Mučenje životinja
  • Natnat

Šta mislite, da li je mučenje sitnih životinja (insekti, gliste i sl.)faza kroz koju svi prolazimo kao deca?
    Da li se razlikuju osobe koje ubiju zeca ili muče psa do smrti od onih koji kidaju krilca muvama?
    Da li mučitelji krupnih životinja imaju veće šanse da postanu masovne ubice?
    Koje životinje ste mučili i da li znate zašto ste to radili, da li vam je sada žao?

• Rosoneri

Ja nikad nisam mucio zivotinje, dok je moj ortak sa 14 naostrio grlic flase, naslonio macetu na stomak i vrteo dok creva ne udju u flasu.

• Natnat

Sa 14? Pa baš i nije bio dete. Šta je sa njim danas?

• rajkox7

Ja bih s tim ortakom pio samo iz dvolitre.

• Rosoneri

Ja ga nisam ni poznavao tad, iz srednje je.
    ok je sad.

• Џими

То са фазом кроз коју пролазе деца је нонсенс. Ја никада нисам мучио животиње (не рачунам убијање инсеката који су ме први напали или ми непозвани упадали у собу).

Мислим да су искључиво умоболна деца склона мучењу животиња.

Мој брат од тетке је убијао голубове ваздушном пушком и правио им гробове с крстовима, а заједно са комшијом је ставио живу мачку у кутију, полио бензином и запалио. Човек данас има 37 година, не могу баш да му доделим епитет ''нормалан'', али је ипак претеривање називати такве људе потенцијалним масовним убицама. Једноставно, нису баш под либелом, да се тако једноставно изразим.

• V

Ne masovne, već serijske ubice! MRZIM kad ljudi mešaju ta dva pojma.

• Natnat

Ih, Džimi, nikada nisi muvi iščupao krilce?

• Cenotaph

Novotvorene teme večers variraju od odličnih do besmislenih i bolesnih...

• Луди Чак

Ova nije besmislena, to je masovna pojava.

• Rosoneri

http://vukajlija.com/forum/teme/20652
    ova je odlicna, slobodno doprinesite temi.

• Bioshocker

Za mene su to kreteni najveci .
    Dobro cupao sam vatrenim stenicama (tako se bese zovu?) glave kao mali i pravio im groblje . 3:)

• P

Mene zaboli stomak pri samoj pomisli na to, ne mogu uopšte da shvatim takve ljude. Kad sam bio peti razred, pojavilo se neko malo kučence u školskom dvorištu i svi su ga mazili i hranili i ono je htelo sa svakim da se igra da bi se odjednom pojavio neki mali trećak koji je to kučence džoknuo da je letelo 5-6 metara. Kučence je krvarilo i cvilelo, a ja sam ubio boga u tom malom. Jedan jedini put u životu da sam nekog namerno istukao.
    Inače, pas je krvario, zubari su ga previli, a sutradan sam ga našao mrtvog. :(

• Џими

Ih, Džimi, nikada nisi muvi iščupao krilce?

Јесам, али, као што рекох, то су и инсекти који су му непозвани упадали у просторију и иритирали ме. Штавише, правили смо колекције мртвих мува у средњој, али муве су гамад, човек чини само добро убијајући их, тако да ми није жао. Свесно сам их убијао, али ко их јебе, нисам их ја терао да нам улазе у учионицу и преносе болест с депоније.

• Bioshocker

Kad sam bio peti razred, pojavilo se neko malo kučence u školskom dvorištu i svi su ga mazili i hranili i ono je htelo sa svakim da se igra da bi se odjednom pojavio neki mali trećak koji je to kučence džoknuo da je letelo 5-6 metara. Kučence je krvarilo i cvilelo, a ja sam ubio boga u tom malom. Jedan jedini put u životu da sam nekog namerno istukao.

Respect Peki , nadam se da si mu servirao obimnu porciju .

• Natnat

Evo ispravila sam i dodala

(insekti, gliste i sl.)

, nisam ni mislila da smo svi ubijali mace i kuce kao klinci!

• Moćni Ming

Dizvinete a što se ova tema nalazi u informacijama?

