Гојко Стојчевић, познатији као Његова светост партијарх српски господин Павле, ужива код великог дела српског народа велико поштовање. Ипак, постоји један мали део људи који га оптужују за саучесништво у ратнохушачким деловању током деведесетих и подржавање режима Слободана Милошевића.
Какво је ваше виђење лика и дела једног од битнијих људи новије српске историје?
http://www.youtube.com/watch?v=3I6s3kRtO3Y
http://www.youtube.com/watch?v=F6mowQeVyE4
Можемо почети са коментарисњем ова два клипа.
чим је неког студентска гамад извиждала тај тешко да може бити негативна личност
иначе ово силно упињање да се покојни гојко провоза по говнима ми је крајње симпатично. капирам га као класично тинејџерско "види ја сам паметан па не верујем у брадатог човека на небу и не пратим организоване религије, а ви сте глупи и заостали" издркавање, само што за разлику од остале брадате дружине којој се може наћи милион и једна мана, покојном гојкари се, који је за остатак те изопачене гомиле био јебени светац, тражи и најмања несавршеност или неодмерена реченица како би се поливао говнима. јер нема мерцедеса, јебања деце и наплаћивања свећења водице 200 марака.
мени лично је он једини симпатичан лик од свих виђенијих попова, за длаку испред лакија арчера.

http://x.vukajlija.com/var/products/posters/201004/8488/moj-izbor-gibson-les-.jpg
Čovek sa ovakvom gitarom ne može biti sisa!!!11- В
Znam da je trol tema, ali zabole me iskreno. Za ovako nešto bih banovao.
I da, studenti su pičke. Pičke koje je lako navući na sve. Eto, koji kurac su postigli tada? Lepo im čovek rekao. - В
šta jedeš govna sretsame
Ljudi opametite se bre više. Sve religije sveta su obična izmišljotina za masovnu kontrolu ljudihttp://clippyco.com/_images/50799ef1e5007317de7f96dba4b50e89/184%20-%20atheism%20cringe%20fedora.jpg
- M
Baš su pederi ovi studenti. Mator čovek, a oni mu zvižde. Kako smeju?
- јер нема мерцедеса, јебања деце и наплаћивања свећења водице 200 марака.
Зар смо дотле дошли да треба да га безпоговорно хвалимо зато што нема тога (што си набројао)?
Нисам имао неко мишљење о патријарху Павлу (у ствари, мислио сам да га већина људи који га сматрају свецем не зна ништа о њему, већ само потврдно клима главом (као што и сад мислим)) све док нисам прочитао његов став о родитељима који су изгубили децу у рату. Парафразирам. *Ви што кукате да сте изгубили синове у рату и кривите оне што су рат започели, сад бисте имали утеху да сте изродили више деце.* Најискреније сам изневеровао на ово, тешко ми је да прихватим да су ово речи једног духовника.
Иначе, баш кад сам расправљао о овој реченици с једним човеком, јако сам га узнемирио тиме што сам патријарха назвао Паја. Припазите на то кад будете у рил лајфу, може свашта да се деси.
Ви што кукате да сте изгубили синове у рату и кривите оне што су рат започели, сад бисте имали утеху да сте изродили више деце.A rekao je ovo:
Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao utehaMeni je to klasična priča o podizanju nataliteta. Kapitalisti bi podizali natalitet da bi imali više radne snage, koja bi time bila jeftinija, nacionalisti da bi imao ko da im gine u ratovima, crkva već zbog svojih razloga. Kad pogledaš, svi su govnari. Ajde reci za jednog da nije govnar, u četiri rečenice ću ti reći zašto jeste.
Зар смо дотле дошли да треба да га безпоговорно хвалимо зато што нема тога (што си набројао)?не, не треба да га беспоговорно хвалимо, али не треба ни да га пљујемо као да је неки качавенда или филарет само зато што је био свештено лице. сигурно да није био савршен, али када се узме у обзир шта је све могао да ради а како се понашао, био је сасвим пристојан човек.
Парафразирам. Ви што кукате да сте изгубили синове у рату и кривите оне што су рат започели, сад бисте имали утеху да сте изродили више деце.као што рекох:
тражи и најмања несавршеност или неодмерена реченица како би се поливао говнимата изјава, ако је уопште стварно то рекао, јесте неодмерена и свакако му не служи на част. али није ни толико страшна да се због ње проглашава за сотону и пљује као задњи кримос само да бисмо показали како смо кул и секуларни читаоци пешчаника и е-новина
моје неко виђење
- та изјава, ако је уопште стварно то рекао, јесте неодмерена и свакако му не служи на част. али није ни толико страшна да се због ње проглашава за сотону и пљује као задњи кримос само да бисмо показали како смо кул и секуларни
Ти и ја се у ствари слажемо. Осим ако негде нисам говорио/писао да је сотона, а да се не сећам тога. :D
- M
Lepo parafrazirao Stiven. Suštinu je ubo.

Па не можеш да парафразираш кад оћеш да попљујеш некога на основу једне изјаве.
У твојој верзији звучи као да он оправдава ратне хушкаче и варлордсове и сам рат, а у ономе што је заиста изјавио можеш да видиш (ако узмеш у обзир генерално његово понашање и позицију) општи став цркве на конто наталитета.