Glupi citati poznatih, narodne izreke itd..
  • M

Zato što nije sve izašlo iz usta poznatih instant mudrost. Naprotiv. A znate kako su nastale one narodne poslovice? Ljudi koji su ih smislili (misli se na pojedince) je toliko bio blam zbog izrečenog da su zamolili svijet da izreku ne pripsuju njima nego narodu. Da, znam, nevjerovatno al ne bi vas ja lagao. Idemo.

"Nikad ne mislim da ljudi umiru. Oni se samo presele u robne kuće."
    Endi Vorhol (prije će bit da je Vormhol, jer ovakvu nebulozu može izreć samo naj što su mu crvi pojeli mozak)

"Uspeh je uništio mnoge muškarce."
    Sindi Adams (Mislim da je komentar suvišan na izjavu ove glupe kučke.)

"Bolje prokockati svoju mladost nego ne učiniti s njom ama baš ništa."
    Alber Kami (Bravo genije! Šupčino! Jesi li sam to smislio o kurcu mi visio! ... Jebote koji je kurac s ovim ljudima?)

E da, i fala Politikinom zabavniku na materijalu, oni prednjače sa objavljivanjem svega i svačega (prilično glupog).

Dajte i vi neki neki znam da znate. Nemojte da vam ulazim u profile i kopiram ono "O sebi"!

• Pepe González

"Ko tebe kamenom ti njega hlebom."
    "Kad ti udare šamar, ti okreni i drugi obraz."
    Ova dve su mi je posebno bile odvajkada nerazumljive, i poprilično šonjave.

• Џорди

neko: ruza je ruza je ruza je ruza. sta je pisac hteo da kaze?
    narodna: pametniji popusta.

• M

Lukse "Ko tebe kamenom ti njega hlebom." je manje-više sva hrišćanska filozofija. Druga izreka isto.

Džordi to za ružu mi zvuči ka onaj Facafacin "moj je crnac crnac crnac!", ili kako već glasi definicija, a pretpostavljam da je sprdnja izreka. Bezveze.
    A ta pametniji popušta nije glupa.

• electrolover

"Prvi mačići se u vodu bacaju"

"Po jutru se dan poznaje"

• Zaklano Čeljade

По јутру се дан познаје је кајнда истинита.
    ----------------------------------------------------

• Томдрил Мерилин

"Nikada se ne bih kandidovao za predsjednika Amerike jer ne bih podnio da živim u manjoj kući" - Bono Koks.
    "Nije važno žto ne radiš nigdje, važna je diploma"

• Џорди

ova prva je izvor zabavnik... jeste glupa, zato sto onda gluplji pobedjuje.

• Warner von Latinsche

mnoge narodne izreke s ovih prostora su katastrofa kolko su glupe

meni je interesantna jedna koja baš hvata taj palanački duh:

ku'š u nekošeno

otprilike - nemoj da štrčiš, ne ističi se, ćuti i slušaj, ne talasaj, ne pitaš se ti ništa ćuti i poštuj, povinuj se autoritetima i onda kad nisu u pravu, popuši bogu standarda

• Tužni Lijam

Pas koji laje ne ujeda.

Bilo je nešto u Zabavniku, neka najočiglednija moguća stvar rečena, samo je rekao neki poznati pa je kao mudrost.

• Zaklano Čeljade

Пас који лаје не уједа је највећи фејл од изреке који постоји. Наравно, то је метафорички речено али гледајући буквално... Нема смисла. Ја баш мислим да тај што лаје уједа.

• Шљиворад Тртовић™

Aj nek neko linkuje stranicu Balaševizam sa fejsa, mrzi me da se zezam preko fona.

• Tužni Lijam

Пас који лаје не уједа је највећи фејл од изреке који постоји. Наравно, то је метафорички речено али гледајући буквално... Нема смисла. Ја баш мислим да тај што лаје уједа.

Ja ne mislim, ja znam. Kacam imala osam godina jedan ker lutalica je bio lajao kao nenormalan, i posle skočio na mene, oborio me i ujeo za vrat. lololololo

• Марко 

Значи, симптоми беснила су се појавили тек сад?

• Tužni Lijam

Konačno neko prepoznade šta je slika. :) Pa, obično se pojavljuju nekoliko dana do najviše godinu dana od ujeda, a i primila sam hiperimuni antiserum, pa se nadam da sam bezbedna. GRRRRRRRR!

• melkijades

Ko nije jeo hleba u krevetu, ne zna kako bodu mrve. Razumem poentu, ali..

• Џорди

Bolje je imati pametnog neprijatelja, nego ludog prijatelja.
    Зар није боље имати глупог непријатеља?

• Tužni Lijam

Ovo je preretardirano.

• highlander007

"Ekonomiju je lako razumjeti ako se ima u vidu da u ekonomiji pas ne maše repom, nego rep maše psom" Mislim da je Samjuelsonova rečenica, ali nisam siguran. Ima logike, pošto se misli na značaj marginalnih prihoda i marginalnih troškova, ali zvuči glupo kad je čuješ prvi put.

• Џорди

Ko nije jeo hleba u krevetu, ne zna kako bodu mrve.

Ово је зајебанција.

• Срета-Штета

Ово "Боље је имати паметног непријатеља него лудог пријатеља" није ретардирано. То је мудра изрека. Луд човек је непредвидив, много је лакше претпоставити шта ће учинити паметан човек. П.С. Џорди, глуп и луд нису исто.

• Џорди

Хвала на просветљењу. Паметан непријатељ ће покушавати да те зајебе, луд неће пошто је јелте луд.