• menijesamodosadno

Хум...затварао муве под чашом данима, кидао им крила и бацао их на ринглу. Једном сам мачору ошишао бркове. Убијао голубове ваздушном. Мачку сам бацао са терасе. Једно сам куче пребио био летвом, па сам плакао ко пичкица јер ми било жао. Једном сам псу био мало посекао реп секиром(нисам га пресекао). Сад ми жао кад се сетим тога, и толико ми је жао животиња, чак више него неких људи. Јебига био сам дете од пет-шес' година. А, то је на селу свој деци омиљена забава. Сећам се да ме је кева одрала од батина због тог пса.

Знам и екстремније случајеве. Један друг је био Садам Хусеин за домаће и стране животиње. Био отворио кера са његовим другарима да извади патку коју му појео овај појео. Голубове је хватао и кидао им вратове голим рукама. Не сећам се свега сад, било је још злочина.

• Natnat

Ups, Ming je primetio..šta sad, slučajno, svejedno neće dugo :))

• l

не рачунам убијање инсеката који су ме први напали

hahahahaha joj izvini ali ovo mi baš smešno :P

elem, ljudi koji muče životinje su govna i ne zaslužuju da žive... a ljudi koji muče decu, i one koji su slabiji od njih, su govna i zaslužuju da malo požive kako bi na njima sproveli neku torturu, a tek onda da budu ubiveni...

• Šta_htjedoh_reći

Nikad nisam mučio. Drugari iz kvarta su me prozivali pičkicom što nisam htio guštere da vatam s njima i radim obdukciju. Preosjetljiv sam ja za te stvari.
    Ali imam druga, ne tako bliskog, koji je sadista do srži. Ako vidi psa ili mačku kako idu preko ulice, vazda nagari da ih zgazi. Jednom je zgazio mače pa se vratio da šlajfuje po glavi. Jednom je vidio lešinu psa, nabio nogu na otvor u stomaku i mene gađao čitavom lešinom. Kačio je snimak na kojem se vidi kako uhvaćenu žabu pali sprejem i upaljačem. Boli ga kurac. I sam kaže da uživa u iskazivanju moći. Milije mu je da padnu svi drugovi ispit, pa i on, no da svi prođu. Skroz je sadista. Ali skroz.

• VanGoga

Deca to rade u trenucima kad su nesigurna,uplašena ili besna.Neka ne umeju da izraze svoja osećanja,pa se na taj način "svete" svom strahu ili osećanju koje ih muči.

Kažem,ako to potraje,ako se "unapređuje" (sa muva pređe na mačke ili kučiće,zečeve ili neka toplokrvna stvorenja),onda se treba zabrinuti.

Mislim da to proističe iz osećaja bespomoćnosti koje deca osete,ali to pretoče u bes i agresiju prema drugim stvorenjima od kojih su jača.

Isto tako bih rekla da nema neke veće razlike između takve dece i one koja se non stop tuku sa vršnjacima,ili ih zlostavljaju na neki drugi način.

• Скелетор

Pa, ja sam kao klinac cepao golubove na selu vazdušnjakom ne iz zadovoljstva, već iz potrebe. Seru i guču ko nezdravi. A i mrzim golubove. Ne znam zašto. Nikada nisam kapirao one golubare...
    Lovac sam već 6 godina, odstrelio sam valjda 10-ak fazana i nekoliko jarebica. I sve smo ih pojeli. A zeca sam udario kolima slučajno, keve mi. I njega smo pojeli...odličan je bio.

EDIT- Nikad nisam mučio životinje.

• Facafacaa

Mislim da sam imao nekih 7 godina, možda i manje, ne sjećam se. Uglavnom, na selu u štali našao sam gnijezdo s dve, tri male laste. Pozvao sam rođaka (isto mojih godina) da ih ko fol učimo da lete. Bacali smo ih tako po desetak puta u vazduh i vidjevši da i dalje neće da lete, zaključili smo da je potrebna operacija. S nekim staklom smo napravili rezove, nešto kao stručno posmatrali, u međuvremenu su naravno uginule, blabla i na kraju ih zakopašmo. Nisam imao loše namjere, samo sam bio idiot :)
    I naravno da mi je danas žao za učinjeno...

