Premijer Liga 2012/2013
  • Obozavalac_fanova

E pa ljudi, pred nama je nova sezona najuzbudljivije fudbalske lige na svetu. Liga startuje 18.8. i klubovima je ostalo još nekih mesec, dva da sklope ekipu za narednu godinu.
    E a sad da iskopiram Peškira, nadam se da se neće ljutiti :)

Ko su vam favoriti za titulu?
    Ko ce ciniti top4 na kraju sezone?
    Ko ce ispasti iz lige?
    Najbolji strelac?
    Najprijatnije i najneprijatnije iznenadjenje?

Što se tiče prognoze, evo moje, valjda ću manje omašiti od peškira :)

1. Man Utd. Svi znamo kako se završila prošla sezona, Junajted je zauzeo drugu poziciju i mislim da je ovo njihova sezona. Došao je Kagava, dolazi Lukas Moura (sve bi trebalo da bude završeno za par dana) i tu Junajted dobija ono što nije imao prošle sezone i zbog čega je sasvim sigurno ostao bez trofeja. Odličnu sredinu terena. Isto tako, Junajted je prošle sezone bio tim sa najviše povreda igrača, i ukoliko to ne bude tako ove sezone siguran sam da će Fergusonu biti mnogo lakše rotirati sledeće sezone na način koji on hoće.
    2. Man City. Siti je prošle godine bio najkvalitetniji tim i sasvim zasluženo osvojio titulu. U ekipi Sitija ima strašnih pojedinaca, doći će sigurno još par do kraja ovog prelaznog roka, ali mislim da naredna sezona nije njihova iz razloga što stvarno mislim da ne mogu bolje od onoga što su igrali prošle sezone. Bili su fantastični, davali su po 4,5,6 golova nezavisno od protivnika, i moje je mišljenje da to ne mogu ponoviti.
    3. Arsenal. Stavljam ih na treće mesto jer je Van Persi i dalje u klubu, iako je rekao da neće produžavati ugovor. Ukoliko kojim slučajem ostane, mislim da je Arsenal dosta jači u odnosu na prethodnu sezonu. Došli su Žiru i Podolski, vraća se Vilšir, Čembrlejn ima da eksplodira ove sezone. Ukoliko ipak Van Persi ode, mislim da će biti ispod 3. mesta, jer je teško uklopiti dva nova napadača na startu sezone, mada primer Sitija i DŽeka i Aguera mi govori suprotno... Ipak neka moja predpostavka je da će se sa Čelzijem boriti za treće mesto.
    4. Chelsea. Čelzi je ove sezone aktuelni šampion Evrope, mnogi će reći nezasluženo, ali tako je. Otišao je čovek koji im je sam doneo ti titulu, igrajući sve, od branjenja svog gola na poziciji levog beka do otimanja trofeja Bajernu. Došli su Hazard, Marin i evo danas Oskar, igrač Internasionala, koji je veliki talenat, i vidim da se Čelzi opasno pojačava, priča se i da je Hulk blizu, ali sada čisto sumnjam, jer je dovedeno već tri ofanzivna igrača. Mislim da i pored ovih pojačanja teško mogu bolje od 3,4. mesta, mada videćemo kako će se uklopiti svi ti novi igrači, i da li će Di mateo pokazati da ono prošle sezone nije bila slučajnost, već pravo znanje.
    5. Liverpool. Meni stvarno nije jasno kako Liverpul unazad nekoliko godina pravi tako očajne rezultate, ajde što je sramota što nisu uzeli titulu dosta dugo, ali oni poslednjih nekoliko godina nisu ni u prvih 4. Imaju kao i poslednje dve godine sasvim solidnu ekipu. Napad im je po mom mišljenju sasvim solidan, i nije pokazao ništa od onoga što može. Suarez je svetska klasa, Kerol će nadam se odigrati mnogo bolju sezonu, siguran sam da će doći još neki napadač i mislim da će u ofanzivi biti sasvim ok. Njihova sredina je najveći problem, imaju DŽerarda i Adama (koji je bio povređen dobar deo prošle sezone) i nikog drugog ko bi mogao da reši utakmicu. Ipak došao je Rodžers, novi trener, tako da možda i napravi nešto od te sredine.

