- DP
Ili, praktičnije SAI.
Hoće li doći? Kada će doći? Treba li se bojati nje, poput Maska i Gejtsa koji misle da je to najveći problem čovečanstva u narednim decenijama? Ili smatrate da će nam doneti neverovatno blagostanje? Jedno je sigurno, to neće biti Terminator scenario, postoje solidno elegantnini načini za uništiti covečanstvo.
Kako skontati taj evolucioni singularitet kada stvoriš nešto pametnije od sebe, i to ne samo kvantitativno, da brže računa od tebe, to imamo i sada, nego kvalitativno, da stvara ideje koje tebi, ne samo da ne bi pale na pamet, nego nisi sposoban ni da ih razumeš.
- b
Mene sto se tice ne.
A sto se tice nekog ko veruje da je nista eksplodiralo u velikom prasku i stvorilo nesto, pa se nesto ohladilo i iz kamena izrasla ameba koja se pretvorila u gustera, majmuna i na kraju u coveka svakako ima razloga za osnovanu sumnju.
- М♦
sranje tema iskreno
- DP
Ne be batke nego eto otvorio sam ono za vanzemaljce i tu dobio par linkova i ideja za koje nigde nisam čuo. To očekujem i sad. Te stvari me zanimaju jbg, a uzivo je malo silovanje pričati o tome
- М♦
Meni ne treba super inteligentni is robot, samo neki obican da ume da prepozna plod paradajza i da ume da ga ubere. Takvih bih uzeo 5 komada polivnih na pijaci u minhenu i zavrsio bih posao lagano
- DP
Kako ne, alfa ziro kara stokfiša uhapsi mu figure

nije mi odma palo na pamet da bi nekog poput tebe pustili na takav skup pa sam se zbunio izvini
elem, kontam da smo ipak miljama daleko od super veštačke inteligencije. Ako uopšte uspemo da stignemo dotle, do tada bi već bili mnogo homogenizovanija planeta, robotizovana, energetski čista. Verovatno bi i ekonomija izgledala skroz drugačije, jer se možda bude postigla demokratija stare grčke, gde će roboti obavljati apsolutno sve poslove dok mi ladimo kite po ceo dan
- М♦
Ps bas si naivno dao ruku robotu, jedna greska u kodu i mogao ti je slomiti saku prejakim stiskom
- DP
Toliko IT-jevaca na sajtu i niko neki uvid da da na temu.. eh.. bas sam se.. nadao..

u glavi mi je situacija da smo napravili SAI, al i dalje nemamo dovoljno računarske moći da ona neki zadatak obavi za kratko vreme, pa cela planeta spoji računare u jedan superračunar i onda pravimo globalni referendum šta će mašina da rešava narednih par godina: obnovljive izvore električne energije, lek za rak, gde je higsov bozon, indijci imaju najviše ljudstva koje može da glasa, ali lobiraju da im se reši problem javnih toaleta da ne seru po ulicama...
- b
kome se javiti sa idejom za it projekat iz sive zone poslovanja

a i mislim da se pogrešno gleda na tu superinteligenciju, mislim doći će prva inteligencija vrlo uskoro, kontam sledećih 20-30 godina, ali razvijaće se kao i sve ostalo, hoću reći ta prva inteligencija će biti svetlosnim godinama daleko od inteligencije o kojoj se ovde vodi rasprava. Ono o čemu mi pričamo je praktično bog koga bi čovek izmislio
- DP
Moja tema je bolja pisite na mojoj temi i starija je
- P
ako je programirano onda nije vestacka inteligencija nego program
- P
mozes da programiras robota da radi nesto ali tek kad ga naucis da radi nesto bez programiranja onda ga mozes nazvati inteligentnim
ili on sam da nauci nesto i da koriguje svoje ponasanje u odnosu na podatke koje je primio 
Imam jedno ozbiljno IT pitanje koje me baš zanima ovih dana - da li će ikada u u budućnosti programerstvo doći do tog stupnja da se isprogramira neka aplikacija, program, računar, štagod, koji će svako dalje programiranje obavljati autonomno i time potpuno amanjiti potrebu za programerima? Kao što je parna mašina i dalja industrijska evolucija stavila ljudski rad u drugi plan, zanima me da li postoji mogućnost da se to desi i na polju programiranja?
Edit: jer realno mnogo bre jedu govna programeri da nešto znaju, ja imao neki html sajt, deset likova sa 1000+€ platom nisu znali da ga nakon isteka domena raskače s domena i vrate na blogspot, eno i dalje stoji tako zabagovan, a ja duduk za html kopao neke tutoriale i kopirao modele neke i sklepao sajt koji je radio savršeno na tom domenu.- A
Fuj. Odvratno.

DeepMind’s Veo3 AI
https://www.youtube.com/watch?v=Pqx-gSiogjM
Niko ništa ne komentariše ovdje, a mnoge krupne promjene su izgledne u doglednoj budućnosti. Od toga da veliki broj ljudi ostane bez posla, do potencijalne utopije i enormnog ekonomskog rasta i rješenja za skoro sve probleme, do negativnih scenarija egzistencijalnih prijetnji po čovječanstvo. Samo ove godine se toliko promjena i iskoraka desilo. Npr. ovaj veo3... videi generisani putem AI-a postaju vrlo realistični. Postaje teško razdvojiti stvarnost od fikcije.
do potencijalne utopije i enormnog ekonomskog rasta i rješenja za skoro sve probleme,:) 'ajde Jovo, ja te smatram za ozbiljnog čoveka ti ovde pišeš gluposti.
Kakav crni ekonomski rast kad smo mi kao vrsta vrlo limitirani resursima. Jedini način koji vodi ka blagostanju (pojedinaca) je opšte istrebljenje. Ali i to je teško da se ostvari jer bi bilo bitno da uništavaš samo ljudi. Bukvalno ti treba sve ostalo od živog sveta (osim možda komaraca)do negativnih scenarija egzistencijalnih prijetnji po čovječanstvoOvo je najrealističniji scenario, ma koliko se nama to ne svidjalo