- k
Rucking ili hodanje pod opterećenjem. Temelje vuče iz vojske de su vojaci najljubaznije morali hodati beskrajno s rancem punim kamenja ili sličnog tereta.
Elem, ovaj vid rekreacije postaje popularan, posebno kod ljudi koji ne vole teretanu i ljudi koji sede za stolicom većinu dana. Kreneš u šetnju prirodom ili Borom, nabaciš 10% svoje težine u ranac i boktevideo.
Troši kalorije, jača više-manje celo telo, košta ništa.
Počeo ove sedmice, ionako šetam ko nezdrav, zašto ne probati i ovo.
- kRunning was invented in 1672 when John Running tried to walk twice at the same time
- k
Oko toga se većinom koplja i lome, jel ti ranac popravlja držanje ili ga dodatno sjebe
- k
Teret ide naviše i bliže kičmi, tako da većina opterećenja ide na ramena i gornji dio leđa.
Teret ide naviše i bliže kičmi, tako da većina opterećenja ide na ramena i gornji dio leđa.normalan centar mase je iznad dupeta, ravno iznad nogu. kad stavis ranac iza toga, centar mase ide nazad. instiktivno se nagnes napred da pomeris centar mase iznad dupeta jer inace je neprijatno, usecaju se kaisi u ramena i sve to.
i bukvalno jacas one misice sto te grbave.
- P
Ne samo to Celt, pozicija ranca se više manje može podesiti ali podloga po kojoj se krećeš, nagib, i položaj tvog tijela je nešto što u tom slučaju ne možeš iskontrolisati.
Prednost teretane i njenog krucijalnog značaja u izgradnji gornji donjih leđa i cijelokupnog tijela je u kontroli izvođenja vježbe, broju ponavljanja te u striktno određenom položaju izvođenja vježbe tako da bih ti preporučio da za jačanje tijela koristiš gym a za kardio svakako izabereš outdoor activities

Zar to nije long distance hiking?
Po svoj prilici ti više snage treba za kretanje nego za nošenje ranca. Ranac se bira prema visini, podešava prema građi i teret je na pojasnom kaišu, manje da ramenima. Pakuje se tako da se najteže stavlja na dno i uz kičmu, najlakše na vrh ranca.
Viđala sam hajkere koji kao da okače ranac na ramena iji takvi vrlo brzo odustaju ili nauče da ga nose.
Nosila sam između 9 i 12kg u zavisnosi od količine vode i hrane ili spoljne temperature. Nakon takvih pešačenja nije bilo nikakvih problema sa zdravljem.- k
Ovde je fora da teret bude uvisoko. Nije da natovariš dvesta kila, nego desetak posto svoje težine, čisto da sagorevaš više kalorija i popraviš malo držanje.
Mislim da je nesporazum nastao u težini koju nosiš.
- k
Deset posto moje težine je desetak kila, sumnjam da će me to baš izgrbaviti.
- k
Posle ide do tipa 30% vlastite težine, ali to je max.
- S
prvi put cujem za ovo ali ne deluje mi da ti desetak kila moze napraviti problem, naprotiv, dobro ce ti doci da se ispravis malo
#grbavi programatori
- Šprirodom ili Borom
- P
Pojasni stručnjače
- 6
ајде бре будалетине чиме се бавите руцкинг бјажите бре лок ово

Komša od prekoputa se bavio bodibildingom. Kažu tako, ja ga u životu nisam video na bilo kakvom sportu ili treningu, bilo čemu. Sem da šeta, i to sam ga vidjao kad se vraća kući bukvalno, ne znam ni gde je šetao (u životu sam ga dva puta video van svoje ulice bukvalno). E sad šetao sa nekakvim tegovima na nogama, opet kažu, zašto, pojma nemam. Ali krajnje zdrav život vodio to znam def. Kako god, video sam ga pre dve godine, senka od čoveka, jedva hoda, žalosno je videti ga. Kost i koža. Kažu upropastilo ga to što je hodao sa tegovima na nogama. Ne znam koliko može imati veze jedno s drugim al mi debilno krajnje da nosim kamenje u rancu, pogotovo na sjebana ledja. Sabija diskove ako ništa drugo.

Ma propao čovek baš baš skroz, nisam ga prepoznao bio. Jbg od momka koji je vodio baš zdrav život do čoveka koji bukv. ne može da prehoda 200-300 metara. Od čega tačno ne znam, burazer (fitnes trener) mi pomenuo da je nešto preterivao sa tim tegovima, nisam se previše ni raspitivao. Kako to može imati veze sa bilo čim iskreno ne znam, ali ono, baš nije ispalo dobro.
Ja sam sve više pobornik toga da je vežbanje sa težinom sopstvenog tela i više nego dovoljno. Ako već hoćeš da radiš na kondiciji i izdržljivosti imaš onaj animal walk, plivanje, bajs...Možeš da kosiš travu ručno, cepaš drva babi nekoj za džabe itd. Kamenje da nosim u rancu ne mogu da me jebeš, zamislio bih automatski dede i pradede kako me gledaju tamo negde odozgore, vrte glavom i viču leptejebo, gledaj za šta smo ratovali.
- P
Nije dovoljno brate, niko ne kaze da moras da se pucas hemijom i da budes bodibilder bez vrata i s tankim nožicama ali teretana je blagoslov za današnjeg čovjeka. Bavi se ti aktivnostima u prirodi, treniraj šta god pored toga ali:
“*No man has the right to be an amateur in the matter of physical training. It is a shame for a man to grow old without seeing the beauty and strength of which his body is capable.*”by Socrates
- k
Zadivljen sam činjenicom da su neki ljudi kamenje iz naslova shvatili doslovno, kao da nije jednostavnije ubaciti recimo uteg.
Možda sam ja kriv.
Da razjasnimo, kamenje je metafora za teret u rancu, očito loša. *Mea culpa*. Imaju posebni utezi za rucking, što je mrtva prevara i izvlačenje para. Moš obične tegove natrpati, moš kavu u onim ciglicama, šećer na kilo, sve što ima ikakvu težinu.
Moš i vagati kamenje i trpati ga u ranac, što da ne.
- kMoze maslac
Za 1300 tona će trebati malo veći ranac
- L
Stavio svoj nick u ranac i loži vas ko mlade majmune axaxaxaxa
- k
Kažu da je šuplje kamenje najbolje
- PA
Jel se računa kad je u bubregu?
- kbumeri stop
- S
Uuu shots fired by prof