Novi moderatori penzioneri i izbori
  • kaizen

Novi penzioneri su kurd, NesaDeBeli i zyclon. Hvala im za sve što su uradili za Vukajlju!

E sad, pošto se već neko vreme smanjuje mod tim, vreme je da se obnovi. A obnoviće po prvi put u istoriji Vukajlije na demokratski način - izborima! Pravila se još utvrđuju ali mogu samo da najavim da će moderatori predložiti nekih 10 ljudi za koje će zatim članstvo da glasa. Onaj sa najviše glasova postaje moderator.

• ~Artemida~

Ја мислим да ово није добра идеја, јер ће се нови модератори бирати према својој интересантности (активностима на чету, форуму, коментарима и духовитости) сваком члану понаособ, уместо према квалилету његових/њених дефиниција и способностима за уређивање и побољшавање сајта.
    Уосталом, као и у реалном животу и послу, може неко бити препаметан па опет лузер и неспособњаковић, односно, атрактиван а опет неодговоран или саможив.

• shiva

Slažem se sa Artemidom i takođe dodajem da moderatori moraju prvenstveno međusobom da se slažu, a glasom javnosti može doći bilo ko, što ne garantuje harmoniju u 'upravnom timu'. Neću da grešim dušu, ne govorim ni o kome određeno, samo upozoravam.

• ~Artemida~

Хвала на допуни, колегинице, сад сам и то хтела да допишем.

• shiva

Eto primera iz prakse! :)

• Raven

Izbor moderatora je uvek problematican. Licno, mislim da demokratija na forumu nije preterano primenljiva u ovom slucaju, dogovorite se izmedju vas modova koga biste i to je to.. Ako bas zelite demokratiju uvedite 2 vrste glasanja za i protiv, tako da svako moze da da ta dva glasa. Recimo ;)

• Lithium

A da clanovi predloze prvo, m? Pa mi da isfiltriramo malo, dodamo nekog, pa onda glasanje...
    Nek nam je u pomoci... :)

• Raven

Ne cini mi se da su clanovi dovoljno upuceni u to sta ko radi, moze da se desi da neki sa dobrim marketingom prodju pa posle da ih kukom i motikom skidamo... :)

• Lithium

Pa onda je isti fazon i sa glasanjem... Ako clanovi nisu kompetentni ili sta vec... Ja sam za to da clanovi predloze, pa tek posle procene idu na glasanje... neki moj predlog. Da rastalasamo malo... Da vidimo kud ce to da krene... lako moze da se obustavi ako krene kako ne treba.

• Lavanda

Moj predlog jeee... Obelix :)

• Raven

Moj veto predlog je NE GIMNAZIJALCI I SREDNJOSKOLCI, ima da se ide u skolu i da se uci, ima da propadnu na Vukajliji. Eto ja mislim na decu :D

• Raven

kaizen je podlegao zapadnom demokratskom ludilu...steta, a bio je kul tip.

• Lithium

Ma nema nista od toga:) Svi moderatori treba da budu predstavnici masa, a ne neki ne znam ni ja sta... Ali i taj predstavnik treba da bude odredjenog mentalnog sklopa, ne neki buntovnik koji brzo plane.. stabilna licnost, pre svega...
    Mislim, IMA DOSTA TAKVIH OVDE, ali treba neko da ih predlozi:)

• ~Artemida~

Не да их нема доста, него не могу да набројим на прсте једне руке довољно компетентне, нехистеричне, сналажљиве и харизматичне особе.

• Raven

E ZATO kazem da modovi predloze :)

• Lithium

Raven, ma i ja sam vise za taj apsolutisticki nacin vladavine :), demokratija nije za svakog jer broji lobanje a ne mozgove, ali opet kazem, da probamo... lako moze da se odustane od protokola...
    Ako nista, da vidimo koliko se slazemo sa narodom.

• Raven

Ok Lith, da znam da imam drugara za shah kad budemo ko penzosi isli na Kalish. :D

• n!n@

Cristine ,sevast ,Jimmy Page...

• Lithium

Rezimirana predhodna strana, preglednosti radi...
    ---------------------------------------
    Predlozeni za razmatranje:
    -Obelix
    -Celt
    -Christine
    -sevast
    -Jimmy Page
    -Tulumbac
    -Reservoir dog
    -piro
    -2pan
    -Rose_W

Samo da napomenem, ovo jos uvek nije glasacki listic, tako da jos uvek nemojte da glasate, vec PREDLAŽITE NOVE ČLANOVE koje biste voleli da vidite na spisku...

• Tulumbac

Ovo se iskljucivo moze resiti dogovorom moderatora. Jer ce posle biti:"Siso jedna, obris'o si mi definiciju a ja glas'o za tebe" i tako ta svircokurcanja.

• Кир - Јеца

Дефинитивно Џими, Целт и Ресервоар...ове остале прецртајте...

• Insolent Defender

Jimmy Page, Reservoir Dog i Celt. Nešto se ne sećam (za ovako kratko vreme) da su imali ispade, a definicije su im odlične.

• s

Kakve veze imaju definicije i ispadi sa moderatorstvom?Imaju ali jako male i nije vredno pomena.Vazno je ko je ovde faca da bude moderator i ko je spreman da ga mrze i vole u isto vreme, i ko oseca bit ovog sajta i naravno ko je zasluzan za njegov napredak i vec dugo je ovde.

