Tema za razmišljanje
  • mylyca

Postavila sam pitanje na temi raznoraznih pitanja, da ne bih otvarala novu, ali sam dobila neke retardirane odgovore, a i tu temu ne gledaju mnogi.
    Dakle, šta biste rekli da imate šansu, u trajanju od 5 minuta, da se obratite celom svetu? Kako biste izgledali? Da li biste održali kratak govor, ili nešto drugo? Odnosno, šta biste poručili svetu i na koji način?
    Da, znam da biste se pojavili golišavi, da, znam da biste poručili svetu pljeskavicu sa svim namazima, DA, ZNAM DA BISTE REKLI DA NA OVOMU - NIJE ISTINA. Čisto da ohrabrim originalne i duhovite, da se suzdrže od humora.

• leksi

хахаххахааха, победили су
    па не знам, све зависи колико имам времена да размишљам о томе, ако би ми сад неко тутно тај микрофон рекла би да се данас не сматра да су гејеви болесни али да ја мислим да је то поремећај психичке природе; јер сад блејим на тој теми.. :)

• musssashe

ja kao sto rekoh...uzecu par dana da razmislim...

• marcipan

Crvena haljina i crni sesir. Rekla bih: "Ako niste voleli, pojma nemate. Ako ste mislili da ste pametni, pojma nemate. Ako ste stalno negde zurili, pojma nemate. Ako niste imali vremena, pojma nemate. Ako ste se ljutili, pojma nemate. Ako ste se brinuli, pojma nemate. Ako ste prastali, mozda ste nesto i znali. A, ako ste uzivali, verovatno vam je bilo lepo. Ali, moram da vam kazem, mnogo ste, ali mnogo dosadni."

• Цар

da, znam da biste poručili svetu pljeskavicu sa svim namazima

joj, e jesam se iskido na ovo, trebala si ovo ko defku da stavis...

• leksi

што само не скратиш и кажеш: појма немате и досадни сте, бре

• javio

ne verujte političarima..ne verujte političarima...ne verujte političarima...

samo to...5 minuta...

• musssashe

haha...javio...podseti me na def. http://vukajlija.com/narod/1965

• СМарко

Moj govor bi bio jako kratak, ali baš....

•  električar

Ja bih opet zamolio za neki lakši pištolj i pozdravio bih i komšiluk.

• leksi

па добро смарко наравно да би био кратак имаш пет минута..

• marcipan

што само не скратиш и кажеш: појма немате и досадни сте, бре

Nikada nisam umela tako jednostavno... :)

• kostja

то као она сцена пред крај филма The Great Dictator кад берберин кога су помешали са диктатором држи говор нацији...

Спремио бих неки говор у стилу овог из филма...ал би почео да муцам ко ретардиран кад би ме здрмала трема...

• СМарко

па добро смарко наравно да би био кратак имаш пет минута..

AHAhhhahaahhahahahaha funny... not... :p

Bio bi kraći od 5 minuta za 80%

• zp

Leksi, efektan govor traje izmedju 5 i 7 minuta.

•  električar

Ja bih upucao kamermana ako osetim tremu.

• kostja

да ми сад дају пет минута реко бих им да зауставе ове земљотресе, сморили су више, не могу на миру да шорам, само чекам да ме опичи водокотлић по глави...

• DP

40 posto ljudi na planeti nema vodu a kamoli televizor i radio...zato sto su ih isti koji su se samo 'obracali' zajebali. ostalih 60 posto me ne zanima.

• mylyca

Pa, mislila sam 'šta bi bilo kad bi bilo'. Nisam rekla pomoću čega, naravno da dosta njih nema TV. Nego, neka poruka koja će da dopre do svih ljudi na planeti.

• StrajaKg

Šta znam, probao bih da prenesem neku poruku ljubavi i sloge, samo što me verovatno niko ne bi poslušao ali sa druge strane ako i jednu osobu promneiš na bolje to je uspeh. :)

• rajkox7

Nastavite sa svojim poslovima, sve je u redu.

• DP

e pa strajo, nije uspeh ako jednog promenis. uspeh je ako je taj jedan neki veliki uticajni budza. ovako je jalovo. sta bih rekao? turajte kondom, ne pusite, ne preterujte s masnim, dajte krv ponekad, nemoj da ubijate nekog ko je drugaciji od vas ili ima drugacije misljenje...zajebite kladionicu i volite se.

• leksi

efektan govor traje izmedju 5 i 7 minuta.

пошто пет није између пет и седам, значи то је кратак говор :)
    шалим се, па што мора да буде ефектан.. чисто сумњам да би било ко од нас нешто ефектно сад рекао. И може и да буде 6 минута па да не буде ефектан, све зависи шта причаш

• Energija

Kako biste izgledali?