• Tužni Lijam

Pa, ajde kao ima slisla, Butamenov glavni neprijatelj je Džoker, a ne recimo Pingvin koji je jedan od retkih što nisu u ludari tamo... Mada opet mi je nekako to sve... Nja...

• Срета-Штета

Јебеш стрипове, ено Хитлер ти је био луд, па направио онолика срања.

• Џорди

Да брате, али каже боље него лудог ПРИЈАТЕЉА. Није нам Хитлер био добар друг па нас побио.

• Gazimudo

Jedna od najglupsih
    Sto mozes danas ne ostavljaj za sutra, koji kurac bre! Pa kad da spavam?
    I realno, sta cemo sa umiranjem..? u fazonu, zaleti se dzipom 300 na sat u zid, jer realno,zasto bi umro tamo nekad sutra,kad mozes danas..

• Zhajk

Aca Lukas - “Danas mogu da tvrdim kako je ovo moje prvo i u glavi pravo venčanje, jer sam apsolutno svestan šta radim.”

Milena Ceranić – “Iskreno, ja volim te autokomponovane pesme.”

• Срета-Штета

Хитлерови пријатељи, као и он сам, нису на крају добро прошли.

ЕДИТ: Добро, једино Хрвати. За њих може да се каже да су профитирали. хехе

• Џорди

А ми смо профитирали у пичку материну

• electrolover

По јутру се дан познаје је кајнда истинита.

Napisao sam one dve jer su kontradiktorne. Narod ih koristi kako im kad odgovara.

• Џорди

ku'š u nekošeno

Најиритантнија

• Tužni Lijam

A, bre kolko puta moram da postujem da bi mi objavio!

I ono ''ko pre devojci, njemu devojka'', pre bi bilo ''njemu ispala u najvećem broju slučajeva''... Ima donekle smisla, ali onako.

Jedina koju mislim da je ok je ''što je brzo to je kuso''.

• Radoje Cincar

Ona proseravanja Merilin Monro što nedojebane studentkinje kače po fejsu.

• Срна

ku'š u nekošeno
    otprilike - nemoj da štrčiš, ne ističi se, ćuti i slušaj, ne talasaj, ne pitaš se ti ništa ćuti i poštuj, povinuj se autoritetima i onda kad nisu u pravu, popuši bogu standarda

ja ovo pre kapiram kao izlaganje brzopleto nekoj opasnosti,ili gluposti,ili težim putem nepromišljeno odraditi nešto.

EDIT:

ovo mi je pre u smislu - od ludog prijatelja možeš i te kako da najebeš,a smatraš ga prijateljem,a on i iz nehata može da te baci u nevolje,neprijatelj makar znaš da je neprijatelj,makar i pametan bio,svakako lud neprijatelj je zajebani kombo.

• electrolover

ja ovo pre kapiram kao izlaganje brzopleto nekoj opasnosti,ili gluposti,ili težim putem nepromišljeno odraditi nešto.

Upravo.

• Radoje Cincar

ovo je 100% namenjeno studentima, pankerima i ostalim klošarima koji misle da su nešto pa ih narocki čovek spušta na zemlju pre nego što im neko razbije pičku.

• Tužni Lijam

Jao to sa Merilin Monro... Ovo sam poslednje našla... Mislim da tada nije ni postojala veličina nula, bre!

"to all those girls who think they're fat for not being size 0 its not you who's ugly its society"

• Radoje Cincar

Društvo je krivo što one jedu ko krmače bre!

• Tužni Lijam

Društvo je krivo što one jedu ko krmače bre!

Ima tu istine, čovek evolutivno jede kad god ima jer ranije nije uvek imao (dok sad imaš pekaru na svakom ćošku), zato su oni koji su prirodno mršavi (ne prave zalihe sala) brzo crkavali jer glad ako udari, najebali su. I danas su ljudi koji se ustručavaju od jela nervozni i nadrndani, ali ne treba se prežderavati kao krmača sad...

Ne veruj citatima na internetu.
    Aristotel

• Radoje Cincar

Ma lupila bre samo da se uvuče trtuljama u guzičetinu debelu!

• Tužni Lijam

E, ćeš vidiš kad udari glad, pa kad đembeli stanu da viču prirodnim mršavcima: ''YOU HAVE NO CHANCE TO SURVIVE MADE YOUR TIME!''

Isto za nju kao pričaju kako je podsticala krivine, u njeno vreme to kako je ona izgledala je bilo mršavija varijanta, tako da đembeli tešite se nečim drugim (po mom mišljenju njena građa je taman kako treba).

• Pišem Uz Vetar

Meni je većina postova na ovoj temi transfer.

• Томдрил Мерилин

"nije sramota pasti, sramota je ne dići se" haha vau

• Радјард Куплунг

"Последња књига коју сам прочитала је Дигитална тврђава. У књизи се ради о свему и свачему, а умешана је и полиција."
    дипл. инг. Вики Миљковић

• Trankila

Ne postoje glupe izreke, samo glupi ljudi i njihove debilne interpretacije

• Zaklano Čeljade

Што је један лик рекао:

"Људи су наивни и глупи. Реците им да је научно доказано да су људи уствари птице и изађите на улицу. Видећете како сви око вас машу рукама и покушавају да лете."

Најглупља изрека је:

"Ко рано рани, две среће граби."
    Моја кева устаје у 5 ујутру да иде на посао, па нисам видео да је уграбила икакву срећу.

Најглупљи наслов у новинама:

"Брука! Инди банкротирала, мора да пева да би преживела!"