Koje su vaše prognoze, ko mere biti, ko ne mere i tako to...

• Towelie_

Sad sam video svoj prvi post na onoj temi od prosle sezone. Bas sam omasio za sve pare. :)

• Rosoneri

Бојим се вишегодишње доминације Јувентуса, побољшали су се јебо маму.
    Други је Милан јер је то постала лига од 2 клуба.
    За њима иду Рома и Интер, па Лацио и Наполи.
    Фиорентини не дајем велике шансе.
    Испада Пескара сигурно.
    Ценим да би Сампдорија могла бити у првих 10 ако се заинате.

• Šta_htjedoh_reći

1. Mančester plavi
    2. Čelzi
    3. Mančester crveni
    4. Liverpul

Ne mogu sad elaborirat, a bih rado.

• Dub

Neću da prognoziram. Samo se nadam da će Liverpul početi da uzima utakmice protiv malih klubova, jer sa velikim uvijek ima pozitivan skor. Ako prestanu da gube bodove kod kuće, mogu u top4, ladno.

• sunshine

I ja sam čitao vaše prognoze i slatko sam se nasmejao. Pogotovo ono za Arsenal i 13'to mesto te borbu Liverpula za titulu.. Ja sam omašio osvajača titule.. Tipovo sam na Junajted, al eto zamalo..
    P.S. Koji se kurac otvara nova tema ?

• Dub

P.S. Koji se kurac otvara nova tema ?

Ova da se zaključa, i da se nastavi tamo.

• sunshine

Ova da se zaključa, i da se nastavi tamo.

I da tamo neki kršni mod (Remac) promeni godinu u naslovu teme

• Стеван

Треба сачекати да се обави већина трансфера, онда може да се прича и предвиђа.

• Стеван

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&dd=03&nav_id=632046

Убедљиво најозбиљнија лига на свету.

• DeadKenny

znaci, ako ostane ovako kako je, mnogo cu da se smorim. daj da dovedu nekog aukurac

• Rosoneri

прва 2 манчестери
    па арсенал и челси

• selenijum

Šta će ova TEMA, koj kurac, kad već imja jedna?
    MADERATORI DURADE NEŠTO!

• Rosoneri

ЈА ЈЕБЕМ

• Acke

Стивен

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&dd=03&nav_id=632046

Убедљиво најозбиљнија лига на свету.

Pa dobro, ovo i nije neki parametar ozbiljnosti jer maltene svaka evropska liga ima omladinska takmičenja (do 19, 20, 21 godine itd.). Čak je prošle godine odigrana prva sezona NextGen takmičenja - Liga Šampiona za omladince.

• Стеван

Бемти, ја ништа од тога нисам знао... Мислио Енглези пионири у овоме.

• DeadKenny

ma jok. u next gen-u liverpul stigo do polufinala valjda. tu nas naguzio ajaks. al bas naguzio.

bilo je vrijeme da se ovo otvorilo za u21, jer je ona liga za rezerve idiotska.

• Blake Griffin

Na koga sam čuo da je Liverpul potrošio jedno 17 miliona? Neki anonimus, jebem li mu sve svece, tj. dvojica, ako se dobro sećam. Na jednog 13, na drugog 17. Neki Alen valjda, tako nešto...

• DeadKenny

nije to nista tacno. doveli smo jedino borinija za nekih 10 miliona.
    a alen iz svonsija se pominje, dobar je al ne vjerujem da ce dat vise od 10-12 za njega.
    pominje se i picketina usrana dempsi.

• Blake Griffin

Za Borinija znam zato što je došao iz Rome, još jednog tima koji dosta gotivim. :) Ali precenjen je, brate rođeni. Trebalo je da izdvoje neku malo veću sumu za nekog jako kvalitetnog napadača, a ne da kupuju nekog malo jačeg od osrednjeg. Ali jebiga, sarađiv'o je sa Rodžersom pa ga je ovaj zato i doveo. Ma kakav crni Dempsi...

• L@ki

Чуј "црни Демпси", може да кобјасни фудбал оном Адаму.

• DeadKenny

Ali je govno od coeka.

• Matko96

Samo da Arsenal i Liverpul budu u top4 , ako je moguće.

• Towelie_

RVP otisao u Junajted. Na kurac ga nabijem.