Kao i obicno, ali razdraganije, jer volim publiku.

šta biste poručili svetu i na koji način?

Radite sta hocete, jer mozete sta hocete, sve dok ne ugrozavate slobodu drugoga. Sve granice su otvorene!

Na koji nacin? Nasmejana.

•  električar

Imam ja nešto da izjavim za dnevnik! Znaš li ti nesrećo da su Srbi najstariji narod?

• mylyca

I da, verujem da većina nas teži ka tome da ga što više ljudi čuje i vidi, da dopre do što više ljudi, ali, postavlja se pitanje šta je to što bi poručio kad bi ti se pružila ovakva šansa? Kojoj težiš ustvari čitavog života?
    Nema pravila. Da li bi u tih pet minuta izreklamirao svoju knjigu, u kojoj si napisao opširnije stavove koje želiš da čuje ceo svet i koji bi doprineli, nebitno. Kakav je vaš plan, kako biste iskoristili tih pet minuta? I, da li uopšte sebe toliko cenite da mislite da TREBA da ih iskoristite. Da li stvarno mislite da imate šta da kažete?
    Pošto, što više starim i što više moje uobičajeno okruženje i društvo stari, to se ljudi oko mene više žale. Žale se na nepravdu, prevari i laži koje ih snalaze.
    Misle da znaju da pričaju o životu i da imaju šta da kažu. Ali većina tih ljudi verovatno ne bi ništa umela da promeni i kaže, kad bi im se pružila ovakva prilika.

• leksi

ја бих, само кажем ти, све зависи колико форе имам да се припремим. Рекла бих да је америчка власт говнава, и да су нас Турци покрали у оном полуфиналу, и да је Косово Србија (било али да нам га врну), и зашто све то мислим. Ако имам могућности пустила бих и неке клипове :)

И наравно, да ми модови врате дефиниције које су обрисали, или бар кажу зашто су их обрисали!

• Myth

"Dakle, dragi ljudi, hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Želim da vam kažem, da verujem u vas. Da, da, čak i u vas, debele i omražene amerikance. Verujem da svet može biti bolje mesto samo ako se malo potrudimo. Svi smo mi isti, a već milenijumima pravimo podele. I zato sada hoću da uhvatite za ruku onog pored sebe. Zanemarite njegovu versku i nacionalnu pripadnost i samo ga posmatrajte kao čoveka. Malo ljubavi i tolerancije nam treba da bismo bili srećni. Materijalne stvari dođu i prođu, a duh je večan. I zato treba imati saosećajnosti uvek. Možda bismo tako doveli stvari u red. A možda će naši unuci tek doživeti takav svet. Ali šta kažete da počnemo da ga gradimo danas? Malo nam treba. Tvoje malo je nečije sve. I zato volite se ljudi!"

• kostja

сад озбиљно...па вероватно бих испричао неку кратку причу, неког паметног лика, јер ко сам ја да целом свету одузимам 5 минута...да се обраћам само Балканцима, вероватно бих цитирао Андрића...

• StrajaKg

svakako da je lepše uticati na nekog ko može dalje da utiče, ali dovoljno je da nekom ulepšaš dan... :)

• mylyca

Kostja, zar to ne mogu i sami da čuju? Ne bi im ponudio ništa što već nisu čuli ili bar ne na taj način na koji ćeš im reći?
    Strajo, onda nema potrebe da se obraćaš CELOM svetu, ako misliš da je sreća pojedinca i dopiranje do pojedinca svrha bilo kakvog obraćanja, zar ne? :)

• Фејзбукманијак

Рекао бих следеће!

Драги мој свете, не дозволи да постанеш проклет.... Има милион ствари које треба чувати, милион места које вреди видети... Немојте вашом халапљивошћу све то да уништите...

Некада није потребно купити нова кола, некада је сасвим ок нахранити неког...
    Није поента имати превише, поента је имати довољно, Материја није битна!

Покушајте да будете људи!

• С

5 минута? Премало времена за било шта... али бих вероватно то искористио да бацим гомилу сочних псовки на рачун цигана, Јевреја, Мосада, јелен пива и Тадића. Јбг, нисам ни за шта паметније, а и тешко да бих могао да смислим нешто што би могло да промени ствари на свету. Па бар да привучем масу и испаднем провокатор. Боље и то него: Мир свима. Ај у курац.

• kostja

шта мислиш колико је њих читало Андрића? а ово за причу целом свету, кад сам рекао ''неког паметног лика'' нисам мислио на писца или слично, већ нпр. на мог деду, комшију, пролазника који су ми испричали неку поучну причу...нисам се био добро изразио...
    мислим да се једном 'поучном кратком причом' може рећи много више него неким говором...

