- S
Samo domaće sa sela. 'Beš te kupovne.
ne'amnadimak
Spem foruma otvaranjem bespotrebne teme. Ban od dve nedelje tako da ima dovoljno vremena da obiđe grad i nađe jeftinu kavurmu i čvarke. Za to vreme može i da poseti naslovnu da vidi šta se piše na sajtu. Opomena pred trajni.edit:
Zbog istorije prekrsaja odlucili smo da mu produzimo setnju. Trajni.
Uzivaj u kavurmi. Pozdrav.- S
Nadimak, zašto spemuješ temu?
Spem foruma otvaranjem bespotrebne teme. Ban od dve nedelje tako da ima dovoljno vremena da obiđe grad i nađe jeftinu kavurmu i čvarke. Za to vreme može i da poseti naslovnu da vidi šta se piše na sajtu. Opomena pred trajni.Ово је подфорум за разноразна питања, можеш да поставиш које год питање хоћеш, мене занима где је најбоља кавурма. И управо отварам да не бих ''обилазио град'' и губио време, већ да бих добио информацију о томе где тражена роба може набавити без обилажења.
Ово је подфорум за разноразна питања, можеш да поставиш које год питање хоћеш, мене занима где је најбоља кавурма. И управо отварам да не бих ''обилазио град'' и губио време, већ да бих добио информацију о томе где тражена роба може набавити без обилажења.pitam se sta bi se meni desilo da uradim slicnu stvar....

Ko još namenski kupuje kavurku? To se jede samo kad se zakolje svinja pa se smućka malo. Pojede se jedno ono crevo, pešes se da komšiluku i rodbini, a ostalo se baci.
Čvarke kupiš u kasapnici po izboru, svi su isti. I eto cele filozofije o tome.pitam se sta bi se meni desilo da uradim slicnu stvar....Već bi bio zaboravljen. :))

Ma Džimi zajebavam se. Iskreno, boli me kurac kakve se teme otvaraju, ko spemuje, troluje i slično.
Al ajde, ako je ozbiljna tema onda i da pružim neku vrstu odgovora:
Ne znam za kavurmu i čvarke, ali mogu da ti nabavim vrh spržu iz okoline Leskovca. Sprža je inače mesna prerađevina retko poznata ljudima koji žive severnije od Niša...- SУправо ми чварци стоје на столу, јуче ујак клао прасад :))
-||-
:) 
Дедино, стандардно добро и испробано...
Куповао сам добре обичне и дуван чварке у Крушевцу у једној мањој месари, али мислим да ти тај податак не служи баш ничему! :Д
ЕДИТ. Златиборска пијаца, дуван чварци, говеђа и свињска пршута... Јесу мало јаче цене, али је све то природно и традиционално спремљено... Мачкат такође!

Na pijaci.
Tamo jedino mogu da se kupe domaći čvarci. Naravno skuplji su ali su zato HQ u odnosu na industrijske. A za kavurmu nemam pojma, ona mi je Dejan Cukić.
Najkvlt su duvan čmarci, ali su zato i 1.200 dinara kilogram. Kupiš pola kile i ima da je'š 15 dana. Duvan čvarci + litar mleka... hleb ti ne treba uopće... ;)
Брате, ја би', ал' немам где. :/Добро, нама је лакше, ми смо на селу, па смо од комшије купили и звали једног месара да нам закоље и све одради.
Знаш како, ја сам размишљао ако бих нпр имао породицу, и преселим се у град, јер имам жељу тамо кућу да направим, тј мало даље од града, да бих имао мало веће двориште... Брате, купим прасе, одем овамо на село, искасапим, све одрадим, па у лаворе то месо и турим га у гепек и лагано дома са њим, тј у замрзивач...
Значи, само ти треба двориште или неко мјесто за клање :)

duvan čvarci su jebeni vrh domaće kazanske radinosti. imam želju da se najedem od njih i mogu dumrem posle toga opušteno. samo jednom sam ih probao, čuj, probao, pojeo porciju,manju doduše, jer je preskupo.
čuo sam da za samo 1 kg takvih čvaraka je potrebno oko pešes kila najboljeg mesa. zato su i preskupi.
Ja mislim da nas PPP zajebava malo ali hajde da pomognemo :D
Cvarci:
http://danas.net.hr/2010/12/02/0132007.48.jpgDuvan cvarci:
http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/4/2/42530e5b5681c011f108c670e71b78bc_view_l.jpg
Комшија месар сваког викенда продаје чварке, а потражња у селу је доста велика, јер он доказано прави најбоље, на домаћи начин, од својих свиња, у свом дворишту, ако си озбиљно заинтересиран, могу сутра да сазнам број телефона па да ти јавим.
Углавном, знам да је 400 динара кило чварака, а око 200 динара кила дрождине, па ако си заинтересован- јави.
ЕДИТ: Мора се наручити унапред.