• L@ki

Реално јунајтеду је фалио један класни нападач, Чикарито и Велбек су добри али ние то то, Руни игра мало повученије, и сад лего Персијанац ко кец на десетку!

• sunshine

Koja ljigavština od čoveka, nevera. Drko je kurac na klupi 6 i po sezona, nijedna nije prošla a da nije bio povredjen barem polusezonu i odigro jednu odlično i odma kao traži jači klub. Pa zar možeš biti toliko ljigav. Ne verujem da će biti neki faktor u Junajtedu, verovatno će slomiti nogu na treningu, bar se nadam.

Inače, Arsenal i bez njega je mnogo bolja ekipa, najjača u poslednje četiri sezone. Sa Podolskim, Žiruom, Kazorlom i verovatno još Sahinom pa i sa napadačem jer je ovaj kenjac otišao (Spominje se Ljorente).

• Denisx

Ja se nadam od Arsenala da ucini nesto ove sezone, dosta je bilo posta. Doveli su kvalitetni igraca ali ode Persi, mada ja mislim da ce da se povrjedi tam nekad krajem oktobra pocetkom novembra i nema ga do marta, vazda je tako bilo. Spominje se i prodaja Songa Barsi, onda sigurno M'VIla dolazi, Vilšir se vraca ove sezone.
    OVdje treba ukljucitit i Totenhem, prosle sezone su dobar dio prvenstva bili na trecem mjestu tako da ni njih ne bi otpiso u borbi za ligu prvaka.

• Blake Griffin

i verovatno još Sahinom

Ne ode li on na pozajmicu u Liverpul? Denise, čisto sumljam. Imaju jednu veeeeeeliku manu: vodi ih Viljaš-Boaš. A on se adaptira na nove uslove k'o moj kurac, tako da su oni, bar po mom mišljenju, piši propalo. Bilo bi baš onako idzuzetno da se Liverpul seti da odigra jednu dobru sezonu i završi u top 4.

Чуј "црни Демпси", може да кобјасни фудбал оном Адаму.

Pa nisu njih dvojica isti tip srednjaka, ali jes' sigurno bolji od šugavog Adama. Mada, na svu sreću, na njega nisu pukli ni približno onolike pare k'o na Kerola. Ta greška im je bila sasvim dovoljna da se ujebu za 30 medalja.

• Peaks89

gotivim Liverpul oduvek, ali ovaj prelazni rok ništa ne rade, i još planiraju da prodaju okosnicu odbrane Agera Sitiju ili Barsi,a neće dovesti nikog naravno. Doveli su trenera koji po meni nije kalibar za veliki klub, a oterali legendu King Kenija. Bojim se da će sa trenutnim sastavom da se bore za 10. mesto, nadam se da grešim. Od paljevinskog Arsenala nema ništa, kao i obično, biće dobri 20 kola i završiće na 4. ili 5. mestu. Čelzi bi mogao da se umeša u borbu sa dva Mančestera, jer su ozbiljan posao napravili u prelaznom roku. Totenhem možda bude pri vrhu i to je to. Navijaću za Čekićare ponovo, jer su se vratili u elitu. COYI

• Denisx

City nije nikog doveo ovog ljeta mora da je šejk zavrno pipu.

• Towelie_

Denisx
    City nije nikog doveo ovog ljeta mora da je šejk zavrno pipu.

Doveli su Rodvela iz Evertona.

Peaks89
    gotivim Liverpul oduvek, ali ovaj prelazni rok ništa ne rade, i još planiraju da prodaju okosnicu odbrane Agera Sitiju ili Barsi,a neće dovesti nikog naravno. Doveli su trenera koji po meni nije kalibar za veliki klub, a oterali legendu King Kenija. Bojim se da će sa trenutnim sastavom da se bore za 10. mesto, nadam se da grešim.

I ja se nadam da gresis. Keni je, iako velika legenda kluba, zasluzio otkaz. Imao je vec solidan tim, dobio jos puno novca za pojacanja i zavrsio je tek na sedmom mestu. Adam, Dauning, Henderson nisu kvalitet za Liverpul. Ne za Liverpul koji zeli neke trofeje svakako. Karling kup ne racunam, to je utesni trofej i timovi igraju sa drugim postavama.

