Да ли је Гојко био сиса?
  • Стеван

Гојко Стојчевић, познатији као Његова светост партијарх српски господин Павле, ужива код великог дела српског народа велико поштовање. Ипак, постоји један мали део људи који га оптужују за саучесништво у ратнохушачким деловању током деведесетих и подржавање режима Слободана Милошевића.

Какво је ваше виђење лика и дела једног од битнијих људи новије српске историје?

http://www.youtube.com/watch?v=3I6s3kRtO3Y

http://www.youtube.com/watch?v=F6mowQeVyE4
    Можемо почети са коментарисњем ова два клипа.

• plok

svaki gojko mora biti sisa

• plok

a za paju ne znam,boli me kurac,uglavnom gojko je ime za sisu

• Radijacija

Flame war in 3...2...1...

• Rasni

dal ste vi normalni pa covek je bio uzor kako se treba odnositi prema drugima

• Valdemar

Ne, Paja je rekao da je Milošević sekta. I rekao je da budemo ljudi iako smo Srbi. To je sve tačno rekao.

• Petar Pan Pezo$

pa nisu ga izviždali jer se ne slažu sa njim ili ga nepoštuju, nego zato što sporo priča, nikako da završi rečenicu

• sretsam

Čanak objasnio...

• Towelie_

sretsam

Čanak objasnio...

+1

• Сантјаго Коровјов

Ја све време очекујем нешто типа:

Позивам вас да ууууу, уђемо тамо и јебемо им мајку мајчину

А он позива на мир. У суштини, добар је био Паја. Кул чова. И деловао је као просветитељ. И није пљувао невернике на постерима. Све у свему, Чанак је говно.

• Dvajt

чим је неког студентска гамад извиждала тај тешко да може бити негативна личност

иначе ово силно упињање да се покојни гојко провоза по говнима ми је крајње симпатично. капирам га као класично тинејџерско "види ја сам паметан па не верујем у брадатог човека на небу и не пратим организоване религије, а ви сте глупи и заостали" издркавање, само што за разлику од остале брадате дружине којој се може наћи милион и једна мана, покојном гојкари се, који је за остатак те изопачене гомиле био јебени светац, тражи и најмања несавршеност или неодмерена реченица како би се поливао говнима. јер нема мерцедеса, јебања деце и наплаћивања свећења водице 200 марака.

мени лично је он једини симпатичан лик од свих виђенијих попова, за длаку испред лакија арчера.

• Valdemar

Čanak je vreća sala i mržnje. Kako može on nešto da objasni. Ćorav na jedno i po oko. Nešto kao debeli Šešelj koji ne maše pištoljem.

• izijem flips

Ovo sto Dvajt kaze.

• Petar Pan Pezo$

haha kolko je falilo da napišem isto ovo što i dvajt u prvoj rečenici...
    kontam da 95% tih što su zviždali nisu uzeli puške u ruke...jebiga bio ispitni rok baš tada pa zato..

• Dilan Dog

Čanak je govno.

• electrolover

Čanak objasnio...

Aj objasnite zasto. Moze bit da sam u to vreme bio mladjan momak ja, pa ne kapiram.

• Trankila

Čanak je govno.

+1
    A vala ga je i Pavle oteg'o nikad prokinuti. Treb'o bi ti život viška da s njim popiješ kafu.

• В

Znam da je trol tema, ali zabole me iskreno. Za ovako nešto bih banovao.
    I da, studenti su pičke. Pičke koje je lako navući na sve. Eto, koji kurac su postigli tada? Lepo im čovek rekao.

• Petar Pan Pezo$

pa u suštini, vidi se da ga iz nekog razloga ne ceni ili šta već, a pošto nije imao šta konkretno loše da kaže o njemu onda je kao pokušao da bude mističan, kao ''ko razume šta sam rekao shvatiće''...da je imao šta loše da iznese o njemu rekao bi on to

• sretsam

Ljudi opametite se bre više. Sve religije sveta su obična izmišljotina za masovnu kontrolu ljudi. Nema tu nikakvog bunta ni pomodarstva, to je samo zdravo i zrelo razmišljanje..

• В

šta jedeš govna sretsame

• izijem flips

sretsame a sekte, valja li to?

• alko

Čanak je lepo rekao...

• sretsam

Nisam sektaš ne brini.I njih prezirem..

• Dvajt

Ljudi opametite se bre više. Sve religije sveta su obična izmišljotina za masovnu kontrolu ljudi

http://clippyco.com/_images/50799ef1e5007317de7f96dba4b50e89/184%20-%20atheism%20cringe%20fedora.jpg

• sretsam

Objasni mi ti Rahmetile babo atife tvoje viđenje religije.. predpostavljam da se raduješ kad dobiješ paketić za božić.

• izijem flips

IN GOD WE TRUST $ △

• Trankila

Jes' ti kršten? ko dobija poklone za Božić?

• M

Baš su pederi ovi studenti. Mator čovek, a oni mu zvižde. Kako smeju?

• омбре

da li je gojko brijo sise?

• Стеван

јер нема мерцедеса, јебања деце и наплаћивања свећења водице 200 марака.

Зар смо дотле дошли да треба да га безпоговорно хвалимо зато што нема тога (што си набројао)?

