Eo npr u Prizrenu, izvor sa vikipedije:
Цркве и манастириПоглед на Саборну цркву с Каљаје, после реновирања, 2009.
Богородица Љевишка – црква подигнута за време краља Милутина на остацима цркве из XII века. За време турске владавине била је претворена је у џамију, али после повратка Призрена под српску власт црква је рестаурисана.
Манастирски комплекс Свети Архангели – налази се 3 km од Призрена и задужбина је цара Душана. Црква у комплексу је посвећена Светим Архангелима Михаилу и Гаврилу. Манастир је за време турака уништен и остатаци су били кориштени за изградњу Синан – пашине џамије.
Црква светог Спаса – налази се на брду изнад Призрена и посвећена је Вазнесењу Христовом.
Црква светог Николе – налази се у самом центру Призрена и подигнута је 1331. године.
Црква свете Недеље – налази се у подграђу тврђаве Каљаја и задужбина је Марка Мрњавчевића из 1371. године.
Црква свете Богородице – је католичка црква саграђена је на месту цркве Светог Димитрија.
Саборна Црква светог Ђорђа – налази се у самом центру Призрена и саграђена је 1887.
Црква Светих Врача и Светог Томе су цркве саграђене у XIX веку у насељаву Поткаљаја.Џамије
Призрен је за време петовековне владавине био важно исламско седиште и у њему су подигнуте бројне џамије, текије, турбета и медресе. У Призрену је било развијено преписивање арапских, персијских и турских дела са књижевним и научним садржајем. У једном периоду у Призрену је било преко 23 џамија, 15 турбета, 21 школа, 4 медресе и два месеџида. Најзначајније џамије су:
Бајракли (Мехмед-пашина) џамија – саграђена је 1549. године. Подигао ју је Гази Мехмед Паша.
Синан пашина џамија – саграђена 1615. године, а за њену градњу коришћен је материјал са порушеног манастира Св. Арханђела. Карактерише је висок и витак минарет. Налази се у самом центру Призрена.O čemu se tu radi kad se zna da skiptarija šije powerslavlje tamo?
EDIT Kao odgovor na jovičićevu da li je trol tema: NE, nije trol, već me zanima stvarno.
Zato što su pravljene od jačeg materijala. Kamen, armatura i tonbe. A džamije se nekad prave i od drveta, pa još kad ga prelakiraš to gori ko Jovanka Orleanka.
Dok u Bosni sad počeli da prave ove ojačane, treba ti tona dinamita da je srušiš.То сам и ја хтио да кажем, ал' ми било мрско куцкати па сам бацио краћу верзију.

Dajte, ljudi, mante ovoga:
Pa jesmo nebeski narod ili nismo
*
Dok u Bosni sad počeli da prave ove ojačane, treba ti tona dinamita da je srušiš.
*
То је зато што су цркве кул, а џамије су бљак.Na ovom sajtu ima i ljudi muslimanske veroispovesti, nije ovo za šalu. Ko je vernik, jedan je bog. Ko nije vernik, boli ga kurac podjednako i za crkvu i džamiju. A za druge probleme: ili poseta psihijatriji, reinstaliranje kućnog vaspitanja ili staviti prst na čelo i zapitati se o kvalitetu sopstvenog humora.
2 x 454 grama po zidanom minaretu bez armature. Provereno.I onda se pitate zašto opada poseta sajtu... Ako ovim tokom nastavite da vodite sajt - privući ćete "probran materijal" u vidu nabeđene klinčadije, a oterati iole normalan svet. Pričate o povećanju kvaliteta i sajta: banujete ljude kad pišu velikim slovima na četu, a pišete o rušenju džamija. Toliko je jadno ovo što pišete o rušenju verskih objekata, da ne može biti smatrano trolom. Zar su se Srbi pretvorili u to da prozivaju i pljuju druge narode i religije? Zar na tome da se humor bazira? Dajte, ljudi, može i bolje i duhovitije od ovoga. Iako će dosta vas da kaže "divi, matori, al' je Luks paljevina" - realno, boli me kurac. Neke stvari su uvredljive i nisu za zajebanciju ni u kakvom kontekstu, i amin. A sad što neko i pored 3-4 decenije u dupetu ne može to da razluči i ponaša se k'o ludo i nevaspitano derle, zbog nedostatka empatije, osirovosti ili nekog levog razloga...

Pazi vako. Tr džamije, to nekad nije imalo onaj minaret. A mi smo jedan narod kome su obrisali pravu istoriju. One crkve, to nisu crkve, ali su definitivno služile kao veza sa nebom. To su bile lansirne rampe, Mi smo u ta doba putovali za Andromeđu kaj svejedno! Zvonik objašnjen. A zato su se te mrake i previle od tako jebačkih materijala. Pa vidjeli ste da treba šiptar dosta da se namuči da odlomi onaj radar sa vrha kontrolnog tornja. Nano materijali baja! E, oni su onda nas sjebali i istorijunam izbrisali. Onda su šiptari i iluminati oteli našu tehnologiju za sebe. Ali oni su sluge Šavove, pa samo zlo prave. Tako su oni previli interkontinentalne balističke projektile! Kao slučajno se zovu balističke?
- _
Де си Кизо.
Слажем се с тобом у потпуности 
Ne možeš takvu generalizaciju donositi na osnovu par primera a pogotovu ne za jedan narod ne obazirući se na to dal smo u lošim odnosima ili ne.
Poštujem sve a to što ostali ne uzvraćaju, na njihov račun ide.
Slažem se sa luksom u potpunosti i moj glas ide opciji LOCK jer ovo je stvarno preterivanje. Znam da je trol ali to već nije materijal za to.
ne mere da prođe bez trolovanja a?
pa fino, ovo mi zvuči baš trolerskiZato sto sipci nisu bas toliki vernici kao sto vi mozda prepostavljte oni vise vole da trguju i prave autoperionice i slicne stvari... siromasni su duhom prosto...i ima mi najviše smisla.
što dalje implicira da smo mi u stvari veći vernici od njih i bogatiji duhom,jel?
ta nemojte kasti...
Ova tema je zaključana.
Nije moguće dodavanje novih komentara.