• Џими

Једном сам псу био мало посекао реп секиром(нисам га пресекао). Сад ми жао кад се сетим тога, и толико ми је жао животиња, чак више него неких људи. Јебига био сам дете од пет-шес' година.

Шта ће детету од 5 година СЕКИРА?

За многе од ових ''злочина'' су искључиви кривци родитељи. Јебеш ти убијање детета од батина након што дете одсече реп псу. Треба детету објаснити због чега то не би требало да се ради.

• Natnat

Lovci su iz nekog drugog filma, ali ovaj poznanik Šta_htjedoh_reći, je ipak psihijatrijski slučaj!

• Џими

A i mrzim golubove. Ne znam zašto. Nikada nisam kapirao one golubare...

Ворд. И ја мрзим голубове. Летећи пацови. 100 пута ефикаснији разносачи клица од пацова. Згади ми се живот кад видим оног лика у кнезу како храни голубове и пушта их да стану на њега и да серу по њему.

• VanGoga

За многе од ових ''злочина'' су искључиви кривци родитељи.

Rečeno.Roditeljstvo je opaka rabota.

• Bioshocker

Nikad nisam mučio. Drugari iz kvarta su me prozivali pičkicom što nisam htio guštere da vatam s njima i radim obdukciju. Preosjetljiv sam ja za te stvari.
    Ali imam druga, ne tako bliskog, koji je sadista do srži. Ako vidi psa ili mačku kako idu preko ulice, vazda nagari da ih zgazi. Jednom je zgazio mače pa se vratio da šlajfuje po glavi. Jednom je vidio lešinu psa, nabio nogu na otvor u stomaku i mene gađao čitavom lešinom. Kačio je snimak na kojem se vidi kako uhvaćenu žabu pali sprejem i upaljačem. Boli ga kurac. I sam kaže da uživa u iskazivanju moći. Milije mu je da padnu svi drugovi ispit, pa i on, no da svi prođu. Skroz je sadista. Ali skroz.

To je picka .

• Facafacaa

A zeca sam udario kolima slučajno, keve mi. I njega smo pojeli...odličan je bio.

Ahahahahaahahahaha

• Bioshocker

Ajde Faco trkni da arhiviras buxnin post u temu "omiljeni komentari i postovi" mene mrzi :D

• Natnat

Nisam imao loše namjere, samo sam bio idiot :)

A to je znači?

• Cenotaph

Ja bih te sadiste krvave gurnuo u kavez pun besnih pasa.Onda bih uzeo kokice i gledao..

• menijesamodosadno

Шта ће детету од 5 година СЕКИРА?

Одакле знам. Био је мазнуо друг из комшилука од његових.

За многе од ових ''злочина'' су искључиви кривци родитељи. Јебеш ти убијање детета од батина након што дете одсече реп псу. Треба детету објаснити због чега то не би требало да се ради.

Сереш. Вероватно јер си раст'о у ''здравој градској средини''.
    Не кашираш да је ствар мало другачија на селу, пре свега јер као дете од 6 година ти већ познајеш цело село, и сваку његову уличицу.
    Да, требали су да иду за мном или да ме не пустају из куће. Откуд су знали шта ја радим кад одем код друга из комшилука...

• Dub

Organizovao turnire u disciplini trka puževa. Pobjednici bi prošli dalje, a gubitnici bi ponekada postali beskućnici ukoliko bi ulog u trci bila čvrga, i moj puž izgubio...

• Ritchie ♣ B

Nikad nebi mucio zivotinje al bi ih zato lovio kad se budem posvetio seoskom zivotu bicu lovac sigurno

• Џими

Узгред, једном ми упао голуб у стан, ушао кроз прозор (наравно непозван). Искрено, дошло ми је да узмем сатару и да му отфикарим. Али сам се суздржао, наравно. Једва сам га истерао напоље. После сам морао да вршим дезинфекцију, дезинсекцију и сл.

• Bioshocker

Doslo do nesporazuma , ti ga zvao na kafu , a on popio kafu i otiso .

• sedplas

Cenotaph
    Ja bih te sadiste krvave gurnuo u kavez pun besnih pasa.Onda bih uzeo kokice i gledao..

ironije li.....