Нисам имао неко мишљење о патријарху Павлу (у ствари, мислио сам да га већина људи који га сматрају свецем не зна ништа о њему, већ само потврдно клима главом (као што и сад мислим)) све док нисам прочитао његов став о родитељима који су изгубили децу у рату. Парафразирам. *Ви што кукате да сте изгубили синове у рату и кривите оне што су рат започели, сад бисте имали утеху да сте изродили више деце.* Најискреније сам изневеровао на ово, тешко ми је да прихватим да су ово речи једног духовника.

Иначе, баш кад сам расправљао о овој реченици с једним човеком, јако сам га узнемирио тиме што сам патријарха назвао Паја. Припазите на то кад будете у рил лајфу, може свашта да се деси.

• plok

INTELEKTUALNO SAM SUPERIORAN,UCINIM SVAKI ENTERIJER INFERIORNIM

• Стеван

Rahmetli babo Atif

Znam da je trol tema, ali zabole me iskreno. Za ovako nešto bih banovao.

Нисам знао и да су муслимани волели Павла. Занимљиво.

• Truleks Krpa

Pičke studentske, mrsko im platit markicu za prevoz, zauzimaju mesto za invalide predviđeno za pajčila pa mora čojik audijem ić pa govore da nije skroman. i đokara sa jahte poručuje da treba bit skroman i ne plaćat bus plusa!

• sretsam

Vodio sam par rasprava na ovu temu i niko nije uspeo da me ubedi da verujem, jer jednostavno nisu imali ni jedan argument na svojoj strani..

• Statistička greška

zakleo se bumbar u cvet i u med

• Trankila

Sretsam pa jes' čit'o Bibliju? Puna knjiga argmenata. Mislim da tebe jebe tvoje nepoimanje koncepta vjere.

• Valdemar

Ви што кукате да сте изгубили синове у рату и кривите оне што су рат започели, сад бисте имали утеху да сте изродили више деце.

A rekao je ovo:

Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha

Meni je to klasična priča o podizanju nataliteta. Kapitalisti bi podizali natalitet da bi imali više radne snage, koja bi time bila jeftinija, nacionalisti da bi imao ko da im gine u ratovima, crkva već zbog svojih razloga. Kad pogledaš, svi su govnari. Ajde reci za jednog da nije govnar, u četiri rečenice ću ti reći zašto jeste.

• L@ki

Па ето, треба да будеш поносан, ти си победио.

• Dvajt

Зар смо дотле дошли да треба да га безпоговорно хвалимо зато што нема тога (што си набројао)?

не, не треба да га беспоговорно хвалимо, али не треба ни да га пљујемо као да је неки качавенда или филарет само зато што је био свештено лице. сигурно да није био савршен, али када се узме у обзир шта је све могао да ради а како се понашао, био је сасвим пристојан човек.

Парафразирам. Ви што кукате да сте изгубили синове у рату и кривите оне што су рат започели, сад бисте имали утеху да сте изродили више деце.

као што рекох:

тражи и најмања несавршеност или неодмерена реченица како би се поливао говнима

та изјава, ако је уопште стварно то рекао, јесте неодмерена и свакако му не служи на част. али није ни толико страшна да се због ње проглашава за сотону и пљује као задњи кримос само да бисмо показали како смо кул и секуларни читаоци пешчаника и е-новина

моје неко виђење

• enemyofthefreeworld

Све у свему, Чанак је говно.

+1

чим је неког студентска гамад извиждала тај тешко да може бити негативна личност

+1

Парафразирам.

-1
    Не мож да парафразираш, видиш како те Валдемар покопао са прецизним информацијама.

• Стеван

та изјава, ако је уопште стварно то рекао, јесте неодмерена и свакако му не служи на част. али није ни толико страшна да се због ње проглашава за сотону и пљује као задњи кримос само да бисмо показали како смо кул и секуларни

Ти и ја се у ствари слажемо. Осим ако негде нисам говорио/писао да је сотона, а да се не сећам тога. :D

• Стеван

Не мож да парафразираш, видиш како те Валдемар покопао са прецизним информацијама.

Хоћеш да кажеш да сам омашио смисао? Не бих баш рекао... Прочитај моје и прочитај оригинал, па реци где сам погрешио.

• M

Lepo parafrazirao Stiven. Suštinu je ubo.

• Стеван

Или не могу да парафразирам уопште? Није дозвољено?

• Towelie_

Pol je bio dobar covek, ima onaj poster gde je njegov i papin pogled. TO SVE GOVORI

• enemyofthefreeworld

Па не можеш да парафразираш кад оћеш да попљујеш некога на основу једне изјаве.

У твојој верзији звучи као да он оправдава ратне хушкаче и варлордсове и сам рат, а у ономе што је заиста изјавио можеш да видиш (ако узмеш у обзир генерално његово понашање и позицију) општи став цркве на конто наталитета.

• Стеван

**Mnoge majke**, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko **ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima**, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom **zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha**

• Dvajt

Ти и ја се у ствари слажемо. Осим ако негде нисам говорио/писао да је сотона, а да се не сећам тога. :D

изгледа, само што ја ипак мислим да је био позитивна личност. :Д а ово за сотону нисам мислио на тебе, него генерално на покушаје да се паја представи као говнар