• Energija

Vidis, sad nesto razmisljam mozda bih, ali samo mozda, i ako sam u gadnom pms-u i nadrndana na ceo svet, izrecitovala jedan svoj tekstic od odavno:

"Pronasli smo novog Boga

Tacno onako kako Vi volite...na papiru...cere se sa njega neke razlicite cike...ruzan je i prljav, ali Vi njime kupujete zivot... Kazete da ste religiozni...al ne moze se sluziti i Bogu i Novcu...stoga ste Vi sami izmislili i odabrali svoju religiju!
    Neka sam prokleta sto nisam zbilja zaplakala kada sam videla coveka koji u ruci drzi novcic od 5 centi i kaze: i to su novci... Jesu to novci, nije to covek. Ja sam barem svesna koliko sam bogatija, bogatija za citav jedan svet nematerijalnih oblika, jedan svet u kome se smenjuju osmesi i suze, i ljubav i mrznja, lepota i bol, svet koji nije nimalo ruzicast, ali nije na prodaju! Zelite dvorce, palate, kasmir i svilu, i ispunicete svaku svoju zelju i savka ce vas uciniti sve praznijima i nesrecnijima, jer materija trune brzinom svetlosti, vi toga ne mozete da budete svesni, jer se verovatno plasite da cete dobiti rak od razmisljanja...
    Svet bre srlja u propast, pesimisti strepe od Treceg svetskog rata, preti nam globalno zagrevanje, raznovrsnost nove tehnologije onemogucava komunikaciju, jer ljudi vise nemaju ista interesovanja, jos manje se interesuju jedni ze druge, a vi tu pravite dramu jer je casa razbijena- za to se, za ime Boga, daje novac. Mnogo Vi pominjete tog Boga, a verujem da se i njemu, ako uopste postoji onako kako ga ja zamisljam, zeludac okrene kada ga tako smestite u istu recenicu sa prolaznim i bezvrednim!
    Ne mrzim vas. Zao mi vas je. Zao mi je sto ne umete da uzivate u svakom danu, makar to bio i onaj kada ste na gubitku, zao mi je sto dodatno crpete energiju iz sve dublje praznine, trudeci se da budete srecni, a putujete u potpuno pogresnom smeru...
    I, i dalje, i uvek...zelim da prozivim na svoj nacin..."

Uspela bih to za 5 minuta...u gadnom pms-u...sreca pa sam retko tako gadna...

• mylyca

Ne ne, pogrešno si me shvatio. Svi smo dosad čuli ili pročitali nekoliko tih kratkih poučnih pričica. I one su mi nekako kliše, zato sam napisala ono. Njihov efekat je poznat - inspirišu te za narednih nekoliko sati da se ophodniš bolje, ponekad čitavih nedelju dana i onda se vratiš uobičajenim aktivnostima. A ni klasičan politički govor mi nije nešto spektakularno, i njegovi se efekti znaju.

• StrajaKg

Milice, da pojasnim, ako se obratim celom svetu velika je šansa da će više njih čuti i prihvatiti mišljenje za koje smatram da je ispravno nego da idem od jednog do drugog ALI i da to mišljenje prihvati samo jedan kockar iz Uzbekistana i vrati se svojoj ženi i deci (porodici, familiji) ja bih opet bio jako srećan i ponosan. :)

• kostja

mylyca, па и не желим ништа више од тога да пар сати буду окупирани том причом...мислим да за пет минута не можеш постићи никакав већи ефекат... :)

• mylyca

ja bih opet bio jako srećan i ponosan. :)

Pa to je sve kul, bila bih i ja srećna, ali ne i ponosna.

kostja, možeš, možeš :) Keep it simple. Uzmem da čitam neku knjigu i često skontam kako je celih 5 stranica knjige moglo da stane u jednu rečenicu. Mislim, lepo je kad se ljudi raspišu i raskokodaču, to prija za razonodu, ali suština je suština. I ona se ne menja, za razliku od onoga što je opisuje.

• M

Džabe ljudima pričati. Osim ako ne pričaš važnim, uticajnim ljudima i misliš da možeš nešto da promeniš. Tako da bi kod mene bile dve verzije priče, u zavisnosti od ljudi kojima pričam.

