god da vodi, druga bi prica bila sa njim

• StrajaKg

celt, nije da stojaković baš nema uspeha, igrao je 99 EP, osvojio EP 01, osvojio SP 02, to baš nije mala stvar.
    ajd i ja da napravim listu kao

Dražen
    Bird
    Novicki
    Gasol
    Bodiroga
    i u specijalnoj rubrici Sale Đorđević

• С

Гасол бољи до Сабониса? Пих...

• celt

nije da nema, al mislim da je mogao vise, bez obzira koliko je...
    stvarno je mogao da ostavi pecat da ga svako stavi na top 5 listu :)

• Пд

Пеју су повреде сјебале задњих година, а иначе јесте фантастичан играч, пре свега шутер.

• Tulumbac

Ne znam koji je najbolji, ali Marka Jarića je sigurno najviše ukenjalo. Čisto da se oglasim ako organizujete i taj izbor.

• Аксен

stvarno je mogao da ostavi pecat da ga svako stavi na top 5 listu :)

Дејан Цукић године...

• Nicklord

Čudi me da niko nije spomenuo Đinobilija. Meni se mnogo sviđa kako on igra

• BH

@ Nicklord
    Tema se zove "Najbolji beli košarkaš svih vremena", a ne "Najbolji košarkaš Argentine na proteklom SP" :)

Mislim, volim i ja Skolu, super je igrač, al teško da može da se meri sa svim gorepomenutim. Zanimljivo da niko Đinobilija nije pomenuo. :)

• L@ki

Да ли се Кинези сврставају у белце? :)) Онда Јао Минг ,један од најдоминантијих центара свих времена....

• bvdlga

Jbg,ne mogu da pricam o Drazenu i ostalima,nisam ih gledao kako igraju,tako da se moj izbor suzava na manje imena :) Petorka:
    1.Bird
    2.Bodiroga
    3.Sabonis
    4.Vlade Divac
    5.Gregor Fucka....zezam se :D Detlef Schrempf!

• StrajaKg

e da stvarno, ĐINOBILI

• Аксен

е да стварно... Детлеф...

• Nicklord

@black hole
    pa to sam i kazo :D
    Stvarno hteo sam Đinobilija da spomenem al napisah Skola verovatno pod utiskom sa svetskoh prvenstva :)

• Predražinjo

Majkl Dzekson :)))

• Surovi

jedan je dirk novicki. pored toga što svi znamo da je najbolji, on je koliko sam uspeo negde da uhvatim, statistički najuspešniji ne belac, nego uopšte igrač koji je ikada igrao u nba. (tu se negleda timski uspeh, već njegov pojedinačni učinak, tokom godina)

• Duchamp

Čudno mi je da niko u top 5 nije ubacio Tonija Kukoča! Jeste da nije naš, ali posle Lerija, on i Detlef su harali u NBA ligi, dok je to još bila ona prava liga. Ima na Vikipediji šta je sve osvojio, neću sad ovde time da davim, samo sam hteo da ga pomenem.

• Аксен

Ја га намерно нисам споменуо... Али то што је освојио не би требало да буде пресудно у овом избору...

Сви знамо да Миличић има шампионски прстен, да је 2. пик на драфту не знам тачно које год, али мислим да је 2003... Никад ништа на терену није показао... Не поредим њих двојицу, само напомињем...

• Duchamp

Što namerno, zato što je Hrvat?
    A jbg, ja sam kao klinac trenirao, dok je to još bila jedna zemlja, a on je tad sa Jugoplastikom (Pop 84) kidao, posle je otišao u Italiju i bio čak tri puta najbolji igrač Evrope, i normalno da mi je bio idol u svetu košarke.

A po meni je besmisleno pričati o NBA sada i pre dvadeset godina, ovo sad bi i Zmago Sagadin sa svojim ran-en-gan konceptom tamo napravio karijeru, a ovaj lik je to uspeo onda kad to nije bilo lako. Ovo je samo moje mišljenje...

• Аксен

Не волим га брате... Не знам, вероватно због тог Сплита... Клуб тек не волим, вероватно је на националној основи, али тешко да ја то желим да признам...

• Фејзбукманијак

Stojakovic Pedja, Dirk Novicki od ovih sto su aktivni...

Leri Brd, od neaktivnih

• Duchamp

Ok Axene, poštujem i taj stav.

• Kb

Ljubodrag Simonović.

• Dzankee

Stefan Marković !
    Hahaha, zajebavam es, on ne zna ništa.

Dalipagić i Kićanović.

• silverspurs84

Ovo ne kažem zato što sam navijač San Antonija, ali Điki (Đinobili) je kompletan igrač. Jedina mana mu je ta što "gine" za svaku loptu i često ima problema sa povredama, ali kad je on spreman, niko ne može da dobije ni Spurse ni Argentinu.

Od ostalih belaca, izdvojio bih još:
    1. Novickog - možda najvišeg trojkaša u istoriji NBA lige.
    2. Lerija Birda - takođe opasnog šutera sa distance koji je mogao da igra na skoro svim pozicijama.
    3. Krisa Malina - otprilike "mešavinu" Đinobilija, Birda i Paspalja.
    4. Braću Gasol - danas možda najbolje aktivne centre posle Dvajta Hauarda.
    5. Divca - jednog od retkih centara koji su bili u stanju da se dodaju kao plejmejkeri.
    6. Bodirogu - neverovatno "pametnog" i spretnog igrača.
    7. Saleta Đorđevića - o njemu je suvišno bilo šta govoriti. Čovek je legenda!

• Jezivi

Leri Bird,Radivoj Korac,Dragan Kicanovic,Drazen Petrovic,Arvidas Sabonis,Toni Kukoc,Dejan Bodiroga.

• Remac

Bird
    Dalipagic
    Petrovic
    Kicanovic
    Stokton
    Novitcki
    Kukoc
    Divac
    Danilovic
    Djordjevic
    Sabonis
    Djinobili

Sve su ovo vrhunski igraci. Igrali su u razlicitim vremenima, kosarka je evoluirala, tako da nema sanse da mogu da napravim neki redosled. Mogu samo reci koji mi je najdrazi, Danilovic.

• Jezivi

Ono njegovo kucanje preko Sabonisa je prelomilo tekmu,zajeban je bio skroz...I prekinuo karijeru sa nepunih 30 godina.

• Remac

Frajer nije imao postovanja na terenu, sve je gazio, bolio ga kurac ko je ko. A sve je mogao da igra, od 1-ce do 4-ke. Covjek se zasitio kosarke sa 29 godina i otisao da ladi jaja, a da je igrao jos 3 godine, mislim da bi cuda napravio u Evropi