• Peaks89

a ko prenosi PL ove sezone??

• Blake Griffin

Keni je, iako velika legenda kluba, zasluzio otkaz. Imao je vec solidan tim, dobio jos puno novca za pojacanja i zavrsio je tek na sedmom mestu.

Ja ne znam što je skoro svima toliko teško da budu realni i da vide da je Kigan, pored toga što je jedna od najvećih igračkih legendi kluba, kao trener prilično loš. Imao je priliku čitave sezone da se pokaže i katastrofalno je to uradio.

Od paljevinskog Arsenala nema ništa, kao i obično, biće dobri 20 kola i završiće na 4. ili 5. mestu.

A čekaj, ti misliš da je u ovakvoj konkurenciji 4. mesto slabo za Arsenal? Da su doveli Azara kao što su planirali i tako još neke likove tipa M'Vilu, onda bi to bio mnogo jači tim, ovako... Još im i ona ljiga ode. Samo je pitanje da li će Venger sad nekog dovoditi, a definitivno bi trebalo. Liverpul se, za sad, slabo pokazao u prelaznom roku, ali to je verovatno i posledica činjenice da su u prošlom trošili k'o blesavi. 20 miliona otišlo na Hendersona, a još tad sam govorio da je preplaćen, iako nije loš igrač, oko 40 milki na onu drvenu prerađevinu i, čini mi se, 10-ak milki za Adama. Mnogo jadno odrađen taj prelazni rok, i onaj zimski naročito, i sad verovatno ljudi neće da im daju tolike pare. A mogli su da naprave timčinu. Videćemo kako će da igraju ove sezone, ali mislim da će i igra i rezultati biti bolji nego ovi iz prethodne, što i neće biti teško postići.

• Dub

Koja pizda RVP. Samo da ne kupe neko drvo kao Liverpul što je spizdio pare od Toresa.

• sedplas

Liverpul se, za sad, slabo pokazao u prelaznom roku, ali to je verovatno i posledica činjenice da su u prošlom trošili k'o blesavi

Alen i Borini za sad. Sahin vrlovrlovrlo vjerovatno. Dempsi ako dodje isto dobro (i dalje je picka). e sad, ono bitnije, da zadrzimo Agera i Skrtela i da dovedemo mozda jos jedno krilo/napadaca i sve kul.

• Towelie_

Valjda dolazi i Sahin na pozajmicu.

• sunshine

Koja pizda RVP. Samo da ne kupe neko drvo kao Liverpul što je spizdio pare od Toresa

Ma nisu oni toliki baksuzi lolo. Ustvari ne verujem da će ikog i kupovati u napadu. Možda Sahina dovedu.
    Ne brinem se ja za Arsenal ove sezone. Jeste Van Persi nosio ekipu ali ključnu ulogu je imao Arteta. Ako je tako zajeban kao kratko ćebe što nije gurao Holandiju kao što Ronaldo gurao Portugal npr. Samo Song, kao zadnji vezni, je imao 5 asistencija prema njemu, da ne pričam o Arteti, Volkotu, Žervinju i ostalim. Prošle sezone su svi govorili da će Arsenal ispasti iz prvih 4, pa i da će završiti o donjem delu lige kako su loše počeli. Ove sezone su na vreme kupljena pojačanja i odgovornost na pojedinim igračima će se povećati, a ne ko prošle sezone kada ih je Van Persi izvlačio. Još kad se vrati Vilšer biće to jako lepa ekipa, bolja od prošlogodišnje. Dve su škripeće pozicije. Levi bek, jer su i Gibs i Santos realno tanki, pa zadnji vezni jer ako se Song povredi ode sve u kurac, jer pretpostavljam da će se Diabi povrediti do prekosutra. Ostalo sve je na nivou i ako lepo sklopi tim, pre svega Kazorla Žiru i Podolski konkurisaće za titulu.

EDIT: I koji se kurac otvara nova tema, kad ima ona od prošle godine ?

• Peaks89

Ostalo sve je na nivou i ako lepo sklopi tim, pre svega Kazorla Žiru i Podolski konkurisaće za titulu.

zezaš me da ozbiljno misliš da će Arsenal konkurisati za titulu?

