Možda tehnički nije pomoć, ali želim da zamolim ljude koji se iole bave pisanjem ili generalno vole da filozofiraju, da pridodaju ovoj temi.
Sklapam lagano pesmu pod imenom ''Auto-pilot'', imam neke svoje osnovne ideje, gradim skelet pesme i melodiju. Ali kontam da je taj pojam generalno drugačije shvaćen kod svake individue, tako da me zanima vaš pristup tom pojmu.
Kod mene, generalno, podrazumeva radjenje stvari koje mrzim i koje me psihički ubijaju i slično, da ne dužim previše.
Pa eto, ako ima ko da podeli svoju verziju, rad sam da pročitam, i možda implementujem u pesmu, ako bude prilike.

Kapiram da si već pogledao: http://u.vukajlija.com/autopilot
Kapiram da si već pogledao: http://u.vukajlija.com/autopilotPogledao, naravno, imam i ja defku za to, ali želim da vidim ima li još ko kakvu novu ideju i aspekt toga.

Jeси гледао филм "Дан мрмота"? Бил Мареј глуми, на сличну је тему. Филм је комедија, Бил Мареј је познати репортер који оде у неку небитну провинцијску варошицу да спреми репортажу о Дану мрмота- дану у фебруару у коме мештани ставе мрмота (врста глодара, ко не зна) у кавез- сад, ако мрмот изађе из кавеза, пролеће почиње за две недеље, ако не изађе, биће још зиме. Сад, у целој причи се деси некаква мађија, и онда почне сваки дан да му се понавља испочетка. Ујутру иде иста песма на радију, људи му се у исто доба јављају истим реченицама, ходају истим путевима, дешавају се исте ствари, итд., а он све више луди и покушава да се ишчупа одатле. Добар филм, подсетио си ме на њега- после неког времена Мареј толико избедачи да почне да све тера по ауто-пилоту, сваки дан му је исти, јеби га...
čavez koji žanr muzike je u pitanju ?Rok, generalno.
Piši pesmu o tome kako ti vidiš i doživljavaš pojam autopilota, a ne ja ili bilo ko drugi sa.sajta. Zbog čega bi drugo inače pesme benda ili autora trebale da bude dobre nego zbog originalnosti
Nećeš sigurno moje mišljenje trpati.u svoju pesmuSve je to na isti kalup kao osnovna misao, samo me zanima ima li neko možda neku mudru da podeli.
Mislim, evo, nije neka tajna, ovo što sam napisao do sada:
Sve je to igra kroz podmukli mrak,
nemam čime da uhvatim dah,
zubima kidam kočnicu,
kad bes pukne u slepoočnicu.Gospodar je moj apatija,
njena čelična kapija,
ćelija jedna unutar nje,
gde oholo čuvam moje sve.To je neki kostur. Pa se polako gradi na osnovu toga.

ja ne znam na čemu stze vi ali auto pilot nije to
evo pesme
auto pilota ima moja nova mazda
u rodnome selu najveći sam gazdagarmišpartenkirhen daleko je sada
na po puta stopira me madžarica mladana zadnjome sjedlu sjeo sam je jadnu
uključio pilota i ponudio joj sarmuniej htjela sarmu za kobs'cu se pruži
veli vole sjajcima da se stalno družibobanu mome sve ovo jako godi
dok ga mala ljubi pilot cestom brodine brinem brale za volan i brzine
mazda moja sama ide u krivineauto pilota ima moja nova mazda
da mogu da hrčem i češem jajca vazda
Nemam nikakvih briga
Kažu mi da sam zilot
Al' život - to je napisana knjiga
Sve vozi nas autopilotŠta god da bude, velim
Čudan je gospodnji put
Savet ti besplatan delim
Čoveče, ne budi ljutDrveta zastrtog šumom
Simuliraš život i mis'o
Ma nisi valjda vesla sis'o
Da sebe smatraš umom?Badava stežeš taj volan
Ne radi, jerbo je lažnjak
Samo varka je, bolan
Da voziš ovaj ti mlaznjakStoga se odmori, opruži
Daj otkaz svojemu besu
Dok avion visinom kruži
Ti dohvati stjuardesu.
U suštini, autopilot je govno koje te bukvalno tera da nešto zasereš, a ne možeš drugačije. Treba da radiš nešto ozbiljno, a ti preblejiš na Vukajliji. Znaš da ćeš dobiti batine, a i dalje ne možeš da ne izigravaš debila i tako to.
Evo ti neka žvrljotina napisna malopre, za dva minuta. Glupa je do jaja, ali eto, da upotpunim svoje viđenje autopilota. :D
Let preko okrnjenih šuma
hod kroz prljave pejzaže
bespomoćan pokušaj bega
Pogrešna odluka loše arbitražeKao u svakoj ozbiljnoj igri
postoje jasna pravila
slobodan da govoriš
i zbog toga odgovarašistovremeno robovlasnik i rob
dok glava guzicu čuva
srce kopa grobjebiga, uzalud se trudiš
jer kurva ima svoj plan
koliko god da čupaš,
ne možeš vanKao i obično,