• S

Ja kad bih dobio tih 5 minuta... Volio bih da sam tako mocna i inteligentna osoba koja bi za 5 min uspjela smisliti neku vrstu igrice ili takmicenja za cijelu planetu, neki vid zagonetke... Al ne neku obicnu zagonetku nego takvu da svaki covjek digne ruku na svakoga. Da svi izmedju sebe pocnu da se ubijaju i kolju, da krvare... Vjerovatno bih i ja nestao u tom pokolju, mozda bi nestali svi ljudi na planeti. U svakom slucaju svima bi bilo dobro. Mrtvima bi bilo dobro jer su mrtvi, a zivima jer nema mrtvih. Svako bi ubio onog ko mu neodgovara, svaki clan porodice bi osvetio svog clana. Vladala bi privremena anarhija. Svijet bi tako dobio novu sansu i mogao da nastavi zapoceto. A na kraju svi bi bili srecni i zadovoljni. Nisam fasista, nego realista. Svijet sa 7 milijardi stanovnika koliko ce biti u februaru ne moe daleko da dogura, a svi znamo za proracun da ja 4.2 milijarde optimalna velicina stanovnista za prosperotet ove planete. Makijaveli: Cilj opravdava sredstva!

• Ž

Прво, шинуо бих једну ракију јер је увек имам у јакни (шљокара сам). Штавише, жртвовао бих 20 секунди од тих 5 минута зарад раџе. Затим, онако рифрешован бих стао пред људе, погледао их онако летимице својим рибљим (полулудачким) погледом и сложио снобовску фацу. То је што се морфологије тиче. Људима бих рекао:
    ''Људи, живот има пуно дивних, дражесних, сјајних ствари, али у неком генералном смислу уме бити врло хладан и суров. Шта нам то поручује? Да у животу морамо бити што хладнији и трезвенији јер је то једини начин да икада/икако стигнемо до тих лепих ствари који живот свакако нуди. Без муке нема науке, без рибизли чоколадице, без 'леба мотике, без трња звезда. Прогутати кнедлу? Може вредети.

И још нешто - дигни белу заставицу и схвати то као своју победу. ''

• N

hahaha Javio pobedio!
    Vec zamisljam onako smorenu facu, jedan reflektor u lice...svuda tama i iznova i iznova "neveruj politicarima"
    :DD
    e ja jos razmisljam o tome.

• mylyca

U takvom poduhvatu, treba misliti na gomilu stvari.
    Na prosečnu svest kao i na količinu uticaja podsvesti. Rekla bih konkretno šta, ali ne bih da se razotkriju moje masonske strasti :)
    Treba misliti i na to ko vas sluša. Dakle, svi. Osim gluvonemih. :p A, svi su različiti. Naći sredinu. Stvar je vrlo jednostavna, ali je čovek sklon komplikovanju.
    Može i na primer ovakva neka varijanta. Obratiti pažnju na hijerarhiju. Dopiranje do vrha je posredno dopiranje do dna? Ili obrnuto?

• M

"Ja kad bih dobio tih 5 minuta... Volio bih da sam tako mocna i inteligentna osoba koja bi za 5 min uspjela smisliti neku vrstu igrice ili takmicenja za cijelu planetu, neki vid zagonetke... Al ne neku obicnu zagonetku nego takvu da svaki covjek digne ruku na svakoga. Da svi izmedju sebe pocnu da se ubijaju i kolju, da krvare... Vjerovatno bih i ja nestao u tom pokolju, mozda bi nestali svi ljudi na planeti. U svakom slucaju svima bi bilo dobro. Mrtvima bi bilo dobro jer su mrtvi, a zivima jer nema mrtvih. Svako bi ubio onog ko mu neodgovara, svaki clan porodice bi osvetio svog clana. Vladala bi privremena anarhija. Svijet bi tako dobio novu sansu i mogao da nastavi zapoceto. A na kraju svi bi bili srecni i zadovoljni. Nisam fasista, nego realista. Svijet sa 7 milijardi stanovnika koliko ce biti u februaru ne moe daleko da dogura, a svi znamo za proracun da ja 4.2 milijarde optimalna velicina stanovnista za prosperotet ove planete. Makijaveli: Cilj opravdava sredstva!" U jebote, neko ko ima ideja kao ja. Lepo smišljeno. Samo, ko će to sve da čisti kasnije? :)

• a

Pederi vladaju svetom i ne, ne mislim na homiće, hajmo ih rušit'!!!!.
    i to bih ponavljala dok me ne bi odvukli s govornice, mislim da me ne bi pustili svih pet minuta, obezbeđenje bi došlo ranije.

• kostja

Pederi vladaju svetom i ne, ne mislim na homiće, hajmo ih rušit'!!!!.

аурора, с' то мислила на ово, ил' сам се истриповао? :)
    http://www.youtube.com/watch?v=bLTlZ2Xgkuw

• Цар

mislim, kad bih bio vladar sveta...

• mylyca

Znači, niko na vukajliji više ne razmišlja :)