• obelix

Ja necu da budem moderator, ali mogu da pomognem u izboru moderatora. Iako sam i dalje misljenja da moderatori sami treba da odluce o ovom pitanju evo mojih preloga: favorit - piro, a glasam jos za Rose_W i 2pan-a i celta.
    Mislim da je izbor vec narusen. Ne treba moderatori da daju svoj glas dok obicni clanovi ne predloze sta imaju. Sugestivno je.

• Кир - Јеца

@ sevast - Tвој опис будућег мода, шећерко је акуратан опис мене, а ја дефинитивно нисам за мода. Мислим и да је то ирелевантно...

• Insolent Defender

@Sevast:
    Pisala sam o ispadima i kvalitetu njihovih definicija zato što je Artemida to navela na prvoj strani ove teme, pa sam htela da obrazložim svoj izbor, to je sve. Pošto sam kratko ovde, ne mogu da sudim ko je za šta kompetentan. O tome neka sude ljudi koji imaju materijala.

• neobavesten

Celt, gamby, Reservoir dog, Christine i Ivana_sanjalica.

• n!n@

sevast ,Cristine ,Obelix ,Jimmy Page...

• dl

JTU , vlajkoseljak, ljizanin, njih ste prevideli :)

• M

Predložio bih Barakudu, ali je već jednom bio, pa da ne cimamo čoveka opet. :) Moji predlozi:
    Kelt - Jer ima dosta moderatora iz Srbije, da ne bude da su oni povlašteni. :) A i doktor je čovek :)
    Džimi Pejdž - Pametan, staložen, roker čovek. Pravi čovek za tu funkciju. Osim ako ne pređe u metalce. :)
    Ševast - Ako nema ko. Nije da on ne bi valja na tu funkciju, ali mnogi su izgubili na oštrini kad su došli na tu funkciju. :) Neka ga tu đe je.
    Kristin - Samo to ne! Molim vas... Iz dubine srca i iz petnih žila vas molim... Ionako je nolajfer, ovo bi je samo dokusurilo. :)
    Piro - Čini mi se da čovek živi za fajt. :) Još jedan pravi čovek za tu funkciju.
    Obeliks - Čovek je još i ranije reka' bio da on moderator ne bi bio. Znači, on ništa (čovek). :)
    Jesam li zaboravio koga?

• dl

12 poena od mene za selenijum (ozbiljna sam)!

• e

Jimmy Page, Reservoir Dog, Celt, Meщa, Piro

• M

A kako se glasa?

• n!n@

E ,moze Mensur...

• kaizen

iz prve poruke: "Pravila se još utvrđuju ali mogu samo da najavim da će moderatori predložiti nekih 10 ljudi za koje će zatim članstvo da glasa. Onaj sa najviše glasova postaje moderator."

• МаријанаП

"Чланство" :))))

• Rose_W

-Obelix - Smiirena, optimistična osoba koja UVEK može da oraspoloži. I osoba koja definitivno navija za pravi tim!
    -Celt - izuzetno duhovite definicije, čak sam par puta plakala od smeha
    -Tulumbac - stari član sajta, jako fin prema novajlijama.
    -Reservoir dog - ako se dobro sećam negde je pominjao neke fakture a ima šefa koji ga stalno maltretira - zaključak: može da radi pod stresnim uslovima.
    -piro - često je na sajtu koliko sam uspela da primetim i duhovit je
    -Jimmy Page - isto kao kod celta, a i voli engleski koji je danas skoro pa neophodan za dobijanje posla.
    -Selenijum - Da li je potreban razlog? Ako je neko zaslužio, to je ona.
    100% sam nekoga zaboravila.

• Rose_W

Kaizene, što mi rušiš sneška? 10 minuta sam pravila listu.

• Кир - Јеца

Када бих ја био модератор севасте, то не би био сигурно циркус...ја имам тако истанчан укус за ред...(као што мој аватар каже)...

• n!n@

Tihi...Ovo me podseti na "Moj Misko je genije za voznju.":))))

• Кир - Јеца

Осећам ли ја то дозу депоније у твом гласу нина?
    Мислиш да не би?

• Raven

Kaizene postavi molim te temu sa predlozenim moderatorima pa da glasamo ko ljudi i ostali.

• .Vule

Predložio bih... sebe

• kaizen

prvo moderatori da se dogovore ko je na listi (u mod temi)

• Lavanda

Obi nece da bude mod,pa bi bilo lepo da to budu Sevast i JTU :)

• Gvozzden

Bez ljutnje,ali...verovatno najgori i najgluplji predlog u istoriji sajta.
    Zna se k'o i kako bira modove i sve je fino funkcionisalo dosad..
    Direktna posledica izabira moda na ovaj način biće potpuna debilizacija njegove pozicije .

• kaizen

eh toliko toga je bilo... ma nemoguće da je najgori i najgluplji... :)

• Lithium

Brze bolje da ispljujete, a niste ni procitali o cemu se radi. Al' dobro...

• celt

uuuu, bem ti sve. sta je bre ovo? :))

• celt

moji predlozi i glasovi za: obelixa (nema da se necka ko snajka, nego da ispunjava gradjansku duznost), rezervoira, jimmya, vojadjusu, ljiga, Jovicica, Tulumbaca, tupana, kolacaucorbi, gambija, vlajka i pira