DZimi
    Једва сам га истерао напоље. После сам морао да вршим дезинфекцију, дезинсекцију и сл.

jebo te, ti si bolestan.... kako te ne mrzi?

• Dub

Muve, gliste, crve, skakavce, mrmke i paukove, koristim kao mamce kad idem da pecam.

• Natnat

Ah, meni je golub uleteo u kancelariju prošle nedelje i stao mi na sto, izbezumio se od straha, ja sam od još većeg straha čučnula ispod stola i kao neka ludača poočela da vičem "IŠ, IŠ" Jedva je našao prozor glupan, a ja sam do kraja radnog vremena ribala asepsolom svaki kvadratni centimetar kancelarije...

• Cenotaph

ушао кроз прозор (наравно непозван)

Kroz prozor?!Jebote.Meni je jedan pola sata zvonio na vrata ja otvorim a on utrča unutra usta ga jebem...

• Dub

pa ako su golubovi nije lav...

• ЏелА

Redovno sam mlatio malog Aliju cigančića, jes' da nije životinja, al' je vonjao kao da jeste. A i krao nam je lopte stalno inače ga ne bih dirao.

• messalina

Hvala Bogu, na ovom polju sam relativno čista. Kažem relativno jer bi neko mogao seciranje glista sa negde oko 6-7 godina da shvati kao mučenje - praktično, bi bi u pravu.
    Tad kad sam to radila, sanjala sam celu noć gliste i bilo je odvratno. Sutradan sam rekla mami šta sam uradila, i kazala mi je da i gliste imaju dušu. To nikada neću da zaboravim. Od tada pa do dana današnjeg - ni mrava nisam zgazila, bar da sam toga bila svesna :]

• Facafacaa

Pobjednici bi prošli dalje, a

Dub, početak ove rečenice je mnogo obećavao :D
    Oprostite mi, ali ova tema će ubrzo imati sve preduslove da se prebaci na podforum zezanje. Još kad se sjetim Džimijevog posta sa prve strane za grobove i krstove. Matero :D

Natnat, ne znam šta da ti kažem... Stvarno sam mislio da činim dobru stvar...

• Dub

Gađao sam praćkom mačke, nekad bi uspio i da ih pogodim...

• Џими

Сереш. Вероватно јер си раст'о у ''здравој градској средини''.
    Не кашираш да је ствар мало другачија на селу, пре свега јер као дете од 6 година ти већ познајеш цело село, и сваку његову уличицу.
    Да, требали су да иду за мном или да ме не пустају из куће. Откуд су знали шта ја радим кад одем код друга из комшилука...

Па, не баш. Растао сам у варошици, а то ти је као да растеш на селу, упознаш цео град још као јако мали и пуштају те да луташ около јер знају да не може богзнашта да ти се деси.

У дворишту сам имао макар 3 секире, јер смо се грејали на дрва, али ми никад није пало на памет да узмем секиру и да сечем псима репове. Први пут сам узео секиру са 7-8 година кад ми је ћале показивао како се секу дрва.

Али јебемлига... Имали смо мачке у дворишту, било је ту неких паса, објашњено ми је некако да су животиње бића која треба волети. Не знам како, али тако сам их одмалена доживљавао и никад нисам имао порив да их повредим (осим горепоменутих инсеката, мада и то сам од старијег брата видео). И не знам... Увек је било довољно да ми нешто ЈЕДНОМ објасне, како бих ја сконтао да је то погрешно или опасно. Нпр. једном су ми само рекли да је струја опасна и да људи гину од струје и то је било довољно да ја схватим да не треба да се петљам са штекерима. Немам појма, мислим да се све може објаснити деци, а ретко видим да родитељи тако приступају детету. Углавном родитељи на детиње питање ''Зашто?'' одговарају са ''Тако. Ћути!''. То је јако погрешан приступ и онда ме не чуди што таква деца праве срања.

• Facafacaa

Doslo do nesporazuma , ti ga zvao na kafu , a on popio kafu i otiso .

Kakve su ovo prozivke sad krenule? :)

• Natnat

Mess, dečaci iz moje zgrade su bili ubeđeni da gliste imaju devet života, pa su ih držali u tegli i svaki dan seckali po malo da vide da li je to istina...ne sećam se ishoda po jadne gliste.