• Blake Griffin

Alen i Borini za sad. Sahin vrlovrlovrlo vjerovatno. Dempsi ako dodje isto dobro (i dalje je picka). e sad, ono bitnije, da zadrzimo Agera i Skrtela i da dovedemo mozda jos jedno krilo/napadaca i sve kul.

Misliš da je to dobro odrađen prelazni rok? Evo pročitah da su doveli onog Asaidija iz Herenvena, on je koliko ja znam prilično dobar, mada nije baš kalibar za prvi tim Liverpula, ali dobro. Agera bi stvarno trebalo zadržati. A čisto sumnjam da će pored Borinija i onog drveta dovoditi još klasičnih napadača. Samo ćemo videti kako će se Borini pokazati. Ja sam ubeđen da neće ništa posebno da pokaže, ali ko zna.
    Sumnjiv mi je Arsenal dosta, ali mislim da ne mogu dalje od 4. mesta ove sezone. Venger je danas rekao da neće dovoditi zamenu za Persija. Meni nikad, ALI NIKAD, neće biti jasno šta taj čovek radi s tolikim parama kad proda te igrače. Što koji kurac ne kupi bar nekog tako talentovanog ili tako neki kurac jebote?
    KO-BE-DA
    http://sport.blic.rs/data/images/2012-08-16/267098_vanpersi194308020120816172926_f.jpg?ver=1345135666
    Ebue kobjasnijo momcovima. :D
    http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/219024/Ebue-Objavljujem-rat-Van-Persiju-on-je-majmun-a-Fergi-budala

• Jericho

RvP je ispao pickica, ali to se od njega realno i ocekivalo. Venger mu je dao traku da glumi kapitena ne bi li ga vezao za klub, ali ocito je strast ka parama veca. Naravno da ce po pola svake sezone biti povredjen, a i ono sto bude igrao nece biti na nekom nivou. Cudi me da je matori Ferguson tako kiksao. Ali me i raduje, bolja je cistija situacija, nego pickica koja ucenjuje i glumi ludilo.
    Vraca se Vilsir, sto je odlicna vest, ove sezone bi Zervinjo trebalo da pokaze daleko vise, nadam se da ce se i Ziru brzo uklopiti. Ostaje sporan zadnji red, videcemo na sta ce to liciti. Nadam se da ne planiraju stvarno da prodaju Songa Barseloni, jesu velike pare, ali treba razmisljati i o sopstvenom timu.

• AndreyArlovski

Ove sezone Newcastle ima jako dobar tim, zadržali su vrhunski napad, doveli Anitu iz Ajax-a, iskusniji su za jednu sezonu. Svašta je moguće...
    Van persi je otišao zbog sportskih razloga, ali mislim da su ostvarljiviji u Arsenalu nego u Mančesteru, jer su oni prilično iztrošeni, osvojili su toliko toga zajedno, a i više nisu tako mladi, dok je Arsenal željan dokazivanja. Mada možda je Arsenalu i bolje što je otišao, jer će sad svi igrati, a neće bazirati igru na Robinu...

• Towelie_

Ja samo da "obradujem" vas navijace Arsenala, Vilsir se ponovo povredio.
    Vezano za Asaidija, je l ga neko gledao? Kakav je?

• Jericho

Ako u sportske razloge racunamo strast ka parama, onda si potpuno u pravu. Nasri prosle godine takodje otisao zato sto je sportsmen.

• Срета-Штета

Који кобјасн Ебуеа! Какав цар, е! Мада с таквим ставом индиректно пљујете и по Анрију и Фабрегасу.

• AndreyArlovski

Meni se čini da je RVP stvarno sportsmen, al se zajebao jer Arsenal ima veće šanse nego Mančester.Bilo bi mu najbolje da je otišao u Juve, tamo bi možda i uradio nešto...

• Blake Griffin

Ali najjače mi je to što mislim da je Ebue bio apsolutno u pravu ovo što je rekao za Persija. Peškirče, gledao sam ga ja nešto malo, i od onoga što sam video, delovalo mi je skroz ok. Ima momak odličnu tehniku, dobar dribler, videćemo kako će se pokazati.

• Stormborn

Fabregas je bio konj svoje poslednje sezone u Arsenalu. Igrao je kao mrcina, videlo se iz aviona da hoće da ide, nije mogao da izgura do kraja. Konj.